Şiddete uğrayıp rapor alan var mı?

Ne zaman oldu bu vaka merak ettim gerçekten...

Bende sağlık personeli olarak çalıştığım devlet hastanesine arkadaşımı götürdüm, arkadaşım önce darp raporu aldı, dava açılacağını duyunca vazgeçti, savcı ile rica minnet konuşup iptal etmek isteğini söyleyince rapor muayenesi, normal acil muayenesine çevrildi, polis darp raporu evrağı aldı, yırttı ve attı, bu evrak geçerli değil artık dedi(geçen yıl Nisan-mayıs ayı)

Bi avukat yada mübaşir arkadaş gelip aydınlatırsa daha iyi öğreniriz
Agustos 2020 de oldu, çok yeni. Daha farklı bir uygulama varsa bilemem ama bizde bu şekilde oldu. Yanlış yönlendirme yapmak istemedigimden dolayı avukat arkadaşlar daha net söyler diye belirttim.

Eşimden malesef şiddet görüyorum. Yumruk, tekme , tokat değil. Kollarimi ve boğazımı sıkıyor. Kollarimda morluklar var. Terapist begendiremedim gidemedik. Bilmiyorum belki düzelir diyorum. Cok az bi ihtimal. Rapor aldigimda onun haberi oluyor mu acaba? Kenarda dursun duzelirse kullanmam artirirsa ayrilacagim?
Kenarda dursun bir gün bogazınızı sıkarken nefesiniz kesilirse birine söyleyin raporu meydana çıkarıversin..

Rapor konusunda bilgim yok. Ayrılık taraftarı değilsiniz. Size ne desem bilemedim. Allah yardımcınız olsun. Eşiniz düzelir mi bilmiyorum ama belki siz davranış şeklinizi değiştirmelisiniz.
Size tavsiyem eş ailesiyle ilgili yani onun kontrolünde olmayan şeyler için ona yüklenmekten vazgeçin. Onların size yaptığı şeylerin hıncını eşinizden çıkarmaya çalıştıkça şiddetin dozu artıyor anladığım kadarıyla. Onlarla tamamen bağınızı koparın.

Ama şiddetin azı çoğu yoktur.

Ya lutfen şöyle kirici yorumlar yapmayın.demekki cekip gidemiyorum.cok istesemde herkesin durumu bir degil
Şiddete uğrayan bir kadına bekle demem, kocandır demem, çocuğun için sabret demem. Sadece BOŞAN derim. Kırılın ya da kırılmayın Şiddeti meşrulaştıramazsınız

Eşimden malesef şiddet görüyorum. Yumruk, tekme , tokat değil. Kollarimi ve boğazımı sıkıyor. Kollarimda morluklar var. Terapist begendiremedim gidemedik. Bilmiyorum belki düzelir diyorum. Cok az bi ihtimal. Rapor aldigimda onun haberi oluyor mu acaba? Kenarda dursun duzelirse kullanmam artirirsa ayrilacagim?
Yalnız bir gün boğazını sıkmayı uzatırsa nefes alamazsınız. Mezarda o raporun işe yarayacağını pek sanmıyorum.

Düzeleceğine inanıyor musun gerçekten? Şiddet gittikçe artacak belki de sonu ölümle sonuçlanacak. Darp raporunu al ve uzaklaştırma kararı çıkarttırıp boşanma davası aç

Ya lutfen şöyle kirici yorumlar yapmayın.demekki cekip gidemiyorum.cok istesemde herkesin durumu bir degil
Bakın buradaki kadınlardan biri olmak istemiyorsanız çare bulmak zorundasınız. Düzelir diye ummak yerine nasıl kurtulabilirim diye uğraşın.

Tesekkur ederim. Aşırı bir siddet yok ortada. Yani dövülme denir mi bilmiyorum. Tabi siddet siddettir
Eşim iflas etti. Büyük travmalar atlattık. Öncesinde ailesiyle ilgili kavgalarımız olurdu. Ailesi bencil ,yalanci insanlar. O zamanlar benim başıma kalkarlardı eşimin durumu iyi diye. Büyük beklentilere girerlerdi yapamadığımda aşağılar tarzda konuşurlardı. Bizde kavga ederdik eşim bana bağırırdı ben bağırırdım evet ama ağlardı sonra yani daha duygusaldı. İflastan sonra insanlar uzaklaştı bizden. Bu arada k.validemin yüzünü iyice gördüm, arkamdan çevirdiği işleri vs. Mesela insanlarla aramı bozmak için dedikleri filan ortaya çıktı. Eşime her konuda destek oldum. Ama o ailesinin yaptıklarını kabullenemedi. Onlari haksizda olsalar koruyor.Bendede takıntı oldu anlattıkça aynı şeyler çözülmedikçe o birşeyler yapmadıkça devamlı elimde olmadan açılıyor. Artık heryere saldırıyor mesela elindeki camları bardak gibi seyleri yere fırlatıyor, kendine vuruyor, dolaplara kapılara bana hakaretler ediyor. Doktora gittim antidepresan kullanma dedi özel sebeplerim var o yüzden şimdilik kullanamıyorum. O ise böyle yapiyor benimse niyetim konuşup çözmek , konuşmayı kesip bu şekilde bana vuracak gibi yapıp susturuyor. Meselâ birşey yapmışti ben rahatsız olmuştum tamam birdaha yapmicam demişti tekrar yaptı. Bendede bu çok önemli söz veriliyorsa tutulur.unuttum istemeden oldu diyor. Başka konularda da yalan söylediği için güvenim yok. Hiçbir problemimi içten dinleyip çözmeye uğraşmıyor. Bugünde heryere vurdu.Bağırdı hakaretler etti. Komşular duydu malesef. Sus güzelce konuşalım dedikce sen bundan anliyon diyor. Konuşmak istemiyor problemler kapansin gitsin üzeri o yorulmasın yeterki. Sizce seven bir adam bu şekilde bağırıp heryeri kırar mı? Birde siz olsaniz komşular sorduğunda ne derdiniz?

Eşyalara vururken, düzelir sandınız beklediniz. Şiddet size dönmüş. Yani daha beter olmuş. Haliyle rest çekmezseniz daha da ilerleyecek şiddet. Çocuğunuzun annesi sağ kalsın, babası katil olmasın istiyorsanız terk edin.

Bir kere benim başıma senin ki gibi olmadı ama doğrudan hastaneye gittim. Rapor aldım. Raporun arkasına adresimi telefon numaramı falan yazdılar. Bir nüshasını bana verdiler bir nüshası hastanede kaldı. 6 ay içinde davacı olursam raporun geçerliliğinin olduğunu söylediler. Sağlık kaydıma adli olay darp olarak geçti. Şikayetçi olmadım ama hala daha rapor elimde bu korkuda ona yetmişti fiziksel şiddet bitse bile psikolojik şiddet hiç bitmiyor onun için raporda alınmıyor maalesef.

Diğer konunuz aktif edilmiş o sayede hikayenizi okudum simdi bu konuyu gördüm
Esinizi şikayet edin hatta bosayin yaaa adam 1.5 sene önce de öfke sorunu yaşıyor, evdeki esyalari firlatiyormus. Terapiye yanasmiyor, konusarak aşmaya calismiyor. Eee siz neden cekiyorsunuz? Çocuk varmis ama siz hem bosanmak isteyip hem de esinizin kabul etmedigini soylemissiniz.
Sizi bir girdabin icine sokmuş aynı yerde dönüp duruyorsunuz.
Darp raporu alırsanız bosanma sansiniz olur. Kurtulun o adamdan inanin geriye baktiginizda cektiginize degmedigine uzuleceksiniz. Ki ben evli degilim ama insan hayati paylasmak icin evlenir, adamın bozuk psikolojisini cekmek icin degil.
Yontemlerden biri kendi cabalariniz, ikincisi de esinizin cabasi. Tek taraflı cabayla bir yere kadar ama adam ustune düşeni yapmıyor ki. Evine, kendine şiddet var. Terapiye ve bosanmaya yanasmiyor eeee sonuc?
Durup dururken sorunlar ucup gitmez cabalamak lazim. Kendinize yapmayin bu eziyeti. Bakin çocuğunuz da etkileniyor. Kizsa ileride siddeti normal gorerek oyle bir adam seçer, erkekse siddet gostermeyi normal görür. Onun psikolojisini ve gelecegini de düşünün.

Farkindayim uyarı yapıyorlar. Ben daha fazla zarar görmiyim diye. Sagolsunlar. Allah onlara yasatmasin. Fakat benim sorum başka. Ben duzelirse bu raporu soruyorum. Gidebilseydim kalmazdim

Hiç bir şey yapmadan düzelmez ki. Tam tersi sizin tepkileriniz kuvvetli olmazsa dozu artar. Çünkü çekinmesine sebep olacak bir neden göstermiyorsunuz.
Anladığım kadarıyla hala bir ümit evliliğim yoluna girer diye düşünüyorsanız. Psikolog değilim ama kanımca düzelmez. Çünkü bu yaşına kadar başa çıkamadığı, sözünü geçiremediği yerde fiziki üstünlüğünü kullanmayı öğrenmiş. 20 yıllık evliyim tartıştık, kavga ettik, birbirimize deli gibi bağırdığımızda oldu. Ama eşim en deli tartışmamızda bile bana fiziki şiddet uygulamadı.
Hem alacağınız rapordan haberinin olması tabiri caizse eşinize vereceğiniz en büyük ayar olur. Yaptıklarını kabul etmiyorum, tekrarlarsan bende adalete sığınacağım demenin yoludur. Eğer bir şeyler değişecekse en iyi gözdağı bu olur.

Bir kere benim başıma senin ki gibi olmadı ama doğrudan hastaneye gittim. Rapor aldım. Raporun arkasına adresimi telefon numaramı falan yazdılar. Bir nüshasını bana verdiler bir nüshası hastanede kaldı. 6 ay içinde davacı olursam raporun geçerliliğinin olduğunu söylediler. Sağlık kaydıma adli olay darp olarak geçti. Şikayetçi olmadım ama hala daha rapor elimde bu korkuda ona yetmişti fiziksel şiddet bitse bile psikolojik şiddet hiç bitmiyor onun için raporda alınmıyor maalesef.
Eşinin haberi oldu mu peki?

Eşinin haberi oldu mu peki?
Evet haberi olmuştu. Darp raporu aldığımı söylemiştim. Güzel arkadaşım fiziksel şiddete bende uğradım. Sadece bedenin yaralanmıyor ruhun da acıyor. Durumunu tam net bilmiyorum sana akıl vermek istemiyorum bu yüzden fakat yaşadığın çok zor bir durum.
Terapi şiddet karakteristikse eğer fayda sağlamıyor maalesef.
Çok zor. Umarım bu günleri daha fazla hasar almadan atlatırsın.

Peki ne tsvsiye edersin. Eşim belki düzelirse diye almak istemiyorum. Hani doktora ikna gibi ama .. bellide olmaz. Yani davayi gorunce düzeleceksede kinlenebilir iyice
Çenenizi tutun ne tavsiyesi verelim ki madem sizden kaynaklı durum. Konuşmayın suyuna gidin alttan alın ne güzel gül gibi geçinir gidersiniz.

Çenenizi tutun ne tavsiyesi verelim ki madem sizden kaynaklı durum. Konuşmayın suyuna gidin alttan alın ne güzel gül gibi geçinir gidersiniz.
Iste bu cok garip o da beni konusturacak seyler yapıyor kör bir döngü. Cene tutmak imkansiz. Bunu igneleyerek yazdigini biliyorum yinede cevap verdim

Evet haberi olmuştu. Darp raporu aldığımı söylemiştim. Güzel arkadaşım fiziksel şiddete bende uğradım. Sadece bedenin yaralanmıyor ruhun da acıyor. Durumunu tam net bilmiyorum sana akıl vermek istemiyorum bu yüzden fakat yaşadığın çok zor bir durum.
Terapi şiddet karakteristikse eğer fayda sağlamıyor maalesef.
Çok zor. Umarım bu günleri daha fazla hasar almadan atlatırsın.
Cok tesekkur ederim sana.peki olumlu ya da olumsuz katkisi ne oldu öğrenmesinin?

Cok tesekkur ederim sana.peki olumlu ya da olumsuz katkisi ne oldu öğrenmesinin?
Başı belaya girecek diye korktu yapmayacağım diye söz verdi bir daha öyle şiddet uygulamadı bu sefer sağa sola eşya fırlatmaya başladı fakat ben her kavgada her tartışmada ellerini her ani hareket ettirdiğinde korktum. Dediğim gibi çok zor bir durum. Yapacak olan her türlü yapar o an gözünün kararması yetiyor ne yazık ki.

Back
X