Şiddet mi?

Ablası olarak siz neredeyse normalleştirecek şekilde konuşuyorsanız elin adamı tabi hırpalayıp yere atar.

Belli ki sizin evliliğiniz de normal değil.
Karakteri böyle deyip insanların asabi, sinirli olmasını normalleştirmeyin lütfen. Sizler böyle prim verdikçe azıyorlar.
Karşılıklı konuşmak zor bir şey değil deneyin derim.

Ben orta yol bulunabilir diye düşünüyorum elbette siddeti normallestirmem.hele kardesime karsi.Konu burada benim evliligim degil ayrica. Ben bunu yasadim o yuzden de normallestiriyorum diye birsey de yok cunku yaşamadığımi belirttim.tam tersi yasamadigim icin siddet kavrami belki ben de tam.oturmamistir bana gore dayak.kotektir,size gore cimdik bile siddete girebilir.oyuzden nasil dusunmem.gerektigini ben de bilemediğm.icin disaridan bakan bir gozun belki de benzer olayi yasayan birinin dusunceleri onemli yine de teşekkürler vakit ayırıp yazdiginiz icin.

Ablası olarak siz neredeyse normalleştirecek şekilde konuşuyorsanız elin adamı tabi hırpalayıp yere atar.

Belli ki sizin evliliğiniz de normal değil.
Karakteri böyle deyip insanların asabi, sinirli olmasını normalleştirmeyin lütfen. Sizler böyle prim verdikçe azıyorlar.
Karşılıklı konuşmak zor bir şey değil deneyin derim.
Esimin.kardesi sinirlidir asabidir yapar oyle arada hos karsilamak.lazim onu da oyle.kabul etmeliyiz gibi bir cumlem olmadi ki bunu normallestirip onlara prim.verildigini yazmissiniz benim.boyle bir aciklamam olmadi.ha genel manada yazdiysaniz o ayri tabi.Belki bir yanlış anlasilma olmustur.

Ya ne bileyim erkekler bazen cok asabilesincr boyle yapabiliyorlar yani tekme tokat girmek degil de omuzlarindan sarsabilir kollarini sertce tutabilir o esnada yere de dusurebilir diye dusundum.Benim.esim sakindir boyle seyler yasamadik hic tartismalarimizda ama.her karakter bir değil. Beni dusunduren bunun ilk.olmayisi sadece ve bundan dolayi kardeşimin kaygili olusu ayni zaman da da sevmiyorum diyemiyor.kafasi karisik ben cok girmek.istemedim aralarindaki konuya ama okadar yalniz ve caresiz kalmis ki ablasi olarak düzelir hemen boşanmayi aklina gtirme konusursunuz sakince düzeltirsiniz brz zaman ver yakip yikma ortami dedim ama bilemiyorum simdi ben de nasil dusunmem gerektiğini.Elbette konu kardeşimin guvenligi cok cok ayri birsey, sanıyorum benim siddet anlayisim farkli ondan 😐

En sağlamı profesyonel destek almaları. Bugün itip kakan yarın tekme tokat dövebilir. Kardeşinizinde öfke kontrol sorunları varsa ona da yardım lazım. Yangına körükle gitmemeli. Ne siz gaz verin, nede kardeşinize kapiyi kapatın. Siz karışsaniz ve onlar ilerde barışsa kötü siz olursunuz.

Herkese merhaba kizlar konu kiz kardeşimle ilgili. Her evlilikte olduğu gibi eşler arasinda yasanan krizleri onlar da yasayabiliyorlar . ancak bazen dozu ve süresi fazla oluyor demekki bu kez bosanacagim diye tutturdu.esini sevdigini biliyorum ben esi de kotu biri degildir ama ayni evin icinde insanlarin bazi huylarina katlanmak zor olur ve kardesim de bunu yasiyor suan.bu arada 4 senelik evliler,cocuklari henuz yok.Esiyle yasadiklari tartisma sonrasinda esinin kendisini hirpaladigini ve yere attigini anlatti,biraz uzerime yurur gibi oldu dedi.dayak vs gibi seyler yok,ama.daha once de siddete meyilli olduğunu gosteren seyler yasadiklarini belirtti.Bu ilk degilmis.yani diyor ki yarin birgün tokat da atabilir bana sinirle dedi.hala özür dilememis kardesimden,kardesim de tabi bu olayin uzerine agir konusmus,ayrilmak istedgini soylemis.Suan konusmuyorlar.Ama bir yandan da okadar seviyor ki ayrilmak dusuncesi onu cok üzüyor görüyorum.sorum su bu tarz hareketler normal mi evliliklerde yasanir mi ve siddetten sayılır mi? Yanlis mi yonlendiriyorum acaba kardeşimi , evliliğini bitirmemesi gerektiğinden yanayim cunku ben,ben de evliyim.evlilikte böyle seyler olur erkegin damarina basinca vs dedim cunku kardesim de cenebazdir.Haketti demiyorum ama biraz kendini tutmayi ogrenmesi gerekiyor demekki.bilemiyorum sizce bu siddet gordu demek mi,boyle boyle baslar sonra devami gelir mi acaba her sinir harbinde? Sizler ne düşünürdunuz?Nasil yonlendirirdiniz?
Şiddet. Bu tartisilabilecek su götürür bir konu değil . Her evlilikte de yaşanmaz ama her evlilikte yaşanması bunun şiddet olduğunu değiştirmez.
Ayrıca kardeşinizin yerine karar vermeyin derim. Eşinin hatasını anlaması lazım .evlilik terapistine gitsinler düzelmezse bir süre ayrı yasama kararı alabilirler her ikisi de bu süreçte kendi hatalarını anlayabilir eğer düzelmezse bitirmek en mantiklisidir

hayır evlilikte böyle şeyler olmaz.adam karısını döven hıyarın teki.şiddet işte daha ne denir buna.hazır çocuk da yok ne güzel bu adama çocuk mu yapılır bi de, boşanmak için hastanelik dayak yemeyi beklemesin.kadınlar kendilerine saygı duymazsa adamlar da duymuyor tabi.önce kendine saygı duyacaksın.

Esimin.kardesi sinirlidir asabidir yapar oyle arada hos karsilamak.lazim onu da oyle.kabul etmeliyiz gibi bir cumlem olmadi ki bunu normallestirip onlara prim.verildigini yazmissiniz benim.boyle bir aciklamam olmadi.ha genel manada yazdiysaniz o ayri tabi.Belki bir yanlış anlasilma olmustur.
sorum su bu tarz hareketler normal mi evliliklerde yasanir mi ve siddetten sayılır mi? Yanlis mi yonlendiriyorum acaba kardeşimi , evliliğini bitirmemesi gerektiğinden yanayim cunku ben,ben de evliyim.evlilikte böyle seyler olur erkegin damarina basinca vs dedim cunku kardesim de cenebazdir.Haketti demiyorum ama biraz kendini tutmayi ogrenmesi gerekiyor demekki
Bunu siz yazmışsınız.
Kardeşim çenebazdır, erkeğin damarına basmak... bunlar hep alt metin okumayı bilene.
Siz evlisiniz diye ayrılmalarını istemiyorsunuz biz de bekarız diye mi herkese boşan yazıyoruz sanki.

Her evlilikte böyle şeyler olmaz. Madem kendi evliliğinizde böyle bir sorun yok kendinizden örnek verebilirdiniz. Sizin gösterdiğiniz yol çeneni kapat yoksa hakediyorsuna geliyor. İlla o kelimeleri kullanmanız gerekmiyor.

Omuzlarından tutup sarsmasi şiddet mi bilmiyorum ama yere düşürecek kadar hirpalamasi şiddet. Kardesiniz sanki tam olarak size anlatmamis olayi. Boşanmayı istemiyor üzerini örtüyor gibi. Üzerine yürüyüp yurumedigini gayet de iyi bilir yoksa.

Herkese merhaba kizlar konu kiz kardeşimle ilgili. Her evlilikte olduğu gibi eşler arasinda yasanan krizleri onlar da yasayabiliyorlar . ancak bazen dozu ve süresi fazla oluyor demekki bu kez bosanacagim diye tutturdu.esini sevdigini biliyorum ben esi de kotu biri degildir ama ayni evin icinde insanlarin bazi huylarina katlanmak zor olur ve kardesim de bunu yasiyor suan.bu arada 4 senelik evliler,cocuklari henuz yok.Esiyle yasadiklari tartisma sonrasinda esinin kendisini hirpaladigini ve yere attigini anlatti,biraz uzerime yurur gibi oldu dedi.dayak vs gibi seyler yok,ama.daha once de siddete meyilli olduğunu gosteren seyler yasadiklarini belirtti.Bu ilk degilmis.yani diyor ki yarin birgün tokat da atabilir bana sinirle dedi.hala özür dilememis kardesimden,kardesim de tabi bu olayin uzerine agir konusmus,ayrilmak istedgini soylemis.Suan konusmuyorlar.Ama bir yandan da okadar seviyor ki ayrilmak dusuncesi onu cok üzüyor görüyorum.sorum su bu tarz hareketler normal mi evliliklerde yasanir mi ve siddetten sayılır mi? Yanlis mi yonlendiriyorum acaba kardeşimi , evliliğini bitirmemesi gerektiğinden yanayim cunku ben,ben de evliyim.evlilikte böyle seyler olur erkegin damarina basinca vs dedim cunku kardesim de cenebazdir.Haketti demiyorum ama biraz kendini tutmayi ogrenmesi gerekiyor demekki.bilemiyorum sizce bu siddet gordu demek mi,boyle boyle baslar sonra devami gelir mi acaba her sinir harbinde? Sizler ne düşünürdunuz?Nasil yonlendirirdiniz?

Şiddet tabii ki! Boşanırlar veya terapiye gidip boşanmazlar, kendi bilecekleri iş. Ama şiddeti böyle normalleştirmenizi kınıyorum. İlla tekme tokat girmesi mi gerekiyor şiddet kelimesini telaffuz etmeniz için?

Bir de hakettiğini ima etmişsiniz. Ne kadar onur kırıcı. Kardeşiniz eşini aldatsa bile eşinin ona şiddet uygulamaya hakkı yok. İsteyen boşanır, tazminat davası açar vs, ama kimse kimseye şiddet uygulayamaz, itip kakamaz, yere fırlatamaz.

Her erkek böyledir diye eniştenizi aklamaya çalışmayın. Bir de kötü biri değil demişsiniz. Tartıştığı insan kendinden güçsüz bir kadın değil de 2 metre boyunda güçlü kuvvetli bir erkek olsaydı, nasıl da usturuplu efendi efendi tartışırdı. Ama karşısındaki kişi ezebileceği biri olunca agresifliği tutmuş. Bu mu iyi biri gibi anlattığınız insan?

Siz olsanız nasıl yönlendirirsiniz demişsiniz. Ben olsam çift terapisine ve bireysel terapiye yönlendirirdim. Terapiye yanaşmazsa, o zaman konu açardım, ne yapılabilir diye. Muhtemelen psikolojik olarak travma yaşayan kardeşime olayı normalleştirip, kendini suçlu hissettirmezdim.

Son düzenleme:
Omuzlarından tutup sarsmasi şiddet mi bilmiyorum ama yere düşürecek kadar hirpalamasi şiddet. Kardesiniz sanki tam olarak size anlatmamis olayi. Boşanmayı istemiyor üzerini örtüyor gibi. Üzerine yürüyüp yurumedigini gayet de iyi bilir yoksa.
Belki anlatmamis olabilir herşeyi aslında gayet detaya girdi ama bazi seyleri saklıyor olabilir

itmek, kakmak, hırpalamak, sarsmak, sallamak, kolundan çekmek, sürüklemek hepsi şiddet.
kardeşiniz dediğiniz kadar seviyorsa zaten yeteri kadar düşünüp zor karara bağlamıştır.
siz onu ikna etmek yerine arkasında olun.

ayrıca da ne cesaret, kardeşiniz kendi kocasına güvenmiyorken yarın öbür gün tokat yerim diye, siz hangi akla hizmet aynı evde yaşayabileceklerini düşünüyorsunuz?

Elini kaldırması dahi (sadece kaldırması bakın, vurması demiyorum) şiddet diye düşünüyorum.
Anlattıklarınız bir hayli şiddet bence.
Daha ne olması gerekiyor, şiddet olması için, kardeşinizin ağzının burnunun kırılması mi..

Bence siz karışmayın onların aile içinde ne yasadiklarini tam olarak bilemezsiniz.. ileriki zamanda şiddetin dozunun artmayacaginin garantisi yok .. tahammül her geçen gün azalacaktir her iki taraf içinde..

Back
X