sigarayı biraktiktan sonra hayata tutunamama sorunsalı

Bende hemen kendimden ornek vereyim.
11 yıllık aktif bi iciciydim günde 1 paket kimi zaman 1 bucugu da bulduğu oluyordu.hic bırakmayı dusunmemistim sigarayi cok aşırı seviyordum sigara yoksa kahvalti yok yemek yok cay yoktu hayat yoktu benim icin.hamilelik icin birakmam gerekiyordu ama birakirim nasilsa doye gecistiriyordum.derken geçen ağustosta cildimde cok degisik şeyler olmaya basladi.yani yas ilerledikçe sigaranin zararlari daha da belirginlesmeye basladi.ciddi derecede kaz ayaklari oluşumu,kuruluk ve renk degisimi,dudaklarimin pul pul dökülmesi.cildimin sigaradan nefes alamadığını farkediyordum artık.belki de ben biraz gorsellige fazla onem verdigim icin korktum,ve sigarayi bir anda birakmaya karar verdim.en son sigarami 10 agustos gibi ictim.cok zorlandim tabii.coook kahvalti yapmadigim yemek yiyemedigim zamanlar oldu.kendimi cekirdege vurdum sakiza vurdum.2 ay sonrasinda ciddi derecede bir öksürük çıktı hergun gecmek bilmeyen bi öksürük.devaminda balgam sorunu.2 ay da boyle devam etti.hala oksururum hafif hafif ama daha iyi nefes aliyorum,yediklerimin tadini daha net alabiliyorum.ayrica cildim de kuruma catlama yok.hatta kaz ayaklari olusumunda ciddi derecede azalma bile var.tabi bu surecte ben biraz bakim yaptim ama,sigarayi birakinca teninizde bi beyazlik ne bilim bi aydinlik oluyo zaten.birdaha başlamayı düşünmüyorum.insallah tekrar baslatacak büyük kederler yasatmasin rabbim hicbirimize

benim hep merak ettiğim birşey var ergenlik bittikten sonra sigaraya başlayan var mı.
Birde bu kadar sıkıntı yaşıyorsanız psikolojik destek alın.

sabret alışacaksın sigarasızlığa,

bırakmasaydı benim babam bırakamazdı gündü 3 paket içerdi en kötüsünden hemde akşam yıkanırdım sabahın 5de kalkardım okula gitmek için otobüse yetişeyim diye akşam hiç yıkanmamışım gibi formam saçlarım ben içmişim gibi sigara kokardı. İlk yiğenim doğdu o kadar çok değişti ki babam bir anda sigarayı bıraktı hepimiz şok olduk, sonra dişçiye gitti bütün dişlerini yaptırdı. İlk zamanlar kolay olmadığını söyledi ancak inanıyorum sizde bırakırsınız biraz irade biraz gayret olacak inşallah

Ben bir kez kriz yaşadım öyle sigarasızlık dedikleri.
Bir kere yokladı, ağladım onda da sonra geçti.
Bir daha bir şey olmadı.

Önceden sizin gibi kahveyi içerken tatsız geliyordu.
Şimdi kahvenin tadını bozmam sigarayla öyle söyleyeyim.

Dipnot: Haziran 2017de bırakmıştım.

Bırakmasa benim eşim bırakamazdı günde 1 1 buçuk paket içerdi sigarayı bırak dediğin anda strese girerdi ağzı yüzü yara olurdu bir ilaç kullandı 10. Gün yanında biri sigara yaksa kusacak hale geldi şimdi adını bile anmıyor yanında içilse midesi bulanıyor

Bırakmasa benim eşim bırakamazdı günde 1 1 buçuk paket içerdi sigarayı bırak dediğin anda strese girerdi ağzı yüzü yara olurdu bir ilaç kullandı 10. Gün yanında biri sigara yaksa kusacak hale geldi şimdi adını bile anmıyor yanında içilse midesi bulanıyor
Allah aşkına yasak falan değilse söylesen ilacın adını yada ozelden

Ben de icmezdim yerdim sigarayi :KK53:
Ama ne oldu 2 yildir hatta dur 2 bucuk olmus agzima surmedim.Aklima bile gelmiyor.:halay:
Ilk hafta, ilk ay biraz sabir.Sonra gurur duyacaksin kendinle ve o icme istegi hep seninle olmayacak merak etme.

keşke sigarayı bıraksam da bu yaşadıklarının on mislini yaşasam.
hiç bir kötülük onun kadar zarar vermez unutma.
sakın ama sakın başlamayı aklın dan geçirme.
geçecek hepsi.

Merak etmeyin bir sure sonra tadini bile hatirlamazsiniz biraz sabir gececek diyip durumu kabullenin yeter

benim hep merak ettiğim birşey var ergenlik bittikten sonra sigaraya başlayan var mı.
Birde bu kadar sıkıntı yaşıyorsanız psikolojik destek alın.
Ben yillardir icmedim etrafimdaki herkes pofur pofur icerdi.bir gun bile bir tanedeneyim demedim takii evlenene kadar evlendim sıkıntilar stres le basladim 23 yil sonra suan sigara icmeden kahvalti yapamiyorum

Back
X