Sigarayi birakma derdi

Son durum:hala icmedim basardim sanirim.hala sanirim yaziyorum cunku 2 aydir icmesem de hala canim istiyor.
Okudugumda acaba basarirmi demistim ama 2 ay olduysa basarmissiniz dmektir tebrik ederim kesinlikle yeniden baslamayin simdiye kadar nasil tuttuysaniz kendinizi yine tutabilirsiniz ;)

Bugün benim de sekizinci gün.
Bu sefer bi tanecikten bişi olmaz demiycem.

Sabak Allen Care videosunu da izledim.
1 saatten fazla ama muhakkak izleyin arkadaşlar, ćok cok etkili 👏👏

Masallah arkadasim, azmine hayran kaldım.
Ben de siz konuyu acinca bi gazla birakmiştim. 10-12 gün sonra malesef yine içtim birkaç gün. Simdi tekrar biraktim. 7. gündeyim. Şu videoyu hala izleyemedim. Izlesem bi daha ayni hataya düşmem belki
lutfen baslamayin insallah ben de baslamam.yeniden baslarsam sonra ne olacak ,kac yasina kadar icicem diyorum ikna ediyorum kendimi
şu allen Carr mı ne onun videosunu izleyin
eşim ikide bir izleyip duruyor

bir de o zyban diye bir ilaçla bırakmayı deniyor şu sıralar
o videoyu da bir turlu izleyemedim.insanin bos 1 saati olmaz mi bulamadim inanin.ama mutlaka izliycem
Eşimle toplamda 5 yıldır beraberiz ve 4yilimiz bitecek evleneli, deli gibi beynini yiyordum birak birak diye en sonunda kendi de isteği ile 31 aralık akşamı bırakacağım dedi. Defalarca bırakma teşebbüsüne girip başarılı olamamış biri olduğu için inanmadım doğal olarak.
Ilk gunu haliile cok zor gecti evdeydi gezmeye ciktik falan ama zordu gercekten cok gergindi.
2.gun işe gitti geldi gerginlik azda olsa vardı tabii kolay degildi senelerden sonra birden sigara bırakmak.
3.günü işe gittiginde patronu eşime ve kendisine bir kitap almış sigarayı bırakmak ile ilgili.
Hergün 1 bölümü okuyup eve gelince benimle paylaşıyordu heyecanlı heyecanlı.
Ilk defa o gün dedim boyle giderse olur bu iş.
O kitabı okudukça eşim sigaradan tiksinmeye daha bir kararlı olmaya başladı ve 31 aralik gecesinden beri com şükür bıraktı sigarayi ve su an toplu ulaşım araçlarında olsun vs. Yerlerde olsun burnuna kokusu gelince tiksiniyor ve inşallah bu durum daimi olur diye dua ediyorum her zaman.
Şu an halinden cok memnun hem sağlığı için hem maddiyat için artılarını gördükçe doğru bir karar verdiğinin farkına varıyor...

Inşallah bırakmak isteyen herkesi Rabbim tiksindirsin bir an önce 🤲🏼
keske benim esim de biraksa .ama ondan hic umudum yok
Okudugumda acaba basarirmi demistim ama 2 ay olduysa basarmissiniz dmektir tebrik ederim kesinlikle yeniden baslamayin simdiye kadar nasil tuttuysaniz kendinizi yine tutabilirsiniz ;)
insallah sagolun
Bugün benim de sekizinci gün.
Bu sefer bi tanecikten bişi olmaz demiycem.

Sabak Allen Care videosunu da izledim.
1 saatten fazla ama muhakkak izleyin arkadaşlar, ćok cok etkili 👏👏
Evet demeyin sakin.ben bu aralar bazen esim icerken bir tane cekeyim en azindan diyorum.ama o hataya dusersem gerisi gelir biliyorum

Ogretmen1981 Ogretmen1981 benimde inanın hic umudum yoktu çünkü cok defa denedi ve başaramadı ama bu sefer kitap yardimi ile oldu cok şükür hemde tiksiniyor artık icenlerden rahatsız oluyor.
Inşallah tez vakitte tiksinme gelirse size de nasip olur.

lutfen baslamayin insallah ben de baslamam.yeniden baslarsam sonra ne olacak ,kac yasina kadar icicem diyorum ikna ediyorum kendimi
o videoyu da bir turlu izleyemedim.insanin bos 1 saati olmaz mi bulamadim inanin.ama mutlaka izliycem
keske benim esim de biraksa .ama ondan hic umudum yok
insallah sagolun

Evet demeyin sakin.ben bu aralar bazen esim icerken bir tane cekeyim en azindan diyorum.ama o hataya dusersem gerisi gelir biliyorum
Evet evet, o bi taneden birsey olmaz istegi buyuk bi ilizyon. Sakın kanmayın. Ben önceki sefer düştüm bu hataya.

Bu arada Allen Care yabancı birinin anlatimiyla var. 1 saat 6 dakika. Kesinlikle bunu izleyin.

Emre Üstünuçar filan hikaye. Digerlerinin hepsi İngiliz olanın amatör takliteri. Bi de bu Emre Üstünuçar aralara sürekli benden destek almalisiniz, almazsanız başaramazsınız gibi mesajlar sıkıştırıyor. Tam şovmen, zaman kaybı.

Ya of ben de denediğim zaman resmen hayat anlamsızlasıyor. Hep bi eksiklik hissi. Kahve cay içemıyorum. içen bilir. Boslukta hıssedıyorum bıraktıgımı her denedıgımde. İllet bi alıskanlık.

Ya of ben de denediğim zaman resmen hayat anlamsızlasıyor. Hep bi eksiklik hissi. Kahve cay içemıyorum. içen bilir. Boslukta hıssedıyorum bıraktıgımı her denedıgımde. İllet bi alıskanlık.
Ayni duygulara ben de kapıliyordum, bi endişe ve eksiklik hissi dimi?

Allen care videosunu muhakkak izleyin. Bunların hepsini açikliyor. Ama Emre Üstunuçar filan değil, onların anlattıkları hikaye. Ingiliz bi konuşmacin var 1 saat 6 dakika. Onu izleyin cok etkileneceksiniz

Arkadaşlar bu arada 1 nefes bile içmeden bugün 10. gün.

Sabahları acayip dinç uyanmaya başladım. Eskiden sanki gece birileri dövüyordu beni. Sabahları sürünerek uyaniyordum ve uyku hiç yetmiyordu. Şimdi 6 da gözüm açılıyor yatakta keyif yapiyorum. Ve sebepsiz bi mutlulukla uyaniyorum :spor:

Hapşurunca cigerlerimden sökülüp gelen pislikleri gördükçe gözlerime inanamiyorum :KK57: biraz mide bulandirici oldu ama vallahi gercek. Yahu benim cigerlerim bu pislikleri sürekli temizlemeye mi calişiyormuş? Gözle görmeyince insan anlamiyor. Çok pişmanım içtiğim her bir sigara için.

Dün fakültede biraz islerim vardi. Neyse hallettim çikiyorum ki kapinin önünde gençler kalabalikça sigara içiyor. Nefes alir almaz midem bulandı ve nefesimi tutarak geçtim o duman koridorundan. Halbuki havaalanlarinda minicik duman kafeslerinde sigara icmek için can atardım. İyyy yeminle kendimden tiksindim.

Cumartesi gunu ceket mont gibi kiyafetlerimi kuru temizlemeye verecegim. Leş gibi kokuyormuşum ben yahu. Lancomun parfümünü bastım bana mısın demiyor. Demekki parfüm koktugumu zannettigim zamanlarda da soba gibi kokuyormuşum :KK57:

Samimiyetle açikca yazdim. Belki başkalarina da ilham olur.
Birakan diger arkadaşlar sizler de degişimleri paylaşır misiniz?

aynen. iste nikotin krizi falan degil bu beni bitiriyor.bugun de baya hissettim bu hissi.bir an hayatim boslasmis gibiydi.okulun onunde bir kamelya var orda sigara icerdik.yanindan gecerken ic cekerek baktim.ama hep aklima sagligimi getiriyorum zamanla alisicam diyorum daha yeni tabi ki.

Sabahları acayip dinç uyanmaya başladım. Eskiden sanki gece birileri dövüyordu beni. Sabahları sürünerek uyaniyordum ve uyku hiç yetmiyordu. Şimdi 6 da gözüm açılıyor yatakta keyif yapiyorum. Ve sebepsiz bi mutlulukla uyaniyorum :spor:

Hapşurunca cigerlerimden sökülüp gelen pislikleri gördükçe gözlerime inanamiyorum :KK57: biraz mide bulandirici oldu ama vallahi gercek. Yahu benim cigerlerim bu pislikleri sürekli temizlemeye mi calişiyormuş? Gözle görmeyince insan anlamiyor. Çok pişmanım içtiğim her bir sigara için.

Dün fakültede biraz islerim vardi. Neyse hallettim çikiyorum ki kapinin önünde gençler kalabalikça sigara içiyor. Nefes alir almaz midem bulandı ve nefesimi tutarak geçtim o duman koridorundan. Halbuki havaalanlarinda minicik duman kafeslerinde sigara icmek için can atardım. İyyy yeminle kendimden tiksindim.

Cumartesi gunu ceket mont gibi kiyafetlerimi kuru temizlemeye verecegim. Leş gibi kokuyormuşum ben yahu. Lancomun parfümünü bastım bana mısın demiyor. Demekki parfüm koktugumu zannettigim zamanlarda da soba gibi kokuyormuşum :KK57:

aslinda ben baya azaltarak bu ise basladigim icin bende keskin degisimler olmadi diyebilirim.ama yine de var tabi.ben mesela gece uyandigimda bogazimda bronslarimda bir rahatsizlik hissederdim hep pisman olurdum yarin az icicem ,keske icmesem gibi dusuncelere kapilirdim.simdi o olmuyor bogazim rahatladi nihayet.evet o benim de basima geldi :) dumandan rahatsiz oldum :)

Bırakıp bırakıp baslıyorum bende... 1 senede ıcmesem bır krız anında ıcıyorum

Ayni duygulara ben de kapıliyordum, bi endişe ve eksiklik hissi dimi?

Allen care videosunu muhakkak izleyin. Bunların hepsini açikliyor. Ama Emre Üstunuçar filan değil, onların anlattıkları hikaye. Ingiliz bi konuşmacin var 1 saat 6 dakika. Onu izleyin cok etkileneceksiniz
Cok teşekkürler. Hep dusunup uygulamaya gecemeyenlerdenım ben. İnş bi gun basarırım.

Bende 1 bucuk günde 1 paket içiyordum.. sigara içmeyen insanlar kafelerde günlük hayatlarında ne yapıyor diye saşırırdım.
Acayip bağımlıydım..

Çocuk düşünmeye başladığım an bıraktım .. çok zorlandım kaç kere pes etme durumuna geldin. Herkes diyordu ki senin bi sıkıntın mı var.. kimseyle mubabbet sohbet etmiyordum :)) Sanki bi tane içsem dünyam güzelleşecekti. Ne yediğim yemekten ne gezdiğim yerlerden keyif alıyordum..
Sonra o yoğun istek azaldı ara ara vurmaya başladı.. özellikle içmekten keyif aldığım ortamlarda vurmaya başladı.
1 yıl oldu çok şükür hamileyim ..

Şimdi eşim sigara içiyoe geliyor ya ev midemi bulandırıyor.. (hamilelikten dolayı değil 7 haftalık hamileyim ondan öncede öyleydi)
Geliyor beni öpüyor falan kokudan midem kalkıyor hemen git elini yüzünü yıka diyorum
Şimdi düşünüyorumda bende zamanında böyle kokuyordum çevremdeki insanlara nasaıl bir eziyet ediyormuşum.
Sigara içen öyle iğrenc kokuyor ki.. sirf onun icin bile birakilir. Icerken anlamiyorsun kokuyi icmeyenler bilir

Bende 1 bucuk günde 1 paket içiyordum.. sigara içmeyen insanlar kafelerde günlük hayatlarında ne yapıyor diye saşırırdım.
Acayip bağımlıydım..

Çocuk düşünmeye başladığım an bıraktım .. çok zorlandım kaç kere pes etme durumuna geldin. Herkes diyordu ki senin bi sıkıntın mı var.. kimseyle mubabbet sohbet etmiyordum :)) Sanki bi tane içsem dünyam güzelleşecekti. Ne yediğim yemekten ne gezdiğim yerlerden keyif alıyordum..
Sonra o yoğun istek azaldı ara ara vurmaya başladı.. özellikle içmekten keyif aldığım ortamlarda vurmaya başladı.
1 yıl oldu çok şükür hamileyim ..

Şimdi eşim sigara içiyoe geliyor ya ev midemi bulandırıyor.. (hamilelikten dolayı değil 7 haftalık hamileyim ondan öncede öyleydi)
Geliyor beni öpüyor falan kokudan midem kalkıyor hemen git elini yüzünü yıka diyorum
Şimdi düşünüyorumda bende zamanında böyle kokuyordum çevremdeki insanlara nasaıl bir eziyet ediyormuşum.
Sigara içen öyle iğrenc kokuyor ki.. sirf onun icin bile birakilir. Icerken anlamiyorsun kokuyi icmeyenler bilir
O koku farkini ben de anladiğimdan bu yana çok mutluyum.
Sanki sınıf atladım :))
Bu arada tebrik ederim bebişinizi :)

Kızlaaar,
Konuyu hortlatmaya geldim :KK48:
Ya ben kendimi ćok iyi hissediyorum artik. Arınmış gibiyim :KK200:
Ilk zamanlardaki yogun istek yerini tiksintiye birakti, kırmızı ışıkta filan başka arabalardan duman gelince tiksinerek camlari kapatıyorum. Gerçekten rüya gibi.
Kokudan rahatsiz olan insanların abarttiğini düşünürdüm.

Enerjim çok yukseldi bu arada, dün sporda hiç kesilmediğimi fark ettim. Gecen yıl İzmir'den aldığım zeytinyaginin aroması baya yoğunmuş :KK48: salatalarıma minicik nar ekşisi yetiyormuş :))

Bi de o sebebi olmayan tedirginlik hissi, sigara içmeyince gecmeyen, her iki sigara arasinda yaşanan sebepsiz telaş durumu vs yok oldu. Yahu ne eziyet etmişim ben kendime..

Birilerine ilham olurum diye yazdım, hepinizi öpüyorum :KK68:

Ben daha bir saat bile birakamdim ama her sabah bırakıyorum. Lütfen başlamayın koskoca bir hafta isterseniz özelden yazın ama lütfen başlamayın. Annemin halası bir gecede günde 2 paket içtiği sigarayı bıraktı 50 kusur yaşlarında. Ve inanın rengi açıldı. Başlamayın. Bende sizi aklıma getireyim bende bırakayım..

yazdıklarınızı okuyunca aaa ben ne zaman yazdım dedım :eğlence::KK14::KK14::KK14:

Sigaraya bir insan nasıl ve neden baslar. Ben en çok bunu merak ediyorum. Bizde içen yoktur. Annem babam ve eşim sigaranin ne olduğunu bilmez. Ben de öyleyim.

Ama hep bi endişe icindeyim. Ya ben de anlamazsam da birdenbire sigara bağımlısı olursam diye.

Bir öneriniz var mi. Başlamamak ve gençleri korumak icin.

Bu ne belaymis boyle.gecen cuma sigarayi birakma karari aldim ve o gunden beri hic icmedim ama ben bittim:KK43: .o kadar zorlaniyorum ki .hayatta tat yok sanki.okula gidip geliyorum , ev islerini falan da biraktim iyice.gercekten zor durumdayim.biliyorum 1 tane icsem hersey basa doner.bana oyke cedirdekmis,sakizmis sökmüyor.birakanlar iyi bir yonteminiz var mi?bir de ne kadar sure sonra canınız istememeye basladi.yoksa gucum tukenecek mi:KK43:
Eşim nikotin bantları ile başladı tam 2.5 ay bant kullandı ciddi anlamda faydası vardı ama o beyninde de bitirme kararı aldı ve bantı da tamamen attı. İlk hafta sinir uykusunu alamama titreyerek uyanma gibi durumalrı oldu. İstem dısı iştahı acıldı ve kendini abur cubura verdi. Arada geliyorlar ama nefsine hakim olmayıp içmiyo. Ona söylediğim gibi sana da söyleyim bi yerimiz yanar yara olur mesela asla üç beş günde iyi olmaz 1 aya yakın sürer. acısı azalacak zamanla kabuk bağlayacak ve zamanla bitecek. Yani yıllarca bu psikoloji ile olmayacksın. Sadece sabret farkı göreceksin.

Back
X