Siddet meselesi lütfen bir bakin

Evet haklisiniz. Benim annem pasif bir kadin bir cok yönden babama bagli. Babamda bunu biliyor sen bensiz bir sey yapamazsin diyor

İşte bu yüzden de babanız kolay kolay değişmez, bu düzen böyle sürüp gider sağlığı elverdiği müddetçe.o zaman kardeşleriniz ve siz tepkinizi koyun.kardeşleriniz reşit anladığım kadarıyla,ayrı eve çıkıp bir müddet görüşmeye ara versinler anne babanızla.belki anneniz anlar bu durumun onları ne denli etkilediğini ve kırdığını.birşey yapmak için harekete geçer.

Aile ve baba olamayacak erkeklerin evlenip cocuk yapmalarinin cezasini biz cekiyoruz. Annemi bicakla tehdit etmesini duyunca kan beynime sicradi bir kilina zarar ver de gör diye mesaj yazcaktim tuttum kendimi sonra. Cözüm odakli düsünüyorum su an.

O zaman savciliga sikayet edin, annemi tehdit etti sindirdi diyin. zaten alkolikmis. Savcilikta, karakolda bir yerlerde olay cikarir hastaneye yatirirlar diye dusunuyorum. Sizi sarhos sekilde aradiginda goruntuyu kaydedebilir misiniz?

Peki alkol alan kisi bu benim tercihim istedigimi yaparim kendi bedenimle ilgili derse? ama ailesine karsi kesinlikle bir tehdit olusturuyorsa ve zarar veriyorsa?

Burada soylenilene bakma, o kadar kolay değil,
Bir kere bunun ispatı gerekir, ya darp.raporu, ya olay çıkardığına dair polis raporu, adli bir vaka olması gerekiyor öncelikle.
Sonra da bunlarla birlikte sacma ama kaymakamlığa mi bir yere başvurup bu süreci başlatıyorsun.
O da her zaman sonuçlanacak diye bir şey yok.
Babamin calisanlarindan birinin kardesi, tedaviyi reddediyormus, köye yerleşip, evin etrafını dikenli elektrikli telle falan sarmış, elinde tüfek, hezeyanları sonucu sen beni öldüreceksin diye gelene gidene doğrultuyormuş
Jandarma vs herkes haberdar, her an birini vuracak adam diye beklediler durdular nöbette.
Sonunda hastaneye yatırma işlemleri tamamlandı da zorla yatışı yapıldı.
Onda da adam anladı, kaçtı, daha da uzadı.

Su an bir adim atmaya cesaret edemiyorum. Cünkü annemin yalniz kalinca üzülme ve o kadar kötü degildi deme ihtimali var. Öncelikle kardeslerimin ayri hayat kurmasina destek olcam.

Annemi bir süre yanima alma konusunda kararliyim o da hayir demedi. Kücük kardesim üniversite sinavina hazirlaniyor. Sinavdan sonra olur dedi annem. O da yalniz kalsinda akli basina gelsin, daha cok icer basina bir is acar görür gününü belkide.

O zaman savciliga sikayet edin, annemi tehdit etti sindirdi diyin. zaten alkolikmis. Savcilikta, karakolda bir yerlerde olay cikarir hastaneye yatirirlar diye dusunuyorum. Sizi sarhos sekilde aradiginda goruntuyu kaydedebilir misiniz?
Kaydederim zaten hergün sarhos. Kardeslerimin huzursuz olmasini istemiyorum. Kardeslerim daha gencler ama ondan daha akillilar. Millet cocuguna akil verir biz babamiza akil veriyoruz.

Anneniz neden boşanamıyor biliyor musun? Lanet olası ağzı boş insanlar ve yine lanet olası adalet sistemimiz yüzünden. Az mı koruma altındayken öldürülen kadın gördük? Çaresizliğe bakar mısın?

Anneniz neden boşanamıyor biliyor musun? Lanet olası ağzı boş insanlar ve yine lanet olası adalet sistemimiz yüzünden. Az mı koruma altındayken öldürülen kadın gördük? Çaresizliğe bakar mısın?
Biliyorum canim biliyorum.. O yüzden anneme de kizamiyorum. Bütün bu problemlerin ucu yine toplum baskisina ve adalet eksikligine dayaniyor. Annemi aslinda cok cok iyi anliyorum.

Annem bicagi gösterdi korkuyorum deyince sok oldum. Hic korktugunu düsünmemistim. Sana blöf yapip sindirmeye calisiyor korkma dedim.

Annem bicagi gösterdi korkuyorum deyince sok oldum. Hic korktugunu düsünmemistim. Sana blöf yapip sindirmeye calisiyor korkma dedim.
Annen kıyamam hem kendi canını düşünüyor hem sizinkini. Bide yetmezmiş gibi babanın canını da düşünüyordur kendine bişey yapar mi diye. Ama bazı kadınlar da bilerek isteyerek katlanıyor.
Ben bu konularda tavsiye veremiyorum artık ya.
Burdan bi arkadaş vardı eşinden şiddet hakaret falan görüyor ayrılacaktı. Çocuğunu alıp evden ayrılacak. Hatta benim bulunduğum şehre gelip bi süre kalmayı düşünüyordu. Eşimle bir olduk yer aradık sorduk uğraştık. Sonra kız başka bi şehre gitmeye karar verdi. Telini falan değiştirdi. Ama sonra tel kapandı kızdan ses çıkmadı. Aklım gitti. Adam kıza bişey yaptı diye ödüm koptu.tv de arka arkaya kadın cinayetleri. Kızdan ses yok. Ulaşacağım bişey yok. Sonra Instagram da bi yorumda gördüm alakasız biyerde. Beni silmiş, büyük ihtimal eşine dönmüş. Kısaca iyi misin diye sordum baktım iyi. Pes ettim artık ya.
Bu da böyle herkes kendi bildiğini yapıyor temalı bi anımdı :p

Annen kıyamam hem kendi canını düşünüyor hem sizinkini. Bide yetmezmiş gibi babanın canını da düşünüyordur kendine bişey yapar mi diye. Ama bazı kadınlar da bilerek isteyerek katlanıyor.
Ben bu konularda tavsiye veremiyorum artık ya.
Burdan bi arkadaş vardı eşinden şiddet hakaret falan görüyor ayrılacaktı. Çocuğunu alıp evden ayrılacak. Hatta benim bulunduğum şehre gelip bi süre kalmayı düşünüyordu. Eşimle bir olduk yer aradık sorduk uğraştık. Sonra kız başka bi şehre gitmeye karar verdi. Telini falan değiştirdi. Ama sonra tel kapandı kızdan ses çıkmadı. Aklım gitti. Adam kıza bişey yaptı diye ödüm koptu.tv de arka arkaya kadın cinayetleri. Kızdan ses yok. Ulaşacağım bişey yok. Sonra Instagram da bi yorumda gördüm alakasız biyerde. Beni silmiş, büyük ihtimal eşine dönmüş. Kısaca iyi misin diye sordum baktım iyi. Pes ettim artık ya.
Bu da böyle herkes kendi bildiğini yapıyor temalı bi anımdı :p
Genellemeyi cok sevmiyorum ama Türk kadinlari icin evlilik bitirmek tek basina yasamak dünyanin sonu gibi bir sey. Baksaniza ana sayfa da biri evlenemiyorum intihari düsünüyorum diye konu acmisti. Malesef erkeksiz var olamayan duygusal bagimli o kadar cok kadin var ki. Onlar zaten siddette görse aldatilsada ayrilmiyorlar.

Annenizi başka bir eve taşısanız bile babanız zarar verebilir alkol içenler buna daha fazla meyilli üstelik o yüzden kalıcı bir çözüm bulmanız gerekiyor. Diyelim ki Amateme yatırdınız bir şekilde tedavi oldu çıktı daha sonra size oraya zorla yatırıldığı için kinlenip yine zarar vermeye çalışabilir. Bu durum annenizin boşanması ile de yaşanabilir. Üstelik günümüzde bu kadar kadın cinayeti işlenirken bu çok zor olmayacaktır. Anneniz ve kardeşlerinizi yanınıza aldırtacaksınız tabi maddi gücünüz yetiyorsa. Babanızı kendi haline bir başına bırakcaksınız ki anlayacak ailesinin kıymetini. Ya da tam tersi her şey daha da kötü gidecek babanız için battıkça batacak.

Back
X