Şiddet :'(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ne yazdığımın farkındayım tabi ki.
Gece o yazıyı okuduğumda o kızın yerine kendimi koymaya çalıştım, empati kurmaya çalıştım ve üzüldüm. Onun baktığı şekilde bakmaya çalıştım. Eminim o da biliyor zor bir durumda olduğunu, durumun ciddiyetini.

Ama şuna inanıyorum ki, birine ''aa durumun çok kötü, yanlış yapıyorsun hemen boşan ondan'' tarzında konuşulduğunda, tamam hemen boşanayım o zaman demeyecek. Bunu yapmaya kendini hazır hissetse zaten şimdiye kadar yapmış olurdu,burada paylaşmazdı düşüncelerini. Başkasının sorunu hakkında biraz fazla kolayca yorum yapabildiğimizi düşünüyorum kestirip atması konusunda, belki buna ben de dahilimdir. Herneyse...

Hepinize düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum gerçekten az yada çok olumlu olumsuz yorumlar olsada altını çizerek söylüyorum "kararımı ve hayata bakış açımı değiştireceğini sanmıyorum"
Dikkat ederseniz ki kimseye böyle bir olayım var ne yapayım? Diye bir soru yöneltmedim şiddete tabiki karşıyım sadece bayanın durumunu okudum ve bende başımdan geçen olayı siz hemcinslerimle paylaşmak istedim. Allah hepimize dogru kapılar açsın insallah
Soran bayan da evet suan hala ceza evinde 8 ay kadar cezası kaldı oraya girdiğinde bir melek kesiliyor namazında niyazında 5 vakit cok korku ve endişe dolu yaptığı yanlışların farkında ama onun bu hali benim içimi acıtıyor duygusuz sürekli böyle yapan birisi olsa bundan bisey olmaz derim evet ama dışarı arkadas ortamına uymasa evde okadar güzel geçiniyoruz ki sadece çevre cok büyük sorun bundan da vazgecirebilecegimi düşünerek sabır gösteriyorum biraz

Yani bıçaklanan biriyle empati kurdugunuzda umut tacirligi yapmak, o kadının canından olma ihtimalini gözardı etmek sizin için daha mantıklı. Yazdıklarınızın başka bir açıklaması yok ne yazık ki.

Siz şiddet magduru kadınlara bile boşan demenin bu kadar kolay söylenmemesinden bahsederken 1 yılda kaç kadın bu zihniyetin esiri oldugu için hayatını kaybediyor biliyor musunuz?

Karşımızdaki kişi hangi kararı verirse versin herkes kendi yazdıgı değeri temsil eder ve bundan da sorumludur.
Bir insanın karanlıkta kalmasını teşvik etmenin sorumlulugunu alabiliyorsa vicdanınız daha da bir şey demeyecegim.
İyi forumlar.

Siz şiddete karşı falan degilsiniz, sadece şiddetin olmaması daha iyi olurdu diye düşünüyorsunuz.

Gözünüzün önünde dayak yiyen insanın kanını silip evine kocana dön tavsiyesi verecek bir insansınız. Keza kendinize layık gördügünüz hayat da bunun bir benzeri zaten.

Halinizden memnunsanız size geçmiş olsun diliyor ve burada noktalıyorum çünkü tahammül sınırlarımın dışındasınız.
Fakat rica edecegim saglıklı olmayan o ev ortamında çocuklar dunya getirip onların da hayatını karartmayın.
En azından bir cocugun ve onunla tanışacak insanların hayatı kurtulmuş olsun bari.

Şöyle düşünün hayata sadece 1 kere geliyorsunuz.Sadece 1.Ve geçen saliseyi bile geri getiremiyosunuz.Gerçekten bunları çekmeye değmez.Ve çocuğunuz için en iyisinin ayrılmanız olduğunu düşünüyorum.Mahkemede aldatmış gibi gösterdi yazmışsınız sizde şahit bulsanız mahkemede şiddet gördüğünüze vs dair? http://bosanmadavasi.org/darp-nedeniyle-bosanma/

Aldığınız bıçak darbeleri sayesinde, beyniniz hasar almış sanırım. Sevgi adı altında, kendini bıçaklayan insan için aslında o iyide çevresi kötü diyorsunuz. Bundan on sene sonra eğer yaşıyor olursanız mucize eseri, bu yıllarınızı o kişiye harcadığınız için pişman olacaksınız. Ayrıca, fikir istemiyorsan buraya yazmanın da bir manası yok. Madem yorum istemiyorsan, kimsenin okumasını da istemiyorsundur aç word programını oraya yaz. İçini dök, sonra sil. Ayrıca, yaptığınız gençlik hatalarını çekeceğim varmış demek ki diyerek kendinizi kandırmayın. Rabbim herkese akıl vermiş, lütfen kullanın şunu artık. Her gencin geleceğini düşündüğü zamanda, hormonlarınıza uyup böyle bir halt yerseniz sonucu bu olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…