Şiddetli kavga:(

En güzeli uzaklık valla yakında olunca cılkı çıkıyor.

Öyle saçma şey mi olur?
Çok istiyorsa kendisi gitsin
Yerinizde olsam asla kabul etmem böyle bir emrivakiyi
Gitsin, ailesine iyice doysun gelsin. Her şeyi şimdiden kabul ederseniz yandınız valla. Tavrınızı net koyun, evlenmeseydi o Zaman belli ki annesiyle göbek bağı hala kesilmemiş..

eski eşim aynen böyleydi,
4 sene üzerine dayanamadım boşandım
ii niyetli yaklastım , ben de gttim geldım , bekledim sabreddtim , kavga ettim
olmadı olmadı
ve ayrıldık

Esinize desenize sen annene git bende kendi anneme gidicem. Ayip yani her hafta her hafta, gidin annenizin evinde açın iftarinizi sizde. Ya da 2 hafta ust uste sizinkilere gidin bakalim o zaman beyefendi gidelim tabi dinlencem diyebiliyormu?

Aile felan hikaye. Adam olan dengeyi kurar arada.
Anası bacısı gel dese bile haftaya gelelim der eşimle planım var der hiç diyemiyorsa işim var der ama karsını böyle üzmez.

Ben demiyorum ki ailelere gidilmesin adam annesi çağırınca hep geri çevirsin. Yanlış da anlaşılmasın.
Sadece erkek istese dengeyi kurar.

Eşim bekarkende bağlıydı ailesine. Kız kardeşiyle yaşıyordu çoğunlukla.
Beyefendi gece geldi salonda yattı sonra işe gitti ... şuan şuçlu benim çünkü ona göre.

Diyorum ki bağırarak niye biz sürekli onlarlayız. Cevap bile vermiyor .. Sadece sus rezil ettin beni mahalleye diyip duruyor.

5 hazirannda kahvaltıdan akşam yemeğine kadar beraberdik pazar günü. 17 snde yani cuma gidicekmişiz, 19 u pazar dönecekmişiz. Bende dedim ki ctesi erken gidelim pazar öğlen döneriz. Bayramdada gidicez çünkü yanlarına yine beraber kalcaz. Bayrama kadar gidemicez de bilmem ne de bana çıkıştı.

Ama hanımlar dediğinz doğru ilk biz eşimle ctesi gidilecek pazar öğlen döneriz diye anlaşmştık. Kv aklını çelmiş. DÜn babasıyla konuşuyordu eşim dediki nazck pazartesi işe gidecek hazırlık yapacak dedi. Sonra ne olduysa gidiş zamanımız değişti. Çok bilmiş görümcem de diyor ki cuma gitmyi niye düşünemedik.

NEymiş efendim mayıs ayında 4 hafta hiç ailesiyle vakit geçirememiş.
Benim ailemin yanına ya akşam yemeğine gidiyoruz ya da kahvaltıya gidip kalklıyoruz o zaman benim ortalığı ayağa kaldırmam lazım.
Bu arada köy 1,5 saatlik yol

Umarim sizinde ilerdeki eşiniz abiniz gibi olmaz hanımefendi, zira bekara koca boşamak kolay :)

Eşim bekarkende bağlıydı ailesine. Kız kardeşiyle yaşıyordu çoğunlukla.
Beyefendi gece geldi salonda yattı sonra işe gitti ... şuan şuçlu benim çünkü ona göre.

Diyorum ki bağırarak niye biz sürekli onlarlayız. Cevap bile vermiyor .. Sadece sus rezil ettin beni mahalleye diyip duruyor.

5 hazirannda kahvaltıdan akşam yemeğine kadar beraberdik pazar günü. 17 snde yani cuma gidicekmişiz, 19 u pazar dönecekmişiz. Bende dedim ki ctesi erken gidelim pazar öğlen döneriz. Bayramdada gidicez çünkü yanlarına yine beraber kalcaz. Bayrama kadar gidemicez de bilmem ne de bana çıkıştı.

Ama hanımlar dediğinz doğru ilk biz eşimle ctesi gidilecek pazar öğlen döneriz diye anlaşmştık. Kv aklını çelmiş. DÜn babasıyla konuşuyordu eşim dediki nazck pazartesi işe gidecek hazırlık yapacak dedi. Sonra ne olduysa gidiş zamanımız değişti. Çok bilmiş görümcem de diyor ki cuma gitmyi niye düşünemedik.

NEymiş efendim mayıs ayında 4 hafta hiç ailesiyle vakit geçirememiş.
Benim ailemin yanına ya akşam yemeğine gidiyoruz ya da kahvaltıya gidip kalklıyoruz o zaman benim ortalığı ayağa kaldırmam lazım.
Bu arada köy 1,5 saatlik yol

ben şimdi ne yapayım onu söyleyin?

Valla boşanmayı göze alıyorsanız bu tavırlara girin yok boşanamayacaksanız boşuna tavır yapmayın. Sonuçta tamam dinlenmek isteyebilirsiniz ama ailecek iftar yapmak istiyorlar demek ki ve cuma akşamdan gidecekmişsiniz zaten kalacağınız bir cumartesi günü sadece pazar günü çıkar gelirsiniz bu hafta sonu olmasa öbür hafta sonu mutlaka çağıracaklar çalışıyormuşsunuz başka görüşecekleri iftar yapacakları zaman yok ki sizinle öbür hafta sonunu da beraber geçirirsiniz geçen hafta sonu onlarlaydım dersiniz yani. Bu kadar kendinizi paralamayın bir orta yol bulun. Size hakaret eden yok aşağılayan yok bu yüzden eşinizi karşınıza almayın kendi aileniz orada olsa çağırsalar gitmem der miydiniz. Bir odanız olur orada mutlaka geçer uyur dinlenirsiniz kayınpederin olması neyi değiştirir ki.

bu seferlik git ama bi daha emrivaki yaparlarsa gitme. kolundan sürükleyerek götürecek hali yok ya. ben sana önceden se söylemiştim, evimde dinlenicem dersin. kendi ister gider ister gitmez.

eşiniz anlamıyorsa kv, kp ya da görümceye alttan alttan iletin.
sonuçta çalışınca ev işleri, temizlik ,alışveriş herşey haftasonuna kalıyor, dinlenmek istemek , gezmek te ayrı bir olay zaten.

2-3 hafta hiç sesini çıkarma git bakalım kayınvalidene. ama ev işi yapma, temizlik kalsın, çamaşırlar kalsın vs. bak bakalım eşin napıcak :)

bu seferlik git ama bi daha emrivaki yaparlarsa gitme. kolundan sürükleyerek götürecek hali yok ya. ben sana önceden se söylemiştim, evimde dinlenicem dersin. kendi ister gider ister gitmez.
Kaç seferlik gittim maalesef değişen bişey olmuyor
ooo hic sorun değil onun için 2 güngeç oluversin temizlik

Kaç seferlik gittim maalesef değişen bişey olmuyor

o zaman gitmeyeceksin. dediğim gibi sürükleyecek hali yok ya. ama kavga ederek değil. emrivakilerinden hoşlanmıyorum, sana dinlenmek istediğimi söylemiştim, ben dinlenicem, başka zaman gideriz diyeceksin.

taviz tavizi doğurur, her seferinde önce kavga edip sonra dediğini yapıp gidersen bundan sonra da bu şekilde devam eder.

Erkeklerin hemen hemen hepsi böyle oluyor sanırım. Eşimde böyleydi evliliğimizin ilk yıllarında, kayınvalide arardı yemekle uğraşma kızım sen çalışıyorsun her gün gelin burada yemeğinizi yiyin gidin derdi. Ben hayır dediğimde eşim nankörsün kadın seni düşünüyor yemekle uğraşma diye ama kaynana ya ne yapsa yaranamıyor sana derdi. Çünkü kayınvalidem oğlu her an yanında olsun hep gözünün önünde olalım diye benim çalışmamı yorulmamı öyle güzel bahane ederdi ki. Gidince de tuttururdu burada kalın nasıl olsa eve gidince de yatacaksınız burada da yatak var açayım yatın sabah buradan işe gidersiniz demeler başladı. Sonrasında gece saat 12-1 demeden arayıp napıyorsunuz demeler. O zaman eşim açtı telefonu ve anne bu saatte ne yapıyorsunuz diye aranır mı saatten haberin yok mu senin dedi galiba annesinin ne kadar boğduğunu o zaman fark etti. İlk zamanlar çok kavga ettim eşimle sürekli annenlere gitmek istemiyorum evde kendim yapmak istiyorum yemeğimi hele kalmayı hiç istemiyorum diye baktım kavgayla bu işin sonu gelmeyecek, tam tersini yaptım. Eve yemeklik almadım ve yemek yapmadım yapmayı da hiç teklif etmedim. Eşimle markete alışverişe gittiğimizde yemeklik almayacak mısın dediğinde yooo ne gerek var nasıl olsa sevgili anneciğin yapıyor beni düşünüyor sağolsun demeye başladım ve kesintisiz bir süre her akşam kayınvalidemlere gittim. Eşim sıkıldı bir süre sonra baktım eve gidelim bu akşam her akşam ne işimiz var orada sıkıldım evimde rahat etmek istiyorum gibi cümleler dökülüyor ağzından. Yok hayatım ben böyle çok mutlu ve rahatım hazır yemek oh mis vallahi hiç uğraşamayacağım dedim o her öyle dediğinde. Adam en sonunda yeter ya annemlere gitmek istemiyorum artık evimde vakit geçirmek istiyorum tamam birlikte yapalım yemeği de sen yine çok yorulma ama evde olalım diye isyan etti. İçimden hah şöyle yola gel demedim değil yani. Şimdi 15 günde bir gidiyor desem yeridir o da benim dememle yoksa ayda bir gidecek ama torunlarını özlüyorlar onlara da kıyamıyorum. Haftada 1 ya da en geç 15 günde bir gitmeye çalışıyorum.

BEnim eşimin değişeceğini sanmıyorum.. Çok sevindim sizin adınıza...
İnsanı vicdan azabına sokuyorlar resmen 15 gün gitmeyelim hemen kalmalı planlar yapılıyor.. Gİtmedik görüşemedik diyor sevgili eşim..
Ki bide nerdeyse bütün kış nerdeyse ben onun ailesiyle vakit geçirdim.. Kışın haftasonlarında en geç iki haftada bir bir aradaydık.. Ama mesela iki hafta benim ailemle denk gelelim. HEmen eşim başlıyor annemlerle görüşemedik bilmem ne. Aşırı düşkün ailesine her gün annesiyle konuşuyor annecim annecim vs ( kesnlkle bişey demiyorum annesi sonuçta ) ama bana tuhaf geliyor ne bileyim
Eşime dedim ki dün bayramdada 3.günü gidecekmişiz zzaten bizimkilere. Bana diyorki arefe günü köye gideriz annemlere. 1 .günüde öğlen gider geliriz sizinkilere. Kalan günler kayınvalidelerle geçecek zaten. Bende o yüzden haftaya ctesi gidelim pzar dönelim dedim

Eğer eşine bana saygın yok şu bu diye bağırmak yerine,
canım ben biraz yorgunum iş güç,oraya da gidersem dinlenemem,cumartesi gidelim mi ne dersin deseydin ve devamında birlikte karar verelim bir yere giderken deseydin emin ol böyle sonuçlanmazdı.

Baştan öyle dedim zaten he he dedi bana geçiştirdi . Kendi kendine tripli bi halde arıyım annemleri çağırmasınlar bilmem ne. Benim eşimle düzgün konuşulmuyor maalesef cevap vermiyor gıcık gıcık. Bende sinirleniyorum

Hatta eşime dedim ki ben arkadaşları iftara çağırıcam haftaiçide başka işler var dedim . O günleri mi buldun dedi. Görümcemde kendi kendine gitse kendini bizimle bir tutuyor surat asıyor hemen cumartesi olsun dedim hemen surat asıyor

Sen yine de sakinliğini koruyabilirsin.Kavgadaki ilk cümle çok önemlidir.sen eşini tatlı dilinle kendine çekebilirsin.Hee çekemiyorsan gitme.Zorla gitmek zorunda değilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…