sezeryanla doğum yapanlar söylendiği gibi illa göbek kalıyomu???

ilk kez senden duydum o kesik yerinin hep sızladığını bence senin bünyenden kaynaklanıyo etrafımda sezeryan olan okadar çok ki kimse öyle bişeyden bahsetmiyor

benim oğlum bir yaşında olacak,kucağıma aldığımda ayaklarını vücuduma vurduğu zaman dikiş yerim sızlıyor gerçekten.bulaşık yıkarken tezgaha dayanınca,dar bir yerden vücudumu sürterek geçtiğimde acıyor,çok değil ama hissediyorsun acıyor.göbek meselesi bünyeyle de ilgili,kimileri şanslı oluyor hiç kalmıyor ama büyük çoğunluğunda göbek kalıyor,ben de bunlardan biriyim.ayrıca karnımda bazı yerlerde hissizlik uyuşukluk hala var,biyerler kaşınıyor mesela,kaşıyorum ama hissedemiyorum.önceleri daha fazlaydı,geçer mi bilmem

umutcan hayatım iki sene geçince hiçbirşey kalmıcak inşallah göbeğine bişey diyemicem ama o sızılar geçicektir büyük ihtimal

bencede bünyeyle alakalı yoksa etrafımda sezeryan olan herkesin göbeği gitti :))))
allah nasip ederse bakalım bizer ne olucaz :)))))

evet arkadaşlar göbek kalması biraz kişisel bir şey. bir de nasıl olsa sezaryenle yaptım herkeste göbek kaldı ne yaparsam yapayım bende de kalacak deyip boşvermeler de olabilir. ama sezaryenle doğum yapıp dümdüz karna sahip insanlar tabıyorum yakın çevremde. o biraz da dkkat etmekoğum öncesi yapıyla da alakalı. bence sezaryen anatomiyi bozmaz önemli olan dikkat etmek

ya benimde doktorum çatı kontrolünde arkada kemik var bebeğimde 3,880 gr çıktı diye perşembe günü suni sancı deniycek önce aşağı incek mi bebek diye yoksa sezeryanla alıcaz dedi perşembe 39+5 oluyorum kilosu fazla diye bekletmek istemiyor galiba ama ne biliyim.

tabiki en sağlıklısı normal doğum:ama sezeryanla doğum yapmak zorunda kalanlar için yazıyorum.kendim istediğim için sezeryanla doğum yaptım.tabiki ameliyattan sonraki günlerim zor geçti ama 15,20 günlükken herzamanki günlük hayatıma dönmüştüm ve ağır kaldırmak dışında herişimi kendim yapabiliyordum.öyle yıllarca dikişlerinde sızlama falanda olmuyor,ailemizdeki herkes sezeryanlı ve kimsedede böyle bir sorun olmadı,doktorun çok çok önemli,birde üşüttüğüm zamanlarda karnımda biraz şişme oluyor.kilo meselesine gelince bebeğim 4 aylıkken 36 bedendim.hamileliğim boyuncada 14 kilo aldım.göbeğim falanda uçtu gitti ve yememe dikkat ettiğim takdirde 1 kilo dahi almadım.şuan 3 aylık hamileyim zayıfken hamile kaldığım içinde göbeğim hala yok denecek kadar az.doktordan bildiğim kadarıyla hamileyken gereğinden fazla alınan kilolar vücutta yerini alıp kalıcı oluyormuş ve lohusayım süt veriyorum diye önüne geleni yeyip içmekte bununda göbek kalmasının nedenlerinden bitanesi,herşeyi normal olupta kilo veremiyen biri olmadı çevremde varsada o yapı meselesidir işte.nerde hareket orda bereket diye boşa dememişler sürekli hareket etmeye çalışın,bol su için sulu gıdalar tüketin,en önemlisi lohusayım diye önünüze geleni yemeyin iradeli olun.şuanki dileğim hayırlısıyla bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek inanın kilo vermek hiçte zor değil... şunuda ekliyim;herşeye rağmen kilo veremiyen annelerin hormanlarına baktırmasını özellikle troidle ilgili tüm testlerini yaptırmasını öneririm..

Son düzenleme:
arkadaşlar göbeğin kalması yada kalmaması tamamen kişinin anatomisiyle ilgili birşey.
eğer göbek kalacaksa sezeryanlada normal doğumlada kalıyor.kalmayacaksa kalmıyor.
ve tabiki doğumdan sonra dikkat etmek spor yapmak önemli ama bir gerçek varki;
eger karın deforme olmuş ise sarkmış veya çatlamış ise bunu hiç bir spor şekli düzeltmiyor malesef...

Son düzenleme:
ne kadar zayıf olursanız olun ister sezaryen ister normal doğum yapmış olun karnın kendini toplama süresi vardır. hiç spor yapmasanız karnınız bir şekilde doğum sonrası 9 ayda toparlanır. ama az ama çok. karın egzersizi yapıyorsanız da 4 aydan önce etkisini hissedemezsiniz. çevremde sezaryenle doğum yapmış ve spor yapmış 2 tanıdığım var ki birinin ikinci sezaryeni ve ikiz oldu. karnı kalmadı. tamamen hareketle ilgili bir şey. ayrıca emzirmek zayıflatıyor deniyor inanmıyorum yediğime içtiğime hep dikkat etmişimdir. daha da kilo aldırıyor. kilo almasanız da kol sırt göğüs genişliyor. tabi normal doğumda daha kolay toparlanıyor o başka. ben bir kez spor yapmayı denedim sonra vazgeçtim. sezaryenden sonra yavaş yavaş karnım topralanmaya başladı inanamıyorum buna. bu yüzden herkese acele etmemelerini ve devamlı karınlarını içlerine çekmelerini öneriyorum en büyük spor bu bence.
bir de şu dini karıştıran bir arkadaş var burda yazan. nerde görülmüş sezaryenin günah olduğu. lütfen konuyu dağıtmayalım.

ne kadar zayıf olursanız olun ister sezaryen ister normal doğum yapmış olun karnın kendini toplama süresi vardır. hiç spor yapmasanız karnınız bir şekilde doğum sonrası 9 ayda toparlanır. ama az ama çok. karın egzersizi yapıyorsanız da 4 aydan önce etkisini hissedemezsiniz. çevremde sezaryenle doğum yapmış ve spor yapmış 2 tanıdığım var ki birinin ikinci sezaryeni ve ikiz oldu. karnı kalmadı. tamamen hareketle ilgili bir şey. ayrıca emzirmek zayıflatıyor deniyor inanmıyorum yediğime içtiğime hep dikkat etmişimdir. daha da kilo aldırıyor. kilo almasanız da kol sırt göğüs genişliyor. tabi normal doğumda daha kolay toparlanıyor o başka. ben bir kez spor yapmayı denedim sonra vazgeçtim. sezaryenden sonra yavaş yavaş karnım topralanmaya başladı inanamıyorum buna. bu yüzden herkese acele etmemelerini ve devamlı karınlarını içlerine çekmelerini öneriyorum en büyük spor bu bence.
bir de şu dini karıştıran bir arkadaş var burda yazan. nerde görülmüş sezaryenin günah olduğu. lütfen konuyu dağıtmayalım.

sezeryan günah dememişki:9::9: normal doğumda o sancıları sıkıntıları çektiğin için doğumda bütün günahların dökülür..tam olarak hatırlamıyorum hangisi ama ya ayet var bu konuda ya hadis var..bence arkadaş ondan bahsetmek istedi..
ayrıca emzirmek kilo verdiriyor,süt olsun diye önünüze geleni yemez de sıvılara ağırlık verirseniz verdirdiğini göreceksiniz.

Evet hala biraz göbeğim var ama sanki yavaş yavaş gidiyor. Benim kuzenim de 1.5 yıl önce sez. oldu şimdi hiçbişey yok. Ama normal doğum yapa arkadaşlarım var onlarda göbekten dert yanıyor

Son düzenleme:
benim oğlum bir yaşında olacak,kucağıma aldığımda ayaklarını vücuduma vurduğu zaman dikiş yerim sızlıyor gerçekten.bulaşık yıkarken tezgaha dayanınca,dar bir yerden vücudumu sürterek geçtiğimde acıyor,çok değil ama hissediyorsun acıyor.göbek meselesi bünyeyle de ilgili,kimileri şanslı oluyor hiç kalmıyor ama büyük çoğunluğunda göbek kalıyor,ben de bunlardan biriyim.ayrıca karnımda bazı yerlerde hissizlik uyuşukluk hala var,biyerler kaşınıyor mesela,kaşıyorum ama hissedemiyorum.önceleri daha fazlaydı,geçer mi bilmem

Bu dedikleriniz çok normal çünkü sonuçta ameliyat oldunuz. Bide dikişlerinizin sızlarsa üşütmenizden de kaynaklanabilir.Hissizlik nasıl geçmedi anlamadım ben 7.ayıma girdim geçti gibi birşey

sezeryan günah dememişki:9::9: normal doğumda o sancıları sıkıntıları çektiğin için doğumda bütün günahların dökülür..tam olarak hatırlamıyorum hangisi ama ya ayet var bu konuda ya hadis var..bence arkadaş ondan bahsetmek istedi..
ayrıca emzirmek kilo verdiriyor,süt olsun diye önünüze geleni yemez de sıvılara ağırlık verirseniz verdirdiğini göreceksiniz.
o zaman bizim günahlar kaldı mı?:59: bence o dönemde sezaryen olmadığı için bunun doğum yapmanın iyiliği ile ilgili olabilir. çocuk doğurmanın anne olmanın kutsallığı ile. sezaryenin bir tek annenin ölüm durumunda eski zamanlarda yapıldığını biliyorum ama üstüme alındım hamileyim ya :49: ikinci de mecburen sezaryen! ama yine de arkadaş sezaryen ve normal doğumu dini açıdan karşılaştırmış iyice okuyunca ben öyle anladım. :44:

Son düzenleme:
Back
X