Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
günaydın kızlar gerçi günaydın demek için geç bi saat ama gün bana geç aydı yine pazartesiyi getirdik güzel bir hafta olur inşallah yonca burdasın galiba canım nasıl gidiyor hayat

şimdi gördüm tatlım senii....iyiyim canım benim..çok daha iyiyim ..oh oh baya kaynattmışsınız :))geçmişi okumaya çalışıyodum bende:)sen nasılsın tatlım?

kızlar ivi de ayın 20sinde genetik testleri ve tekrardan kan testlerini yaptırıcaz.parayı daha erken ayarlarsak daha erken gidicez..sonuçlarda 19 gün sonra çıkacakmış..testlerden hemen sonra ameliyat olup olmamasına karar verilecek..hormon değerleri çok yüksekmiş..tıkanıklık falanda olma ihtimali hiç yokmuş..ama kızlar çokta korkuyorum..inşallah testlerden çok kötü bişi çıkmaz..zaten bunlarda derece dereceymiş..sonuçlar iyi çıkmazsa ameliyat yapılamaz dedi..ameliyat için bile testten geçmemiz lazım..kızlar nolur dua edin...

daha nedeni belli olmadı bizde merakla bekliyoruz.biz 5 yıllık evliyiz ama 7 aydır korunmuyoruz.ben cok panik oldum tabi bende bi şey olduğunu düşündüm.burdaki kadın doğumcuya gittik o bana ulrasonda baktı normal hersey dedi bazı testler istedi esimdende sperm testi istedi.biz önce sperm testini yaptırdık benim testleri yaptırmaya zamanımız kalmadı.tabi sperm testi kocaman bir sıfır cıkınca biz sok gecirdik doktor hemen 2.yi yaptırın dedi yaptırdık yine sıfır.burdaki doktor bursa rentıp önerdi hemen tese olmanız lazım dedi.ben pek güvenemedim.burdaki arkadaşların tavsiyeleriylle ankara kaan aydosa randevu aldım.ayın 18 inde nasıl sabredicem nasıl durucam bilmiyorum.hep bi pişmanlık içimde 4 buçuk yıl korunduk korunmasaydık ne bileyim... karmakarışık içim.yeni ev aldık cocuk odası olsun dedim illa öle bi ev aldık rahat etsin dedim.ama ben bilmiyomuşumki.... kimseye söyleyememek en zoru.eşinin yanında dimdik durmaya çalışmak.onun yanında cok ağlamamak için sürekli banyo dayım. bu durumu öğreneli 20 gün oldu ama gel sor sanki 20 yıl gibi.allah hepimizin yardımcısı olsun.hep hayırlarla karşılaştırsın.

esma rabbim yardımcın olsun
hep diyorum ya infertilitede sorun kimde olursa olsun yük kadının omuzlarındadır :26:hep dik durmak eşine destek olamak onun pskolojisini düşünmek çevreye karşı savunma yapmak vs vs hepsi kadının omuzundadır ağrır bir yüktürrr :18::18: rabbim yardımcın olsun ağla asla içine atma ve asla kendini suçlama neden korundum diye:26: nereden bileceksinki:26:
bak ben korunmadım hemde hiç ilk ay dr gittim çocuk istiyorum diye dr bana sizin doğal yoldan çocuğunuz olması çok zor dedi (imkansız demedi ama )7 yıldır olmadı korundum diye suçlama kendini hepsi sınav hepsi kaderin bir parçası kaan hoca dalında en iyilerden inşş tesede sperm bulunur ve bebişn yolu açılır

melisim genetik derken..genetik bozukluğun çeşitleri varmış.o gün dr bey bana ondanda bahsettide onun için sordum.tam genetik bozuklugun adı ne yani ?

esmacım seni anlıyorum aynı durumu bizde yaşadık bizde 5 yıllık evliyiz ve ilk sene bizde korunduk.hemde tedavülden kalkan bi ilaçla...neyse nerden bilebilirdik ki bu duruma geleceğimizi?yaş sorunumuz olduğu halde korunduk bizde...birazdaha iyi şartlarda yapalım bebeğimizi diye...sen ve eşin kaç yaşında?

bu arada MASAL cımın sorusunada cvp veriyim..bizim azonun sebebi ya ateşli hastalık dedi drlar..yada küçükken testislarinden ağır darbe almış olması dediler..ama daha genetikte sorun varmı o henüz belli değil..çünkü yapılan spermioramda 5 tanesindede hareketli yada hareketsiz hücreye rastlanmadı yazıyo...değerlerin hepsi 0..

esma aynı durumdayız canım ama kendini suçlama boş yere kadın olmak zor herşey kadına bakıyor insanlar çocuk yap diye sana yüklenir eşine moral vermek sana düşer evi çekip çevirmek dışarda ayrı çalış evde ayrı çalış bi de insanların diliyle uğraş... sanki oluyo da biz yapmıyoruz gerçi biz de kimseye söyleyemedik ilk doktor bize de sebep bildirmeden spermiograma bakıp tese dedi biz de bi süre bitkisel kür denedik hem kendimizi topladık şimdi yeniden başlıyoruz Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.Allah nasip edecek bi kere hepsi boş... kim bilebilir gelecek bize neyi gösterecek. dün bi film izledim ismi gelecekten bir gün türk filmi bulursan izle ok hayatın ne getireceğini bilemezsin dualarım senle

yoncacım canım arkadaşım herşey Allahtan...ne bilecektik böyle olacağını verecek Allah yine verir inşallah

masal hayatım bizim modemde sorun var pat diye atıyo beni netten..zor açılıyo sonrada.. soru sorarda cvp veremezssem kusura bakmayın olur mu?..inşallah kesilmez..
canım siz bu perşembe çapaya mı gidiyosunuz Ateş beye ?hormon ve spermiogram sonuçlarını alıcaktınız dimi tatlım yanılmıyosam?

evet yonca unutmamışsın sağol mutlu ettin beni biz perşembe gidicez taksim tarafında ateş beyin muayenehanesi var çapaya gitmiyoruz hormon ve spermiogram sonuçlarını alcaz kalbim gümgümAllah korktuklarımızdan emin kılsın bizi arkadaşım.Siz de 20sinde gidiyosunuz galiba inşallah iyi haberlerle dönün yonca inan hep dualarımdasınız sen yeter melis dua ediyorum hepimiz için

evet canım 20sinde gidicez inşallah........Rabbim hepimizin emeklerimini boşa çıkarmasın...
canım benim yaa o kadar içten ve samimisin ki bitanem Allah seninde muradını versin inşşallah...ve sonuçlar içinde müjdelerini burdan vermek kısmet olsun sana.....seninle beraber bende o heyecanı yaşıyorum inanki... Ateş Hoca da prof.kendi alanında çok iyi dr sürekli avrupada kongrelerde oluyo ben araştırmıştım o zaman çok pahalı diye gidememiştik biz ..bide o dönem işlerimiz baya ters gidiyodu.nasip olmadı..umarım inşallah sizin için hayırlı uğurlu olur bitanem..

amiiiiiiiiiiiiiiiin ben de senden iyi haberler bekliyorum canım ayrıca da o senin yüreğinin güzelliği.Rabbi yessir vela tu assir rabbi temmim bil hayr Allahım kolaylaştır zorlaştırma..Bizleri de umutsuz bırakma.....

Kızlar ;Fundaya msj attım nasılsın diye...zamanları kısa olduğu için akraba ziyaretlerinde davetten davete koşturuyolarmış......fırsatı olsa mutlaka gelirdi......herhalde cuma ist.da olurlar...
bu arada hepinize selam söylüyo ,hepimizi çok özlemiş.....tabi bizde onu:)

Yoncam dualarımız seninle , Rabbim sağlıklı ve hayırlısını versin ! amin :)
Canım Allahım sana da bize de metanet versin.İnşallah Allahın izniyle bu dar zamanlarımız geçecek, çok geçmiş olsun!
melisim genetik derken..genetik bozukluğun çeşitleri varmış.o gün dr bey bana ondanda bahsettide onun için sordum.tam genetik bozuklugun adı ne yani ?
Ya anne karnında oluşan bir vakadan dedi.Kronik hastalığından kaynaklı olabilir dedi.Bir de işte hamilelik sırasında da kullandığı bir ilaçtan ya da hamileyken geçirdiği bir hastalıktan grip gibiymiş meselaa....Zaten eşimin abisinde de bu rahatsızlık var canım...Biz 5 kez test verdik iki ay sonra yine verilecek.Bakalım bu sefer ne olacak.Dna hasarı yapılmadı ama , bakalım Ege Üniversitesi onu ister mi yaparlar mı bilemiyorum.Şimdilik tek yaptığım yoncam eşime bu konuyla ilgili çok şey anlatmamak :)) unutmuş gibi yapmak, kandırıkçılık yani :))))))) iki ay sonra dananın kuyruğu kopacak.Bakalık tüp bile olmaz denilen durumumuz düzelecek mi, bize de dua edin canlarım ya....
Allah razı olsun , tümmm isteyenlere de .
Amiinn !

Ben onu aramak istedim mesaj beni kesmiyor :) ama demişti ya konuşamam diye..Ben de O'nu çok özledim.Yademi de özledim....o da nadir girer oldu iyi akşamlar kızlar . ben bugün iş yerinde çook yoruldum

İki arkadaşımın bugün hamile olduklarını öğreniyorum şaka mı bu !! Rabbim özendirme beni yarabbim..
Hayırlı olsun onlara.
Rabbim bizlere de nasip et !

MELİSİM CANIM dua etmez olurmuyum...hep ediyorum ...biribirimize ettiğimiz dualarımız kabul olsun İNŞALLAH... HAMİLELİK tez vakitte sanada nasip olsun ...biliyomusun bitanem,benim içimdeki his senin hepimizden önce HAMİLE olucağını söylüyo...sonra arkandan peşpeşe gelelim bizde:)
Hayatım genetik faktörlerde kromozom bozukluklarının tedavilerinin çok daha zaman alıcağını söylemişti dr.hatta bazı ileri boyutta olanlarda (dediğim gibi aşama aşamaymış) ameliyatın da gerekli olmadığını söyledi ...
O sebeple sordum.hiiiiç umutsuz olma bitanem dr dediki kimi hastalarda yüzde 10 şans vermediklerimizde bile çok iyi sonuçlar aldık..tıpta herşey mümkün artık yani tatlım..sen canını sıkma dediğin gibide aynen,eşinede yansıtma onun bu konuda hassasiyeti çok fazla çünkü ...

İki arkadaşımın bugün hamile olduklarını öğreniyorum şaka mı bu !! Rabbim özendirme beni yarabbim..
Hayırlı olsun onlara.
Rabbim bizlere de nasip et !

Meliscim nasip eder inşallah Rabbim bize de..Ben geçen gün emre beyin sitesinden okumuştum erkek infertilitesi hakkında yazılarını genetik kaynaklı infertilitede başarı gayet iyi aslında..xxy kromozomlarda bile başarı sağlanmış..umudunu yitirme herşey güzel olacak inşallah

yoncam ne güzel yazmışsın kardeşim... birbirimize yaptığımız dualar makbul dualar.. peygamber efendimiz günahsız ağızla dua ediniz diyor ben bi başkası adına günah işleyemem di mi bunun için birbirimize ettiğimiz dualar makbul dualardır.biz birbaşkası için dua edince melekler de bize dua ediyor....rabbim dualarımızı kabul eder inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…