Sigara içen anneler,bebekleriniz kaç kg doğdu?

D-GABBANA

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
3.312
34
318
İzmir
Ben şu an 27. haftamdayım ama maalesef 12 gün öncesine kadar günde 2-3 tane de olsa sigara içtim.Çok şükür 12 gündür de elime bile almadım,korktuğum en önemlı şeylerden biri de düşük kılolu olmasaydı.Hamılelıği boyunca sigara içenler bebişleriniz kaç kg doğdu acaba?:oklava:

benimde tanıdığım biri günde 6-7 tane içiyordu bebeği 3700 gr doğdu ama tabi içmemek lazım çünkü zararı sadece düşük kiloda doğması değil...

valla benim dayımın kızıda hamileligi boyuncaa bol bol kulandı tabiki dogro bişe degill ama şaırcaksınız tam 5 kilo 300 gram dogurdu :) teyzemin kızda aynı şekilde içti oda 3.5 kilo felan dogurdu

malesef utanarak yaziyorum ama bende icdim:utangac:cokda pismanim acikcasi
ama allahima bin sükür kizim 3kilo550gr olarak dünyaya geldi
yalniz ben cok büyük konusmusdum hamile kalmadan yada ögrenir ögrenmez brakicam diye ve brakmadim cezasinida cekdim
ama dogum esnasinda okadar cok vijdan azabi cekdimki anlatamam ya bebegime bisey olduysa diye falan canim hazir 12gündür el sürmemissin sakin bidaha icme derim ben vallahi imrendim sana helal olsuna.s.:nazar:
allahim saglikla sihatle bebegini kucagina almayi nasip eder insallah:nazar:

benimkide 3 kilo doğdu. ben bebeğimi kucağıma alınca çok pişman oldum ve o anda bıraktım en azından emzirirken zehirlenmedi bebeğim. sigaranın her türlü zarar tabi ama emzirirken içmek daha tehlikeliymiş. inşallah başlamam.

benimkide 3 kilo doğdu. ben bebeğimi kucağıma alınca çok pişman oldum ve o anda bıraktım en azından emzirirken zehirlenmedi bebeğim. sigaranın her türlü zarar tabi ama emzirirken içmek daha tehlikeliymiş. inşallah başlamam.

kessinlikle haklisin canim ben dogumdan sonrada brakmadim tüm pismanliklarima ragmen:utangac:allahim ve kizim affeder beni insallah 2gün yogun bakimda kaldim dogumdan sonra ama odama cikmadan önce ilk isim kafeteryaya gidip sigara icmek olmusdu malesef :(

sanada helal olsun canim imrendim inan insallahda birdaha baslamazsin

kessinlikle haklisin canim ben dogumdan sonrada brakmadim tüm pismanliklarima ragmen:utangac:allahim ve kizim affeder beni insallah 2gün yogun bakimda kaldim dogumdan sonra ama odama cikmadan önce ilk isim kafeteryaya gidip sigara icmek olmusdu malesef :(

sanada helal olsun canim imrendim inan insallahda birdaha baslamazsin

darısı herkesin başına inşallah . ben günde 2 pakete yakın içerdim hamilelikte 6 taneye kadar azalttım tabi ama ah ah.. birkaç sene önce ayağımdan ameliyat oldum hastaneyi ayağa kaldırdım sigara içicem diye bağımlılıktan öte idi bende de. allah kurtarsın o zehirden bir an önce. şimdi sen okurken bi yandan da sigara yakıyorsundur dimi :))

darısı herkesin başına inşallah . ben günde 2 pakete yakın içerdim hamilelikte 6 taneye kadar azalttım tabi ama ah ah.. birkaç sene önce ayağımdan ameliyat oldum hastaneyi ayağa kaldırdım sigara içicem diye bağımlılıktan öte idi bende de. allah kurtarsın o zehirden bir an önce. şimdi sen okurken bi yandan da sigara yakıyorsundur dimi :))

:utangac::utangac::utangac:tam üstüne bastin:utangac::utangac::utangac:

ya nasıl içebiliyosunuz bu kadar mı iradesizsiniz bende içiyordum ama hamile kaldıgımı ögrendigim an bıraktım herşey bebekler için şuan erken doğum riskim var hastalıkdan ama nasıl korkuyorum siz göz göre göre erken doğum düşük doğum ağırlığı kanser olma riski vb. herşeyi göze almışsınız anne adayısınız ya da annesiniz yuhh diyorum başka bişey demiyorum

bebeğin düşük kilolu olamsı önemli değil ki doğumdan sonra beslenir kendine gelir..sigaranın düşük erken doğum ve düşük kilolu bebeklerden çok çok daha önemli bir sorunu var...
bizim komşu 9 ay boyunca 1 paket sigara içti bebeği sağlıklı kilosu normal doğdu..ama astım oldu....sigara dumanına maruz kalan yada gebeyken içilen sigaradan dolayı astım oldu....hastanelerde yattı..doğumdan çok sonra..devamlı hastalanır nefes darlığı çekiyor şimdi büyüdü 16 yaşında ama astım hastası oldu koşamıyor zıplayamıyor nefes darlığı çekiyor..bence en kötüsüde bu.:1no2::1no2::1no2::1no2:
üstelik doktor sigara içiyor diye komşuya vitamin vermiş ama vitaminde hiç bir işe yaramadı diye anlatır...

teşekkür ederim kızlar.evet ben de bidaha başlamak istemıyorum,en çok da sutum olur da emmez diye korkuyodum,bugun kontrole gıttık doktora dedım kı sankı 15 gunde hareketlerı arttı yanı bıraktığımdan beri dedi. delimisin sen sen acayıp etkılıyor onu deyınce bır kere daha sevindim bıraktığıma.inanın insan ölmuyor kızlar,ben de hamıle kalmadan önce 1,5 paket içiyordum.sonra 3 e kadar düşürdüm şimdi onu da içtiğime yanıyorum ya yapacak bişey yok:( bari şimdi bırakın da anne kokusunu alsın güzel bebişleriniz.hepinizi çok öptüm

bende günde 1 pakete yakın içiyordum ama hamile kaldıktan sonra bıraktım şuan içmiyorum ve iyikide bırakmışım,bırakamam diye çok korkuyordum ama çok şükür bebeğim ve ben o iğrenç şeyden kullanmıyoruz.:lepi:..lütfen kızlar kendinizi düşünmüyosanız bebeklerinizi düşünün ve içmeyin...

ben hamile olduğumu öğrendikten sonra 7.haftamda bıraktım 2 hafta cebelleştim bırakmak için yeminle bıraktım en sonun daiçmeyin hanımlar p bebeğin hakkını alıyorsunuz ahirette soracak hesabını sizden ...

Ben sigara ile bebeğin kilosunun etkilendiğini düşünmüyorum...
Sağlığı etkiliyor ona birşey demiyorum...
Ne arkadaşlarım vardı, hep sigara içtiler 3,500.den fazla doğdu bebekleri...
Ben hiç içmedim, sezeryan ile 2 hafta önce doğum yaptım 2,600 doğdu kızım...
Hadi bakalım, ben hiç içmedim ama bu çocuk neden daha az kilolu doğdu...

Back
X