Siddet

Ismimlazimdegil

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2017
5
6
1
31
Merhabalar. Kadinlar Kulubunu takip ediyorum ve hikayeleri/yasananlari hep okuyordum, ama benim buraya yazacagim aklima gelmezdi.

Ben esime kactim, annemle sorun yasadigim icin (ozel). Gidecek baska yerim yoktu, ona sordum yanina gelebilirmiyim diye, oda okeyledi. Geldikten bir hafta sonra esim bana seni eve geri goturecem annenle barismalisin dedi, bende hayir hazir degilim felan dedim. Bu arada esim Almanyada ben Hollandada yasiyoruz. Bu bir hafta icerisinde imam nikahi kiydik. Bunu annemgil duydu tabi.
Okulu birakacakmisin diye sordu (okulum uzakta, Hollandada). Bende hayir dedim, nasil devam edeceksin ozaman diye sordu. En iyisi seni annene geri goturmek dedi. Herneyse bende okeyledim.

Annemgile vardik, annem bize sordu beraber oldunuzmu diye, bizde evet dedik. Ozaman senin yerin kocanin yani dedi annem bana. Ceyizleri felan indirdiler, esimin arabasina goturmek icin. Esim valizimi arabasina dogru goturdu. Yengem ceyizleri arabaya dogru gotururken, valizimin disarda oldugunu ve esimin arabayla basip gittigini gordu. Sonra onu aradim niye boyle yaptin felan diye, oda bu oynanan oyun hic hosuma gitmedi felan dedi. Ortada oyun moyun yoktu?! Neyse.. Bir hafta sonra bu bana yazmaya basladi seni seviyorum felan filan diye. Baristik vs. Sonra annemle yine buyuk bir sorun yasadik, kimsem olmadigi icin, esime sordum beni alirmisin diye. Aldi ve Almanyaya goturdu.

Suanda iki aydir imam nikahliyiz. Gelinlik giymek en dogal hakkim diye dusunuyorum. Gelinlik bakmaya gittik. Istedigim gelinligi sectim. Bu birden bana gelinligini alip seni annenin evine geri yollayacam dedi. Ben neye ugradigimi sasirdim. Bunu bi kenara cektim ve konustum derdin ne felan diye. Ailesi bana diyordu bu cimri diye, cimriliginden gelinligi almak istemedi. Ben cok sinirlendigim icin onu duvara dogru ittim. Arabaya dogru yuruduk, arabada iki kere cenemi yumrukladi. Bu olanlari anneme anlattim, senin sucun, dayagini ye ve sus otur dedi. Simdi size soruyorum hanimlar, ne yapmaliyim? Ne yapacagimi ne dusunecegimi bilmiyorum.

Birbirimizi cok severken araya sogukluk ve tokatlar yumruklar girdi.

Turkcem icinde kusura bakmayin.
 
Yasayabilirim, ogrenci evi bulabilirsem, oda burda zor, uzun siralar oldugu icin.
annene git , kulagini tika ne derse desin dinleme
dovsede sovsede o evden ayrilma, ogrenci evi çikana kdr idare et
elin adaminin kahrini çekcegine seni doguran kadinin kahrini çek
baban hayattdami ?
 
Birbirimizi cok severken araya sogukluk ve tokatlar yumruklar girdi.


???????!!!!!!!!?????????

Ben gercekten anlamiyorum bu yurtdisinda buyumus Turk kadinlarini. Etrafinizda Avrup kulturu var, kadin-erkek esitligi gercekten yasaniyor ve devletce de destekleniyor, bu ortamda bole bir kafa boyle bir cehalet nasil olabilir??? Sen garip bir kafa, annen ayni, sevgilin ruh hastasi cimri mi manyak mi artik neyse ne.....

Evladim sen kesinlikle annenin yanina don. Seni eve almazsa da git bir WG bul sosyal yardimla bursla part time isle yasa gecin. Ama kesinlikle okuluna devam et. Okumaya hevesi olan bir care bulurdu hele ki Hollanda gibi bir sosyal devlette. Senin aklin hala bu herifte , konun da zaten hayatim mahvoldu degil koca derdi birbirimizi seviyorduk bilmem ne gelinlik hakkim. Birak bu sacmaliklari, bak hayatini mahvediyorsun , annen senden 2932874364646 kat akilli, dinle o kadini okuluna devam et.

Konu basligin da siddet. Madem siddet gordun gitme, donme o zamana adama olsun bitsin. Evli degilsin, cocuklu degilsin, yasal veya vicdani hicbir mecburiyetin yok. Don anne evine bu kadar ya da annenin de dedigi gibi ye dayagini otur.
 
Koca dayağı yiyeceğime anne dayağı yerim,annen naparsa yapsın elin adamından -zira kocan falan değil- daha iyidir,gibi geldi bana.
Annenle nasıl bir sorun yaşıyorsun da illa o adama gitmek istiyorsun.
Çok mu kötü annen,seni başkasıyla olmaya mı zorluyor,daha açık yazamadım,sevgilisi mi var annenin de o mu taciz ediyor nedir?
Öyleyse devlet kurumlarına başvurabilirsin,
 
Demekki Avrupa sandiginiz gibi degilmis.
Alakası yok siz burdaki kafayla oraya yerleşen insanlarsınız gelişime kapalısınız. Annenin dediklerine bak sanki bir 50 yıl önce olmuş zorla görücü usülüyle evlenen kadın baba evine dönmek ister ama annesi baba evine ancak kefenle girersin bir daha der aynı o kafa. Kocan sandığın dangoz da öyle bir kafada zaten. İkinizin Türkiyedeki kütüğünüzü tahmin ettim zaten ben uzaya da çıksanız geliştiremezsiniz kendinizi hiçbir zaman acı ama gerçek!
 
İstemediği belli niye hemen imam nikahı kiyiyorsu n ki çok ilginç meraklı gibi olmusu n kaçan kovalanir. Her zaman ve senin kocam dediğin kişi de seni peşinden kosturuyo tam tersi olmalı uzak dur bence resmi nikahiniz da yokmuş aklınızı başınıza toplayin
 
İmam nikahlı olmak kocan olduğu anlamına gelmiyor, kendini kandırma bu bir. İkincisi sana zarar veren, şiddet gösteren adam seni sevmiyor. Maço dizileri izleye izleye kıskanan, döven, söven adamları seviyor sanıyorsunuz. Seni insan yerine bile koymuyor adam ne sevmesi? Biraz kendine değer veriyorsan, az gururun varsa o adamdan ayrılır, kendine yeni bir hayat kurarsın. Senin kendine vermediğin değeri başkası mı sana verecek? Daha hala gelinlik diyorsun, ne yaşadınız da bu kadar kendinizi sevmiyorsunuz ben anlamıyorum, nickin bile kendine ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Yazık, çok üzülüyorum gerçekten.
 
Önce bir kendine sor bakalım.
Yumruk tokat yemeğe bu adamla bu şekilde ömür geçirmeye var mısın?
Birbirinizi sevdiğinizi düşünmüyorum en azından Erkek arkadaşın için söylüyorum. (Kaçmış gitmiş biri)
Bu tarz erkekler düzelmezler onu bir söyleyeyim.
Şu insançıktan dayak yiyeceğine git annenden ye!
Anneni seni kabul etmeyecek kadar ne yaptın?
Hani olur ya cahillik gençlik hatalar yapmışsındır.
Bezdirmişsindir felan?
Koşarak annene git evlatlık görevini yerine getir.
Annende annelik görevini yerine getirecektir.
 
zihniyet kodlanmış bi kere Avrupa'ya da gitsen değişmiyor. Arkadaşım siz sorunlu musunuz yA? Annenizin sorunundan kaçmış daha beter belaya düşmüşsünüz. Anneniz sizi iyice bir dövseymiş daha iyiymiş, elin adamından yediğin dayak hoşuna gitti mi?
Hey Allahım.
 

Kanka sosyal yardim parasiyla ev gecindirenler var. Sosyal yardim parasi gercekten gecim saglanacak bir para. Tek kisiye hayda hayda yeter. Ogrenciler de mini-job ya da werkstudent adi altinda vergi odemeden calisabiliyor her turlu kolaylik var yani ogrenciler icin. Konu sahibesinin derdi nerde nasil yasarim okula nasil giderim degil, adama yapismak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…