Sigaram konusunda eşimi nasıl ikna edebilirim?

ben çocuklara sigara içirin demedim ki. Kendi içtiğiniz sigaranın kokusunu çocuğa duyurunca hastalanacağını düşünüpte içmemesi gerektiğini düşünen pimpirikli bayanların cola gibi içi kanserojen madde ve kafein dolu bir içeceği çocuklarına gönül rahatlığıyla nasıl verdiklerini anlamayamadığım için yazdım çaya falan lafım yok elbette açık çay içecekler onunda faydası var ama colanın hiç bir faydası yok zararı çok. Kimin cahil olduğu çok iyi anlaşılıyor.

Eşine senin zehirlenmene ikna edici yazılar yazamam bebeğin için,çocuğun sonra ergen ,yetişkin çncuğun için hep sağlıklı kalmanı dilerim

flurry canım kalıbı basarım burda kocamı bırakırım sigarayı asla diyecek biçok bayan vardır.tiryakilikten beteri yok:96:

evet çünkü saygı isterim..
sigara içiyorsun seni boşarım diyen kocayada güle güle derim..
burada konu sigara değil baskınlık üstünlük psikolojısıdır
eğer gerçekten benim sağlığımı düşünüyorsa daha düzgün konuşur çünkü..

sözle telkinle hicbir tiryaki sigarayı bırakmaz kendi isticek, irade göstericek evet ama bebegm var demis burdaki herkesin hassasiyet gösterdigi asıl konu bu bence hepimiz bunu 1. Planda tutup yorum yapıyoruz belki ikna edici olabilir diye, tabiki yargılayamayız, benimde 2 arkadaşım var biri belki 3 biride 5yıllık evli sigara iciyolar ama eşleri bu kadar yıldır bilmiyo gizli iciyolar icersen boşanma noktasına geliriz diyolarmış bende erkeklerin bu konuyu boşanmaya nıye getirdiklerini anlamıyorum açıkçası, canım sende bu kadar sigara bagımlısı isen eşini al karşına konuş "bırakamıyorum, bana anlayıslı olmaya calış, sen yasakladıkça ben daha çok icmek istiyorum, bana biraz karışma belki ben kendiligmden bırakırım" falan de

Son düzenleme:
Sigara içmenin haklı bir tarafı yok elbette en doğru olan mümkün olduğu en kısa sürede kurtulmak ama sizde son cümlenizde çok acımasızca davranmışsınız...Eşi bir sigara ile tiksinecekse lütfen yarın çok geç bugün gitsin!!Bunun için sigara bahane olamaz tamam sigara içenlere 2. sınıf muamele yapıldığı doğru her ne kadar yapılmaması gerekse de ama sizde resmen kadını kadınlıktan istifaya çağırmışsınız.

Yazmiyim dedim kendimi tutamadim
Yorumlari okuyinca.

Bundan 4 sene oncesine kadar sigara bende kullanirdim,
Fakat o sigaranin kokusunun parmaklarimda
Ustumde hatta saclarima sinmesi beni resmen
Igrendirdi ve birakdim.

Kimileri yazmis kokudan cocuk etkilenirmi
Elbette etkilenir, ellerinizi yuzunuzu ne kadar yikarsaniz yikayin
O daha kucucuk temiz hava ve ortama ihtiyaci var, Allah insani yaratirken
Zevkin yaninda iradeyide vermis ki bu gibi durumlarda nefsine hakim olabilesin diye.

Ayrixa kimse kola ile sigarayi kiyaslamasin su durumda, cocuk 1,5aylik sigara kokusu dumanindan
Bahsediyoruz.

Esini cok iyi anliyorum bence esin sadece iyiliginiz icin bunu senden istiyo.

Sigara sizin aile mutlulugunuzdan daha onemli DEGiL...

Sayın Ema
merakımı mazur görün..sizin eşiniz sigara kullanmıyor muhtemelen..
ama sarımsak yiyip içki alsa yada işten terli gelse siz hemen tiksinirmiydiniz??

sigarayı bırakmış biri olarak,hem anne olup hem sigara içen insanlardan nefret ediyorum,eşin çok haklı.benim eşim kendi çocuğumdan çok sigara keyfini düşünücekse,yani bi anne evladından çok kendini düşünüyosa bi durur düşünürdüm.derhal bırakmanı temenni ediyorum

Sayın Ema
merakımı mazur görün..sizin eşiniz sigara kullanmıyor muhtemelen..
ama sarımsak yiyip içki alsa yada işten terli gelse siz hemen tiksinirmiydiniz??
yukarıda saydıklarınızın hiç biri mevcut değil en yıkıcı sigara

canım ben bu konuda seninle hemfikir değilim; istemediğin şeyler söyleyeceğim muhtemelen:
ben eşimle nişanlanmaya karar verdiğimde sigarayı bırakmadığı sürece onlarca yıl nişanlı kalacağımızı söyledim;
kendini ve beni hatta müstakbel çocuklarımızı zehirleyen bir kocam olmayacaktı; bunu açık ve net bir şekilde ifade ettim.
çok şükür ki eşim kısa bir sürede sigarayı bıraktı. ızın zamandır içenler inanmadılar hemen bırakılır mıymış kolay mı dediler ama bırakan bırakıyormuş işte.
ha şu var; canı arasıra çekebilir diye birkaç ayda bir nargileye gidiyoruz ya da çok keyifli zmanlarda ya da dağa fln çıkınca bir puro götürüyorum içiyor keyfini çıkarıyor ve bir daha aramıyor.
bence sen artık kendin için değil eşin için değil en başta çocuğun için bırakmalısın.
hamileliğinde sigara içen kuzenimin bebeği kalp hastası ve yaşını doldurur doldurmaz ameliyat olacak.
bilmem yeterince açık oldu mu??
umarım eşini oyalama yönünde taktikler düşünmek yerine nasıl bırakacağını düşünmeye başlarsın; biz de sana destek oluruz ama gizli saklı nasıl içerim diyorsan benden cevap yok tatlım

yani şunları okudukça dudağım uçukluyor şaşkınlıktan. internete giren insanlarsınız azcık okuyup araştırın bari kokudan etkilenir diyorsunuz hala?! kokudan etkilenirse tek etkileneceği şey alacağı kötü koku. Tiksinebilir vs. Ama sonucta ona zarar vermez. Eşi içmiorsa tabi ki iğrenç gelir insan kendi sigara kokusundan bile rahatsız olur kimi zaman. Ama yanlarında içmediğiniz sürece içtiğiniz sigaranın sizden başkasına zararı yok. Hatta emziriyorsanız bebeğinizi emzirmeden en geç 1 saat öncesine kadar bile sigara içebiliorsunuz. 1 Saat içinde süt o nikotinle ayrışıor. Bunu emzirme uzmanları söylüyor! Yapmaın Allah aşkına!

sigara içenlerde sizden..
söylemeyeyim dedim ama tutamadım kendimi..nefret etme gibi bir hakkınız varmı??

Ben parfüm dahi kullanamayanlardanım miğdem bulanır ayrıca başımda ağırır kötü koku kabusum eşimde buna dikkat eder ,titiz ve temiz

sigara içmekle çocuk sevgisinin ilgisi ne????? gidip çocuğunun yanında mı içiorsun püfür püfür ben anlamadım ki? gider balkonunda vs. içersin nedir yani? sonra zaten evlenmeden biliyormuş sigara içtiğini. ya baştan diyecekti "o sigarayı bırak yoksa bu iş olmaz" diye, ya da şimdi susacak. bi sigara için boşanmaya gidecekse bırak gitsin bence. o zaman bahane yapıyor demek ki. kimse sevdiği insanı sigara için bırakıcak kadar şuursuz olamaz. kimse kimseyi yemesin şimdi... he o kadar şuursuzsa da dolanmasın çocuğun yanında zaten...

lavaboya gittim geldim sigara içen bir arkadaş kapıda dibimden geçti kokusundan hiç haz etmedim;
eşim de içerdi ama hiç kokmazdı ne hikmetse; ya da bana onun kokusu her türlü mis geliyordu :)
neyse sadede geleyim
çok samimi söylüyorum eşimin bebeğimiz varken evin içinde sigara içmesi mümkün değil;
dışarda içiyorsa da kendini yıkamadan dişlerini fırçalamadan çocuğuma yaklaşması mümkün değil; büyük konuşmayayım ama Rabbimden bize emanet ve bize muthaç olan bi cana en hassas döneminde ve ileriki yaşlarda yaşan standardını etkileyecek konularda özen gösteremiyorsa otelde ya da ailesiyle kalsın isterim muhtemelen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…