• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sifir çeyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mrba canım o kadar sıkılıyor ki etrafımda anlatabilicegim pek kişi yok nişanlandım ve de bir kaç aya düğün olsun istiyor erkek tarafı fakat benim çeyizim yok :KK43: çok mutsuzum ya hiçbir şeyim yok maddi durumumuzda sıfır iyi olsa ailem yardım ederdi ama yok ne yapicam bilmiyorum sırf bu yüzden evlenmek bile istemiyorum aşırı kafaya taktım bu konuyu kredi falanda çekemiyorum çünkü borcum vardı zamanında şimdi vermiyorlar ayrıca kredi çektim aldım diyelim sonra zaten ailem ödeyemiyor eşim olucak kişiye mi öde dicem gururuma yediremiyorum bunuda sizde durum nasildi çeyizde herşeyin olmasimi gerekli bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
Benim de çeyizim yoktu ama istemediğim için yoktu. Düğünü bile gereksiz görüyorum saçma geliyor yapılan her şey. Sana şöyle söyleyeyim evlilik belli olunca gittim bir şeyler aldım ama 1 yıla kalmadan saçmaladığımı anladım. Yaşadıkça eksikleri görüp almak daha mantıklı geldi.

Karşı aile az çok biliyor durumumuzu yok işte kabul etmiyorsa etmez ben zaten geleceğim mesleğim için uğraşıyorum kimseye yük olma çabası içinde değilim bu konudan rahatsizim

Sabahki yorumlariniz ile suankiler birbirinden farkli.
Yanlis anlamissiniz demeniz kafi.

Sabah ailem izin vermiyor calismiyorum yazmistiniz. Simdi meslegim icin ugrasiyorum yaziyorsunuz.
Oyleyse o zaman direk bir sure erteleyin dugunu mesleki durumunuz netlesene degin. Boylece dertleriniz biraz daha azalmis olur.

İnsanlara neyin atarını yapıyorsunuz belli değil.
Bir mesleği olmayan, henüz okurken önünü ardını düşünmeden nişan yapan sizsiniz.
Aileniz nişanlanmanıza izin vermiş, çalışmanıza izin vermiyorlar. Bu da çok ilginç.
Annenize siz bakıyorsunuz ama 3 ay sonra evlenince annenize ne olacağı meçhul. Kimse bunun üzerine düşünmemiş belli ki.
Eşyaların nasıl alınacağı meçhul.
Çalışın demekten başka ne gibi bir öneri sunabiliriz? Ne yapalım, biz mi alalım eşyalarınızı?

Her şeyi karşı tarafa yıkma gibi bir planınız yoksa -ki olmadığını söylüyorsunuz- o zaman yapacağınız tek şey evliliği ertelemek, o arada da iş bulup gerekli eşyaları almak.
Bunun başka mucizevi bir yöntemi yok yani.

Bir mesleği olmayan, henüz okurken önünü ardını düşünmeden nişan yapan sizsiniz.
Aileniz nişanlanmanıza izin vermiş, çalışmanıza izin vermiyorlar. Bu da çok ilginç.
Annenize siz bakıyorsunuz ama 3 ay sonra evlenince annenize ne olacağı meçhul. Kimse bunun üzerine düşünmemiş belli ki.
Çalışın demekten başka ne gibi bir öneri sunabiliriz? Ne yapalım, biz mi alalım eşyalarınızı?

Her şeyi karşı tarafa yıkma gibi bir planınız yoksa -ki olmadığını söylüyorsunuz- o zaman yapacağınız tek şey evliliği ertelemek, o arada da iş bulup gerekli eşyaları almak.
Bu çok ilginç çok ilginççç siz uzaydami yaşıyorsunuz ?ailesi çalışmasına izin vermeyip evlenen bir çok insan var ! Sizden birşey isteyen mi var hatta şöyleki yorumunuzu isteyende yok öyle düşünün çünkü bir işe yaramıyor ! Buraya dertleşmeye geldim sizden boş yorumlar duymaya gelmedim.

Siz anlamıyorsunuz ben hiç anlamıyorum şu yazılanlara bakın mahalle ağzıyla konusmussunuz resmen bir mesleği yok ne bilim önünü ardını düşünmemiş size düştü böyle eleştirmek beni ?

Çeyiz işi bana çok saçma geliyor. Şimdi ki aklimm olsa hiçbirsey almaz, kocamla hem gezer hem evime göre alirdim herseyi

Bu çok ilginç çok ilginççç siz uzaydami yaşıyorsunuz ?ailesi çalışmasına izin vermeyip evlenen bir çok insan var ! Sizden birşey isteyen mi var hatta şöyleki yorumunuzu isteyende yok öyle düşünün çünkü bir işe yaramıyor ! Buraya dertleşmeye geldim sizden boş yorumlar duymaya gelmedim.

Yorum istemiyorsunuz ama konu açıyorsunuz. Bakın bu daha da ilginç :KK51:
Sizi yoldan çevirip fikir beyan etmedik herhalde. Açtığınız konuya yorum yapıyoruz.

Evet ailenizin çalışmanıza izin vermemesi ilginç. Çünkü belli ki okumanıza izin vermişler.
"Sen çalışma, biz eşyalarını alırız" deseler yine bir nebze anlaşılır ama hem nişanlanmanıza izin vermişler hem eşya almıyorlarsa eşyaların gökten inmesini mi bekliyorlar?
Hayır, tam da kızdığınız yorumlarda bahsedildiği gibi erkek tarafına kitleme çabası oluyor bu.
Bize yapabildiğiniz atarı en temel hak ve özgürlüklerinizden olan maddi özgürlüğünüz için ailenize yapıp bir işe girerseniz hiçbir sorununuz kalmaz :KK66:

Yollar belli buyur seç birini
1) nişanlınla konuşacaksın her şeyi o alacak( bence olmaması gerek böyle bir şeyin çünkü ilerde sürekli bunun lafını ederler maaile sana)

2) düğünü erteleyip çalışıp kendi ihtiyaçlarını kendin alacaksın( olması gereken bu)

3) senin çalışmana izin vermiyorlarsa o zaman ailen gerekeni yapıp yüm ihtiyaçlarını alacak

4) hiç kimse hiçbir şey almayacak boş evde oturacaksın

başka seçenek yok gibi. Birini seçmekten başka çaren de yok. Burdaki çoğı kişi çalış demiş ki haklılar. Ailen çalışma diyorsa o zaman ailenle konuşup ihtiyaçlarını aldıracaksın. Bu konuda bize dert anlatsan da hoş anlatmasanda.
Buraya harcadığın eforu bence çeyiz için çare bulmaya harca

Hem konu açıp hem de hoşunuza gitmeyen yorumlara atar gider yapmak nasıl bir yaman çelişkidir ? Size ne gibi bir öneri sunulmasını bekliyorsunuz ki? Çeyiz yok, alacak güç yok, bir işe girip çalışma yok, biz alalım diyen aile yok, nişanlınızla aranızda bu meseleyi konuşacak samimiyet yok. Bunlardan birisini düzeltme yoluna gidip çözüm bulacaksınız, aklın yolu bir herkes aynı şeyi söylemiş ama siz ısrarla anlamak istememişsiniz.

Hem konu açıp hem de hoşunuza gitmeyen yorumlara atar gider yapmak nasıl bir yaman çelişkidir ? Size ne gibi bir öneri sunulmasını bekliyorsunuz ki? Çeyiz yok, alacak güç yok, bir işe girip çalışma yok, biz alalım diyen aile yok, nişanlınızla aranızda bu meseleyi konuşacak samimiyet yok. Bunlardan birisini düzeltme yoluna gidip çözüm bulacaksınız, aklın yolu bir herkes aynı şeyi söylemiş ama siz ısrarla anlamak istemiyorsunuz.
sitece toplanıp çeyizi biz alacak değiliz ya ne bekliyor ben de anlamadım.çalış deriz olmaz düğünü ertele deriz olmaz ailen ödesin deriz olmaz nedir bu yaa

okulu bitirmeden iş sahibi olmadan evlenmeyin o zaman.
Bu mantığı hiç anlamıyorum zaten. Ben belli bir birikimim olmadan evlenmek istemem. Ne erkek arkadaşıma yük olmak isterim ne de ailesinin desteğine muhtaç kalmak isterim. Konu sahibini başta anlamaya çalıştım ama detayları öğrendikçe çalışmaması bana da bahane gibi geldi. Böyle bir durumda karşı taraf ne söylese haklı

Çeyiz gereksiz, çeyiz mi kaldı, ceyizsiz evlendim vs🤦. Tabak çanak işte çeyiz dedigi. Cidden patik lif mi derdi sizce.

Bence bunlardan daha önemli bir problem var düğün yapacaksiniz ev duzeceksiniz ama maddi konularda konuşmaktan çekiniyorsunuz. Daha birbirinizi tanımıyorsunuz demektir bu. Sorununuzdan bağımsız olarak bu evlilik ertelenmeli.

Bu mantığı hiç anlamıyorum zaten. Ben belli bir birikimim olmadan evlenmek istemem. Ne erkek arkadaşıma yük olmak isterim ne de ailesinin desteğine muhtaç kalmak isterim. Konu sahibini başta anlamaya çalıştım ama detayları öğrendikçe çalışmaması bana da bahane gibi geldi. Böyle bir durumda karşı taraf ne söylese haklı
hayat şartları ağırlaştı son yıllarda .erkek ve ailesi hem altın hem düğün hem ev tutma döşeme hem balayı hem davetiye ikram kıyafet nasıl yetişecek?kuru canını getiren mesleksiz kız ben erkek olsam istemem şahsen.

Mrba canım o kadar sıkılıyor ki etrafımda anlatabilicegim pek kişi yok nişanlandım ve de bir kaç aya düğün olsun istiyor erkek tarafı fakat benim çeyizim yok :KK43: çok mutsuzum ya hiçbir şeyim yok maddi durumumuzda sıfır iyi olsa ailem yardım ederdi ama yok ne yapicam bilmiyorum sırf bu yüzden evlenmek bile istemiyorum aşırı kafaya taktım bu konuyu kredi falanda çekemiyorum çünkü borcum vardı zamanında şimdi vermiyorlar ayrıca kredi çektim aldım diyelim sonra zaten ailem ödeyemiyor eşim olucak kişiye mi öde dicem gururuma yediremiyorum bunuda sizde durum nasildi çeyizde herşeyin olmasimi gerekli bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
Bu koronada dugun yapmayın.1 yıl erteleyın.Çalışıp ceyızınızı alın.Ben calıştım aldım çeyızımı .Herşeyım vardı ama huzurum yoktu.İnsallah huzurunuzolur.Bu çok onemlı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X