Hayır canım, bırakıyorum dediğim tarihten bu yana içmedim. Bir gece çok kötü bir tuzağa düştüm, düşüyorum derken onun da üstesinden geldim. Dediğin gibi arada buraya bakmak iyi geliyor insana.....püsküüüt sen içmiyosun dimi ayrıca herkese verdiğin destekten dolayı sana teşekür ederim canım
:1no2:Hiç duymadım canım.....selam püsküüt.benim sorunum çokdaha farklı....
:1no2:Hiç duymadım canım..
Hastalığın için üzüldüm.. Peki sigara içmenl...öncelikle dileklerin için teşekkür ederima.s.ülseratif kolit bir çeşit kalın barsak iltihabı.sebebi bilinmiyor .hastalık dönem dönem aktif duruma geçiyor.aktif olduğu zaman kanlı ishal , çok sık tuvalet ihtiyacı ve dayanılmaz ağrılar hastaneye yatmadan remisyona giremiyorsunuzkortizon bile kullandım bi dönem.5 yıllık hastayım başlarda hemoroid olduğunu düşündüğüm için doktora gitmedimbu zaman zarfında hastalık baya ilerlemiş.tedavi edilmezse 10-12 yıl içinde barsak kanseri kapınızı çalıyor.hemoroidi olan arkadaşlar kesinlikle ihmal etmesin iyi araştırsınlar mutlaka doktora gitsinler.çok şükür bir aydır remisyondayım(hastalığın uyuma dönemi) remisyonda normal sağlıklı bir insandan hiç bir farkımız yok sadecekullandığımız ilaçlar.sigaraya gelince sigara içenlere oranla içmeyenlerde daha çok görülüyor ben hastalığa yakalandıktan bayağı bi sonra başladım.kokusuna bile dayanamıyordum.ama abartmamak gerekiyo doktorum günde 5-6 tane içebilirsin dedi.en sonki remisyon dönemim 3yıl sürdü sigarayla bu kadar yakından ilişkisi olduğunu bilmiyordum ve 2ay önce bıraktım 15-20 gün içmedim hemen aktifleşti.ben de hastanede öğrendim ilişkili olduğunu ne güzel bırakmıştım.barsak.org diye bir site var ülseratif kolitli hastaların kurduğu bir site orayada üyeyim daha geniş bilgi almak istersen bakabilirsin.ve umarım sigarayı bırakabilirsiniz inanın hiç zor değil aklınıza geldiğin de bırakın içimize verdiği zararı aynaya yüzünüzün rengine bakın sarı ve kirli görünümlü bir ten mi, pembe ve sağlıklı bir tenmi çünkü nasıl olsa içimizi görmüyoruz teselli ediyoruz bi şekildeoff çok yazmışım yaw a.s.herkese sigarasız sağlıklı günlerra.s.(bennn:durmak yok içmeye devamKötü Kazen
Merhaba sulugöz..merhabalar, günde bir paket sigara içiyodum, çok denemem oldu, hepsinde birden kestim sigarayı ama bi türlü bırakamadım, en fazla üç hafta dayanabildim. şimdi azaltarak bırakmaya çalışıyorum. bir paketten yediye kadar düşürdüm. inşallah birgün tamamen bırakırım
aklınıza geldiğin de bırakın içimize verdiği zararı aynaya yüzünüzün rengine bakın sarı ve kirli görünümlü bir ten mi, pembe ve sağlıklı bir tenmi çünkü nasıl olsa içimizi görmüyoruz teselli ediyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?