Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
husmeh yazdıklarını okudum canım....Allah sana doğru yolu göstersin inşallah....bu durumda ne denir bilemiyorum inan..dualarımdasın arkadaşım....
melish aruna sizi özledim artık hiç görüşemez olduk........

evetcnm biliyorum çok yoğunsun temmuzda beraber tedavideyiz kısmetse

canım arkadaşlarım, niyette bulundum bu yüzden 1 adet yasin okumanızı Allah rızası için istiyorum, özelden yazarsanız da çok mutlu eedersiniz beni.

Husmeh canım neler yapıyorsun, seni düşünüyorum...

Arunam , masalım, yeterim sizleri ben de özledim,

Fundama da bol şans diliyorum..Zira güzel haberlerle dönecekkk..

selam arkadaşlar sizden bi konuda bana yardımcı olmanızı isticem ben 9 aylık evliyim korunmadığım halde hamile kalamayınca 3 ay kadar önce doktora gittik bende bir sorun çıkmayınca eşimden sperm testi istendi ve yaptırdığımızda sonuç 0 çıktığında şok olduk ne yapacağımızı bilemedik dünyamız yıkıldı sanki ve eşimi, o günden sonra tekrar doktorra götürmek için bi türlü ikna edemedim ama şimdi tekrar yaptırmayı kabul etti sizce başka bi üroloji doktoruna gidip testi tekrarmı yaptıralım yoksa tüp bebek merkezinemi gidelim lütfen bana yardımcı olun bi fikir verin tecrübeli olanlardan rica ediyorum.

canım melisim bende seni çok seviyorum tatildeydim bende eşimde okuruz tatlım

slm canım aynı sorunları bende yaşadım eşimden dolayı bence siz en iyisi iyi bir ürolog bulun veya iyi bir androlog eğer istanbuldaysan emre bakırcıoğluna gidin ve bütün tetkikleri yaptırın yani hormon tahlilleri genetik tahlilller ve tabiki sperm testi bunların sonucunda azosperm sebebiniz ortaya çıkar ve ona göre bir yol çizersiniz mesela eğer varikosel varsa bunun tedavisi daha kolay basit bir ameliyat sonrası sperm çıkışı oluyor erkeklerde genelde ,hormonlarla ilgiliyse ilaçla tedavi olabilir ama yaş çok önemli belki vakit kaybı olur diye ilaç tedavisi yerine direk mikrotese yapıyor mesela emre bey .yolunuz açık olsun umarım bebeğinize bir an önce kavuşursunuz

buraya yazmayalı çok uzun zaman oldu,yapamadım yazmak içimden gelmedi ,kendimi herşeye kapattım ama döndüm dolaştım yine buraya geldim işte,geçirdiğim o boş günlerin sonunda geçen ay bahçeçide tekrar tüp bebek denedik,bizim şansımıza IVI kapandı
ne oldu biliyormusunuz7-8 tane yumurtam oldu, eşimdende 900bin civarında sperm çıktı sonuçsa kocaman bir SIFIR,bir tane bile yumurta döllenmedi ve tedaviyi yarıda kestiler,bir türlü anlayamadım ilk iki tedavimde çok kaliteli embriyolar elde edilmişti şimdiyse 1 tane bile oluşmadı (( bende hep buraya hamile kalınca yazıp kızlar müjde bakın oluyor moralinizi bozmayın yazmayı düşünüyordum,kısmet işte zamanı gelmedi demek ki

bende msj yazdığını görünce acaba müjdeli bir habermi var dedim.sen zamanında bende dahil herkese sayınız sıfırken bile ümit veriyordun unuttun mu. ümitsizlik en çok sana yakışmıycak

kızlar 3. deneme sonunda yaşadığım şokun sonucu panik atak hastası oldum ( sürekli tansiyonum yükseliyordu, doktor ilaç tedavisi görmem gerektiğini söyledi ama psikolojik ilaçlar alışkanlık yapar ve bebek tedavimi ertelemek zorunda kalırım korkusuyla ilaç tedavisini reddettim,ortam değiştirdim,yürüyüş yaptım aklımı dağıtmaya çalıştım, çok şükür bugünlerde tansiyonum biraz iyi ,kalbimde sıkışma olmuyor,daha rahat nefes alıyorum ,hala bebek görünce salya sümük ağlama isteğim var ama o kadarda olur değilmi,bu yazıyı yazarkende gözümden yaşlar süzülüyor ama isyan etmiyorum çok şükür her şerde bi hayır vardır ...

bugün dayanamadım ve güvenç beyi aradım, tekrar tedaviye başlamak istiyorum ne yapmam gerekiyor dedim, gel görüşelim dedi,inşallah önümüzdeki günlerde randevu alıp gidicem, Rabbim beterinden korusun evlat sahibi olamamak ne büyük acıymış, kalbimi dağlıyorlar sanki, sokakta bebek görünce hıçkırarak ağlamaya başlıyorum,bebeği olan hiçbir arkadaşıma gitmiyorum,sanırım aylardır kucağıma bebek almadım,alamıyorum ne yapayım,birden ağlamaya başlamaktan korkuyorum,kıskançlık sanmayın,gördüğüm her bebekte Allahım ailesi için hayırlı evlat olsun,sağlıklı olsun,analı babalı büyü nolur diye dua ediyorum,çok şükür kimsenin evladında gözüm yok,inşallah Rabbim bizlerede anne baba olma duygusunu en güzel şekilde yaşatır,

dün başımdan geçen bir olayı beni anlayacak birilerine anlatmam gerekiyor..sizlerden başkası olamaz tabiki

dün annemle kuzenlerine gittik,iyi hoş oturuyoruz muhabbet felan,sonra annemin kuzenlerinden bir döndü anneme o kadar milletin içinde şunları söyledi ;

hani benim eski komşum vardıya hemşerimiz olan tanışmıştınız (annem 10 yıl önce felan bir-iki kez görmüş)
geçen gün bize geldi seni sordu , sonra kızı ne yaptı evlendimi dedi,evlendi ama çocuğu olmuyor dedim,bana bir doktor adı verdi çok iyimiş olmayanın çocuğunu olduruyormuş,mutlaka denesin dedi

şimdi o durumda benim psikolojimi düşünebiliyormusunuz,hiç tanımadığım bir kadınla oturup dedikodumu yapıyorlar ve bana yardım ettiklerini sanıyorlar!!!!! sorsan bunlar iyi niyetli,

siz merak etmeyin ben doktora gidecek olsam en iyisini bulurum,böyle saçma sapan kocakarı dedikoduları yapmayın,ben artık 40 yaşıma geldim ne istediğimi ne yapacağımı çok iyi bilirim dedim..

içimden bildiğim tüm küfürleri ettim tabi, diyemedimki bi çektirip gidin hayatımdan benim zaten içim yanıyor,ben doktorların en iyisine gidiyorum ama olmuyor,beni kendimle bırakın diyemedim,
4. tedaviye başlamayı düşünürken eşimin hala sigara kullandığını öğrendim,sinirlerim zaten zıpladı,bu adam zaten gram vermedi , sporuda bıraktı , bu sinirle tedaviye başlayamıyorum,birde sizinle uğraşama diyemedim, o andan sonra sanki kalbimi birisi sıkmaya başladı,içimde sanki çay kaynıyor,neyse kalktık eve geldik baktım benim tansiyon üzüntüden tavan yapmış, yatıp uyuyayım dedim kalp çarpıntısından uyuyamadım,en son saat sabah 3ü geçiyordu sanırım uyuyabildiğimde, sabahta erkenden kalktım işe geldim,

derdim bana yetiyor birde sizinle uğraşama diyemedim ya laaa............

etrafımızda böyle kendince bişeyler yaptığını zanneden düşüncesiz embesiller olmasa eminim çocuk sahibi olmayı bekleyen çiftler daha mutlu olur!

geçmiş olsun canım.
TV de dinlemiştim, hiç spermi olmayanlar bile ameliyatla alınan spermlerle çocuk sahibi olabilir diyorlardı.
eşinden ameliyatla sperm falan alındı mı??

günaydın kızlarrr güzel bir hafta olsun inşşşş bir sürü süpriz (HAMİŞİMİZ)çıksın İNŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞBİR SÜRÜ OLSUN

canım benim , yaşadıklarımızı bir tek biz biliriz ve anlarız.. inşallah yavrularımıza kavuşuruz ne diyeyim..tedavilere başlayamıyoruz yine aynı şeyleri yaşarız diye... geçen günlerde kayınvalidem gelmişti, yapın tarzında bir şeyler söyledi.. sanki kolay da hani..o kadar uyuz oluyorum ki etrafın laflarından sözlerinden.. sanki onlar demese ben hiç bilmiyorum düşünmüyorum. onlara göre hareket etmekten bıktım. ben kendim mi istedim bunları..hiç bir sorunum yokken anne olamamak çok mu basit bir şey... bunu haykırmak istiyorum ama ucunda değer verdiğim eşim var malesef.. o yıpranmasın diye suçu kendim dahi üstlendim..bu da bir psikolojik bir sorun.. etrafıma nerdeyse benden kaynaklı demediğim kalmmıştı onu da üstlendim .komik dimi.. neyseee bu kişileri hayatımızdan çıkartsak daha mutlu oluruz , ben böyle yapmaya çalışıyorum.bana bebek olayını hatırlatan ve soran insanlarla konuşmuyorum..hadlerini de bildireceğim artık...çünkü ben yıpranıyorum..onlar evlerinde mutlu mutlu yatsınlar büyütsünler bi yerlerini..bizim mutsuz olmamız kimin umrunda... ben de hala hamile insanları görünce imreniyorummmmm saklayamayacğım vala..bazen kıskanıyorum daa hemen hamile kalanlara.. benim için o kadar erişilmez geliyor ki çünkü... yine de bu günlerimize şükür..hayırlısı olsun..

etrafımızda böyle kendince bişeyler yaptığını zanneden düşüncesiz embesiller olmasa eminim çocuk sahibi olmayı bekleyen çiftler daha mutlu olur!

çok haklısın,zaten stres altındayız birde onlarla uğraşmak beni öldürüyor,doktorum sürekli sakin ol stres yapma,sakin olman çok önemli diyor ama ben delirmek üzereyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…