Sigara ikinciye bırakılmıyor mu ya? Yapamıyorum!

Slim senin nickinden bile kaldirman lazim sigarayi bebis buyusunde pit pit dovsun seni

ay ben de dün bu konudan gaza gelip sabah kuruyemiş yiyeyim dedim.
sonu kötü bitti.
sağlıklı beslenemiyorum hamileliğimde, hayret bir şey.
ben de üzülüyorum ama

Bak güzel kardeşim bir an karnındaki yavruyu düşünerek çok sinirlendim ama ben de eski tiryakiyim, az çok içinde bulunduğun ruh halini tahmin edebilirim. Mecburiyetler sigara içen insan için birşey ifade etmez. Önemli olan mecbur hissetmen değil, gerçekten istemendir. Gerçekten istediğinde ve o alışkanlığın yerine birşey koyabildiğinde olay biter. Ben gün boyu film izliyordum mesela. Uzun zamandır izlemek istediğim filmlerin bir listesini yaptım, oturdum günde 3-4 film izledim. Ve duydun mu bilmiyorum 21 gün parametresi var, ben inanıyorum ona. Tüm alışkanlıklar 21 günde oluşur, 21 günde biter. Sadece 3 haftada yepyeni bir başlangıç yapabilirsin yani. Az sabır. Bu arada ben paketimi neredeyse 6 ay yanımda taşımıştım, ama içinden hiç içmedim. Nasıl bir psikolojiyse artık, yanımda olması güven veriyordu. Zamanla geçer ama merak etme. Sigara hayatında çok önemli bir yerdeydi anlıyorum ama şimdi herşeyden kıymetli birşey var senin için, senin içinde. Ondan güç al, onun için güçlü ol. Şüpheye düşme, acaba deme. Yapıcam de, başarıcam de. Ben sigarayla konuşurdum mesela, şu minicik boyunla sen mi beni alt edeceksin, ben senden daha güçlüyüm, sen kimsin falan diyordum. Komik ama işe yarıyordu işte:))) Bir başka detay daha, bence burda açtığın konu seni motive etmez, aksine aklına sürekli sigarayı getirir. Sigarayı ne kadar az düşünür, ne kadar az telaffuz edersen o kadar kolay atlatırsın.

Ekim annelerinden hatırlıyorum seni. Kimyasal gebelik geçirmiştin. Ne güzel çok beklemeden kavuşmuşsun müjdene. 30 küsür sayfa boyunca verilebilecek tüm tavsiyeler verilmiştir zaten. Sana şunu söyleyeyim. Şu an uzanıyorum. Karnımdaki bacaksız o çelimsiz bacaklarıyla var gücüyle sağa sola saldırıyor, tekmeliyor. Ben de her hareketinden içerideki sahneyi hayal ediyorum. Kadınlar hamile olduklarını öğrenince anne olurlar evet ama içinde hissettiği an, doğumu falan beklemeye gerek yok, kavuşmuş oluyorsun meleğine. O minik tekmeleri hissettiğin zaman kendine çok kızıcaksın, en çok o zaman pişman olucaksın. vakit varken bırak şu mereti de miniğine sağlıklı bir hayat için şans ver. O bunu hak ediyor.

Kizlar
Evde olunca sigara daha kolay birakiliyor suan kesfetmis bulundum
Tum gun totomu anca koltuga koydum diyebilirim.
Bir ara kotu oldum yine
Aldim oglumu parka gittik.
Orada dagildi kafam.

Suan icme istegimde yok ayrica.

Hedefim su 21 gun baraji..
Sonrasi bahar bana

Bir de canim cok sigara istedigin de gidip
Turk kahvesi koklayip geliyorum
Ne alaka diyeceksiniz
Sanirim balkona cikip sigara iciyordum ya
Bu aktivitenin yerine bunu koydum galiba
Kokluyorum iceri geliyorum
Rahatlamis hissediyorum niyeyse

Bir de canim cok sigara istedigin de gidip
Turk kahvesi koklayip geliyorum
Ne alaka diyeceksiniz
Sanirim balkona cikip sigara iciyordum ya
Bu aktivitenin yerine bunu koydum galiba
Kokluyorum iceri geliyorum
Rahatlamis hissediyorum niyeyse

Pis bağımlı yaa
İlla bir rutin illa bir alışkanlık istiyorsun yani
İyidir iyidir kahve kokla kahve kokusu zaten mutluluk verirmiş.

Tiroit denen meret bende de vardı. On sene çektim. Hoşimatoyla başladı gravese çevirdi ve atom+ameliyatla son buldu.
Tiroidin çözümlerinden biri kafayı rahat tutmak. Ben ne zaman sinirli yada üzüntülü bir süreç geçirsem sorun oldu bana.
Bu nedenle diyorum slimcim. Kafayı rahatlatmak için aklına sigarayı getirmemek için falan kendine zevk aldığın ve elini oyaladığın bir şey bul. Örgü mesela bebeğine patik ör ne bileyim kitap oku, resim yap. Kafanı da elini de meşgul et strese de girmezsin.
Diğer şeylerden de korkmamaya çalış. Benim bir kuzen senelerin sporcusuydu, diyet yapardı hep fitti hamilelikte şeker çıktı. Garibim hamilelikte bari rahat yiyeceğim derken sıkı diyet yaptırdılar. Dangalak doktoru yüzünden erken doğumla da sonuçlandı. Ama kızı dünya akıllısı dünya güzeli bir şey. Ve boyu falan üç yaş önden gidiyor manken gibi olacak belli.
Sen pozitif duygularla ve elinden geldiğince sağlığına dikkat ederek geçir hamileliğini yeter. Kötü olasılıklarla endişelerle kendini yorma ki tiroit de sorun yaşama. Kendini telkin et sürekli her şey yolunda gidecek sigarayı bile bıraktın boru mu?

aman bali tiner koklamada
Güzel bir çözüm bulmuşsun ama iyi güldüm ne yalan söyleyeyim

Valla yazinca bana da bi komik gelmedi degil
Koklarken hic oyle dusunmuyordum

Kuzu valla cok tesekkur ediyorum hepinize
Ayri ayrii...
Inanilmaz desteksiniz. Zaman ayirip yaziyorsunuz, ilgileniyorsunuz
Icmeyenler olarak motive etmeye calisiyorsunuz
Daha ne olsun bize de sadece birakma konusunda irade gostermek dusuyor.

Ya zor bir süreç ama imkansız değil.
Ben de yaşadım biliyorum, zorlukları var yardımcı olabiliyorsam ben de sevinirim ki
Bir de ben anne kurtulduğunda daha da seviniyorum
Bir anne ve çocuk daha uzun ve daha sağlıklı bir sürede beraber olacaklar, belki çocuk da sigara içmeyecek.
Benim sigarayı ağzına sürmeyen arkadaşlarımın anne ve babaları da içmiyor mesela.

Bugun noldu biliyomusun.
Biz simdi oglumun yaninda sigara icicem hic demedik simdiye kadar.
Ben bir hava alip geliyorum diyoruz esim de bende.

Bugun evdeydim ya
Oglum bana anne sen hava almicakmisin diye sordu :)
Bende yok bebegim almicam dedim.
Yani o kadar akillilar ki
Aslinda hava alicam desem de sigaraya gittigimi biliyor anliyor.
Bugun tum gun birlikteydik ve hemen farketti durumu :)

Anlamazlar mı cin gibiler...
Daha da büyüdüğünde anne içme öleceksin diye ağlanıyor kendimden biliyorum.
Reklamlardan görüyordum herhalde anne içmee diye ne ağlardım, paketlerini falan saklardım.
Daha küçük o hiç hatırlamayacak seni sigaralı bu ne güzel bir şey aslında. Doğru zamanda güzel bir karar aldın.

Aslinda 3 yasinda ya 1 sene once birakmis
Olmak isterdim.
Neyse zararin neresinden donulse kar
Sonucta :)

Bende annemi surekli azarlardim
Terslerdim,
Kapilari carpardim sigara iciyor diye.
Nerden nereye..
3 kardesiz
Annem hep abim ve kiz kardesim icin
Bunlar icer kesin derdi.
Benden de asla icmez diye bahsederdi.

Abim 34 yasinda, kiz kardesim 25.
Agizlarina surmuslukleri yok
Annemle dalga geciyordum hep
Sen allaha buyuk konusmussun
O yuzden icen ben oldum kader bu diye yoksa ben masumdum yani

Ya benden de hiç beklemezlerdi.
Sigaraları kırar, paket saklar deli gibi ağlardım netice de ben de sigara içtim.
Bana bırak da diyemezdi garibim kendi de içiyor ya.
Ama için rahat olsun, üç yaşta çok önemli yada çok tramvatik şeyleri hatırlıyorsun. Senin içtiğin o sigaraları hatırlamaz sanmıyorum. Benim en erken anım beş yaş. Beş yaş sonrası yine hatırlanıyor da üç yaş zor. Hatırlamayacak hiç bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…