Şiddet mi?

Amaz10

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2018
372
113
23
Herkese merhaba kizlar konu kiz kardeşimle ilgili. Her evlilikte olduğu gibi eşler arasinda yasanan krizleri onlar da yasayabiliyorlar . ancak bazen dozu ve süresi fazla oluyor demekki bu kez bosanacagim diye tutturdu.esini sevdigini biliyorum ben esi de kotu biri degildir ama ayni evin icinde insanlarin bazi huylarina katlanmak zor olur ve kardesim de bunu yasiyor suan.bu arada 4 senelik evliler,cocuklari henuz yok.Esiyle yasadiklari tartisma sonrasinda esinin kendisini hirpaladigini ve yere attigini anlatti,biraz uzerime yurur gibi oldu dedi.dayak vs gibi seyler yok,ama.daha once de siddete meyilli olduğunu gosteren seyler yasadiklarini belirtti.Bu ilk degilmis.yani diyor ki yarin birgün tokat da atabilir bana sinirle dedi.hala özür dilememis kardesimden,kardesim de tabi bu olayin uzerine agir konusmus,ayrilmak istedgini soylemis.Suan konusmuyorlar.Ama bir yandan da okadar seviyor ki ayrilmak dusuncesi onu cok üzüyor görüyorum.sorum su bu tarz hareketler normal mi evliliklerde yasanir mi ve siddetten sayılır mi? Yanlis mi yonlendiriyorum acaba kardeşimi , evliliğini bitirmemesi gerektiğinden yanayim cunku ben,ben de evliyim.evlilikte böyle seyler olur erkegin damarina basinca vs dedim cunku kardesim de cenebazdir.Haketti demiyorum ama biraz kendini tutmayi ogrenmesi gerekiyor demekki.bilemiyorum sizce bu siddet gordu demek mi,boyle boyle baslar sonra devami gelir mi acaba her sinir harbinde? Sizler ne düşünürdunuz?Nasil yonlendirirdiniz?

Kardeşinizin yapısı nasil ?.gerci siz evlilikteki yapisini bilemezsiniz.. tahrik etmek gibi bir huyu var mi ?

Bazi insanlar cinsiyet farketmiyor tahrik özelliği ve surekli ayni konuyu konusma gibi huylari yuksek..

Kardeşinizin yapısı nasil ?.gerci siz evlilikteki yapisini bilemezsiniz.. tahrik etmek gibi bir huyu var mi ?

Bazi insanlar cinsiyet farketmiyor tahrik özelliği ve surekli ayni konuyu konusma gibi huylari yuksek..
Evet ikna olmadigi surece ayni seyleri bikmadan konusabilir.

bu şiddetse ne olacak peki, zaten seviyormuş boşanmayı düşünüyormuş o zaman kavga anında adamın üstüne gitmesin bari, burda ne yazmamız için konuyu açtınız bilmiyorum ama evlilikte böyle şeyler olmaz olmamalı.

Çünkü kardeşimde çenebazdır deyip eşinin şiddetini normal göstermeniz doğru değil. Kardeşinizin çok konusuyorsa eşide konuşarak cevap verir olur biter.
Her evlilikte olan şeyler de değil bunlar.

Ayrılıp ayrılmama kararını kardeşiniz verir ama devam edecekse eşinin öfke kontrolü için tedavi olmasi gerekir.

Bugün tutup yere atan yarın bambaşka şeylerde yapar.

bu şiddetse ne olacak peki, zaten seviyormuş boşanmayı düşünüyormuş o zaman kavga anında adamın üstüne gitmesin bari, burda ne yazmamız için konuyu açtınız bilmiyorum ama evlilikte böyle şeyler olmaz olmamalı.
Ben duygusal dusunup yanlis mi tavsiye veriyorum diye fikir sordum.ailemize su asamada konuyu anlatmadik,arkadas cevremizin de bilmesini istemiyoruz.

Çünkü kardeşimde çenebazdır deyip eşinin şiddetini normal göstermeniz doğru değil. Kardeşinizin çok konusuyorsa eşide konuşarak cevap verir olur biter.
Her evlilikte olan şeyler de değil bunlar.

Ayrılıp ayrılmama kararını kardeşiniz verir ama devam edecekse eşinin öfke kontrolü için tedavi olmasi gerekir.

Bugünün tutup yere atan yarın bambaşka şeylerde yapar.
Kiz kardeşim de suan boyle düşünüyor.

Tabi ki şiddet. Şiddetten sayılması için illa ağız burun dağılması gerekmiyor, kız kardeşinizin çok konuşuyor olması bunu meşrulaştırmaz. Yukarda bir üyenin de dediği gibi eşi de konuşarak cevap verir o zaman, her evlilikte böyle şeyler olmaz, erkekte nasıl bir damar varmış ki basınca kadını yerlere savurabiliyor ve bu normal karşılanabiliyor? Şiddet şiddettir.

Ben duygusal dusunup yanlis mi tavsiye veriyorum diye fikir sordum.ailemize su asamada konuyu anlatmadik,arkadas cevremizin de bilmesini istemiyoruz.
evet sanki yankış tavsiye veriyorsunuz gibi en azından annenize bir anlatın bakalım tepkisi ne olacak

Bizlere olayı çok masumane anlatıyorsunuz ve yanlış teselli veriyorsunuz kardeşinizede , her evlilikte bunlar olmuyor , yerlere atıyor üzerime yürür gibi oldu diyor kardeşiniz bence eksik anlatıyor , şiddet şiddettir neticede ....
Ve ayrıca başlarım öyle damara yani.

Ya ne bileyim erkekler bazen cok asabilesincr boyle yapabiliyorlar yani tekme tokat girmek degil de omuzlarindan sarsabilir kollarini sertce tutabilir o esnada yere de dusurebilir diye dusundum.Benim.esim sakindir boyle seyler yasamadik hic tartismalarimizda ama.her karakter bir değil. Beni dusunduren bunun ilk.olmayisi sadece ve bundan dolayi kardeşimin kaygili olusu ayni zaman da da sevmiyorum diyemiyor.kafasi karisik ben cok girmek.istemedim aralarindaki konuya ama okadar yalniz ve caresiz kalmis ki ablasi olarak düzelir hemen boşanmayi aklina gtirme konusursunuz sakince düzeltirsiniz brz zaman ver yakip yikma ortami dedim ama bilemiyorum simdi ben de nasil dusunmem gerektiğini.Elbette konu kardeşimin guvenligi cok cok ayri birsey, sanıyorum benim siddet anlayisim farkli ondan 😐

Herkese merhaba kizlar konu kiz kardeşimle ilgili. Her evlilikte olduğu gibi eşler arasinda yasanan krizleri onlar da yasayabiliyorlar . ancak bazen dozu ve süresi fazla oluyor demekki bu kez bosanacagim diye tutturdu.esini sevdigini biliyorum ben esi de kotu biri degildir ama ayni evin icinde insanlarin bazi huylarina katlanmak zor olur ve kardesim de bunu yasiyor suan.bu arada 4 senelik evliler,cocuklari henuz yok.Esiyle yasadiklari tartisma sonrasinda esinin kendisini hirpaladigini ve yere attigini anlatti,biraz uzerime yurur gibi oldu dedi.dayak vs gibi seyler yok,ama.daha once de siddete meyilli olduğunu gosteren seyler yasadiklarini belirtti.Bu ilk degilmis.yani diyor ki yarin birgün tokat da atabilir bana sinirle dedi.hala özür dilememis kardesimden,kardesim de tabi bu olayin uzerine agir konusmus,ayrilmak istedgini soylemis.Suan konusmuyorlar.Ama bir yandan da okadar seviyor ki ayrilmak dusuncesi onu cok üzüyor görüyorum.sorum su bu tarz hareketler normal mi evliliklerde yasanir mi ve siddetten sayılır mi? Yanlis mi yonlendiriyorum acaba kardeşimi , evliliğini bitirmemesi gerektiğinden yanayim cunku ben,ben de evliyim.evlilikte böyle seyler olur erkegin damarina basinca vs dedim cunku kardesim de cenebazdir.Haketti demiyorum ama biraz kendini tutmayi ogrenmesi gerekiyor demekki.bilemiyorum sizce bu siddet gordu demek mi,boyle boyle baslar sonra devami gelir mi acaba her sinir harbinde? Sizler ne düşünürdunuz?Nasil yonlendirirdiniz?
Bu tabiki şiddettir ve sizin söylediğiniz gibi de her evlilikte de olmaz, ve hiç bir evlilikte de olmamalıdır zaten. Bu nasıl bi yönlendirmedir yani gerçekten bu çağda yaşayan biri için beni çok şaşırttınız :işsiz: Rahmetli anneannemin annesi bile olsa "kocandır yapar" demezdi. Kardeşiniz o adamı bırakmazsa sonu pek hayırlı değil benden söylemesi.

Bu tabiki şiddettir ve sizin söylediğiniz gibi de her evlilikte de olmaz, ve hiç bir evlilikte de olmamalıdır zaten. Bu nasıl bi yönlendirmedir yani gerçekten bu çağda yaşayan biri için beni çok şaşırttınız :işsiz: Rahmetli anneannemin annesi bile olsa "kocandır yapar" demezdi. Kardeşiniz o adamı bırakmazsa sonu pek hayırlı değil benden söylemesi.
Bi de eklemeden geçemeyeceğim şiddet uygulayan bir kişi "iyi bir insan" tanımlamasının yanından dahi geçemez.

Eşi pişman olmamış mı bı özür af dileme durumu yok mu kız kardeşin napmista yere atmış tabiki de bu şiddet ama buradaki insanlar aralarındaki bağı diyologu bilemez

Olanlara elbet cok uzuldum.kardesimin basina gelenlere.ama bosan demek kolay degil ,esine de su acidan iyi sifatini kullandim bizim ailemizin oglu gibidir,damat gibi degil.annem.babam cok sever her zaman. saygida sevgide kusur etmez,kardesimin dusunemedigi ozveriyi zamaninda kendi gostermistir.bu kadar iyi niyetli biri olup da bu tavrini kardesime gosterince bellki sabir göstermiştir basta ama bam teline basilinca da sarsmis olabilir insanlik hali evliliklerde olablir diye dusundum.dedim ya hem.yakistramadim,hem de siddet anlayisi ben de daha farkli ama haklisiniz siz de yazdiklarinizda.ben kardesimin evliligi belki kurtarilir diye gaz vermek istemedim ,diger tarafi dinlemeden bir de.

Back
X