merhaba arkadaşlar biz üç yıllık evliyiz iki yıldır bebek istiyoruz ama eşimin sperm sayısı sıfır iki kez mikrotese oldu ama hiç sperm bulunamadı aranızda benzer durumda olanlar varsa ne yaptıkları konusunda bana fikir verebilirmi
Çoğu zaman giriyorum bakıp çıkıyorum. sizleri çok özledim. en azından birbirimize dertlerimizi anlatıp hak bulup hak veriyorduk. kimseye anlatamayınca hele ki karşı taraf seni anlamayınca zor oluyor. ben napıyorum, hala üçüncüyü yaptırmadım. yaptıramıyrum daha doğrusu. yine aynı şeyleri yaşamak yine aynı düşüncelerle olmak sanrıım bünyem kaldırmıyor. Artık iyice sosyallikten koptum. etrafımdaki bebek kokularını burnumu tıkıyorum. inadına burnuma gelse de kokular. yeni şehirde yeni arkadaşlar edindik, inanmayacaksınız ama onlar da hamileimtihanım hala devam ediyor. hala hamile haberleri almaya devam ediyorum ee yaşım oldu artık ikinciyi doğuranların yanında.. neysemmm yine görüşüz
melisim sen genetik testlerini yaptırdın mı
canım genetik testleri yaptırdık..daha sonra eşim tekrar test yaptı..azo çıktı bu sefer de..yani bilmiyorum yaa öyle işte..sen neler yapıyorsun..
mrb 2 gün önce azospermi hastası olduğumu ogrendim. testis boyutu normalden kucuk ve fsh 34.55 miş. tese yapmamız lazım dedi doktor umut var mı çocuk için. biraz araştırma yaptım fsh çok yüksek ... umut var mı merak ediyorum. Allah herkesin bu konuda yardımcısı olsun
var tabii canım burada o kadar tese ameliyatı olup hamile olanlar var ki...yüksek bi umut mu bu konuda bişey diyemem ama en azından şansınız var canım ve tıp o kadar ilerledi ki bu konuda inş allahın izni ile zamanı gelince olur...bizde varikosel ameliyatı olduk ama doktorlar çocuk konusunda garanti vermiyorlar sadace değerler hakında yorum yapıyorlar...çocuğun olması tamamen allahın takdiri biz tedavilerle vesile olmuş oluyoruz belki de...allah yürekten dua eden kullarını geri çevirmezmiş doktor ardaşıma belli bi yerden sonra bizim yapabileceğimiz bişey kalmıyor artık allaha el açmak lazım demiş ki doğru gerçekten...Meryem suresini oku canım...
tşk ederim yanıtınız için yazdıklarınız içime umut verdi. beni en çok üzen eşimin çocuk özlemiyle yanıp tutuşması ve benim hiçbişey yapamamam... bugun gittim keçiboynuzu aldım. kür iyi gelirmiş diye yazıyor birkaç yerde. her yolu deniycem olması için zorlu bir süreç beni bekliyor
47 xy mi çıktı bizim de eşimin 3 kromozonunda kırılma var anne babası akraba olduğu için durumumuz çok zormuş sağlıklı bebek olasığı düşükmüş
ne demek şimdi bu yaa .. üzüldüm aruna.. Rabbim hayırlısını versin, burda biri vardı, aynı şekilde sorunu vardı hatta dr şunu demişmiş travestinin çocuğu olur sizin olmaz.ama geçen gün hamile olduğunu öğrendim ,doğurmuş bile olabilir..yani Rabbim bilir gerisini..umudunuzu yitirmeyin canım..bunu bi araştırmalı..bizim sonuçlar normaldi ama..hala bir şey yok..
Arkadaşlar 3 yıllık evliyiz ve 1 yıldan beri çocuk istiyorduk bir türlü olmadı ve denizli üni. hast gittik ve tahlil yaptırdık eşimin menisinde sperm çıkmadı ve bize tüp bebek tedavisi önerdiler.Ben de kontrol için kadın doğuma gittim ancak adetin 2. ve 8. günlerinde gelmemi istediler. tahlil ve film çekilecekmiş.doktor tüp bebek tedavisini üni. de yapılmadığını ve bu tür hastalarını memorial hastanesine yönlendirdiklerini söyledi semra hanım varmış orada.Sormak istediğim birkaç soru var yardımcı olursanız çok sevinirim.
-Adetin 2. günü yapılacak tahlil,tam olarak ne zaman ?sonuçta ilk gün belli belirsiz bir iki damla oluyor,tam olarak kanama başladıktan itibaren 2. gün mü yoksa ne kadar geldiği önemli değil mi kafam karıştıYanlış zamanda gidip kötü bir sonuçla karşılaşmak istemiyorum -
-Bizimle aynı problemi yaşayan arkadaşlar bizi nasıl bir süreç bekliyor bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.
-eğer benim tahlil ve film iyi sonuç verirse nasıl bir yol izlenecektir,tedavi maliyeti,ilaçlar,istda hastanede kalacak yer imkanı,menide sperm yokken hamile kalmam mümkün mü vs.?kafam allak bullak oldu istanbulda da oturmamamız çok büyük problem...
geçmiş olsun. Allah sabır versin..topiğin başından okursan yorumları kendin de yorumlayabilirsin..ilk önerim kimseye kulak asmaman ve bu sorunda çok şey bilmemen...bilme yani bırak dr ne diyorsa onu yap.bu konuda ben cahil olmayı çok isterdim)
yapacağın şey dr öncelikle tüp bebek işleminden önce seni hazırlıyor.yani hsg(rahim filmi) ya da ön muayeneler vs...bunları yaptıktan sonra bünyene göre ilaçlara başlatmak amacındalar.vala şunu diyim sana eşinde sorun var evet tüp bebekte sadece eşin sperm testi veriyor tümmm işlemler sende bitiyor..o kadar ilaç okadar muayene, ilaçların vermiş olduğu bunalım, depresyon, sinir de çabası... rahat olmak lazım.elinden geldiğince..ne bileyim kafanı dağıtacak bir şeyler yapmalısın bu süreçte..elinden geldiğince seni üzen kişilerden uzak durmalısın (deneyimle sabit)
tüp bebek işlemine gelince;
menide sperm hiç yoksa eşinin testisinden bir çizikle sperm alıyorlar, bunu dondurup sana ilaçla tüp bebek tedavisine hazırlıyorlar..tabi bu süreç biraz zor, yani iki günde bir muayene oluyorsun ve kan veriyorsun ona göre ilaçların dozajı artıyor ya da devam ediliyor,bunun gibi...daha sonra yumurta toplama işlemi var bu zaten tüp bebekte en önemli şey..senin yumurtaların kaliteli mi, vs. daha sonra yumurta ile spermi buluşturuyorlar.döllenirse haberdar oluyorsun bu durumdan. bu da değişik bir şeyyaşayınca anlarsın bunu da. daha sonra tranferin olur 2-5 gün arasında..iki haftalık bir dönemin olur, ondan sonra da kan tahlili ile hamileliğe bakılır. istanbulda oturmaman çok önemli değil bence, etrafında çoook merkez vardır, valaha bu işler nasip işi, hiç ummadığın merkezde olabilir bebeğin onu Allah bilir..kendini illa İstanbuldaki merkezlere gideceğim diye kodlama.çünkü şehir dişında zor olur, iki günde bir muayene olman lazım.kan vermen lazım..yani onu geçtim yumurta toplama ve transfer bunlar derken, bir ay kalman lazım..kendi evin gibi de olmaz..ne bileyim zorr yanii ama yapan bunu başaran arkadaşlar da var, onlara sormak lazım bu konuyu.
Melisciğim samimi cevapların için çok teşekkür ederim:)Desene şuan en iyi hallerim:))Doktor istanbula yönlendirdiği için orayı sormuştum.Anlaşılan o ki bu işin sağlıklı olabilmesi için yakın yerler şart...Başka yerleri de araştırıcaz inşallah, tabi çalışmaktan fırsat bulabilirsek((
Bir de sperm bulabilmek için testislere çizik atıp sperm bulacaklarını yazmışsın o dediğin TESE yada microtese dedikleri durum mu? Forumda okuduğuma göre birçok kişi tese tavsiye etmiyor da o yüzden sordum :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?