Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

fundacım gel artık aramıza nerlerdesin sen özledik seni daha çok şey paylaşıcaz burda acımızı,sevincimizi....

anne olamamak bunların hiçbirini yaşayamamış olmaktır
ama yaşamak için o günleri görebilmek için elinden geleni yapmak ve dualarla ayakta durmaya çalışmaktır

arkadaşım bu hiç de dert edilecek bi durum değil...
allaha şükür sayıda sıkıntı yokmuş...
evet hareketlilikte problem olunca normal gebelik için şans azalıyor...
ama tüp bebekte hareket önemli değil...
bu şekilde allahın izniyle kavuşursunuz bebişlerinize...
insanın başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor...
benim eşim 2 defa kanser tedavisi gördü...
2. sinden sonra azosperm oldu...
1 aylık tedavi sonucunda 1-2 tane canlı spermi görüp havalara uçtuk...
2. ay sonunda tekrar test yaptırıp çıkan 1 tane spermciğimizi dondurduk...
o 1 tane bile bizim için nekadar değerli bilemezsin...
ayrıca diğer topikteki hayalim arkadaşımız eşinin azosperm olduğunu nişanlıyken öğrendi...
ama asla vazgeçmedi sevdiğinden ve evlendi...
15 gün sonra normal yoldan hamile kalmış
öğrenir öğrenmez test yaptırmışlar 12 tane sperm bulunmuş ve onlarıda hemen dondurmuşlar...
diyeceğim herşey rabbimin taktiri...
sen bunları kafana takma rabbim ol dedikten sonra olduramayacağı yok...
sen umutla başla evliliğinize...
bi süre denersiniz olmazsa tüp bebeğe başlarsınız...
şimdiden bunları düşünüpte hayatı kendine zindan etme...
bizim gibi olanları düşün ve haline şükret arkadaşım...
herçekten insan kendinden kötüyü bilmeden nekadar şanslı olduğunun farkına varamıyor...
bence tüm bu düşünceleri sil at kafandan...
allah yüzünüzü güldürsün inş

ne güzel yazmışsın kız ))) haline şükret demişsin haklısın da kızda napsın korkuyor. Ama korkmasın insanın başına ne zmn ne gelir belli olmaz .Bak bana ne umdum ne buldum eşimin spremiyle uğraşırken kendim yumurtalarım kurumuş haberim yok ))) baharcım iii geceler

Funda cım merhaba
Durumunu okudum üzüldüm, şunu bil ki çok destekçi arkadaşın olmuş muhteşem bir duygu.
Şunu da düşün ki nerelerden nerelere geldin, azimli bir öğrencisin ve yılmadan devam edersen bu sene iyi dereceyle atlatacaksın inşallah tüm bunları.

Kilolu olmaya bağlamışsın yumurta kalitesizliğini önceki msj.da okudum. Öyle düşünme sakın Mutlaka etkisi vardır ama ben kilolu değilim lakin bene de var o durum. Tabi zayıflamak da sana artı getirir mutlak, lakin düşüncenden at böyle şeyleri.

Yalnız ben anlayamadım özel hastaneye gittiğin halde nasıl anlayamadılar sonucun ne olduğunu, seni olumsuz düşünceye ittiler.
Neyse geçti herşey

Tatlım ben çörekotu ile tarçın, bal karışımı yapmaya başladım sende dene, faydası olu inşallah,

Daha önce yazdığın bi msj da eşinin uyku apnesi olduğunu yazmışsın, aynısı benim eşimde de var, nerdeyse bir yıldır diyorum doktora gidelim diye. Bir kere gittik ritm bozukluğu dedi ilaç verdi, kullandı sonrasında tekrar başka bi hast. gittik bu hafta. Doktor korkulacak bişey olmadığını ilaç kullanılacak kadar kötü görünmediğini söyledi nasıl mutlu oldum anlatamam.
Her zaman tıkandığında sarsıyordum korkup. Şimdi içim rahatladı ya dinliyorum sonra da; yok yok korkma diyorum.
Gerçi burnundan ameliyat olması gerekmiş onu söyledi ama en azından rahatlıcak işte

Sanırım bizler de biraz eşlerimizin başının etini yiyoruz farkında olmadan.
Ama işte evlat olunca konu bizimde dengemiz bozuluyor.

Ya Rabbi.. Ya Rabbiiiiiii !
Sana açılan elleri, Sana yönelen gönülleri, Sana bükülen boyunları, Sana yalvaran bu dilleri boş çevirme, tüm hastalarımıza şifalar, dertlilere devalar, borçlulara edalar, daralan gönüllere ferahlık nasip et Allahımmmmmm...

Amiinnnnnnnnnnnnnnnnnn

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

funda,aruna,husmeh,esra,yade,yonca haber alamıyorum sizden ya giriyorum kimse yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
funda sen yokken kimse takılmıyo burdagel artıkkkkkkkkkkkk

masalım buradayım canım...arada sırada bakıyorum sizler yoksunuz bende cıkıyorum...iyiyim canım ben mücadeleye devamsen nasılsın canım benim nerelerdesin neler yapıyorsun...ya artık neden kimseler gelmiyo buraya önceleri ne kadar güzeldi yaaaaaaa

evet canım insan kendinden kötüleri düşünüp şükretmeli haline...
inş tüm bu korkuları başına gelmez o arkadaşın vce normal yoldan kavuşur bebişine

iyi seneler kızlarrrr 2012 bizim yılımız olsunnn inşşşş sağlık huzur ehhh birazcık para veeee bol bol bebişli olsunnnn
yarın belki gelemem

funda,aruna,husmeh,esra,yade,yonca haber alamıyorum sizden ya giriyorum kimse yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
funda sen yokken kimse takılmıyo burdagel artıkkkkkkkkkkkk

canımbenim çok yorucu sıkıcı bir hafta geçirdim hatta eşimle okulda geçirdik her hafta kontrolü var eşimin bebek fikrinden biraz uzaklaştık 5 ocakta test var bakalım ne oldu çok düşmüş olabilir üzülmüyeceğim yüksek oldu da ne oldu bugün kırmızı kartımı da yedim 2012 umarım hepimiz için hayırlı gelir sen nsln canımcım

günaydın canlar
hepinize güzel bi hafta sonu diliyorum..
inş yarın itibariyle hayatımız değişecek ve bu yıl bizim olacak
2012 hepimize sağlıcakla bebişlerimizi getirecek inş
sonrada topluca "eşi azosperm olup bebişine kavuşanlar" topiğine geçicez
acılarda sevinçlerde herzaman biarada olmak dileğiyle
hepinizi çok seviyorummm

günaydın kızlar, bir süredir malesef uğrayamıyorum,yeni sezonu açtık ve işler o kadar yoğunki çalışmaktan kafayı yemek üzereyim,eve iş getirmiştim ama dün canım hiçbirşey yapmak istemedi bütün gün boş boş durdum desem yalan olmaz,bugün sabah 7de oturdum ilgisayar başına ve çalışmaya başladım inşallah yetiştirebilirim işlerimi,

bugünlerde bebekle ilgili pek birşey yapmıyorum,öncelikle içimdeki öfkeden kurtulmam lazım,nasıl olacak bilmiyorum ama bunu bir şekilde başarmam lazım,spor iyi geliyor ama yoğunluktan salona gitmeye fırsat bulamadım ve hala spora başlayamadım, bu ay eşimde spora başlayacak inşallah,ikimizde biraz kilo verirsek iyi olur , erdal bey kilo vermenin ve stresten uzak durmanın çok faydalı olacağını söyledi ben şu an ikisinide yapamıyorum malesef hem şişman hem stresliyim yani kısaca stres topu diyebiliriz, malesef akapunktur ve diyetisyen olayımda yattı ,üstelik 750 tl para kaptırdım oraya ((

neyse yaaa Allahtan umut kesilmez geçecek inşallah bu günler,önümüzdeki yıl hepimiz için herşey güzel olacak inşallah ,hadi ben artık işime döneyim,hepinizi öpüyorummmm

:2:
amin canım baharım amin herşey söylediğin gibi olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…