Meryem suresi okuyan bacılarım..Bende bunu bilmiyordum yeni öğrendim.
Surede secde ayeti yazıyor.Bu kısımda geçiyor
Ve ma netezzelü illa bi emri rabbik lehu ma beyne eydına ve ma halfena ve ma beyne zalik ve ma kane rabbüke nesiyya (58. Ayet secde ayetidir.)
Duanın her okunuşundan sonra Tilavet secdesi yapmamız gerekiyormuş..
Tilavet secdesi yapmak için abdestli olunulur ve de kıbleye yönelinir.
Daha sonra niyet edilir (Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi yapmaya).
Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek direk olarak secdeye gidilir (Eller havaya kaldırılmaz ruku yapılmaz veya ayakta başba bir şey okunmaz).
Secdede en az 3 kerre "Subhane rabbıyel'A'la" denilir.
Bir secde yapıldıktan sonra yine "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek ayağa kalkılır.
Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Sûresinin 285. âyetindeki "Semi'na ve ata'na ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" ayeti celilesi okunarak eller yüze sürülür.
Bu şekilde tilavet secdesi yapılmış olunur.
duygularıma tercüman oldun esma.sorun olduğunu bile bile günüm geçince ben de acaba mı oluyorum.çok saçma ama böyleeebirde kızlar bu süreçte en cok yaralayan şey hamile kaldığını gösteren belirtilerle hamile olmadığını gösteren belirtiler aynı. her ay adet olacagını bile bile kasıklarım ağrır acaba hamilemiyim,midem bulanır kokulara hassaslaşırım acaba hamilemiyim,gögüslerin şişer hassaslaşır acaba hamilemiyim..... ve sonra görürsün camaşırındaki kırmızı lekeyi o ayda bütün hayaler suya düşer.sen yine hüsranlardasın
ben de 1 tane okurum canım.beni de ekle.FUNDA 1
EKİN79 1
ARUNANIN EŞİ 1
3 oldu :)
arkadaşlar sağolun herkes bende okurum dedi,ama bende okurum denince listeyi tam yapamıyorum,lütfen ben 3 tane okucam veya ben 2 tane bitirdim gibi yazarmısınız böylece daha sağlıklı takip edebilirim,birde bu mesaj üzerinden atarsanız çok memnun olurum :)))) şimdiden teşekkürler
inşallah canım ağzın bal yesincanım benim sperm sonuçlarınızı görünce sevinçten ağlarsın inşallah ben anladım dolmuşum bir insan dermanı olan bir dert için bu kadar ağlar mı olan eşime oldu iftar için dışarı çıkalım yok gözler şiş mutfakta birşeyler yapıyor geçecek bugün ağlayalım yarın sıfırdan dimdik dr soracağım çok şey var ameliyatın fiyatı öncelikle önemi yumurtamı hiç sormadım kızlar benim 14.günüm dr ilişki yasağı verdi normalde olsak bizim için önemli bir olurdu değil mi 14 15 dr soracağım yarın yeni bir şok yemezsem soracak çok şey varhepimiz için amin diyorum
Meryem suresi okuyan bacılarım..Bende bunu bilmiyordum yeni öğrendim.
Surede secde ayeti yazıyor.Bu kısımda geçiyor
Ve ma netezzelü illa bi emri rabbik lehu ma beyne eydına ve ma halfena ve ma beyne zalik ve ma kane rabbüke nesiyya (58. Ayet secde ayetidir.)
Duanın her okunuşundan sonra Tilavet secdesi yapmamız gerekiyormuş..
Tilavet secdesi yapmak için abdestli olunulur ve de kıbleye yönelinir.
Daha sonra niyet edilir (Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi yapmaya).
Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek direk olarak secdeye gidilir (Eller havaya kaldırılmaz ruku yapılmaz veya ayakta başba bir şey okunmaz).
Secdede en az 3 kerre "Subhane rabbıyel'A'la" denilir.
Bir secde yapıldıktan sonra yine "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek ayağa kalkılır.
Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Sûresinin 285. âyetindeki "Semi'na ve ata'na ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" ayeti celilesi okunarak eller yüze sürülür.
Bu şekilde tilavet secdesi yapılmış olunur.
bu bilgiyi nihat hatipoğlu vermişti de ben kaçırmıştım başını merak ediyordum iyi oldu sağol canım
canim benim ya aslinda icim icimi yiyorda bakma sen ben gene morelli görünmeye calisiyorum...hele su mübarek gunlerde kendimi depresyona sokmak istemiyorum..tatil bana cok iyi geldi bi bakima...en azindan ailemi yeniden görmek bana cok iyi geldi.
herseyi de zamana biraktim eger bizim icin hayirliysa olur...ben ne kadar üstüne gidersem benim ki tersine tepiyor:))) bende kendi haline biraktim simdilik ses cikarmiyorum...hele bi ramazan gecsin bakariz artik önümüze:)))
bugunlerde en guzeli bol bol dua etmek baska yapacak bisey yok canim arkadasim...rabbim hakkimizda hayirli olan neyse onu versin...
ah yoncam çook sevindim Allah yardımcın olsun sonbahar hamişim benim
yonca merhaba, canım çok teşekkür ederim. inan gözlerim yaş doldu birbirimizi hiç tanımıyoruz bile benim için de okurum demen çok etkiledi beni.
anaaa yonca da burda uyumamış...naber bebekim....ben de uyumadım bahara meryem suresini okudum Allah kabul eder inşallah.
:))) şimdi gördüm seni masalcım...
valla kocayı uyuttum geldim...bugün de misafirlerim vardı iftarda...yarında olacak kısmetse...
bende 2 süre okuyabildim...sahur yemeğini hazırlıyana kadar geliiim bakiiim dedim bizim kızlara geriden takip ediyorum maalesef sizlerii
meliscim ne iyi ailen var canım inşallah gözyaşların tez zamnada diner.anneliği sen de tadarsın canım
yok tatlım üzülmedim hatta hoşuma bile gittihamileymiş gibi hissettim bi an bile olsa güzeldi..inşallah o günlerde gelir zor zamanlar yaşıyoruz rabbim bugünleri aratmasın bizi umutsuz bırakmasın.
canım benim inşallah temiz çıkar yüreğimiz ağzımızda bekliyoruz.eşim çok mutsuz ve ben çok üzülüyorum.dün eğer kötü çıkarsa testler gideriz istanbuldan başımızı alıp gidelim dedi.ya hiç olmazsa çocuğumuz dedi.gözlerindeki çaresizliği gördüm....normalde eşim olur derdi hep hiç böyle konuşmazdı.ben de elimden geldiği kadar destek olmaya çalışıyorum.üzülme dedim nasipte varsa olur herşey Allah tan.olmasa da napalım...
karmakarışık duygularım kızlar....bu testlerin temiz çıkması çok mühim.Rabbim şu mübarek ayda yardım etsin hepimize
inşalah canım.Allah hepimize yardım etsin sadece bana değil ve rabbim bu imtihadan da geçmeyi nasip etsin..
bitanem tabiki üzülme masalım...daha çok erken ...sende eşinde sakın şimdiden karamsar olmayın...Allahtan ki buradayız da güzelim en azından arkadaşlarımız hem fikir veriyo,hem tecrübelerimizi yaşadıklarımızı paylaşıyoruz......ayrıca doğru yer ve doğru merkezlerde de olursak hem işimiz daha kolay olacak Allahın izniyle...
aşkım ya ne demek
dua ettim sana yavru..şu kızın başağrıları geçsin dedim :)) tütütütü !
canımbenimm
önceki yazılarımda da bunu belirtmiştim 41 sayısını.ya herkes bir şeyler yazmış.Ben de çevremdeki bir teyzeden duydum :) ayy ne bilem hiç okumamaktan iyidir.yanlış yönlendirmeyim ama en azından biz kendimize bol bol okuruz yarısını paylaşmak da güzel değil mi ama.çok kişi var ve herkes dua bekler :)) sayıya takılmayalım ne kadar okunsa kardır.
iyi akşamlar kızlar.Benim de moralim bozzuk..annecim ile babacımdaydım bugün eşim daha sonra geldi.tabi konu bebeğe geldi ben tutamadım kendimi ağlaaaaaa ağla, doldum yani.annem kızım üzülme sakın napalım canın sağolsun dedi.olmazsa olmaz dedi.ama dedim ben anne olmak istiyorum benim de yavrum olsa kokusunu hissetsem , o da benimle birlikte ağladı.babam da şahit oldu tabi.o da öylee bir yandan.benim ailem eşimi çok seviyor , kızım eşin çok iyi olur dediler durdular bana.ben bazen düşünüyorum eğer ki sorun bende olsa eşimin ailesi ne der.üzgünlüğüm tarifsiz beni en çok anlayan sizsiniz....... bunu biliyorum.bugün belki de üzülmem hastaneyi aramamla başladı.hemşireyle görüştüm.sanırım mucizelere ihtiyacım var .bana da dua edin olur mu.çok üzgünüm çokk ağlamamı hala kesemiyorum
inşallah yonca..aslında Alllah a dayanıyorum o yüzden kötü değilim yani mutluyum yine de ya..bazen efkarlansak da olcek o kadar
ben kaçtım kuzum gidip sofra kurayım yaşasın yemek yemek
cnm dr hsg 4 5 ay sonra diyor kürtaj olacakmışim etbeniymiş ben rahme dokundurmak istemiyordum aslında bende bu ay rahim filmi istedim daha erken dedi :84::84::84::84::84::84:
cnm topiğimizdeki değerler açısından şu an en iyi durumda olan benim 72 günde değişebilir umarım değişmez biliyorum bebeğim sizlerin zorlandığı konuları hep o yüzden diyorum sayılara takılmayın sağlıklı olması önemli olanunuttun beni testte duygu patlaması çıkmıştımcnm sen nsln haksızlık yaptıysam farkında olmadan üzdüysem çok özür dilerim araba bile ağlarken eşim kızlarla paylaş sadece onlar seni anlar dedi ne dediyse susturamadın çünkü benim için araştırmışsın zaman ayırmışsın şimdi daha yeni susmuştum bunun için ağlarım canımsın bende okuyorum yüzde 1 kanser ihtimali çok düşükmüş aslında ben ondan da çok korkmuştum benimki küçükmüş birde
Allah korusun canım benim...ALLAH beterinden saklasın...l
amaüzülme lütfen...sen güçlüsün atlatıcaksın ...hem bunada şükür çok kötü bişi değilki bitanem...beterin beteri var...herşeyinde bir yolu çaresi...sen canını sıkma yeter ki...
Bülent beyi Kaan hocada çok iyi dedi,inşallah sizin içinde hayırlı bir doktor olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?