Şiddet :'(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir sorun yok. Alismissin yani boyle devam. Cocugu alet etme bari.

İleride canım anam benim için ne dayaklar yemiş demeyecek. Banane diyecek emin ol.

Seni sindirip kendisine mahkum etmeye çalışıyor. Toplumun yüzde 70 i bibolar bobolar bence sanada böylesi denk gelmiş. Bu adamdan ne diye çocuk yaptın ki?

Çocuğunuda al git ama gitmeden önce suç duyurusunda bulun veya polise haber ver.
Yoksa haklıyken haksız duruma düşebilirsin..
Baba'dan çocuğu kaçırmak olarak adlandırılabilir..
Dediğim gibi gitmeden önce elinde yasal bi ispat'ın olsunki işin kolaylaşsın.

Ayrıca bi nane yiyemez, sen sadece kendine güven..

Cevap terk edeceksin. Alacaksin cocugunu guzel sakin bir yuva kuracaksin kendine

Ücretsiz aile danışmanına gidin, şiddet üzerine.

Kabul etmezsen giderim de tıpış tıpış gelecek.

Baktın gelmiyor ya da tedavi görmesine rağmen aynı tas aynı hamam..

Al bebeğini durma o evde. Ailen seni dayak yiyesin hakaret iştesin diye mi evlendirdi?

Hakaretleri bile ayrılmanız için yeterli iken bir de darp ve tehdit var diyorsunuz.
Daha ne olacaktı ki başka? İlla kırık çıkık olacak günü mü bekleyeceksiniz?

Hemen yarın bir avukata ya da kadın kuruluşuna gidin.
"Eşinizin arada size vurdugunu boşanmak istediginizi ama canınıza kıymakla ilgili tehdit edildiginizi" söyleyin, avukat aracılıgı ile suc duyurunda bulunun, uzaklaştırma isteyin.

Çocugunuzu hicbir şekilde alamaz sizden, korkmanıza gerek yok.
Ancak eşiniz sizin kararlılıgınızı gördügünde zarar verebilir bu yüzden onunla bu konuyu konuşmayın. O işe gittiginde hemen cantanızı hazırlayıp bebeginizi de alıp gerekli yerlere basvurun.

En azından bir telefonla danışsanız sandıgınız kadar zor olmadıgını görürsünüz. Evden cıkarken de nereye nasıl gitmeniz gerektigi konusunda da bilginiz olmuş olur.

Aslında bazen biz kadınlarda da hata var kendimize fazla değer vermiyoruz sevgiyi şiddetle birleştiriyoruz çabuk inanıp.korkuyoruz ama hayatımızın değişmesi bizi korkutuyor...tabi istisnalar olabiliyor

önce itip kakmayla başlar,giderek dozu yükselir.asla kalmaz öyle.kaldı ki o hali bile gurur kırıcı..
bebeğim için katlanıyorum demişsiniz ya tam tersi olmalı,o çocuğa yazık değil mi,şiddet huzurszuluk içinde büyüyor,belki ilerde kendisi de maruz kalacak..

Küçük bebeğim var onun için katlanıyorum.

Küçük bebeğiniz için katlanmayin.

Şiddet ortamında büyüyen çocuklar hayatları boyunca yüreklerinde açılan yaralarla yaşıyorlar. Dahasi şiddet normalleşiyor gözlerinde. Bazen nahoş sözler hepimizin ağzından çıkıyor ama şiddetin affedilir, açıklanabilir yanı yok.

Canim seni okadar iyi anliyorum ki.. yazini okuyunca kendimi gordum resmen bndede ayni dert var yasim 20.. 4 senelik evliyim kacarak evlendim... benim esim birak aileme dil uzatmayi anneme gondermiyor beni kac senedir yuzunu gormuyorum hasret kaldim. bazen gizli gizli faceme giriyorum esimden gizli actim anneme yazmak icin. ordan konusuyoruz bazen. seni cok ozledim kizim diyor daha dun konustum. biraz daha dayan sabret ben yapacagimi biliyorum diyor oyle teselli ediyor beni. benim basimda bir de kaynana var kaynata elti 3 tanede kayin var. 3 yasindada oglum var eltimin bebegi var ve hepimz ayni evde oturuyoruz... 3 defa bosanmak istedim kapiyi cami kilitlesede siddetten bikmistim artik gozum donmustu her seferinde cesaret edip kactim.. cocugumu oylece uyurken birakip kactim cunku yanimda goturemezdim vururlardi beni.. en fazla evladimdan ayri 3 hafta dayandim. vermediler bna hep tehdit ettiler alamadim oglumu.. oldururlerdi korkuttular gozumu hep... gozlerim yasli bi sekilde istemeyerek mecburen geri dondum. ilk yaptigim sey evladima sarilmak kokusunu icime cekmek oldu benim esim daha ben hamileyken beni dovmeye basladi anama avradima soverdi hep halada yapiyor.. hakaretler diz boyu agzina ne gelirse cekinmez soyler bana... benim tek yaptigim sey susmak aglamak. cocugum icin. ayni senin dedigin gibi cocugum icin cevap veremem asla ona verince dahada beter vurur sover sayar.. ben onun icin annemi sildim ama o benim icin ailesini silemiyo 4 senedir anasinin agzini cektiriyor bana... ayri eve cikarmiyo olene kadar burda yasicaz diyor.. daha yasim 20.. gormedigim cekmedigim aci kalmadi.. kacarak cok kucuk yasta okadar buyuk hata yaptimki.. ustune birde cocuk yaptim sevgiyi bilmezken daha cocuk yapmayi bildim... hamileydim gercek yuzlerini gordum daha ozaman bosanmak istedim karnimdaki ne olcak babasiz buyumesin dedim. dogdu bu sefer bana vermediler oglumu. kanun devlet bilmezler mahkeme bana versede onlar vermez.. oldururler gozumun yasina bakmadan yine vermezler... daha ana kuzusuyken anneme rest cektim cocuktum cocugum oldu.. beraber buyuyoruz suanda. biyere gitsek kimse beni annesi sanmaz ablasi sanar babaannesini annesi saniyorlar hep buda zoruma cok gidiyor karnimda tasiyan doguran benim ustune alinan onlar.. cocugum bana anne demezdi kaynanama anne derdi hep adimi soyletirlerdi yeni yeni bana anne demeye basladi ona babaanne... suan cok uzgunum bunlari yazarken... cekecek cilem varmis diyerek avutuyorum kendimi... belki sen cektigin derdi buyuk saniyosundur ama oku halimi anla bak simdi senin derdinmi buyuk benimkimi...

Boyun eğmeyin...
Çocuğunuzu alın ve onun olmadığı bi zamanda gidin. Polis' e başvurun "şiddet uyguladığını" söyleyin. Hastaneden darp raporu çıkarttırın. Ardındam boşanma davası açın. Bugün hırpalıyorsa, yarın döver.
Ve sizi döven biri, ilerde kendi çocuğunu da ayaklar altına alır. Siz "Çocuğuma bişey olmasın" diye düşünürken. Bir bakmışsınız çocuğunuz elinizden, avucunuzdan kayıp gitmiş. Böyle olmasını eminim ki istemezsiniz. Yine en iyi, ve en doğru kararı siz vereceksiniz. Burda yaptığımız sadece "Fikir verme" ama siz yine de ayrıntılı düşünün. Bakın... "Doğru düşünün" demiyorum. "AYRINTILI DÜŞÜNÜN"...

Allah kurtarsın. Pek muhattap olmamaya çalış. Doktora gitmeyi teklif et. Öyle bir ortamda çocuk büyümesi, büyütmek ne zor. Çok geçmiş olsun.

Gamzeli ,Deniz ,

Dünyada hiçbirşey çaresiz değildir,hayata bir kere geliyoruz lütfen kendinizi daha fazla ezdirmeyin siz değerlisiniz,cesur olun biz inanılmaz güçlü varlıklarız..

Gamzeli ,Deniz ,

Dünyada hiçbirşey çaresiz değildir,hayata bir kere geliyoruz lütfen kendinizi daha fazla ezdirmeyin siz değerlisiniz,cesur olun biz inanılmaz güçlü varlıklarız..

canım kendimi şuan ezdirmiyorum yavaş yavaş değişmeye başladım eve sözüm geçmeye başladı.. mesela geçen hafta evdeki herkesle kavga ettim.. karnım tok oldugu için sofraya oturmadım eşimde oturmadı diye babası çağırdı gelin dedi oturmadık diye kızdılar laf ettiler işte aliyi ayrı ayşeyi ayrı fatmayı ayrı davet ediyoruz sofraya falan dedi eşimde o anda beni savundu sen ne diyosun falan dedi bana laf ettirmedi anası bana kızmaya başladı bende ona bağırdım herzaman yaptıgım gibi bu sefer susmadım kendimi ezdirmedim kaynım eşime laf etıp korkak gibi odasına kaçtı bende karısına hoş olmayan bi laf söyledim diye kaynım odadan çıktı üstüme yürüdü vurmaya kalktı eşim delirdi o anda eline bıçak aldı ailesine zarar vermemek için kendi kollarını kesti çok kötü bi akşamdı en çok korktugum zamandan bi tanesi.. benim eşimde az psikopatlık var sinirlenince babasını tanımıyor hasta biraz. ama o anda beni koruması hoşuma gitti bir haftadır odamdan çıkmıyorum yemeklerini dahi yemiyorum biricik gelini yapsın evini temizlesin yaşlanıncada o gıybetçi hanım bakar ona :) ... evden bizi kovdular eşim yinede evden çıkmam siz gidin diyor ayrı eve ikna edemiyorum onu keşke edebilsem ortada ne kavga kalır ne gürültü hep üçüncü şahıslar yüzünden kavga ediyoruz biz... ama yinede ortada şiddet var bi konu yuzunden beni korusada düzelmez bu saatten sonra diye düşünüyorum... ailesine bıçak çeken adfam bana sinirlenince kıtır kıtır doğrar beni... 4 senede nelere şahit oldum bilemezsiniz şiddetten artık başım kaldırmıyo biraz vursa başım dönüyor artık ki jopla bile vurdugu oldu bana...

Ya çekecen ya bu diyardan gidecen kardeş !
Ama son birkere iyi olduğu zaman aranız düzgünce konuşun bakalım inşallah değişir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…