• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet gören değil, Kocasına şiddet uygulayan benim

Yavrukusun annesi

Olgunlasmayi uman ham meyva
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
1.352
323
103
Eşimle tanıştıktan 6 ay sonra birbirimiz için akıl, ruh ve kalp olarak uygun olduğumuzu düşünüp hemen evlendik. Nitekim yaşlarımız da evlenmek için hiç de küçük değil ve iş güç, askerlik gibi beklememizi gerektiren engeller yoktu. Ben İst da yaşıyordum ailem bi anadolu şehrinde ve orada yaşamak istemediğim için üni okuduğum ve kendimi iyi hissettiğim şehirde zar zor bi düzen tutturmuştum. Çok zorlanıyordum düzenli işim yoktu ama tutunmaya direniyordum. Eşim annemlerin olduğu şehirde iş bulmuş ve 3 yıldır orda yaşıyormuş kendi ailesi de başka şehirde. Biz tanıştıktan sonra onun işi düzeni orda hem de ailem orda diye ben tekrar memleketime döndüm. Her şey o kadar hızlı oldu ki, korunmamıza ve 1 yıl bebek düşünmemize rağmen balayında zırt diye hamile kaldım. üstüne evlendikten 2 ay sonra işe başladım. İşim rahat 8-5 hafta sonu tatil vs ama hamileliğim çok kötü geçtiği için ben bi anda çöktüm.

Evlilik, hamilelik, zihin olarak tutucu bi şehirde yaşamak, iş hayatına alışma derken öyle zorlandım ki bir türlü adapte olamadım. Hiç bir şeye yetişemedim. Bekarlığın verdiği rehavetle de hemen bi ev kadını moduna geçemedim. Kocam ev işlerine sofra kurmaya kaldırmaya yardım eder ama annem bizim her şeyimizi önümüze getirirdi iş yapmazdık sofra kurmazdık toplamazdık bi anda her şeyi ben yapınca alışamadım, zorlandım, kalkamadım hemen altından. Birini yapsam diğerini bırakıyorum.

Biraz dik başlıyım eşimse bana bişey dediğinde cevap vermememi tamam dememi istyor bense sürekli önce bi açıklama yapıp sonra tamam diyorum.

Örnek :
Kocam :Çamaşırlar kurudu kaç gündür çamaşırlıkta duruyor topla artık onları
Ben: Bi akşam evdeyim onda da yemek hazırla ortalığı topla derken hemen uykum geliyor unutuyorum işte onu, hafta sonu toplayacağım.

Kocam: İşten çıkınca bana niye çıktım diye haber etmedin, mutlaka haberim olacak işten çıktığında eve gittiğinde
Ben: Şöyle şöyle oldu unuttum aramayı eve gelince haber verdim işte
Kocam: Ne zaman tamam demeyi öğreneceksin, uzatma tamam de sadece

Bu şekilde aslında incir çekirdeğini doldurmaz sebeplerle ve sıklıkla ev işi konusundan tartışmalar çıkıyor, bunlar birikti ve ben bi gün patladım. Bi sürü laf saydım ben senin emrindeki asker miyim hizmetçi miyim yap deyince yapacak kukla mıyım, benim de fikrim var iradem var,bunun dışında daha ağır bi sürü şey ve hakaretler... Saydım da saydım üstelik o an öyle bi kriz geçirdim ki kocama da saldırdım vurdum baya bi, elimdekileri fırlattım filan. üstelik bu kriz olayı 3 kez oldu ve biz daha 6 aylık evliyiz.

Ben ona vururken bağırıp çağırıp ağlarken o hiç bir şey yapmıyor öylece duruyor sonra başka odaya gidip sessizce bekliyor.

Sonrasında ilgisinden, yardımından hiç bir şey esirgemiyor ve uyguladığı taktikle beni daha da vicdan azabına sokuyor. Her büyük tartışmadan sonra bana dediği tek şey, daha kötüye gidiyor bak, dikkat et, senden uzaklaşıyorum (duygu olarak)

Dün işten çıkınca onu arayıp haber vermeyi unuttum, sen misin unutan kıyameti kopardı ben sana unutmayacaksın demedim mi diye başlayıp eski konulara geldi. Bana söylediklerini, vurmalarını unutamıyorum. İçten içe belki de kinleniyorum en ufak hatanda, açığında tepkim büyük oluyor, o yüzden sana dikkat et diyorum hata yapma diyorum, kötü olur derken bunu kastediyordum vs..
Ben bu arada sürekli ağlıyorum hıçkıra hıçkıra ne diyeceğimi bilemiyorum haklı çünkü. Sonra sarıldı kucağına aldı beni, sakinleştirdi birlikte sofrayı kurduk yemeğimizi yedik uykum gelince yatak odamıza gelip yanıma yatıp uyuttu beni.

( o benden daha geç yatar ve ben çok çabuk uyurum yanıma gelir her gece sarılır, elimi tutar beni uyutur sonra yine gider. Böyle de bi adam.)

Şimdi kızlar, ben ikili ilişkilerde mi başarısızım, ağresif miyim? ( bu sinir krizleri önceden olmazdı hayatımda 3 kez oldu ve sadece 6 ay içinde yaşandı bunlar )

Kocamı kendi yaptığım şeylerle kaybediyorum, nasıl davranmalıyım, ne söylemeliyim, güvenini nasıl tazelemeliyim bilemiyorum. Annemle de hiç konuşamıyorum çünkü onlarda bi garip beni sürekli kocama karşı dolduruyorlar aklıma gelmeyecek fesatlıklar sokuyorlar. Onlara gittiğimde kocama durduk yere kızıyorum. Oturup konuşacağım, akıl danışacağım olgun bi arkadaşım yok. Hamilelik yeni evlilik derken her şey bulanıklaştı, akli selim düşünemiyorum, dışardan gözle siz daha net görürsünüz diye size anlatmaya karar verdim.

En ufak bi hatada acaba ne olacak, beni ne zaman silecek diye korkar oldum. İnsanız hata yapmadan da olmuyor ki, o kadar dikkat etsem de bişey çıkıyor yine.

kocan basak burcu mu, heralde benimkinin kayip ikizini buldum su anda.

kocam ikizler burcu. Formda miller kocasından şikayetçi ben kendimden şikayetçiyim. Cidden sağlam bi kaç yoruma, açıklamaya ihtiyacım var. Kendimden korkuyorum, mahvediyorum evliliğimi. Kocam insan psikolojisiyle öyle oynuyor öyle taktiklerle kendi kendine hesaplaşma sağlıyorki kendimden daha da utanıyorum. onunla çok büyük kavga ettiğimde ve vurduğumda annemler çağırmıştı ve olay oldu yarım saat sonra annemlere gittik. Hiç renk vermedi hiç bir şey belli etmedi arada küçük laflar soktu ama onlar anlamadı tabi, ben anladım. Eve gelince bi kaç gün kırgındı sadece. nasıl böyle olgun olabiliyor ben neden bu kadar sabırsız ve hırçın davranıyorum bilmiyorum. psikolojim bozuldu resmen

Evliliğe adapte olamamışsınız birde üzerine hamilelik.. Zor bir dönem ama eşiniz bukadar sevgi dolu biriyken istekleri küçük şeyler, daha dikkatli olup özen gösterirseniz isteklerini unutmamış ve atlamamış olursunuz. Aksi taktirde evliliğiniz bu şekilde yürümez. Ufacık şeyler için çok büyük pişmanlıklarınız olur. Biraz kendinize hakim olun, bir uzmandan da yardım alabilirsiniz. Eşinizin size olan sevgisini ve saygısını bitirip farklı yollara yönlendirirsiniz...

bende önceden anneme ne zaman gitsem annemde abuk subuk konuşur sinirimi bozardı bişey anlatsam direk kötü şeyler söylerdi bende sinir olurdum ben eşime öyle laflar etmiyorum içimden bile geçmiyor o abuk subuk konuşuyo bilmeden etmeden benimde hamileliğim çok kötü geçti 3 ay mide bulantısı böbrek ağrıları diş ağrıları bebeğimin kaburgalarıma olan tekmeleri nefes alamamam hergece üstüste giren bacak krampları vs. ama yinede ev işini yapardım ne olursa olsun ama çalışmıyordum ama çalışsaydım daha çok yapabilirdim diye düşünüyorum çünkü insan evde koflaşıyor heleki hamilelikte hareketlerin kısıtlandığı için kasların çalışmıyor doğru düzgün halsiz kalıyosun benim sana tavsyem bu söylediğime çok ama çok dikkat et şimdiden böyleysen çocuk olunca ne yapmayı düşünüyorsun emin ol çocuk çalışmaktan çok çok daha zor o zaman kafayı yersin heralde çünkü evde olduğun halde bişe yapamıcaksın hı annen vs varsa bilemem alışık olmadığın bi durum olacak kimse alışık olarak dünyaya gelmiyor zaten sorumluluklarını bilmelisin evlenmişsin evin işinide yapacaksın kaldıramıyorum diyosan çalışmıcaksın çalışcaksanda boş durmıcaksın
sizi çocuk olunca düşünemiyorum gerçekten o zaman hergn böyle krizler geçirmeniz lazım hamilelik çok zor tamam bişe demiyorum ama sonrası dahada zor buna emin ol biraz sert yazdıysam alınma ama bunlar gerçekler

kocam ikizler burcu. Formda miller kocasından şikayetçi ben kendimden şikayetçiyim. Cidden sağlam bi kaç yoruma, açıklamaya ihtiyacım var. Kendimden korkuyorum, mahvediyorum evliliğimi. Kocam insan psikolojisiyle öyle oynuyor öyle taktiklerle kendi kendine hesaplaşma sağlıyorki kendimden daha da utanıyorum. onunla çok büyük kavga ettiğimde ve vurduğumda annemler çağırmıştı ve olay oldu yarım saat sonra annemlere gittik. Hiç renk vermedi hiç bir şey belli etmedi arada küçük laflar soktu ama onlar anlamadı tabi, ben anladım. Eve gelince bi kaç gün kırgındı sadece. nasıl böyle olgun olabiliyor ben neden bu kadar sabırsız ve hırçın davranıyorum bilmiyorum. psikolojim bozuldu resmen

Neden ufak bir soruna bu kadar tahammülsüzlük gosteriyorsunuz??
Vurup bagirmalar neden? Aciz misiniz kelimelere dönmekten?

mesela demiş ya isten cikinca haber ver sizdee unuttum diyorsunuz.. Neden unutasiniz ki ya da ne gibi bir is sizi 3dk bile sürmeyen ben ciktim mesajindan alikoyabilir.. Ya da unurtunuz kizdi özürdilerim demek neden zor? Sevmiyor musunuz?

Bence düşünceli değilsiniz.. Kendinizi düşündüğünüz kadar esinizi düşünmüyorsunuz..

Ve çok sanslisiniz size herseye ragmen değer veren bir ese sahipsiniz.. Ama sonsuza kadar boyle gider derseniz yanilirsiniz...

Bir anda değil ama zamanla yavaş yavaş esinizi kaydeceksiniz..belki kendini değil ama sevgisini saygisini kaybedeceksiniz...

Sizden sogudugunu şöylemis zaten..

Unutmayin siz onun yerinde olsaydiniz bu adam psikopat diye Kosa Kosa kacardiniz..

valla eşinde peygamber sabrı varmış sen vurduğunda etki tepki oda sana vursa ne yapıcaksın. bir daha böyle bişi yapma. ne demek vurmak eşine. annemize babamıza kızdığımızda onlara da vuralım yani. kendini tut. olmaz öyle

lakin eşinde çok hatalı. çamaşır toplamandan ona ne. ev işlerine karışan erkeklerden nefret ediyorum. hemde işten çıktım eve geldim diye arayınca ne oluyor yani. çok merak ediyorsa kendi arasın. çıktınmı cnm ne zaman evde oluyorsun diye. bence seni delirten eşin.
sende konuş böyle böyle de. çok baskı uyguluyorsun beni bana bırak de.

olmadımı he he de geç. yapacağındanda geri kalma. gerçektende emireli gibi davranıyor sana delimi ne

yani afedersin olay tam tersi olsa burada adamı linç ederlerdi valla.

bence ağlayıp sızlanma hiç, psikoloğa git, yoksa kitap al oku, namaz kıl, dua et , yani eşine bak ben düzelmeye çalışıyorum de. çaban olduğunu bilsin. eşin maşallah hem olgun, yardımcı, akıllı, sevgi dolu.

olan sana olur bence. o yüzden silkelen ve kendine gel. karşında kalbını kırdğın bir eşin var.

sana bakınca bir an kendimi gördüm eşimde bana senden soğuyorum falan diyordu bende kendimi haklıyım zannediyordum sonra oturduk ve bir konuşma yaptık yaa bitecekti yaa bi süre ayrı kalacaktık yada devam edecektik biz konuştuk ve devam etmeye karar verdik meğer sorun bendeymiş benim çocukluktan çıkamamam ve bana en ufak birşey dediğinde kendimi aşağılanmış hissetmemmiş.acaba sende de böyle birşey olabilirmi.eşini seviyorsan sendeki hataları ölç tart sonra kendini eşinin de yardımıyla düzeltmeye çalış hatta gerekirse psikolojik yardım bile alabilirsin.aslında sende haklısın kadınlar zaten zor varlıklar üstelik hamilesin hormonlar tamamen alt üst.sana tavsiyem eşini kaybetme bunun için ne gerekiyorsa yap çünkü sende eşini çok seviyorsun..

Biraz nankörsünüz gibi geldi bana kusura bakmayın da eşinizin kıymetini bilemiyorsunuz :31:

Zaten hep öyle olur, eşinizi gerçekten seviyorsanız tüm bu söylediklerinizi çözebilirsiniz :31: Herkes baba evindeki rahatlığı bırakıp evleniyor bocalıyor herkes zorluk çekiyor üstelik eşinizde baya yardımcı oluyormuş daha ne istiyorsunuz anlamadım :50:

bekarken alışık değildim vs bunlar bahane gerçekten sizin ne olursa olsun kendinizi savunma gibi bi zırha bürünmüşsünüz sürekli bahaneler arıyorsunuz belki hamilelikten olabilir yada şımarıklıktan ama birazda eşinizi düşünseniz o ne yapsın yardımda ediyormuş ya yardım etmeseydi benim eşim bana binde bir yardım eder ya kötü birine denk gelseydiniz eşiniz tanıdığınız gibi çıkmasaydı o zaman ne yapacaktınız ben söliyim ya annenizin evine giderdiniz yada dizinizin üstünde oturur ne derse yapardınız bu tip şeyler ömür boyu sürecek şeyler zaten yemek çamaşır bulaşık temizlik ömür boyu sürecek yani yalanmı bu rutine alışmalısınız

Bu kadar iyi ve yardımcı eşin varsa sende bi zahmet akşam çıkınca çıktım diye haber ver,unutuyorsan masana not koy,ne bileyim telefonun alarmını kur v.s.Gerçekten tepkilerin çok sert ben bile korktum.Belirttiğin gibi evlilik sana ağır gelmiş,birde hamileliğin zorlukları seni bu hale getirmiş.Rahatlamak ve eşine daha fazla zarar vermemk adına bir psikoloğa görünmeni tavsiye ederim.Kolay gelsin...

seni hircin yapan o.
onun olgunlugu seni delirten asil.
bence kendini suclama
tabii adami dovme de.
boyle adamlarla ugrasmayan anlamaz.
disardab bakarsin mukemmel erkek. ici beni yakar beniii

Seni İstanbul'dan koparıp tekrar başa döndürdü diye içten bir kızgınlığın mı var eşine? Bekar olsaydım, çocuk beni bağlamasaydı, Ist'da yaşasaydım şunları şunları yapardım diye pişmanlıklarınız mı var? Böyle bir durum varsa, bir psikolog size fayda edecektir diye düşünüyorum.

Buradan bakınca eşinizin istekleri çok basit gözüküyor. Dile getiriş biçimi de kırıcı değil. Günlerce duran çamaşır herkesin gözüne batar, sepete kaldırmak 2 dak almaz. Telefon desen 10 sn , hergün aramanı bekliyorsa bu unutulmazki. Sanki sen eski özgürlüğüne tutunmaya çalışıyorsun gibi geldi bana. Evlilik, çocuk vs korkutuyor biraz seni ve tek yaşadığın, kimsenin senden bir beklenti içinde olmadığı zamanlara özlemin var, kızgınlığın bundan.

şu anlattıklarında siddet gören tarafsen olsaydın . hepimiz gıyabında eşine milyon laf söylemiştik.
ben adil olmak istiyorum
seninde farkında olduğun üzre
HATALI SENSİN
evet hafifletici nedenlerin var
evlilike alışma süreci hamilelik istemediğin şehirde yaşamak
ama bunları eşine kinlenerek değil
sarılarak aşabilrsin
ve adam sana açıkca söylemiş
sabrı tükeniyor
bir sonraki konunu TERKEDİLDİM başlığı ile açmanı istemem
eğer kendi çaban yeterli gelmiyorsa
bir uzmandan yardım al ve öfke kontrolu oluştur.
eşininde hataları yok değil
--ev işlerinde sana müdahale etmesi(nefret ederim kaynana vari erkeklerden)
-- giriş çıkış saatlerinin sıkı kontrölü
ama konuda daha suçlu olan taraf sensin
bir an önce toparlanmanı tavsiye ederim.

Seni İstanbul'dan koparıp tekrar başa döndürdü diye içten bir kızgınlığın mı var eşine? Bekar olsaydım, çocuk beni bağlamasaydı, Ist'da yaşasaydım şunları şunları yapardım diye pişmanlıklarınız mı var? Böyle bir durum varsa, bir psikolog size fayda edecektir diye düşünüyorum.

Buradan bakınca eşinizin istekleri çok basit gözüküyor. Dile getiriş biçimi de kırıcı değil. Günlerce duran çamaşır herkesin gözüne batar, sepete kaldırmak 2 dak almaz. Telefon desen 10 sn , hergün aramanı bekliyorsa bu unutulmazki. Sanki sen eski özgürlüğüne tutunmaya çalışıyorsun gibi geldi bana. Evlilik, çocuk vs korkutuyor biraz seni ve tek yaşadığın, kimsenin senden bir beklenti içinde olmadığı zamanlara özlemin var, kızgınlığın bundan.

evlenmeseydi o zaman çocuk düşünmeseydi anlamıyorum ki böyle insanları zorla mı evlendirdiler sanki şımarıklık bu biraz :31::31:

Eşimle tanıştıktan 6 ay sonra birbirimiz için akıl, ruh ve kalp olarak uygun olduğumuzu düşünüp hemen evlendik. Nitekim yaşlarımız da evlenmek için hiç de küçük değil ve iş güç, askerlik gibi beklememizi gerektiren engeller yoktu. Ben İst da yaşıyordum ailem bi anadolu şehrinde ve orada yaşamak istemediğim için üni okuduğum ve kendimi iyi hissettiğim şehirde zar zor bi düzen tutturmuştum. Çok zorlanıyordum düzenli işim yoktu ama tutunmaya direniyordum. Eşim annemlerin olduğu şehirde iş bulmuş ve 3 yıldır orda yaşıyormuş kendi ailesi de başka şehirde. Biz tanıştıktan sonra onun işi düzeni orda hem de ailem orda diye ben tekrar memleketime döndüm. Her şey o kadar hızlı oldu ki, korunmamıza ve 1 yıl bebek düşünmemize rağmen balayında zırt diye hamile kaldım. üstüne evlendikten 2 ay sonra işe başladım. İşim rahat 8-5 hafta sonu tatil vs ama hamileliğim çok kötü geçtiği için ben bi anda çöktüm.

Evlilik, hamilelik, zihin olarak tutucu bi şehirde yaşamak, iş hayatına alışma derken öyle zorlandım ki bir türlü adapte olamadım. Hiç bir şeye yetişemedim. Bekarlığın verdiği rehavetle de hemen bi ev kadını moduna geçemedim. Kocam ev işlerine sofra kurmaya kaldırmaya yardım eder ama annem bizim her şeyimizi önümüze getirirdi iş yapmazdık sofra kurmazdık toplamazdık bi anda her şeyi ben yapınca alışamadım, zorlandım, kalkamadım hemen altından. Birini yapsam diğerini bırakıyorum.

Biraz dik başlıyım eşimse bana bişey dediğinde cevap vermememi tamam dememi istyor bense sürekli önce bi açıklama yapıp sonra tamam diyorum.

Örnek :
Kocam :Çamaşırlar kurudu kaç gündür çamaşırlıkta duruyor topla artık onları
Ben: Bi akşam evdeyim onda da yemek hazırla ortalığı topla derken hemen uykum geliyor unutuyorum işte onu, hafta sonu toplayacağım.

Kocam: İşten çıkınca bana niye çıktım diye haber etmedin, mutlaka haberim olacak işten çıktığında eve gittiğinde
Ben: Şöyle şöyle oldu unuttum aramayı eve gelince haber verdim işte
Kocam: Ne zaman tamam demeyi öğreneceksin, uzatma tamam de sadece

Bu şekilde aslında incir çekirdeğini doldurmaz sebeplerle ve sıklıkla ev işi konusundan tartışmalar çıkıyor, bunlar birikti ve ben bi gün patladım. Bi sürü laf saydım ben senin emrindeki asker miyim hizmetçi miyim yap deyince yapacak kukla mıyım, benim de fikrim var iradem var,bunun dışında daha ağır bi sürü şey ve hakaretler... Saydım da saydım üstelik o an öyle bi kriz geçirdim ki kocama da saldırdım vurdum baya bi, elimdekileri fırlattım filan. üstelik bu kriz olayı 3 kez oldu ve biz daha 6 aylık evliyiz.

Ben ona vururken bağırıp çağırıp ağlarken o hiç bir şey yapmıyor öylece duruyor sonra başka odaya gidip sessizce bekliyor.

Sonrasında ilgisinden, yardımından hiç bir şey esirgemiyor ve uyguladığı taktikle beni daha da vicdan azabına sokuyor. Her büyük tartışmadan sonra bana dediği tek şey, daha kötüye gidiyor bak, dikkat et, senden uzaklaşıyorum (duygu olarak)

Dün işten çıkınca onu arayıp haber vermeyi unuttum, sen misin unutan kıyameti kopardı ben sana unutmayacaksın demedim mi diye başlayıp eski konulara geldi. Bana söylediklerini, vurmalarını unutamıyorum. İçten içe belki de kinleniyorum en ufak hatanda, açığında tepkim büyük oluyor, o yüzden sana dikkat et diyorum hata yapma diyorum, kötü olur derken bunu kastediyordum vs..
Ben bu arada sürekli ağlıyorum hıçkıra hıçkıra ne diyeceğimi bilemiyorum haklı çünkü. Sonra sarıldı kucağına aldı beni, sakinleştirdi birlikte sofrayı kurduk yemeğimizi yedik uykum gelince yatak odamıza gelip yanıma yatıp uyuttu beni.

( o benden daha geç yatar ve ben çok çabuk uyurum yanıma gelir her gece sarılır, elimi tutar beni uyutur sonra yine gider. Böyle de bi adam.)

Şimdi kızlar, ben ikili ilişkilerde mi başarısızım, ağresif miyim? ( bu sinir krizleri önceden olmazdı hayatımda 3 kez oldu ve sadece 6 ay içinde yaşandı bunlar )

Kocamı kendi yaptığım şeylerle kaybediyorum, nasıl davranmalıyım, ne söylemeliyim, güvenini nasıl tazelemeliyim bilemiyorum. Annemle de hiç konuşamıyorum çünkü onlarda bi garip beni sürekli kocama karşı dolduruyorlar aklıma gelmeyecek fesatlıklar sokuyorlar. Onlara gittiğimde kocama durduk yere kızıyorum. Oturup konuşacağım, akıl danışacağım olgun bi arkadaşım yok. Hamilelik yeni evlilik derken her şey bulanıklaştı, akli selim düşünemiyorum, dışardan gözle siz daha net görürsünüz diye size anlatmaya karar verdim.

En ufak bi hatada acaba ne olacak, beni ne zaman silecek diye korkar oldum. İnsanız hata yapmadan da olmuyor ki, o kadar dikkat etsem de bişey çıkıyor yine.

Profesyonel destek almanı öneriyorum.

daha evliliğe alışamamışken bi de üzerine hamilelik geçiriyor olman sanırım seni bu kadar etkileyen
ama anlattığın kadarıyle eşinin hakkını yiyorsun
bende profesyonel bi destek almalısın
zira bebeğin doğduğunda da bu şekilde devam ederseniz onun psikolojisini düşünebiliyor musun
karnındayken bile etkileniyor o masum
evliliğini de çıkmaza sokmadan, eşini kendinden iyice uzaklaştımadan bi psikologa gitmeni öneririm

evlenmeseydi o zaman çocuk düşünmeseydi anlamıyorum ki böyle insanları zorla mı evlendirdiler sanki şımarıklık bu biraz :31::31:

Konu sahibinin durumunu tam bilmiyorum, benim ki sadece bir fikir. Ama doğrusun bir çok insan bu sorumluluğa hazır olmadan evleniyor. Birde sevince, herşey toz pembe, her sorun çözülür gibi görünüyor. İnsanın kendini iyi tanıması önemli, ben mesela İst'dan çok uzak küçük bir şehirde yapamam, o yüzden hiç yaklaşmadığım teklifler çok oldu. :24:

seni hircin yapan o.
onun olgunlugu seni delirten asil.
bence kendini suclama
tabii adami dovme de.
boyle adamlarla ugrasmayan anlamaz.
disardab bakarsin mukemmel erkek. ici beni yakar beniii

neden bayanı hırçın yapan kocası anlayamadım pek?

adamda buna itina istiyorsa haklı...
eve gidince arayın ne kaybedersiniz?

benim unutkanlık sorunum var mesela. bi işi yapacakken unuturum.eşimde buna sinir olur.hemen olsun ister.
unutkanlığım elimde değil, onun kızmasına anlam veremesemde kriz geçirip daha dövmedim hiç :27:
gün gelir zopayı yer oturturum artık ne yapalım dayak ona da hak olur :37:

Back
X