sigarayı biraktiktan sonra hayata tutunamama sorunsalı

Yine çok aşırı değilmiş. Bizim bi arkadaş günde 2 paket içiyordu, tabi oylelerinin bırakması daha zor bana gore. Ben Allahtan birkaç yildir ogrencilikti işsizlikti derken parasızlıktan öyle devamlı paket alamiyordum :d şimdi memurluk oldu çok şükür ama sigarayı bıraktım, o parayla kilo almamak için spora gidicem :KK70:
Birde o var kilo alma korkusu!
İşin kötüsü Babam Akciğer kanserinden vefat etti.
Her gören bunu bana söylüyor ama nafile.
Birde ağız yaraları oluyor mu sizde?

20 yildır içen esim bıraktı bende 6 yıldır içiyordum bende bıraktım hemde bir an da inat ettik bıraktık.Ilk başlarda çok sinirliydim ilk 1 ay kafa göz dalasim geliyordu eşime o da herşeye oflayip pufluyodu adam hayatında tespih tutmamış inanirmisin gitti tespih aldı sonra baktı kro gibi gorunuyorum dedi boncuklu bileklik aldı aklına geldikçe onu çevirdi durdu bende sakiz cignedim habire ama şimdi aklımıza bile gelmiyor. İrade ve inat meselesi.Bosuna para vererek Allah'in verdiği sağlam ciğere niye zarar veririz ki....
Bu arada 7 kilo verdim bana ters etki yaptı sanırı..
Ben zaten özümde sinirli asabi bi insan olduğum için beni daha fazla etkilemedi sanırım , şu an normal halimdeyim. Birakmaniza sevindim şimdi genciz ama 40 yaşıma geldiğimde astım ya da kanser olmak istemiyorum. Tabi bunlar kader ama en azından "sigara içtim de boyle oldu keşke biraksaydim" dememiş olurum.

Birde o var kilo alma korkusu!
İşin kötüsü Babam Akciğer kanserinden vefat etti.
Her gören bunu bana söylüyor ama nafile.
Birde ağız yaraları oluyor mu sizde?
Allah rahmet eylesin. Benim de iki dayim kanserden öldü ve çok sigara içerlerdi. Ağız yarası olmadi bende tek değişiklik uykusuzluk. Mesela ben çok uyuşuk biriydim şimdi bırakınca bi enerji geldi evimizin orda 100 e yakin merdiven var normalde 10 tane çıkar dinlenirdim otururdum ama simdi 50-50 yaptım fazla yorulmadan. Kilo meselesine gelince de spora başlarsınız benim gibi, yurursunuz azıcık da diyet hallolur. Aşırı bi kilo da alınmıyor zaten.

Allah rahmet eylesin. Benim de iki dayim kanserden öldü ve çok sigara içerlerdi. Ağız yarası olmadi bende tek değişiklik uykusuzluk. Mesela ben çok uyuşuk biriydim şimdi bırakınca bi enerji geldi evimizin orda 100 e yakin merdiven var normalde 10 tane çıkar dinlenirdim otururdum ama simdi 50-50 yaptım fazla yorulmadan. Kilo meselesine gelince de spora başlarsınız benim gibi, yurursunuz azıcık da diyet hallolur. Aşırı bi kilo da alınmıyor zaten.
Her niyetlendiğimde azalttım ama ağzımın içindeki yaralar hep geri vites yaptırdı.
Hani uykusuzluk yapsa inanın kabulüm ama ağız ve dil yarası hem konuşmanızı hem yemek yemenizi resmen işkenceye çeviriyor.

Yine çok aşırı değilmiş. Bizim bi arkadaş günde 2 paket içiyordu, tabi oylelerinin bırakması daha zor bana gore. Ben Allahtan birkaç yildir ogrencilikti işsizlikti derken parasızlıktan öyle devamlı paket alamiyordum :d şimdi memurluk oldu çok şükür ama sigarayı bıraktım, o parayla kilo almamak için spora gidicem :KK70:

Ben o 2 paketçilerdenim :)
Dışarda 2-3 saat dolaşıyom yemek yemezsem içmem ama eve gittim mi o 3 saatin acısı söndürmeden yakmakla geçiyo

Her niyetlendiğimde azalttım ama ağzımın içindeki yaralar hep geri vites yaptırdı.
Hani uykusuzluk yapsa inanın kabulüm ama ağız ve dil yarası hem konuşmanızı hem yemek yemenizi resmen işkenceye çeviriyor.
Madem birakamiyorsunuz azaltin siz de. 2 günde 1 paket olabilir. Sonra 3 güne çıkar. Sonra birakirsinuz zaten.

Ben iki kez bıraktım, ikisi de tek seferde pat diye oldu ve uzun sürdü. Benim için işin sırrı sigaranın yerine birşey koymak. İlk bırakışımda izlemek istediğim filmler listesi yapmıştım, 1 ayda hepsini izledim. O zamanki sigarayı bırakışımda 8 yıl hiç içmedim. Sonra sorunlar falan oldu, yeniden başladım. O da 1 yıl sürdü. Yine birden bıraktım. Bu sefer yerine diyet ve spor koydum. Bir de bol su içmeyi. 2 ayda 7 kilo verdim. İki sigarayı bırakışımı da çok rahat atlattım bu sayede. Size de kolaylıklar dilerim :KK66:

Ben iki kez bıraktım, ikisi de tek seferde pat diye oldu ve uzun sürdü. Benim için işin sırrı sigaranın yerine birşey koymak. İlk bırakışımda izlemek istediğim filmler listesi yapmıştım, 1 ayda hepsini izledim. O zamanki sigarayı bırakışımda 8 yıl hiç içmedim. Sonra sorunlar falan oldu, yeniden başladım. O da 1 yıl sürdü. Yine birden bıraktım. Bu sefer yerine diyet ve spor koydum. Bir de bol su içmeyi. 2 ayda 7 kilo verdim. İki sigarayı bırakışımı da çok rahat atlattım bu sayede. Size de kolaylıklar dilerim :KK66:
Aslında başarısız olmamissiniz, 8 yıl çok uzun bir süre ve bunu basarmak büyük irade ister. Benim ilk günlerim olduğu için azıcık zorlaniyorum ama getirisi şimdiden daha yuksek olmaya başladı mesela o merdivenleri çıkarken eskisi gibi tikanmamak müthiş bir şey. Bir iki ay sonra depar atarak cikicam :d

Ben de benzer etkiler yapmıştı. Ama ben zehri vücudum atıyor demek ki dedim. Feci de öksürük yaptı bende. Düşündüm ki vücuduma ne yaptıysa bu zıkkım, vücudum toparlanmak için bu kadar eziyet çekiyor. İyice bilendim, irademin sarsılmasına izin vermedim böylece. Darısı size inşallah...

Yav orası öyle de 25 yaşındayım 64 yaşındaki annem benden daha dinç. Ben merdiven cikamiyorum o 3 er 5 er atlıyor. Kadın sigara içmemiş hayatında. Ben de enerjik olmak istiyorum :d

O zaman azıcık daha dişini sıkman gerek benim hiç bırakma niyetim yok hamileyken 9 ay icmedim bide emzirdim 3 ayda öyle icmedim sonra geri başladım

Aslında başarısız olmamissiniz, 8 yıl çok uzun bir süre ve bunu basarmak büyük irade ister. Benim ilk günlerim olduğu için azıcık zorlaniyorum ama getirisi şimdiden daha yuksek olmaya başladı mesela o merdivenleri çıkarken eskisi gibi tikanmamak müthiş bir şey. Bir iki ay sonra depar atarak cikicam :d
21 günü atlatırsanız gerisi gelir inşallah. Pes etmeyin. Ve önerimi yenileyeyim, yerine birşey koyun :)

21 günü atlatırsanız gerisi gelir inşallah. Pes etmeyin. Ve önerimi yenileyeyim, yerine birşey koyun :)
Öyle bir alternatifim yok, ne olabilir ki mesela? Sakız kuruyemiş meyve falan sevmiyorum. Kahve bagimlisiyim ama onu da 1gune düşürdüm. Herhalde spora baslayacagim için kafam meşgul olur ve canım istemez.

Back
X