sık sık ultrasona girmek zararlı mı

klmasm

sağlıkla gel canım kızım.
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
552
1
96
Antalya
ben 29 haftalık hamileyim.2 haftada1 ultrasondayım.bebeğime zarar verirmi bu konuda çeşitli söylentiler var kafam karıştı

zararlı olmasa bile girme amacını merak ettim. bırak yawrun rahat rahat uyusun. ben bile dr un yanında olmama rağmen senden az baktırmısımdır.

Söylentileri benimle de paylaşır mısınız!

elbette..ekliyorum..aklinialirimsmile

Ultrasonografinin zararlı olduğunu gösteren çalışmalar

Tıp literatüründe her tıbbi görüşün karşıtında yeralan bir görüş hemen her zaman vardır. Bu, gebelikte ultrasonografinin fetus üzerindeki etkileri konusunda da geçerlidir ve gebelikte yapılan ultrasonografinin bebek üzerinde zararlı olabileceğini gösteren az sayıda çalışmanın sonuçları 5 ayrı kategoride toplanabilir:

Bu çalışmalara göre gebelikte ultrasonografi uygulaması uygulamaya maruz kalan bireylerde:

1-çocukluk çağı kanserlerinde artışa;

2-disleksi (okumayı öğrenmede gecikme) riskinde artışa;

3-solaklık oranında artışa;

4-ortalama konuşmaya başlama süresinde uzamaya;

5-ortalama doğum tartısında azalmaya neden olmaktadır

deniyor hocam.saygılar..vereliniortak

3. madde yi destekleyen bir çalışma var. Solaklık dışındaki veriler ise bilimsel araştırmalarla desteklenmemiştir. Gereksiz Us den kaçınmak gerekli. İstemiyorsanız zaten zorla doktorunuz US yapmaz. Gelişme geriliği ve sıvı azlığı gibi durumlarda ben de sık US yapıyorum. Endişelenmeyin...

benimde bebeğimde ilk aylarda gelişim geriliği olduğu için sık sık çağırdı.şimdi sadece 1 hafta geri ve yalnzca AC geri.takip için sık çağırıyor işte.bende merak ettiğim için gidiyorum.umarım zararı yoktur.kalıtımla ilgisi var mı bilmem ama baba solak bende karışık ikisinide kullanıyorum.yeterki başka bişi olmasın solaklık kusur değil ki.ayrıca ilgilendiğiniz için teşekkürler.alkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…