canım testisten darbe almamış ama ne biliiim aklıma geldi geçen gün..bi de melisim yahu siz yazmışsınız ya fundayla eşime okuyorum diye eşim de bana aynı tepkileri veriyo biliyo musuno gayet rahat yani niyeyse ben telaşlıyım:18:
aslında rahat değillerde bazı şeyleri duymak istemiyorlar :)
Funda'nın da yazdığı gibi her şey sebep olabilir.Bize Dr. eşimin annesinin hamilelik esnasında yaşadığı stress ,kullandığı ilaç ve genetik bir hastalığı dedi.Şeker hastalığı gibi.Ki kaldı ki varAyrıca eşinin yaşadığı hastalıktan kabakulak veya ateşli bir hastalık gibi , bebekken ya da küçükken testislerinin inmemesi, şişmesi ya da ne bileyim aklıma gelmeyen bir sürü şey..Anlık psikolojileri bile etkili..İnan benim eşimde umutlu konuşuyor, ben de ona tabi :) ama içim bazen pek öyle demiyor ne yalan söyleyeyim , bazen diplere vuruyorum umutsuzlukta.
Eşinin küçükken trafik kazası geçirmesi ile testislerinde hasar oldu mu , yani darp edilmiş olabilir bu durumda olabilir malesef canım.
neyse kızlar artık olan olmuş,inşallah bizler iyi anne oluruz,bebeğimizin herşeyine dikkat ederiz ,inşallah bizim canlarımız sağlıklı olurlar
Evet duydum Fundam.Mesela benim hep ağrılı olur reglim.Acillik olurum her defasında o kadar kötü durumdayım yani.Evlen geçer dediler evlendim.Şimdi de doğur geçer diyorlar bakalım doğurunca gececek mi ? Bazen sırf bu durumda olduğumu görenler bile bana doğursana kız çekme bu ağrıları diyor :))))))))))) Tamam diyorum ne diyim.
İşin kötü yanı ben morfoloji sayfalarını karıştırıyorum sürekli Dr ların da sundukların tezlerinde falan okuyorum, gerçekten de yazan bazı proflar var down sendromlu ancak bir istatistik.Doğruluk payını bilmiyorum bilmek de istemiyorum(((((((( Rabbim bize sağlıklı , hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin.Her şey Alllahtan veren de O , alan da O....Okudukça üzülüyorum ama napayımm (
Herşey Allahtan,ben regli sancısı çekip çok sağlıklı bebek sahibi olan bir sürü insan biliyorum,inşallah bizim çocuklarımızda sağlıla dünyaya gelirler ,sıkıldım artık bu felaket tellallarında yok o olur yok bu olur....
:)) ben de bazen azar işitiyorum , sonra bana bir sürü laf sayıyor.İşte kafayı yemişim, ben üzülüyormuşum onu da bu yönden etkileyip benim yüzümden oluyormuş buya gülsem mi ağlasam mı, ama ben inatla bazı yerleri okuyorum.Mesela kötü olan durumları okuyorum ki hani kendisini daha da kötü hissetmesin şükretsin..umuduna umut katsın..benim elimden de gelen bu napayım.
aa bu kafayı yedi lafını eşim IVIdeyken doktorun yanında söylemişti çok üzülmüştüm,gözlerim dolu dolu olmuştu( demek tek benim eşim söylemiyormuş
Aynen üleee.. :)
funda ya biz de anne olacak mıyız kiiiiiiiiiiiiiiiiiişu örgü ören kız modundayım evde iş çıkarıyorum hep kendime.bugün yatak odasının halısını yıkadım sonra perdeleri sonra evi temizledim..ama aklımda hep.bu ara ilaçlara başlıyoruz diye kaygılıyım hep
iyiyim cnm size fıkra gibi birşey anlatayım kayınvalidem iki haftadır arıyor bir dr duydum ben onu tanıdığım için biraz ağırdan aldım cuma günü görüştük dr diye yazmış aktar çıktı tutturdu gidin diye bir övdü umut kapısı adam 4 yıl önce dükkanı kapatmış sonra kendime güldüm sen altı ay proxeed kullan tık yok sonra buralara git:(diğer topikte uzun zamandır hamile kalamayan bir arkadaşın hamiş kaldığını okudum ateş ölçme yöntemini kullanmış çok sevindim umut oldu bizde olacağız
aruna işte denize düşen yılana sarılır olmadık aktardan doktordan medet umuyoruz belki diyerek....bi de ateş ölçme yöntemi ne ola
oluruz inşallah hayatım niye olmayalım,sadece biraz sabırlı olmamız gerekiyor,kaygılanmayı ve stres yapmayı bırak,kendinide fazla yorma,
ben senin tam tersini yapıyorum,evle hiç ilgilenmiyorum nerdeyse otel gibi kullanıyorum( kendime başka işler buldum onların peşinde dolaşıyorum,yeni işlerile uğraşırken insan bir sürü hayalde kuruyor,sürekli bebek olayını düşünmek istemiyorum artık,vakti gelince olacak inşallah :))
şu yaz tatillerinden nefret ediyorum ya hep evde insan yapcak bişey bulamıyo beyin boş kalmayagörsün hemen düşünecek en iyi şey tedavi çocuk falann.bla bla bla:26:ben de sezon açılsa da çalışsam yahu.bu ne ev kedisi gibisizin tedavi ne durumda funda bi de sen hangi bitkiselleri kullanıyosun.biz endol ve sudafede başlıyoruz kaan hoca söylemişti.nohut kürüne de başlıyoruz da sabah kahvaltı sonrası ve öğle yemeği öncesi ya eşim öğle yemeği işte yiyor zor oluyor nolcaaaak:44:bi de bunun bi zararı olmaz di mi.bal polen de yapıyoruz.bir ay bunları kullanalım ben başka şeyler de denicem de eşim o kadar şey aynı anda yenmez diyor
malesef bende yaz tatili yapamıyorum,üstelik bugünlerde işte acaip yoğunum,başımı kaldıramıyorum desem yeridir
bizim tedavi ne durumda inan bilmiyorum,eşimi bir türlü sperm tahlili yapmaya gönderemedim malesef,bi gitse anlıcaz tedavi nasıl gidiyor(
bitkisel kullanıyoruz,şu anda kaçkar balına yapılmış bir karışım var sabah akşam yiyor,içine herşey var,
sonra demir dikeni çayı içiyor,zeytinyağında bekletilmiş incir yiyor,birde C vitamini ve omega 3 kullanıyor, sanırım şu anda bunlardan başka birşey yemiyor,daha önce ısırgan otu çayı,kavunçekirdeği yağı,kabak çekirdeği,çiğ fındık, çiğ badem yemişti,çörek otuda çok faydalıymış,
nohut kürü yapmadık ,aslında çok faydalıymış ama ben artık onu yap bunu yap birde eşime yedirmeye çalış uğraşamıyorum :))
biz de kabak çekirdeği,badem,fındık yiyoruz.kahve içiyoruz bi fincanbi de bol sebze...zeytinyağlı incir ve ballı karışımı daha önce kullandık değişmedi bişey nohut kürüne başlıyoruz ama öğlen zor olucak eşim işte nasıl içecek onu benim eşim artık inatlaşmıyor farkına varıyor galiba artık....istanbulda emre bey var biz de teeee ankaraya gitcez kaan hoca daha iyi gibi geldi bize.sence funda?sen nerdeydin hangi doktorda yaw
bugün yine eşime çok kızgınım(( bütün günümü burnumdan getirdi,huysuz adam.....
dedim ki pazar günü annenide alalım, anneannenlere gidelim hem biraz ramazan erzakı götürürüz kahvaltımızı orda yapar döneriz,kalktık beyefendide bir huysuzluk neymiş hava sıcakmış,terliyormuş,eline aldığı şeyi kafamıza vurur gibi alıyor yere bırakıyor felan,sonra kapıda kamyoncunun biriyle kavga etti,bize bağıramıyor ya adama bağırdı felan tabi benim moral sıfır oldu ne gittiğim yerden birşey anladım ne yediğimden ne içtiğimden,tabi şu anda ona küstüm ,yüzüne bile bakmıcam((( bıktım valla bunun tembelliğinden nazından cazından ...
üzme kendini kuzum ya bu erkekelrin hepsi birbirine benziyor ev kuşu bunlar dışarıya çıkmasınlar evde otursunlar
bugün yine eşime çok kızgınım(( bütün günümü burnumdan getirdi,huysuz adam.....
dedim ki pazar günü annenide alalım, anneannenlere gidelim hem biraz ramazan erzakı götürürüz kahvaltımızı orda yapar döneriz,kalktık beyefendide bir huysuzluk neymiş hava sıcakmış,terliyormuş,eline aldığı şeyi kafamıza vurur gibi alıyor yere bırakıyor felan,sonra kapıda kamyoncunun biriyle kavga etti,bize bağıramıyor ya adama bağırdı felan tabi benim moral sıfır oldu ne gittiğim yerden birşey anladım ne yediğimden ne içtiğimden,tabi şu anda ona küstüm ,yüzüne bile bakmıcam((( bıktım valla bunun tembelliğinden nazından cazından ...
fundacım küsmeyin birbirinize...destek olun zor günler yaşıyoruz baksana onların da morali bozuk kuzum ya.erkek ve kadın ne kadar farklı işte bi örnek daha...ben inanıyorum bebiş gelince sinirler pamuk gibi olurbence senin kızın olacak funda ya öyle geçiyor içimden.şimdilik istatistikler şaşmadı kime bebiş cinsiyeti söylesem tuttu
masalcım eşimin bu halleri malesef problemini öğrenmeden öncede vardı,hatta yeni evliyken bile böyleydi,ben hep düzelir zamanla diye yaklaştım,şöyle diyebilirim bugüne kadar evden mutlu çıkıp gidip gezip mutlu döndüğümüz olmamıştır, BİR KEZ bile olmadı düşün artık,bebek sahibi oluncada birşey değişmez,bunu düşünmek polyannacılık oynamak olur,malesef ortada birgerçek var,düşünsene inşallah bu çocuk okula gidecek ,gösterisi olacak bir sürü yere gitmemiz gerekecek ama sevgili eşim!! poposunu kaldırırken bile binbir güçlük çakiyor((
ben bıktım artık,ben ev kuşu değilim(( işin ilginç yanı onun annesi ile birlikte onun akrabalarına gidiyoruz..huysuzluk yapmasını gerektirecek birşey yok
sürekli yorgun,sürekli hasta ...birkez insan derki iyiyim,birkez insan güler inan içim daraldı artık
yapı meselesi demek:44:inşallah düzelir bebekim ya üzülmeeiyi huylarını düşün.ben öyle yaparım bazen işe yarar ne adamlar var valla bizim oranın erkekleri hep gezer tozar kadınlar da çalışır köle gibi.bi de kaprisli olurlar sorma gitsin.bizimkiler melek gibi yaw:87:
canm anlamanın bir yolu yok sanırım bu erkekleri ben eşimi yılardır çözemedimm neye nasıl alınır neden surat yapar hiç anlamıyorum
ben çözdüm artık eşimi,hiçbirşey onu mutlu etmiyor,bak bu ne güzel beyaz desen,kirlenecek ama der,mutlaka olumsuz bir cümle bulur,off ya sıkıldım artık,birse üstüne tuz biber gibi az önce akrabakarı geldi,kuzeninin bir sene önce oğlu olmuştu,daha 3 aylıkken ikinciye hamile kaldı,annesi artık senind eolsun felan diye dua ediyor,tamam kadının kötü bir niyeti yok ,Dua ediyor ama ...... ama işte bununda devamını getiremicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?