Şiddet böyle böyle başlamaz mı? Fikir verin lütfen.

Ne demek hak etmişsiniz yahu? Ben sabahlara kadar uykusuz kalayım bebekle, o sesimi yükselttim diye kafama vurabiliyor normal mi bu Allah aşkına?

Cevabı sizin cevaplarinizin içinde hanfendi siz nasıl sinir krizi geçirip vurunca hakliysaniz(size göre) o zaman adamda size yaptığında haklı.

Esiniz ile olan iletisiminiz hep boyle bagirip cagirip hakaret etme uzerine mi kurulu? Hep bu dozdaysa siddet kacinilmaz sonmus. Ama karsilikli siddet uygulamissiniz. Esiniz vurursa owww siddet , siz vurursaniz cok agresifim o yuzden mi?
Tabiki böyle değil çok iyi anlaşırız normalde, hep çok şanslı bir kadın olduğumu düşünür - düm.

Siz genelde adama vuruyor olduğunuz için o da bu durumu normal görüp size vurmuştur
Yani siz yapınca iyi de o yapınca mı şiddet oldu?
Kaldı ki o yapınca sizde aynı hareketi yapıp yetmemiş odanın diğer tarafına ittirmişsiniz
O vurunca siz birşey yapmasaydınız bu olayda haklı olurdunuz ama sizde hatalısınız
Böyle böyle başlar şiddet derken, siz kendinizi hariç tutuyorsunuz sanırım. Sizde çoktan başlamış çünkü
Genelde vurmuyorum bir kere oldu sadece. Normalde çok iyi anlaşır-dık.

Evet çekinir. Ben mesleği olmayan ailesi arkasında olmayan biri olsaydım daha farklı olurdu belki ama durum bu o yüzden daha dikkatli.

Evet azarlamamam gerekiyordu ama onun bu şekilde tepki vermesi normal mi bu kadar basit bir konuda?
O zaman eşiniz size değil ailenize ve mesleğinize saygı gösterip değer veriyor anlaşılan.Cidden üzücü bir bakış açısı

Cevabı sizin cevaplarinizin içinde hanfendi siz nasıl sinir krizi geçirip vurunca hakliysaniz(size göre) o zaman adamda size yaptığında haklı.
Ben haklı olduğumu savunmadım, şiddet her zaman haksız bir şeydir.

Kafama vurdu bağırdım diye bu normal mi yani?
Kafanıza sertçe vurmamış ki bunu siz söylüyorsunuz.O kadar fevri davranmasaydınız eşiniz size bu şekilde davranmazdı.Eşiniz ağır davransa da size yardım ediyor.Bu bir lütuf değil ama buradaki konulara bakarsanız kadınlar ev-iş-çocuk üçgeninde maf oluyorlar.

Siddetle ilgili söylenebilecekler söylenmis zaten.

Ağır kanlı olmayı ya da çok aceleci olmayı sanırım ne yaparsak yapalım değistiremiyoruz. Ama bizi sinirlendiren şeylere tepkilerimizi zamanla kontrol etmeyi öğrenebiliriz.

Eşinizi seviyorsanız bazı özelliklerine tahammül etmeyi öğrenmelisiniz, yardım istemissiniz ve adam gelmis bir seyler yapmaya çalisiyor, eli sizin gibi yatkin olmayabilir ama siz teşvik etmelisiniz, yoksa çocuk bakimiyla ya da genel olarak evle ilgili hicbir seyden anlamayan biriyle yasamak zorunda kalirsiniz, yapilani begenmediginiz icin sonucta tum sorumluluk size kalir.

Daha sakin olmayi deneyin, yorulduysaniz, bunaldiysaniz birilerinden yardim istemekten cekinmeyin. Ne kadar sanslisiniz bir bebegjniz var, esiniz size yardim etmeye hevesli, ailenizlesiniz etrafinizda size destek olabilecek insanlar var. Bebek cisini yapinca keske gülüp gecebilseydiniz, bu tartismalari yasamaktansa ben 5-10 dk cis temizlemeyi tercih ederdim.

Bu kadar basit bir konuda diyorsunuz.
Evet farkındasınız bravo.
Bu kadar basit bir konuda siz neden adamı aşağılarcasına davranıyorsunuz?

Çişse çiş kakaysa kaka, kusmuksa kusmuk.
Nedir yahu!
Temizlenir, geçer.

Ama ağzınızdan çıkan çirkin sözlerin izi geçmeyecek.
Geçmez.
İlişkiniz böyle böyle hırpalanır, bir gün şok olacağınız bu yerde duruyor olursunuz.
Herkesin sabrının bittiği bir yer var neticede.

Oğlum 3 yıl bezliydi 3 kere babası değiştirdi bir kere bile bana yardım etmedi. Bez değiştirmek için yardıma gerek yok ikiz üçüz olur tamam ya da sizin bir sağlık sorununuz olur tamam. Siz değiştirecekseniz siz değiştirin . Bu bana sanki taptığınız her işte ondan yardımistitorsunız gibi düşündürdü ve bunu kibarca da değil gayet kaba bir şekilde yapıyorsunuz . Öncelikle kendi yapacağınız tek başına yapabileceğiniz şeyler için yardım istemeyi bırakın . Daha sözel vefiziksel şiddet kısmına gelemedim. Karşımızdakine özel asistanınız gibi davranmayı , bırakırsanız şiddet ve hakaret de olmaz diye umuyorum

Tabiki böyle değil çok iyi anlaşırız normalde, hep çok şanslı bir kadın olduğumu düşünür - düm.

Ben normal zamanları kast etmedim, iyiyken herkes iyidir. Eşinize sinirlendiğinizde ya da eşiniz hoşlanmadığınız bir şey yaptığında bu şekilde bağırıp azarlanarak mı tepki görür sizden?

Oğlum 3 yıl bezliydi 3 kere babası değiştirdi bir kere bile bana yardım etmedi. Bez değiştirmek için yardıma gerek yok ikiz üçüz olur tamam ya da sizin bir sağlık sorununuz olur tamam. Siz değiştirecekseniz siz değiştirin . Bu bana sanki taptığınız her işte ondan yardımistitorsunız gibi düşündürdü ve bunu kibarca da değil gayet kaba bir şekilde yapıyorsunuz . Öncelikle kendi yapacağınız tek başına yapabileceğiniz şeyler için yardım istemeyi bırakın . Daha sözel vefiziksel şiddet kısmına gelemedim. Karşımızdakine özel asistanınız gibi davranmayı , bırakırsanız şiddet ve hakaret de olmaz diye umuyorum
Çocuk örtüye aynı anda hem işedi hem kustu ben altını temizlerken. Haliyle bedeni çişin içinde kaldı o yüzden yardım istedim, etrafta biri varken niye istemiyim hem de o kişi babasıyken?

Ben normal zamanları kast etmedim, iyiyken herkes iyidir. Eşinize sinirlendiğinizde ya da eşiniz hoşlanmadığınız bir şey yaptığında bu şekilde bağırıp azarlanarak mı tepki görür sizden?
Bağırma huyum vardır evet maalesef.

eşleri çalışmadığı halde karılarını pamuklara saran, el üstünde tutan birçok aile dostumuz var. bu çalışıp çalışmama meselesi değil karakter meselesi. eğer eşinizin siz çalışmasaydınız size saygı göstermeyeceğini düşünüyorsanız o eşinizin karakterindeki bir problemden ötürüdür.

bu arada inanılmaz agresif ve sinirli birisiniz. verdiğiniz cevaplar ve tepkiler bunu oldukça yansıtıyor keşke biraz daha sakin olabilseniz. bebeğinizden dolayıdır diyeceğim ama ondan önce de kriz geçirdiğinizi falan yazmışsınız. yani öfke kontrol sorununuz var.

eşiniz başınızı 'ittirdi' vurmadı yani değil mi? siz tepki göstermeseniz ne kadar ileri giderdi? ya da sizin işi şakaya çevirmenizi falan mı bekledi?

ben bazı hemcinslerimi anlayamıyorum ya. siz hiç eşlerinizle el şakası yapmaz mısınız birbirinize diğerini gıcık etmek için? şiddet değil bakın hepimiz aklı başında insanlarız ne olduğunu biliyoruz. ne bileyim tuhaf geliyor bana böyle şeyler.

eşleri çalışmadığı halde karılarını pamuklara saran, el üstünde tutan birçok aile dostumuz var. bu çalışıp çalışmama meselesi değil karakter meselesi. eğer eşinizin siz çalışmasaydınız size saygı göstermeyeceğini düşünüyorsanız o eşinizin karakterindeki bir problemden ötürüdür.

bu arada inanılmaz agresif ve sinirli birisiniz. verdiğiniz cevaplar ve tepkiler bunu oldukça yansıtıyor keşke biraz daha sakin olabilseniz. bebeğinizden dolayıdır diyeceğim ama ondan önce de kriz geçirdiğinizi falan yazmışsınız. yani öfke kontrol sorununuz var.

eşiniz başınızı 'ittirdi' vurmadı yani değil mi? siz tepki göstermeseniz ne kadar ileri giderdi? ya da sizin işi şakaya çevirmenizi falan mı bekledi?

ben bazı hemcinslerimi anlayamıyorum ya. siz hiç eşlerinizle el şakası yapmaz mısınız birbirinize diğerini gıcık etmek için? şiddet değil bakın hepimiz aklı başında insanlarız ne olduğunu biliyoruz. ne bileyim tuhaf geliyor bana böyle şeyler.
Ya vurdu işte ittirir gibi hafifçe bir anda. Ama böyle ufak ufak başlamaz mı şiddet? Ayrıca mesleğim var ama çalışmıyorum şu an bana mesleğim için saygı göstermiyor tabiki. Ama annemden çekinir, rezil olmak istemez vs bunu kast ediyorum.

Böyle bir konu açtığıma inanamıyorum gerçekten. Lütfen her türlü yorumunuzu benden esirgemeyin, gerçeklerle yüzleşmek isterim her zaman ne kadar acı olsa da.

Eşim çok çok sakin biridir normalde, ben sinirli bir insanım. Genellikle bağıran, ağır konuşan benimdir. Sinir krizi geçirip ona vurduğum ittiğim de olmuştur. Bunları söylememin sebebi ne kadar sakin ve sabırlı biri olduğunu ve bugünkü şey yüzünden nasıl dumura uğradığımı belirtmek.

Az önce bebeğimin altını değiştiriyordum, yardım istedim geldi yardıma. Çok ağırkanlı bir insandır, bebeğim altını değiştirirken işedi örtüsü çiş oldu. Kaldırdım bebeği yeni örtü ser dedim ona da. Seriyor ama aheste aheste. Ben de hafifçe bağırdım çabuk olsana çocuğun arkası hep çiş oldu falan diye. O da bağırdı yapıyorum işte salak mısın gibi bir şey dedi. Ben de sensin salak ver şunu ya bi şeyi de beceremiyorsun dedim hızlıca elinden aldım mendili. O anda ya dur be deyip kafamı ittirdi. Şok oldum gerçekten hala şok içindeyim. Sen napıyorsun ya deyip ben de onun kafasına vurdum (rezillik resmen). Nasıl yaparsın ya falan demeye başladım. Bu arada annemlerde kalıyoruz iki aydır yollar kapalı olduğu için mahsur kaldık burda. Bu hemen sus rezil etme bizi falan dedi tabi annemden korkar çünkü sağolsun her zaman arkamdadır canım annem. Ben hıncımı alamadım ittim bunu ta odanın köşesine kadar bu arada bi ton saydırdım. Allahtan ramazan da herkes uyuyor duymadılar ama ben şu an çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor ilk defa böyle bir şey oluyor. Asıl korkum şiddet böyle böyle başlamaz mı? Kafama küçük bir şekilde vurdu diye başlar sonra dozu artmaz mı? Lütfen bir şeyler söyleyin çok kötüyüm napıcam şimdi?

Okuduğunu anlamayanlar için edit :adama sürekli vurmuyorum herhalde, vurduğum oldu bir kere. Onda da annesiyle beni delirttiler sinir krizi geçirdim resmen. Yani sürekli bir vurma durumu yok herhalde.
Bu şekilde davranarak eşinizi kendinizden iyice uzaklaştırırsınız, şiddete meyilli olan kişi sizsiniz bence ki şiddet sadece fiizksel olmaz psikolojik şiddet de bir o kadar acıtır insanı, siz eşinize iki türlü şiddeti de uyguluyorsunuz, bu yüzden önce kendinizi eleştirin, ayrıca eşinizin annenizden korkmasına gerek yok sevip sayması yeterli, yok annemden korktuğu için beni susturuyor falan demişsinizde...

Back
X