Şiddet görüp hala sineye çeken var mı çocuğu için?

Başıma getmeyen anlayamaz etrafımda herkes sabret duzelir sinirlenince sus deyip duruyo çocuğunu düşün annesiz babasız büyümesin diyo ve ben bunları dusunuyorjm
anası veya babası ölen, terkeden çocuklar nasıl büyüyormuş? ana babayla büyüyüp de serseri ahlaksız hırsız arsız olanların açıklaması neymiş sabret diyenlere göre?

Başıma getmeyen anlayamaz etrafımda herkes sabret duzelir sinirlenince sus deyip duruyo çocuğunu düşün annesiz babasız büyümesin diyo ve ben bunları dusunuyorjm

Iste ben de onu diyorum. Burada size yuzlerce kisi bosan diyor mesela. Ama siz sadece istediginiz tepkilere aciksiniz. Diyemiyor musunuz bosaninca anasiz babasiz olunmuyor, hem bu sekilde huzursuz bir ortamda psikolojisi bozuk yetisiyor, asil cocugum icin bosanmaliyim diye? Demiyorsunuz cunku istediginiz bu degil.

Cocuk gördüğü seyi öğrenir. Annesine uygulanan siddetle büyüyen cocuk ya ilerde esine saygı duymaz ya da siddeti normallestirir.

Sizin yaptığınız iyilik değil, siz bile isteye cocuğunuzun psikolojisini bozuyorsunuz.

Siz çocuğunuzdan nefret mi ediyorsunuz?
Çocuğuma yapabileceğim en büyük kötülük ne diye sorsaydınız şiddet gösteren bir eşi kabullenmek derdim sanırım.
Çocuğunuzun psikolojisi bozulacak, belki o da sizin gibi şiddete maruz kalacak. Yaşadıklarını kabullenecek, ileri ki yaşamını da ona göre şekillendirecek. Büyük suçlara bile girişebilir. Şiddet gösteren bir baba çocuğuna doğru bir model olamaz. Çocuğuyla hakkıyla ilgilendiğini bile sanmıyorum. Çünkü karısını sevmeyen, ona şiddet gösteren bir adam ondan olan çocuklarına karşı da sevgi beslemiyor genelde. Böyle bir tabloda baba figürünün olmasına da gerek yok. Katlanmak zorunda değilsiniz bu adama.

İçim acıdı okurken.Allah yardımcınız olsun....

seni eski konulardan biliyorum..
eşin eve gelmeden ev işleri halletmeye çalişiyordun.. eşin bildiği beğenmiyormuş hiç bişey öle hatirliyorum bi de oğlunuz var.
şiddet gördüğünü bilmiyordum. bunu sölememişsin eski konuda??

Ailem arkamda siginmaevine gitmeme gerek yok çok sukur
Size değildi sorum, iki çocukla gidecek yeri olmayıp geri dönmek zorunda kaldığını, kocasının şiddetin dozunu giderek arttırdığını, bıçak bile çekmeye başladığını söyleyen shinox için yazdım onu.

Sizin aileniz de arkanızdaymış, burada o kadar çaresiz kadın var ki, sığınma evi dışında seçeneği bile olmayan, ondan da korkan. Siz arkanızda aileniz varken neden çekiyorsunuz ki?

Yaşamayan bilmez demişsiniz, belki de doğrudur, özgür olmanın, çocukların sağlıklı bir ortamda büyütmenin, kendi paranızı kazanmanızın vereceği mutlulu belki yaşamadınız da bilmiyorsunuz ama şunu unutmayın ki o çocuk size muhtaç, sizden başka kimse bu ortamdan onu kurtaramaz ve sizin bu kararı verememeniz onu da mecbur etmeniz demek. Ancak yaşı büyüdüğünde kaçabilir de o evden, bunu da kız ise muhtemelen erkenden babası gibi bir adamla evlenerek, erkekse başka şeylere bulaşarak yapabilir.
Ne olur bir düşünün bunları..

etrafındakiler sus sabret deyince onları dinliyosunuz da biz boşanın deyince neden bizi dinlemiyosunuz?

guiding88 canım seni anlayabiliyorum, ben fiziksel şiddet görmedim ama bir evlilikte olmaması gereken tüm kötü şeyleri yaşadım, şu an boşanma sürecindeyim. Seni anlıyorum dedim, gerçekten o evliliğin içindeyken objektif olarak bakman görmen mümkün değil, çocuğum için katlanmalıyım diye düşünüyorsun ama yanılıyorsun, asıl çocuğunu düşünüyorsan katlanmamalısın! Ayrılırsam insanlar ne der diye düşünüyorsun, haklısın ama en fazla bir iki hafta gündemi meşgul ediyorsun sonra herşey normale dönüyor.
Ben bu adamı seviyorum diye düşünüyorsun ama bu da doğru değil, insan kendisine zarar veren birine sevgi falan besleyemez, hastalıklı bir düşünce bu, kaldı ki insan sevdiği kişiye zarar da vermez, yani adam seni sevmiyor, seni sevmeyen biriyle devam ederek anca onun egosunu şişirip kötü davranışlarını pekiştirmiş oluyorsun.
Çocuğun ilerde sana aferin iyiki beni bahane edip ayrılmamışsınikimizin hayatını da berbat ettin derse? Ki muhtemelen öyle olacak... Ailen destekse evladına da kendine de bu hayatı reva görme lütfen canım...

Eğer gerçekten çocuğunuzu düşünüyorsanız boşanın. Çocuğunuzun böyle bir babaya sizinde böyle bir eşe ihtiyacınız yok. Kendinize saygınız olsun ve lütfen mantıklı düşünüp hareket edin...

Maddi durumum var yani annemin evi var maaşı var çalışırım da gidersem o konuda korkum yok ama pişman olur muyum diye düşünüyorum
aile desteği var,maddi problem yok bunlara rağmen sizi döven adamdan boşanamıyorsanız bence bir daha konu açmayın...haytta yalnız başına olup,küçücük çocukları var diye çalışamayan,gidecek yeri olmayan kadınlara haksızlık ediyorsunuz bu durumda...onlar bile çocuklarım azıcık büyüsün ayrılacağım diyor,siz hala neyi bekliyorsunuz??*

Düşündüm de aile desteği olup da boşanamayanlar ben gibi utanıyor olabilir mi?
Ben sıkıntılarımı aileme zerre kadar yansıtmamıştım mesela.
Hep aman ailem üzülür,utanır,aman ailede hiç boşanan yok,vahh vahhh tühhhh nasıl başarmadım,insanların yüzüne nasıl bakarım diye hep saklamıştım...
Tabii benim yaptığım doğru değil de eski günler aklıma geldi bir anda...

Yok biliyorlar benim sıkıntımı ama pişman olmaktan korktuğum için hala bekliyorum heralde en başta yıkıyor sonra yapmaya çalışıyo ama giden gidiyo

anası veya babası ölen, terkeden çocuklar nasıl büyüyormuş? ana babayla büyüyüp de serseri ahlaksız hırsız arsız olanların açıklaması neymiş sabret diyenlere göre?
Kaynanam çok dayak yemiş sabrettim kazandim diyi şimdi rahatım diyo benim oğlum babası gibi değil diyo daha merhametli ymis bak senn bi daha el kaldirirsan hakkımı helal etmem demiş konuşmuşlar bilmiyorum artık sınırlıyken sus diyo bana o konussun bağırsin diyo

Evet kararsızım bi ümit var sanki düzelecek diye hiçbişey yapmak istemiyorum onun için artık okadar nefret ettirdi

annen kızım arkandayım gel diyor ama sen sana iftira atan, sana hayatı zehir eden kocana ve ailesinin sözüne mi bakacaksın? kv seni değil oğlunu düşünüyor. seni düşünseydi geçmişten bugüne ailece eziyet etmezler.
dayak ve hakaret yiye yiye kafanız mı karışıyor nedir? mantıklı düşünemiyorsun.

Var tabi olmaz mı dışarıda adam öldüren,eşlerini döven -öldüren,hayvanlara işkence yapan,çocuklara tecavüz eden vs psikopat insanların %90'ınının anneleri..

Vatanımıza hayırlı uğurlu olsun annesinin pasifliği ve korkaklığı yüzünden bir nurtopu gibi yeni psikopatımız daha oldu!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…