Sigara ikinciye bırakılmıyor mu ya? Yapamıyorum!

sen bu bebeğe ne zorluklarla kavuştun biz şahidiz
sigarayla ona yazık etme

Başarabilirsin slim

Sakız çiğne, babam bıraktığında sakız çiğniyordu devamlı

Cidden bırak ya yazık yavruya

Herşey beyinde bitiyor ben şuan bırakamadığım için en düşük nikotinli sigaradan içiyorum en azından günde 5 tane içsen 1 sigara içmiş kadar nikotin alıyorsun en iyi tavsiyem bu olabilir herkes aşağılayarak tüüü kalıbına diyerek bakıyor hamilelikte sigara konusuna keşke bizde öyle diyebilsek...

bu konuda hiç ama hiç olumlu olamıyorum. bu sizin yaptığınız bencillik değil mi?. hem kendiniz istiyorsunuz bir çocuk dünyaya getirmeyi hem de o meleği bile göre sırf KEYFİNİZ için zehirliyorsunuz. ben inanmıyorum "bırakamıyorum" diyenlere. insanlar çok daha ağır bağımlılık yaratan eroini, içkiyi bırakıyor, azıcık irade ve sabır. kolay mı kavuştunuz o bebeğe? . emzirirken de içmeyin. o dumanın içinde anneciğinin sütünü emen yavrulara çok üzülüyorum. yapmayın lütfen.

Doğduğunda astımı olduğunda yada sürekli hasta olduğunda keşke diyeceksiniz.
Erken doğum riskini tetiklemenizi saymıyorum bile.
Bu yaptığınız kendinizi kandırmak. Zehirlemenin azı yok. Şu an az da olsa zehir yolluyorsunuz. Daha doğmamış bebeğin körpecik ciğerlerine zehirli dumanlar yolluyorsunuz.
Çocuk hayatı komple değiştiren bir şey,bunu bilerek göze alarak yapmalıydınuz. Sigarayı dahi bırakamıyorsanız erkenmiş sizin için çocuk.
Ben de eskiden sigara içerdim. Ama bana bağımlı bir varlığa zehirli duman yollama fikrine odaklanmanızı öneriyorum. Hamile olmasanız kimse tü kalıbına diye bakmaz. Sadece kendinize zararınız bize ne. Ama şu an bir çocuğa zarar veriyorsunuz.
Yani bırakmak isteyen bir insana az iç diyecek kadar bırakma niyetiniz yok ve üstelik hamilesiniz

kuzenim de böyle bırakamadı, 9 ay içti doğurdu yine içti. çocukta bir sürü sağlık sorunu çıktı. ama gayet uslu bir çocuk. ben çay kahve bile içmedim benimki duvara tırmanıyor durduramıyorum. kuzenin oğlu bütün gün tv izliyor, hiç ağlamıyor vs...bilemiyorum size ne ifade ediyor ama...

Bütün gün tv izlemesi iyi bir şey değil ki...

Slim
ben hamileliğimi öğrendiği anda bırakmış,
11 aylık emzirme dönemin dede hiç içmemiş biri olarak
emzirme bittiği an tekrar başladım.
Ne kadar zor olduğunu biliyorum.
Ki irade konusunda zayıf biri de değilim.

Dertten tasadan değil tamamen sigara içmeyi sevmek
gibi saçma sapan bir girdaptı benim ki.
4 ay önce çarpıntım oldu ve kardiyolojiye göründüm hemen.
Eko da sorun yoktu fakat efor testini
çok zor tamamladım ki yıllarca spor yapmış bu konuda geçmişi olan biriyim düşün artık.
Efor testini doktorda izledi tabi akciger filmi istedi hemen :)
Filme bakıp sen günde kaç tane sigara içiyorsun diye sordu.
Bende en fazla 7 falan dedim.

Çok şaşkınım böyle bir film beklemiyordum senden,
çünkü 30 yıl sigara içmiş bir insanın filmine bakıyorum sanki dedi.
Bu yaşta (30 yaşındayım biliyosun)
Kesinlikle bırakacaksın günde 1 i 2 si yok dedi.

4 aydır bende cebelleşiyorum açıkçası.
1 hafta içmiyorum, günde 2 içicem diyorum..
Büyük sıkıntıdayım.

Olay sadece gebelik falan değil, o bebek doğacak illa ki
sonrası da var bunun.
Hem onu hem kendini korumak zorundasın.
Zorundayız yani.
Bak benim oğlum 3 yaşında bana bir şey olursa
bende dahil en ağır bedeli yine benim yavrum ödicek.

Bırakıcaz başka çıkış yolu yok artık.

valla ben 13 yıllık tiryakiydim,
hamıle olup olmadıgımı görmek için kan testımı almaya giderken bile bir sigara içtim.sonuc pozıtıf olunca o an o dakıka tamam dedım..işte ögle arasındaydım yemek sonrası sigara sefası:)yapmadım bu sefer ..
ılk 1-2 hafta ciddi moronlaştım algım azaldı falan:)ama geçti bıraktım aramadım..doğurdum ve bebegım 17 aylık şuan..
kaç yıllık tiryakısınız bilmiyorum ama içinizde bir can taşıdıgınızıın farkındalıgını yaşadıgınızda,elinizdeki sigaranın hiçbir tadı kalmıyor..
bence kendını sıkıntıya sokma,bitireceksın bu işi yakında emınım..

senin adım slimsigara
bence hayatının parçası yapmışsın bırakman zor :/

ilk kızımda bende tiksindim kokusundan içemedim. ama ikinci kızımda stresten hep içtim. tiksinmedim de. ama oğlumda yine bıraktım. ve doğumdan 4 aya kadar içmedim. 4 aylıkken emmek istemedi. memeyi bıraktı. stres anında ben yine sigaraya başladım. rahat ol kasma. aşırıya kaçmadığın sürece içebilirisin.

Hayirli olsun hamileligin.
Söyle düsün yakininda etrafinda sevdigin kücük bir bebek ya da cocuk varsa yigenin felan onun elinde sigara düsün yanan sigara ama sonra igrenirsin zaten bende fayda etmisdi biraz ama canim hala cekiyordu bazen sonra kötü rüya gördüm bebegim düzgün gelismiyormus ondan sonra aklima bile gelmezdi sigara canimda cekmezdi.

Tarcin cignemekte bir zarar olur mu bilmiyorum ama tarcin icme ve yeme taa önceden kadinlar bebegini düsürmek icin tarcin iciyorlarmis. Hamileligin daha yeniyse tarcindan uzak dur derim

Anne karnında bi bebek resmi vardı anne sigara içtikce yüzünü kapatan resmen boğulan bakmanızı tavsiye ederim kesinlikle hemen birakcagnza eminim zira kimse bebeğini böyle görerek bilerek zehirlemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…