• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigarayı biraktiktan sonra hayata tutunamama sorunsalı

Evet eskiden 1paket 1hafta giderdi enkötü 4gün sonra 2güne düştü sonra bi baktım uyanır uyanmaz sigara almaya gidiyorum:)

Birkaç kez denedim enuzunu 1hafta ayrı kaldık o ilk nefes bütün dengemi bozdu birdahada denemedim
Sigara bir bataklıktır işte her gecen gün biraz daha içine ceker insani :d allahtan fakirdim de öyle her gün almadim yoksa şimdi bırakmaya cesaret edemezdim. :d

Hamileyken bırakıp sonra başlamayı:)
Çocuk dülüncem var düşündükçe daha çok içiyorum içemeyeceğim gğnlerin stoğu sonra vazgeçiyorum hazır değilim diye bravo

Valla gebelik testi yapmaya gittik hastaneye kan verdim sonuç çıkana kadar 1 paket sigara içtim stresten :D sonra sonucu öğrendim oturup bi sigara daha içip paketle birlikte çöpe attım çünkü bebeğim herseyden daha önemli çok canım istemesine rağmen esimde kullanıyor mesela yanında bile durmadim annelik iç Güdüsü ama ruyalarimda iciyordum resmen :D sonra doğum yaptım bu sefer emzirdigim için sütüne tadı geçer kokusu geçer falan dediler 3 ayda öyle icmedim sonra sütüm kesildi tekrar başladım bebeğime bişey olursa vicdan azabından ölürdüm o şekilde düşünerek icmedim

Öyle bir alternatifim yok, ne olabilir ki mesela? Sakız kuruyemiş meyve falan sevmiyorum. Kahve bagimlisiyim ama onu da 1gune düşürdüm. Herhalde spora baslayacagim için kafam meşgul olur ve canım istemez.
Diyet, spor, hobi kursları, yabancı dil eğitimi, izlenecek dizi-filmler, okunacak kitaplar, almak isteyebileceğiniz eğitimler vs. Geliştirilebilir zevkinize göre. Yapmak istediklerim listesi oluşturun mesela. Uygun olanlarla başlayabilirsiniz

Bilmiyorum bırakmadım bırakmayıda düşünmüyorum
Ama azaltmak istiyorum
Az iç sende

Ben de benzer etkiler yapmıştı. Ama ben zehri vücudum atıyor demek ki dedim. Feci de öksürük yaptı bende. Düşündüm ki vücuduma ne yaptıysa bu zıkkım, vücudum toparlanmak için bu kadar eziyet çekiyor. İyice bilendim, irademin sarsılmasına izin vermedim böylece. Darısı size inşallah...
İnşallah,ne kadar sürdü ağız yaraları peki ben biraz azaltsam günlerce geçmiyor inanın.Hani ağız yaralarına tesirli bir ilaçda olmayınca yeniden pes ediyorum. işkence oluyor yaralar.

Diyet, spor, hobi kursları, yabancı dil eğitimi, izlenecek dizi-filmler, okunacak kitaplar, almak isteyebileceğiniz eğitimler vs. Geliştirilebilir zevkinize göre. Yapmak istediklerim listesi oluşturun mesela. Uygun olanlarla başlayabilirsiniz
Spora başlıyorum iste. Haftasonlari da sporla doldurursam sigara düşünmeye vaktim olmaz diye düşünüyorum.

1-2 hafta aft ve uçuklarım oldu. Öksürüğüm ve afedersiniz balgam sökmesi 1 aya yakın sürdü. Ama bıraktığımda ve sigaranın kokusu tadı ağzımdan, üstümden başımdan gittiğinde temiz havanın kokusunu bir içime çekişim vardı, herşeye değerdi inanın ;)

1-2 hafta aft ve uçuklarım oldu. Öksürüğüm ve afedersiniz balgam sökmesi 1 aya yakın sürdü. Ama bıraktığımda ve sigaranın kokusu tadı ağzımdan, üstümden başımdan gittiğinde temiz havanın kokusunu bir içime çekişim vardı, herşeye değerdi inanın :KK66:
Eyvah o öksürük bende de olacak gibi. Çünkü kendime çok iyi baktigim kalın giyindigim ve nerdeyse 6-7 yildir oksurmedigim halde dun hafif hafif başladı öksürük. :( bayaa pahalıya patliycak bu bırakma işi ama kurtulucam kesinlikle.

Eyvah o öksürük bende de olacak gibi. Çünkü kendime çok iyi baktigim kalın giyindigim ve nerdeyse 6-7 yildir oksurmedigim halde dun hafif hafif başladı öksürük. :KK43: bayaa pahalıya patliycak bu bırakma işi ama kurtulucam kesinlikle.
Pes etmeyin. Siz bir çubuktan eminim ki daha güçlüsünüz. Onu bir kişi gibi düşünün. Pis pis size sırıtarak, bırakamadın döndün geldin bana demesine izin vermeyin :)

Hamileyim. Kalp atışını duyduğum günden beri içmiyorum. Ama rüyalarıma giriyor. Nasıl mutlu oluyorum çok özlemişim diyorum. Ben bırakmayu hiç düşünmeyenlerdendim, içince büyük keyif alanlardan. Ama evlat işte kıyamıyor insan. :anneadayı:

Bilmem, belki bir enerji geliyor ya ondandir. İnternetten baktım da varmış boyle bir şey. Birkaç gün içinde düzeliyormuş. Ben sigara içip uyurdum hep, bi guzel mayıştıtırdı. Deliksiz uyurdum hem de. Simdi boşluğa düştüm .
Aslında sigaranin uykusuzluk yaptığı söylenir

Ben ekim 2 de biraktim Allen Carr in sigarayi birakiyorum flimi ile biraktim tavsiye ederim ama uykusuzluk falan yapmadi bende

Geceleri uyumakta zorlanma ve psikolojik anlamda kendini kotu hissetme yoksunluk belirtileridir ve yoksunluk belirtileri ortalama 15 gun kadar sureden sonra gecer. Ara ara kendini tekrar gosterir ancak siz mucadele ettikce bu belirtiler daha seyrek gelmeye baslar ve artik hic gelmez.. onemli olan bu belirtiler geldiginde nasil basa cikiyorsunuz? Bunu belirlemelisiniz. Bir de kahve ve sigarayi hep ayni anda tuketiyorsak artik kahve ictigimizde sigarayi aramamiz cok dogaldir bu durumu da kahvenin yanina baska 'size gore' iyi giden bisey ekleyebilirsiniz. Bu surecte kahveyi de biraz azaltmaniz faydaniza olacaktir. Gun gectikce uykunuzun da normale donecegine emin olabilirsiniz. Kolay gelsin :)

Back
X