sezeryanla doğum yapan anneler??

edam_y

üç kişiliğiz artık:)
Kayıtlı Üye
11 Mart 2008
1.964
8
116
Elazığ
sezeryanla doğum yapan anneneler bi sorum olcaktı sizlere
hangi tip sezeryan oldunuz genel mi? spinal ?epudural mi?
sizce hangsi daha iyi yarın sezeryana gircemde kararsızım
yaşadıklarınızı aktarırsanız sevinirima.s.

Canım ben 3 ay önce spinal anesteziyle doğum yaptım..doktorlar bebeğimi çıkarırken ben anestezi doktorumla şarkılar söylüyodum..çok güzeldi herşey..(benimle alakalı özel durumlar hariç)ikinci doğumumda da allah nasip ederse spinal olucam..istersen doğum hikayemi oku canım..Allahım sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip etsin inşallahh..

http://www.kadinlarkulubu.com/eylul...izlar-asyam-dogduuuuuuuu-iste-olan-biten.html

hayirli dogumlar dilerim canim bende epidural sez. olanlardanim gobek atarak dogurdum desem yeridir dunyanin en eglenceli dogumunu gecirdim esimde yanimdaydi hersey bittiginde birakin biraz daha yatmak istiyorum demistim nasil gevsemisim bir cayim birde karsimda dizim eksikti tavsiye ederim bin kez daha dogursam epidural olurdum ah keske o gune donebilsem tekrar cok eglenmistim

spinal olacaktım 5-6 kez iğneyi batırdılar denediler ama olmadı mecburen genel oldum bir sorum yaşamadım

canım önclikle hayırlısı olsun benim kızım 9 aylık oldu zaman çok çabuk geçiyor şimdi son gecem aklıma geldi ne heyecandı.kızımın yatağı bir gece önce geldi kuruldu eşyalar hazırlandı.....sabah kalkıp ameliyata gittim bende epidural sezeryan olacaktım fakat sezeryandan 2 gün önce dr. tahlil yaptı ve trombosit sayımın düşük olduğunu risk faktöründe olmadığımı fakat gerek olmadığını genel anestezi olmam gerektiğini söyledi çünkü trombosit sayısı önemli imiş gebeliğe bağlı olarakta düşüş olabilirmiş ve felç riski taşıyormuş velhasıl genel oldum ameliyattan çıktığım gibi ağrı pompası takıldı ve inan hiçbir şekilde ağrı ve acı olmadı. hastane çıkışında bebeğim kucağımda dimdik çıktım :) evde bile zorla yatırdılar .... hala söylerim böyle doğuma 10 tane doğururum diye...... şimdiden geçmiş olsun!

canım doktorumun isteğiyle genel anestezi ile doğum yaptım ilk çocuğum normal doğumla dünyaya gelmişti oğlum gününü doldurunca sezeryanla oldu sezeryan normal doğumun yanında çoooook basit... hangi türü olursa olsun doktorun seni yönlendirecektir doktoruna güven

merhaba arkadaşlar bende yeni hamileyim ve şimdiden doğumu düşünmeye başladım bu spinal aneztezi ve epidural aneztesi arasındaki fark nedir epidural aneztezi ile sezeryanmı yoksa normal doğummu yapılır internette araştırdım kafam karıştı ben sezeryan diye biliyorum

Genel oldum ama bence olma çünkü ayılman kendine gelmen zaman alıyor bebek bir süre seni bekliyor ve beklerken ağlıyor ama benim o kadar acil olmuştuki fazla seçim şansım yoktu seçim şansın olursa genel olma derim tüm ayrıntıları yaşa ve hisset.Elimde olsa normal doğum yapacaktım.Bebeğim dünyaya geldikten sonra ameliyathanede bir ara uyandım ama bebeğim yoktu seside yoktu onu götürmüşler sağlığını sordum ve tekrar uyumuşum.Ben daha ayılmamışken ne kadar zaman bekledi bebeğim beni bilmiyorum ama eşim videolarını çekmiş bebek odasından nasıl ağlıyor anlatamam.Ben odada kendime geldim bebeğim ağlıyordu hemen kucağıma verdiler emzirmeye başladım ve o zaman sustu.

kızlar bilen varsa yazsın lütfen.
ilk doğumu sezeryanla yaptıktan sonra ikinci doğumu normal yapabiliyormuyuz merak ediyorum.

genel anestezi ile doğum yaptım,memnun kaldım,zaten hamileliğimin başından beri sezeryan düşünüyordum,doktorla ortak kararımız genel olması idi,epidural sezeryanı anestezi uzmanı tavsiye etmedi benneyaptımki (fazla kılo alışım,bebeğin ultrasonda 4 kılo üzeri çıkması falan.. )bende ikna oldum ve hayırlısı oldu,uyanırken çektiğiniz acıyı agrı kesici iğne sayesinde 10 dkya kalmıyor unutuyorsunuz,tek zahmeti bir kaç gün yatıp kalkma sıkıntısı, evlat sevgisi bütün acıları unutturuyor ,merak etmeyin sırnaşık şey...:CüvCüv:

a.s.
Herkese merhaba ben siteye yeni üye oldum
Yaklaşık 6 aylık evliyim..Ben de yakın zamanda hamile kalmayı planlıyorm ama simdiden nasıl doğuracağımı araştırıyorum Gerçi yazılanları okudum sezeryanla doğumun bi sakıncası yokmuş gibi gözüküyor.. Sonra olan kanama normal doğuma göre daha fazla diyenler de oldu ama )Aranızdan Sezeryan doğum yapan bir arkadaşım içimi rahatlatabilecek birkaç cümle yazabilir mi bana..
TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN.........

kızlar ben doğum yaptım
ve spinal anesteziyle karar kılmıştım
iyikide öğle olmuş
şiddetle tavsiye ederim:lepi:

canım bende 2 bucuk ay önce genel anestezıyle sezeryan oldum benımkı acildi oyuzden dr genelmi spinalmı sormadı ama sonrasında hiç sorun yasamadm çok rahat geçtı hatta hiç yatmadım anestezının etkısı bitince gezınıyodum ayakta spinalde sonradan baş agrısı çok oluyo ya karar senın canım allah yardımcın olsunnn ...............

merhabalar ben genel anestezi olmayı isteyenlerdendim doktorum epidural olmamı çok istedi ve beni ikna etti iykide epiduralli olmusum hiç acı çekmedim ama acı çekecekmişim gibi geldi ameliyat olmadan önce çok stres yapmıstım değmezmiş bu kadar strese biraz elleri hissediyorsunuz sonrasında bol su içerseniz ne baş ağrısı nede bel ağrısı oluyor anestezi uzmanı dedi 1 gün sürekli serum takıldı bol bol su içtim bebeğimin ilk sesini duydum hemen gösterdiler canım benim ilk ben öptüm çok güzel bi duyguydu tavsiye ediyorum hemen bebeğimi emzirdim.
benim doğumumda acil olmuştu bazılarına epidural için 8 saat önceden serum takılması gerek falan demişler böyle bişey yapılmadı bana yaklaşık yarım saat önce takıldı serum

ben her ikisindende korkuyorum. epiduralde heyecanlanırım diye korkuyorum
genelde uyutulunca ağıza oksijen maskesi takılıyor.ameliyat bitince maske çıkarılınca siz kendiliğnizden nefes alışına devam ediyomusunuz? bu beni merakta bırakıyor.
doğumada az kaldı.artık doktorum neyi önerirse öyle yapıcam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…