- 10 Ağustos 2018
- 1.037
- 357
- 123
- Konu Sahibi Sevgicicegim99
-
Gerçekten öyle olmuş çok teşekkür ederimİmzalaması hiç bir şey ifade etmiyor. İmzalamak zorunda bıraktılar demesi yeterli.
Onu biliyorum ama neden insanlar bir iş yerinden ayrılırken kâğıt imzalarlar ki? Korkutmuşlar mı eşini? Tehdit mi etmişler? Kafasına silah mı dayamışlar? Yoksa mümkün değil, imzalamam diyene imzalatamazsın ki?İmzalaması hiç bir şey ifade etmiyor. İmzalamak zorunda bıraktılar demesi yeterli.
Rica ederim , hakkınızı bırakmayın kesinlikle pazartesi ilk işiniz iş mahkemesine gitmek olsun zaten artık direkt mahkeme açılamadığı için sizi ara bulucuya yönlendirecekler.Allah razı olsunlittlewaterspirit
Ben elemanın çantasının arandığına , zorla orada saatlerce tutulduğuna şahit oldum ve kimseyi arayamasın diye telefonunuda almışlardı elinden. Gittim o davada işçiden yana şahitlikte yaptım :) Üstelik bunu bir bayana yapmışlardı. 4-5 erkek IK da esir etmişlerdi kağıtları imzalasın diye ! Çok ciddi tazminat ödediler sayemdeOnu biliyorum ama neden insanlar bir iş yerinden ayrılırken kâğıt imzalarlar ki? Korkutmuşlar mı eşini? Tehdit mi etmişler? Kafasına silah mı dayamışlar? Yoksa mümkün değil, imzalamam diyene imzalatamazsın ki?
İş mahkemesine başvursun.Allah razı olsunlittlewaterspirit
Oluyor maalesef ama uyanık davranmak lazım. Düşünsenize, onlar bu duruma karşı koymuş yine de. Bir de karşı koyamayan ve haklarını bilmeyip kabullenerek oturan insanlar var! Eşkıyalık her yerde. Vatandaşlık haklarımızı, işçilik, memurluk, kiracılık vb. haklarımızı bilmemiz ve bu zorbalara bu fırsatı vermememiz gerek.Ben elemanın çantasının arandığına , zorla orada saatlerce tutulduğuna şahit oldum ve kimseyi arayamasın diye telefonunuda almışlardı elinden. Gittim o davada işçiden yana şahitlikte yaptım :) Üstelik bunu bir bayana yapmışlardı. 4-5 erkek IK da esir etmişlerdi kağıtları imzalasın diye ! Çok ciddi tazminat ödediler sayemde
İş hukuku davasına bakan iyi bir avukat tanıyorum dava açınEşimi işten cikardilar sebebi iş arkadaşıyla yüksek sesle tartışması. Tutanak tutmuşlar . Ancak eşimle tartışan şahısa tutanak tutmuşlar ama işten çıkarma durumu olmamis. Madem eşimi çıkartıyorlar onu da çıkarsalardi.
Bu eşimin tutanağından 6 gun sonra iş feshi verildi. 25-2 bendinden çıktığı yazıyor parantez içinde de ( iş yeri huzurunu bozması,kavga etmesi) yazıyor.
Bu maddeden çıkarılanlar in tazminat ve işsizlik ödeneği haklarının olmadığını şuan biliyorum . Ancak bu tazminatı alabilmek için Ceo ile irtibata gecince arabulucuk sistemine basvurabilecehimizi ve bize yardımcı olacağını söyledi. Bizi gecistirdi mi yoksa yardımcı olabilir mi?
Başka bir internet sitesinde bu 25-2 den ciktigi dolayısıyla siciline işleyebilecegini okudum .25-2 maddesini bilenler bilir darp,yaralama da bu maddenin içinde. ancak eşim sadece tartismis yüksek sesle. Baska bir sucu yok. İleride siciline işleyip de iş bulamama ise girememe gibi durumu olur mu içime kuşku düştü ?
Evet sebep sadece tartışma imiş ama kavga ettin diye lanse ettiler kestirip attılar beni anladiginiz için teşekkür ederim25/2 den cok fesih yaptim. Tazminat vermemek icin bunu belirtmek durumundayiz.
Ama sadece tartisma mi sebep? Sadece tartismayla 25/2den cikarttik diyip kesip atamazlar.
Evet sebep sadece tartışma imiş ama kavga ettin diye lanse ettiler kestirip attılar beni anladiginiz için teşekkür ederim
En son kelimenizi anlayamadım güzel söylemişsin iz ama " malesef iş bulması zorlaşır " ne demekBir avukat bul. Artık iş hukuku değişti. Devlet işçinin yanında. İşe iade davası aç. 8 maaş tazminat veriliyor artı olarak. Üstelik öyle senelerce sürmüyor artık. 1-2 ayda çözülür. Sicilindende silinir aksi taktirde malesef iş bulması zorlaşır.
Yani özetle benim eşim mahkemeyle tazminatı alabilir ama iş bulması mümkün olur mu kafam allak bullakZaman gecirmeden harekete gecin.
Bisey imzalamasi falan cok cok onemli degil.
Darp etmelerinden korktum imzaladim der.
Bizim cok daha ciddi sebeplerimiz oluyor.
Biri birine durup dururken kiz kardesin okumaya yurtdisina gitmis. Okumaya gittigine inaniyor musunuz? Acikca icki ve rahat rahat sevisebilmek icin mi gitti gibi tahrik edici seyler soyleyen hadsizleri bu kodla cikartiyoruz. Ki bu adam bile dava acti. Tabi kaybetti o ayri. Genelde kazanan cok oluyor..
Bunun disinda ise gec kaldi su bu biz yapsak da sikayet eder hem iade hem tazminat alirlar.
Arabuluculuk ile çözülür diyollar . Peki dava açicaz tabi ama seneler sürmez degilmi yukarda arkadaş da demiş artık seneler sürmüyor diyedava acmasi lazim..bir yakinimda ayni sebepten cikarildi dava acti. dava acin mutlaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?