Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Eşimde yapılan testler sonucunda sperm hücresi görülemedi Sanki yüreğime bomba düştü. Eşim perişan ben perişan. Bilgisi olan var mı? Doktor tavsiye edecek ya da

Eşimde yapılan testler sonucunda sperm hücresi görülemedi Sanki yüreğime bomba düştü. Eşim perişan ben perişan. Bilgisi olan var mı? Doktor tavsiye edecek ya da

yaklaşık 4 yıl öncesine götürdün beni.. Allah sana sabır versin diliyorum.umudunu yitirme ama bu forumda çook kişi gördüm hamile kalan..kolay gelsin.

bende aynıyım kocaman bi sperm görülmedi yazısı nede kolay yazmışlar sanki dünya geldi üstüme çok acı bişey hala inanamıyorum ağlıyorum sadece :2::2::2::2:

bende aynıyım kocaman bi sperm görülmedi yazısı nede kolay yazmışlar sanki dünya geldi üstüme çok acı bişey hala inanamıyorum ağlıyorum sadece :2::2::2::2:

( zaman geçiyor , insan buna bile alışıyor , ben en çok buna şaşıyorum, napıcazz derdik hep.ama zaman geçiyor, sadece geçiyor, herkes seni çok mutlu sanıyor ama geçiyor..

eşim üzülmesin diye ağlayamıyorum da...Bilmiyorum ki şimdi ne olacak? Bir şey yapılabilir mi, yapılamaz mı? Bu işin tedavisi falan var mı acaba? Cuma günü sonucu alıp bütün hafta sonu beklemek deli edecek beni

canım, azosperm topiğinde sana yardımcı olacaklarını düşünüyorum...aktif bi site, inş tez zamanda eşlerimiz şifa bulur hamile kalırız hep birlikte...

Son düzenleme:

ooo eşin üzülmesin diye mutlu rolü yaparsın, hatta etrafındakilere yalan söylersin, bir sürü laf yersin, oooo daha neler neler..bir gün eşimin akrabalarından birisi bana napacaksınız böyle çocuksuz olur mu dedi, sanki oldu da ben istemedim ... nasıl ağladım bilemezsin....valaha şunu söyleyim çocuk olayını sana hatırlatan insanlardan uzak dur..yani en azından seni anlamayanlardan..daha iyi hissedeceksin kendini .. ama inşallah olur canım.ne diyelim sabır..imtihandayız..bunun tedavisi elbette var, ancak olur olmaz bunu da Rabbim bilir..

Son düzenleme:

bizde senin gibiyiz.azospermi ile uğraşıyoruz...tek bir sonuca göre azospermi teşhisi konmaz.mutlaka spermiyogramdan 2-3 kere daha yaptırın birer ay ara ile...sonuç yine aynıysa bu konuda uzmanlaşmış bi doktora gitmenizde fayda var biz ankarada prof.dr.kaan aydos'a gidiyoruz.ilk iş micro tese denilen bi ameliyatı yaptırdı.3 hastadan 1inde bu tese ameliyatında sperm bulunabiliyormuş...bizde çıkmadı maalesef..onun sonucuna göre seni yönlendirir doktor. umudunu yitirme lütfen...geçmiş olsun tekrardan

Dahiliye uzmanı olmasına rağmen, Celalettin PERU yu tavsiye ederimkesinlikle. İstanbul da bezmialem hastanesinde görev yapıyor. İnternetten randevu alıp gidebilirsiniz.Kesinlikle ama kesinlikleümitsizliğekapılmayın. Doktorların çoğu mikrotese ile sperm arıyor, Celalettin hoca ise hastalığı tedavi etmeye çalışıyor.Aradaki farkı göreceksiniz. Eşimde Celalettin hoca da tedavide.Çok memnun.

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum 2,5 yıllık evliyim evliliğimizin birinci yıldönümünde eşimde azosperm olduğu anlaşıldı. genetik hormonlar vs her sey normaldi aslında varikoselde yoktu gittiğimiz bir çok doktor hemen tese dedi. ama daha sonra kaan aydosa gittik ağustos ayında ve o da spermlerin ilk çıkış yeri olan vazoepididim bölgesinde bi tıkanıklık olabileceğini söyledi ve eşim geçtiğimiz ocak ayında ameliyat oldu çıkış kendiliğinden de olabilir dedi ama ameliyat esnasında ne olur ne olmaz diye bir taraftan da tese yapıldı ve spermlerimiz dondurularak ankara ünv. ne konuldu.
bu durumda olan kimse var mı acaba???????
yani dondurulmuş spermleri olanlar, bunlarla tüp bebek yaptıranlar ya da hamile kalanlar inşallahhh....

Merhaba kızlarr , malum sayfalar cok oku oku bıtmez.
Sormak ıstedıgım benim eşimde azospermi malesef onun dısşında varıkosel var amelıyat olcak allhın ıznıyle. , bizim gibi olan arkadaslar lutfen bılgılerınıze ihtıyacımız var. Umut olun bıze lutfen kızlar,
Bu durumdan sonra cıkışı gerçekleşen arkadaşlar varmı. ?

konuyu açalı uzun zaman olmuş,arkadşların bazılarıyla hala görüşüyoruz,kimi hala uğraşıyor kimin bebişleri yürümeye başladı ,bende bu akşam güzel bir haberle geldim, çok şükür 5. denememizde bebişimize kavuştuk, hatırlamak istemediğim çok zor günlerdi , hergün dualar ettim çok ağladım çok üzüldüm ama en sonunda Rabbim bize sağlılı bir evlat verdi, bence doktorların olmaz demesiyle sakın vazgeçmeyin, inanan insan için imkansız diye bir şey yoktur, duyduğunuz herşeyi deneyin derim biz öyle yaptık derlerki Allah her derdi dermanıyla beraber yaratırmış,eğer derdinize derman bulamadıysanız yeterince araştrmamışsınız demek miş,bizde bıkmadan dualar ettik ve çok şükür Rabbim dermanımızı verdi,Rabbim inşallah evlat hasretiyle yanan herkese bu güzel duyguyu tattırsın,

bizim durumumuzda olanlara moral olması için paylaşayım dedim, inşallah sizlerde evlatlarınıza kavuşursunuz, hepinize geçmiş olsun, Rabbim yar ve yardımcınız olsun

çok sevindim Rabbim size bağışlasın inşallah darısı başımıza

Canim ne guzel bebegine kavusmussun. Rabbim bagislasin.benim esimde azospermi.hikayeni anlatabilir misin kisaca :)

arkadaşlar hikaye o kadar uzun ki... işin özü daha sağlıklı bir yaşam aslında, doğal beslenme ,streste çok önemli ama bu dönemlerde çok stresliydim iğneler ilaçlar, anlaşamadığım bir eş, çok yoğun iş, panik atak nöbetleri geçirdim, tansiyonum fırladı ama ne olursa olsun inandım ve duyduğum her şeyi denedim, çok araştırdım sayfalarca yazı okudum, çok dua ettim ve çok şükür Allah nasip etti, inşaAllah isteyen herkes evlat sahibi olur, doktorların dediğini çok fazla takmayın, imkansız diye bir şey yok Rabbim ol derse olur ,

bir örnek vereyim tüp bebek merkezinde bir bayanla tanıştım, bu bayanın da eşinin de hiçbir problemi yokmuş hatta doktor başkalarıyla evli olsanız çok rahat çocuk sahibi olursunuz demiş ama buna rağmen olmuyormuş, kaç kez tüp bebek denemişler, hatta amerikaya tahlil için embriyo gönderilmişti sonucu bekliyorlardı,

tabiki doktorlarınızın dediklerini harfi harfine uygulayın ama birkisellerden alternatif tıptanda yararlanın bence, biz ot çöp ne bulursak içtik , çok zor bir dönemdi ama herşeye değdi

funda hanım selamlar gönderinize tesadüfen denk geldim umarım sağlıklıca kucağınıza alırsınız bebişinizi,eğer doğum yapmadıysanız henüz tabiki:)sizin durumda olanlar çok şanslı ameliyat ve sperm çıkışı sağlama umudu var,siz şanslı grupsunuz,diğer türlü azospermin eğer tesa da sperm bulunamıyorsa tedavisi yok, maalesef,(bizim dururmumuzda böyle maalesef) ancak bir umut var o da beklemek vücut hücrelerini gamet hücrelerine yani üreme hücrelerine çevirmeye çalışıyorlar,5-10 yıllık bir zaman zarfında hiç sperm hücresi bulunamasa da gebe kalınabilecek...tabii 10 yıl sonra ne hale geliriz çocuk doğuracak yada isteyecek halimiz kalırmı bilmem:)bizimde 5. ve son tedavimiz..tesa ile son spermimizi kullandık daha tesada sperm bulma şansımızı kaybettik,dolayısı ile son tedavimiz..şuan transferin 5. günündeyim test günümü bekliyorum metanetle,ya bebeğim mucizevi bir şekilde gelecek, yada artık tüm umutlarımızı içimize görüp bu defteri kapatacağız ve asla anne baba olmayacağız...dualarınız eksik etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…