- 3 Mayıs 2011
- 13.774
- 49.043
- 798
- Konu Sahibi Pembe Unal
Benim için şıklık kendine yakışan, kaliteli ve uyumlu kıyafetlerdir. Ama insanlar makyaj ve topuklu giymeyi şıklık olarak algılıyor. Ben ikisini de yapmıyorum. Fakat bu şekilde şık ve bakımlı görünmek çok daha zor. En dandik topuklu ile milletin kafasında "kendine bakmış, güzel görünmeye çalışmış, şık olmuş" imajı oluşabiliyor. Genelde insanların şık dedikleri kıyafetler de dar veya açık (dekolteli yada kısa etekli) olabiliyor. Dar, açık, topuklu giymeyi sevmiyorsan şık görünmek için yapacağın şeyler;
Her koşulda temiz ve ütülü giyinmek
Kusursuz bir saç kesimi ve her zaman saçının temiz ve güzel olması
Yüzünün bakımlı olması (cildin temiz, sivilcesiz, kaşların düzgün)
Düz ayakkabı giyiyorsan iş yerinde spor ayakkabıyı tercih etme asla. Oxford ayakkabın boyalı ve yeni durmalı.
Çok çeşit giymene gerek yok ama giydiklerin de kaliteli olmalı. Pamuklanmış bir bluz ile şık duramazsın.
Aksesuarların çok önemli. Sade giyindiğin için abartı takamazsın. Tek bir parça tak ama kıyafetine uysun. Pırlanta bir kolye, ipek bir fular, şık bir şal, yaka iğnesi olabilir.
Kot da giyilmez iş yerinde ne olursa olsun. Eğer giyeceksen, dar bir kotu uzun bir ceketle yada bir gömlekle kullanabilirsin. Ama kot üstüne t-shirt giyersen olmaz.
Eki Görüntüle 1830393
Ben bu olmaz dediklerinin hepsini yapıyorum çünkü herkez yapıyor