Şiddet böyle böyle başlamaz mı? Fikir verin lütfen.

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.912
63
Böyle bir konu açtığıma inanamıyorum gerçekten. Lütfen her türlü yorumunuzu benden esirgemeyin, gerçeklerle yüzleşmek isterim her zaman ne kadar acı olsa da.

Eşim çok çok sakin biridir normalde, ben sinirli bir insanım. Genellikle bağıran, ağır konuşan benimdir. Sinir krizi geçirip ona vurduğum ittiğim de olmuştur. Bunları söylememin sebebi ne kadar sakin ve sabırlı biri olduğunu ve bugünkü şey yüzünden nasıl dumura uğradığımı belirtmek.

Az önce bebeğimin altını değiştiriyordum, yardım istedim geldi yardıma. Çok ağırkanlı bir insandır, bebeğim altını değiştirirken işedi örtüsü çiş oldu. Kaldırdım bebeği yeni örtü ser dedim ona da. Seriyor ama aheste aheste. Ben de hafifçe bağırdım çabuk olsana çocuğun arkası hep çiş oldu falan diye. O da bağırdı yapıyorum işte salak mısın gibi bir şey dedi. Ben de sensin salak ver şunu ya bi şeyi de beceremiyorsun dedim hızlıca elinden aldım mendili. O anda ya dur be deyip kafamı ittirdi. Şok oldum gerçekten hala şok içindeyim. Sen napıyorsun ya deyip ben de onun kafasına vurdum (rezillik resmen). Nasıl yaparsın ya falan demeye başladım. Bu arada annemlerde kalıyoruz iki aydır yollar kapalı olduğu için mahsur kaldık burda. Bu hemen sus rezil etme bizi falan dedi tabi annemden korkar çünkü sağolsun her zaman arkamdadır canım annem. Ben hıncımı alamadım ittim bunu ta odanın köşesine kadar bu arada bi ton saydırdım. Allahtan ramazan da herkes uyuyor duymadılar ama ben şu an çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor ilk defa böyle bir şey oluyor. Asıl korkum şiddet böyle böyle başlamaz mı? Kafama küçük bir şekilde vurdu diye başlar sonra dozu artmaz mı? Lütfen bir şeyler söyleyin çok kötüyüm napıcam şimdi?

Okuduğunu anlamayanlar için edit :adama sürekli vurmuyorum herhalde, vurduğum oldu bir kere. Onda da annesiyle beni delirttiler sinir krizi geçirdim resmen. Yani sürekli bir vurma durumu yok herhalde.

Son düzenleme:
Şiddetin başlangıcı sizde ..Böyle devam ederseniz daha fenası bile olabilir.

Eşinizi çocuk gibi azarlamayı bırakın yoksa aranızda ne saygı ne sevgi kalacak.

Ayrıca ailenizin yanında şımarık çocuklar gibi davranmanıza gerek yok..Annemden korkar falan çok abes.

Adamın da sabrı bir yere kadarmış demek ki, sizin yapınız sinirli bunu kabul ettirmişsiniz eşinize size göre sorun yok ne ala, eşinizin ağır kanlı yapısını siz niye kabullenmiyorsunuz
Ağır konuşan vuran ben olurum genel de demişsiniz bir de sizin ki şiddet değilmi, siz şiddet uygularken sorun görmüyorsanız eşinize bir şey demeye hakkınız yok ikinizinde terapi almanız gerekli

Şiddetin başlangıcı sizde ..Böyle devam ederseniz daha fenası bile olabilir.

Eşinizi çocuk gibi azarlamayı bırakın yoksa aranızda ne saygı ne sevgi kalacak.

Ayrıca ailenizin yanında şımarık çocuklar gibi davranmanıza gerek yok..Annemden korkar falan çok abes.
Evet çekinir. Ben mesleği olmayan ailesi arkasında olmayan biri olsaydım daha farklı olurdu belki ama durum bu o yüzden daha dikkatli.

Evet azarlamamam gerekiyordu ama onun bu şekilde tepki vermesi normal mi bu kadar basit bir konuda?

O kadar haklısınız ki uyuşuk insanlara ben de asla tahammül edemem. Eşiniz bir anlık kızgınlıkla itmiş olabilir uyarmışsınız ve farkına varmış bir daha yapmaz bence ve bunun şiddet başlangıcı olduğunu da düşünmüyorum. Biz de eşimle el kol hareketi konusurken dokunma vs çok yaparız. Kızgınken de itmişimdir belki hafif bir şekilde.

Böyle bir konu açtığıma inanamıyorum gerçekten. Lütfen her türlü yorumunuzu benden esirgemeyin, gerçeklerle yüzleşmek isterim her zaman ne kadar acı olsa da.

Eşim çok çok sakin biridir normalde, ben sinirli bir insanım. Genellikle bağıran, ağır konuşan benimdir. Sinir krizi geçirip ona vurduğum ittiğim de olmuştur. Bunları söylememin sebebi ne kadar sakin ve sabırlı biri olduğunu ve bugünkü şey yüzünden nasıl dumura uğradığımı belirtmek.

Az önce bebeğimin altını değiştiriyordum, yardım istedim geldi yardıma. Çok ağırkanlı bir insandır, bebeğim altını değiştirirken işedi örtüsü çiş oldu. Kaldırdım bebeği yeni örtü ser dedim ona da. Seriyor ama aheste aheste. Ben de hafifçe bağırdım çabuk olsana çocuğun arkası hep çiş oldu falan diye. O da bağırdı yapıyorum işte salak mısın gibi bir şey dedi. Ben de sensin salak ver şunu ya bi şeyi de beceremiyorsun dedim hızlıca elinden aldım mendili. O anda ya dur be deyip kafamı ittirdi. Şok oldum gerçekten hala şok içindeyim. Sen napıyorsun ya deyip ben de onun kafasına vurdum (rezillik resmen). Nasıl yaparsın ya falan demeye başladım. Bu arada annemlerde kalıyoruz iki aydır yollar kapalı olduğu için mahsur kaldık burda. Bu hemen sus rezil etme bizi falan dedi tabi annemden korkar çünkü sağolsun her zaman arkamdadır canım annem. Ben hıncımı alamadım ittim bunu ta odanın köşesine kadar bu arada bi ton saydırdım. Allahtan ramazan da herkes uyuyor duymadılar ama ben şu an çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor ilk defa böyle bir şey oluyor. Asıl korkum şiddet böyle böyle başlamaz mı? Kafama küçük bir şekilde vurdu diye başlar sonra dozu artmaz mı? Lütfen bir şeyler söyleyin çok kötüyüm napıcam şimdi?

kalınlaştırdığım yerlere istinaden; kusura bakmayın haketmişsiniz
Şiddeti savunmam, ama siz normal değilsiniz bence

konuyu okurken ben kocamı anlatıyorum sandım ,

ıkı ayrdır mahsur kalmanızın buhranı çökmüştür artık , pişmanlıgını dile getirdimi
Abartma falan diyordu ben odadan çıkmadan önce aklınca beni sakinleştirip geçiştirecek.

Bu konuyu esiniz acmaliymis.Bence siz eşinize şiddete başlamışsınız.Umarim tersine gelmezsinizzz

Şiddet gören taraf siz değilsiniz.
Eşiniz hem fiziksel hem psikolojik şiddete maruz kalıyor. Siz gidin o gelsin buraya.
Yüksek sesle konuştum diye bana vurma hakkı mı var yani? Daha önce ona sinir krizi geçirdiğimde vurmuştum evet ama annesiyle birlikte delirtmişlerdi beni, bir daha böyle bir şey yapmadım.

İyide bu vurmak değilki kafamı ittirdi diyorsunuz ce bende önceden böyle yapıyordum diyorsunuz
Yüksek sesle konuştum diye bana vurma hakkı mı var yani? Daha önce ona sinir krizi geçirdiğimde vurmuştum evet ama annesiyle birlikte delirtmişlerdi beni, bir daha böyle bir şey yapmadım.

kalınlaştırdığım yerlere istinaden; kusura bakmayın haketmişsiniz
Şiddeti savunmam, ama siz normal değilsiniz bence
Ne demek hak etmişsiniz yahu? Ben sabahlara kadar uykusuz kalayım bebekle, o sesimi yükselttim diye kafama vurabiliyor normal mi bu Allah aşkına?

Hakkı var demedim şiddet uygulayan taraf sizsiniz dedim. Adam size ne psikolojik ne fiziksel herhangi bir şiddet uygulama girişiminde bulunmamış. Problem sizde.

Back
X