• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigaraaa

Allah başka dert vermesin..
Bir evlenin geçim derdine düşün de sigara aklınıza gelecek mi merak ediyorum..

Şimdi komik gelecek belki kızacaksınız ama vazgeçin bu sevdadan..
İnsanlar kolay kolay alışkanlıklarından vazgeçemez..

bu kadar önemliyse isin için keşke baştan sigara içmeyen eş adayı bulsaydınız

nasıl olsa bıraktırırım diye düşündünüz sanırım

Kendinize sıkıntı arıyorsunuz galiba. Sigara kullanıyorum ben de ama sevgilimin sadece senin için zararlı bırakırsan iyi olur demesine izin veririm,daha fazlasına değil. Zorlayın ve yalana teşvik edin siz bilirsiniz.

benim de aynı babm bırakacam demişti hemen bırakmıştı azaltma filan olmadı bşi daha da ağzına almamıştıı..yanlışa yönelmemsi de lazım hayırlısı olsun herkes için ..bırakırlar inşALALHH

ŞİMDİ DÜĞÜN STRESİ SONRA BAŞKA STRESLER BİTMEZ Kİ HİÇÇ..hayırlısıı ALLAH tann..

aynen söylediğin gibi stresler hiç bitmiyo. sürekli bahaneler buluyo. önce babaannesi öldü diye başladı içti, bırakacam dedi düğün borçlarını bahane etti. onları ödedi ramazanı beklim dedi. ramazan geldi bitecek nerdeyse halaa yok yok yok

nişamlımla aramzda tanışttığımız günden beri sorun sigara ..bırakacam diye söz verdii konuşmayya başladım..2 sene geçti üzerinden düğüne bir ay kaldı hala bırakacak tamma bu kez bitti kesin bitti demelerdeyiz şimdii ..ben de demiştimm kimseyi gözüm görmezz düğün kalır millete cevabını sen veririsin diyee..kaç kere resti çektimm yolun açık olsun diye her defasında alttan aldı ikna etti buırakmayacam demiyorum bende istiyorum zaman sadece sabır sabır dedii...bende hiçç olmadığı kadar sabır gösterdim bu konuda..düğün tarihi alınmış eşya alındı ev düzenlendi ama benim kafa da hala sorun varr..benim için sorundu şimdi inatık derecesine bindi sigara varsa ben yokum oldu..her defasında ayrılmaya kalktım o da hep alttan aldıı ben seni bırakmam diye diye geldik bu günee...şimdi resti çekiyorum gene ama hala tek tük de olsa içiyorr..ben nasıl davranayım resti çekeyim bu kez gerçekten şöle bi kaç günn hiiç görüşmeyeyim mi ..çevremde kiler o sözü unut dediler hepp bize söz vermişlerdi ne oldu hala bırakacak bu duyumlard acanımı iyice sıkmaya başladı..

başından sigara içmeyen biri ile evlilik planı yapsaydınız..sigara kolay bırakılmaz eğer içen bırakmak istemiyorsa hep bir bahane bulur bırakmamak için..istediğin kadar sözünü al yine bırakmaz..görüyorum bu evlilik programlarında kadınlar sigara içen erkek istemiyor..soruyor sigara içiyormusunuz diye,erkek cevap veriyor,içiyorum..
kadın:bırakabilir misiniz?erkek:bu size bağlı..
ne saçma bir cevap..bu size bağlı.cevabı..
sen kendi sağlığını tehlikeye atmamak için içmeyeceksin karın ne yapsın..yani evlenirlerse karı koca en ufak tartışmalarında erkek hemen sigara yakacak bahanesi zaten hazır..tartışma..zaten sigarayı bırakmaya çalışırken insan sişnir küpü halinde oluyor .hazır elinin altında karısı var..:4:

Uzun yıllardır sigara içen biri olarak baskı yapmamanınızı öneririm.
Teyzem üniversite yıllarında sigaraya başlamış,evlendiğinde bırakacağına dair eşine yemin etmiş.
Evlendi ve bırakamadı.
İşyerinde sabahtan akşama kadar sigara içip evde içmiyordu.
Eşi baskı yaptıkça 2 pakete çıkarttı sigarayı,bırakmaya çalıştıkça dahada arttırdı.
Tam 18 seneyi böyle geçirdikten sonra bir gün kendi karar verdi ve bıraktı.
Siz üstüne gittikçe daha güzel gelir o sigaranın tadı,emin olabilirsiniz,

endisi de bırakmak istiyoor bıramayacam demior bugün de ev düzenlemeye gitmiştik çerez almış sigara isteği gelince onlrı yiyorum bittii bu kez dedii..bakalım sonuşş iyi olur inşALALHH..TABİİ RİCA DA ETTİİ tartışacak bi olay yaşamayalım diye bende ona dikkat edecemm..

Siz mi kandiriyorsunuz kendinizi, o mu sizi kandiriyor, yoksa ikiniz birden mi hem kendinizi hem birbirinizi kandiriyorsunuz anlamadim ama sigara boyle birakilmaz. Sigara bagimliligi bayagi guclu bir bagimlilik, nikotine alistigin gibi dumanini savurmaya da alisiyorsun, emzik gibi agzina goturmeye de, elini doldurmasina da, kahvenin yaninda da, muhabbetin ortasinda da, kafan kizdiginda da.. Yani sadece nikotin degil, sigara icmek bir davranis bicimi gibi.. Hayat tarzi gibi..
"Ben de birakmayi istiyorum, birakacam zaten" diyen yalan soyler. Bu eklenen ben "-de" takisi kandiriktan baska birsey degil. Sigarayi birakma niyetinde olan cumleye soyle baslar: "sigara yuzunden daha cabuk nefes nefese kaliyorum, kokusu ustume siniyor, sacim basim kokuyor, toplum icine cikinca rahatsiz oluyorum, isyerinde benden baska icen yok", vesaire vesaire... Once rahatsiz olacak, bunu her firsatta dillendirecek, sonra birakma karari alacak, en son da bunu uygulamaya koyacak... Yoksa gerisi hikaye.. Kendinin boyle endiseleri yok ise sigarayi ancak nikah gunune kadar birakir, ya da birakmis gibi yapar, hepsi o kadar...O da sizi cok sevdiginden..
Dua edin de en kotu huyu, derdiniz sigara olsun. Neler duyuyoruz hayatta..

simdi bu kadar sayfa " sigara" ile ilgili yazi okuyunca canim cekti. karisma birak icsin gün gelir birakir, esleriniz sizlerin cocuklari degil onlari terbiye etmeye kalkmayin rica ederim.

ALAH başka dert vermesinn taabii .bırakmayanlr olduğu gibi bırakanı da tanıyoruum sadece nefis meselesii .. bırakacağına da inanıyorum artııkk ..kendi de istiyor bundan eminiimm . hayırlısı bakalıım sonucu da yazacam burayaaa inşALLAHH....

Back
X