Sigarayi birakma derdi

Bu ne belaymis boyle.gecen cuma sigarayi birakma karari aldim ve o gunden beri hic icmedim ama ben bittim:KK43: .o kadar zorlaniyorum ki .hayatta tat yok sanki.okula gidip geliyorum , ev islerini falan da biraktim iyice.gercekten zor durumdayim.biliyorum 1 tane icsem hersey basa doner.bana oyke cedirdekmis,sakizmis sökmüyor.birakanlar iyi bir yonteminiz var mi?bir de ne kadar sure sonra canınız istememeye basladi.yoksa gucum tukenecek mi:KK43:
benim kocamda birakamiyor cok deniyor daha fazla icerek devam ediyor sen cok iradeliymissin durabilmissin ve sakin bu iradeni birakma. karsidaki insana o kadar pis kokuyorki bazen kultablasiyla konusuyo gibi hissediyorum cok agir birsey bu. cildin bozulacak cigerlerin bitecek kendine bu eziyeti yapma biraz zaman gecince goreceksin yururken merdiven cikarken ne kadar rahat nefes aldigini sonra yemeklerin tadi cok daha iyi olacak hayatini geri kazanma savasin bu basarabilirsin :KK200:

Şöyle söyleyim size; hayatta en korktuğum şey kanser (Allah korusun). Sigarayi birakali 1 ay olacak. Kanser riskim ancak 10 yıl sonra hic içmeyen birisiyle aynı orana gelecek. Sizce buna değer mi?
Hiç istemiyorum hatta nefret eden bile biriydim ama yaşadığım üzüntü ve stres şu aralar bu düşünceye itiyor habire beni:(

Sigaraya bir insan nasıl ve neden baslar. Ben en çok bunu merak ediyorum. Bizde içen yoktur. Annem babam ve eşim sigaranin ne olduğunu bilmez. Ben de öyleyim.

Ama hep bi endişe icindeyim. Ya ben de anlamazsam da birdenbire sigara bağımlısı olursam diye.

Bir öneriniz var mi. Başlamamak ve gençleri korumak icin.
Merhaba,
Bence sigara bulasıcı bi hastalik. Cevre ve normalleştirme çok önemli. Sigara icen bir ailede büyüdüm, kuzenlerim de sigara kullaniyor. Derken arkadaş secimlerinizi de öyle yapiyorsunuz. Etkileşim ćok önemli. Sigarayi biraktigimdan bu yana arkadaslarimla buluşmuyorum, hepsi feci sigara iciyor. Gecen bi kafeye gittim, herkes dişarda oturuyor sigara icebilmek icin ben ve baska icerde oturanlar 3-4 kişi.

Yani nacizane göruşum gencleri korumak icin bizim gibi içenlerin birakmasi gerekiyor. Ki gençler bunu normalleştirmesin. Bi arkadasimin 4 yaşindaki oglu babasinin paketiyle oynarken sigaralari kirmiş. Babasi da boş bulunup bağirmiş niye oynuyorsun diye. Ćocuk "Büyüyünce ben de sigara ićicem" diye aglamiş. Ben bunu duyunca şoke oldum, aydinlandim. Zira babamin evde (malesef) içtigi her sigaranin dumani çok tatli gelirdi.

O yüzden sizin artik başlamaniz imkansiz görunüyor (maşallah). Aileniz de temizmiş, bu büyük bi avantaj.

Hiç istemiyorum hatta nefret eden bile biriydim ama yaşadığım üzüntü ve stres şu aralar bu düşünceye itiyor habire beni:KK43:
Yillarca icmiş biri olarak şunu net söyleyebilirim; sigara kesinlikle stres veya üzüntüyü gecirmez. Aksine kaygi ve stresinizi arttirir. Allen Care vidrosunun son 15 dakikasinda bunu cok iyi anlatiyor. Izlerseniz bu fikirden kurtulursunuz. İngiliz konusmacinin videosundan bahsediyorum. Digerleri hep taklit ve bence faydasizlar

Yillarca icmiş biri olarak şunu net söyleyebilirim; sigara kesinlikle stres veya üzüntüyü gecirmez. Aksine kaygi ve stresinizi arttirir. Allen Care vidrosunun son 15 dakikasinda bunu cok iyi anlatiyor. Izlerseniz bu fikirden kurtulursunuz. İngiliz konusmacinin videosundan bahsediyorum. Digerleri hep taklit ve bence faydasizlar
Bu bahsedilen videoyu bulamıyorum nereden bulabilirim

Bırakmayı ne zaman düşünsem balkona gidip bi tane daha yakıyorum. İllet bişey yaşım 24 yaklaşık 10 senedir içiyorum. Çözümlere bende bakayım.
Kendimi gördüm :))
Netten sigara birakmakla ilgili forumlarda sözlüklerde çare ararkan arka arkaya sigara içiyordum :KK48::KK48:

Ben ölene kadar sigarayı bırakmayacağımı düşünüyorum. Böyle olunca insan kendini kısıtlamıyor çok içmiyor günde genelde 2-3 tane nadiren 5 , alkolle yarım paket . kimi zaman bir hafta hiç içmem.
Şahsen seviyorum kullandığıma memnunum. O bağırark şarkı söylenen araba yolculukları bir tepede durup arkadaşlarla verilen sigara molasız aynı olmazdı, geceleri arkadaşlarla mekandan çıkıp bir elde sigara yürünen yollarda keza.
Abartmadan içerim memnunum. Keşke sadece sosyal içici olsak tabi.

Yavaş yavaş ve istikrarla oluyor. 35 senelik sigara tiryakisi anneannem kanser geçirdiğinde bile birakmadi.. sabah yataktan kalktığı an icerdi. Şu an bir paketi bir haftada bitiriyor. Yavaş yavaş günleri uzatıyor. Farklı yöntemler vardır elbet. İyi araştırın.. bir tanıdığım greyfurt yiyerek bırakmıştı😁😁 greyfurttan ısırık aldıktan sonra sigara içiyor ve tiksiniyordu😁😁😁

Ben ölene kadar sigarayı bırakmayacağımı düşünüyorum. Böyle olunca insan kendini kısıtlamıyor çok içmiyor günde genelde 2-3 tane nadiren 5 , alkolle yarım paket . kimi zaman bir hafta hiç içmem.
Şahsen seviyorum kullandığıma memnunum. O bağırark şarkı söylenen araba yolculukları bir tepede durup arkadaşlarla verilen sigara molasız aynı olmazdı, geceleri arkadaşlarla mekandan çıkıp bir elde sigara yürünen yollarda keza.
Abartmadan içerim memnunum. Keşke sadece sosyal içici olsak tabi.
Bu yüzden hala bırakmadım😪 doktor kontrolünde belli sayıda içiyorum. Herkes kızıyor ama gerçekten zor.
Ben de bu fikirdeyim😅

Bu yüzden hala bırakmadım😪 doktor kontrolünde belli sayıda içiyorum. Herkes kızıyor ama gerçekten zor.
Ben de bu fikirdeyim😅
Belli bir sayı aşılmazsa zevk/zarar oranında kar sağlanıyor bence de. Kendimi de kasmıyorum ama çok içesim gelmiyor zaten. Gelse engellerdim bir süre sonra bırakmak isteyebilirdim.
Bence iyi yapıyorsunuz eger kendinizi bi sınırsa tutabiliyorsanız hele , keyfinize bakın sevdiklerinizle tadını çıkarın arada olur hayatta böyle şeyler :)

Bu ne belaymis boyle.gecen cuma sigarayi birakma karari aldim ve o gunden beri hic icmedim ama ben bittim:KK43: .o kadar zorlaniyorum ki .hayatta tat yok sanki.okula gidip geliyorum , ev islerini falan da biraktim iyice.gercekten zor durumdayim.biliyorum 1 tane icsem hersey basa doner.bana oyke cedirdekmis,sakizmis sökmüyor.birakanlar iyi bir yonteminiz var mi?bir de ne kadar sure sonra canınız istememeye basladi.yoksa gucum tukenecek mi:KK43:
Cevapları okumadan yazıyorum "bırakmak istiyorum" diye bir program izlemistim. Cok motive etti beni. Akapunktur tedavileri var, sonuc alanları duymustum. Arastirin derim.

Back
X