canan karatay ın dediği gibi ne kadar az yerseniz o kadar kilo verirsiniz..ekmek,şeker,meyve yok..yemekten 4 saat sonra vücut yağ yakmaya başlıyor..sık sık yerseniz vücut yağ yakacak zamanı bulamaz..Merhaba arkadaşlar... Sizce kilo verme konusunda hangi beslenme şekli daha yararlı; sık sık (günde 6 ya da daha fazla öğün) yemek mi, yoksa günde 3 öğün (karatay ya da metabolic balance vs diyetlerde olduğu gibi) yeyip araları uzun tutmak mı? hangi tür beslenme daha doğru ve hangisiyle daha kolay kilo verebilirim? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim... Şimdiden teşekkürler :)
canan karatay ın dediği gibi ne kadar az yerseniz o kadar kilo verirsiniz..ekmek,şeker,meyve yok..yemekten 4 saat sonra vücut yağ yakmaya başlıyor..sık sık yerseniz vücut yağ yakacak zamanı bulamaz..
kadının ne dediği belli değil ve çok sağlıksız..karataydan bahsediyorum.
vücuda az verirseniz depo yapar gelmiyor diye
ayrıca iyice acıkıp da öyle yerseniz eğer çok yeme,yemeğe sqaldırma durumu ve de açlık kan şekeri düşmesi gibi durumlar olabiliyor.
verdikçe çalışıyor.
ben böyle biliyorum
Evet işte ben de tam da bu söylediklernizden dolayı tereddütteyim.
Yeme sıklığı konusunda uzmanlar 2 ana grupta toplanıyor ama hangisinin önerdiği yöntem daha sağlıklı ve işe yarar bilemiyorum. 2 grubunda eleştirilebilir yönleri var. Hangi yöntem doğruysa onu uygulayıp fazlalıklarımdan kurtulmak istiyorum. ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmek istiyorum ki sürekli kilo al-ver durumu olmasın =)
3 ana 3 ara öğün bana çok daha mantıklı gelmiştir hep.
ama ben 3 ara öğün yapmam genelde 2 ara öğün ya da arada bir tek ara öğün yerim...
kilo vermek istediğim zaman bazen tek ara öğün yiyorum arada bir hep değil.
kilo da veriyorum.
sadece ana öğün yesem hiç verememzdim ve çok acıkırdım sanırım.çok sağlıksız geliyor bana
meyveni ne zaman yicen,sütünü ne zaman içicen,kuruyemişini 2-3 fındık 2-3 badem....ne ara yenir ki bunlar ara öğün olmasa?
vücudumuzun bunlara da ihtiyacı var üstelik.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim... Ama şu da varki sık sık yediğinizde metabolizmanızı hızlandırıyorsunuz ve bu da kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Diyetisyenler genelde 6 öğün veriyorlar 3 ana, 3 ara öğün ve bu diyetleri yapıp da kilo veriyorsunuz. burda sorun yemek yeme saatlere uyabilmek oluyor çünkü 2-3 saatte 1 birşeyler yemeniz gerekiyor ve dışardayken fln bu diyete uyamayabiliyorsunuz.
tabii bir diğer arguman da uzun süre aralıklarla yemek yeyince vücudun depoladıklarından yakmasından dolayı yağ yakıp kilo verebiliyor olmanız. her 2 durumdada vucud yağ yakıyor zaten. ama uzun süre yememek metabolizmamızı yavaşlatmaz mı?!
kadının ne dediği belli değil ve çok sağlıksız..karataydan bahsediyorum.
vücuda az verirseniz depo yapar gelmiyor diye
ayrıca iyice acıkıp da öyle yerseniz eğer çok yeme,yemeğe sqaldırma durumu ve de açlık kan şekeri düşmesi gibi durumlar olabiliyor.
verdikçe çalışıyor.
ben böyle biliyorum
karatayın çoğu söylediğini abartı bulmakla beraber bazı söylediklerine katılıyorum
her insana ya da her şişmana ara öğün veremezsiniz
mesala yüksek şekeri olan birisine
ben kan şekeri takibi yaptığım için çok net görebiliyorum farkı ona dayanarak söylüyorum
eğer ara öğün yaparsam insülin seviyem artıyor ve fazla doz iğne olmak zorunda kalıyorum
çünkü kan seviyem yeterli düzey inmeden 2-3 saat sonra yediğim en ufak bir meyve bile şekerimi tavan yapabiliyor
ve bir de şu var açlık süresi ne kadar uzun olursa leptin hormonu devreye giriyor
yani depo yağlar yanmaya başlıyor
ama sürekli ara öğün yaparak buna izin vermiyoruz biz.
ayrıca saat 6 dan sonra tek lokma yemeyi tercih etmiyorum
sadece artık hamile olduğum için geceleri 1 bardak süt içiyorum
ben diyet yapmadan yeme düzenimi buna göre değiştirerek
8 ayda yaklaşık 30 kilo verdim
Sevgili amonra, nasıl kilo verdiniz neler yaptınız? Biraz anlatır mısınız? Zaten kiloluydum.Hamileyken çok kilo aldım (18kg) ve doğumdan sonra çok kilo üstümde kaldı, veremediğim gibi 2-3 kilo daha aldım, moralim çok bozuk, inanın aynaya bakmaya korkar oldum.
Ben kendi yeme duzenimi oluşturdum. Diyet listesi vs uygulamadım. Ara öğün ihtiyaç duymadikca yapmadim cok açlık hissediyorsam meyve yerine ceviz badem yedim 5 taneyi geçmeyecek şekilde. Meyve tuketirken yaninda muhakkak 1 cay bardağı sut ya da yoğurt tukettim. Glisemik indeksi yuksek olduğu ve kan şekerimi dengelemek için. Çokça su içtim zaten rahatlıkla gunde 3 veya 4 lt su tuketirim ben. Ayrıca bitki caylarini cok severim. Yeşilçayi daha duzenli kullanmaya basladim ama bu sallama olanlardan degildr Çin çayı denilen yaprakli olanlardan temin ettim. Ben Çin'den getiriyorum ama internette de orjinal Çin Yeşilçayina ulasmak mümkün. Spor yaptim hergun yapamasam bile haftada 3 en az yapmaya gayret ettim. Beyaz ekmek, unlu gidaalr, işlenmiş hazir gidalar hiç tuketmedim. Yani glisemik indeksi yüksek tum gidalardan uzak durdum. Protegin acisindan zengin beslendim karbonhidratida işlenmiş degil doğal yiyeceklerden aldim. Şimdi hamileyim ve onune gecemedigim bir kilo artisim var istahimdan kaynakli ama kontrollü olmaya gayret ediyorum. Ben seker hastasi olduğum icin daha dikkat etme zorunlulugum işimi kolaylaştırıyor tatli hamur işi vs yemiyorum. Diyet yaparak değil saglikli beslenerek kalici kilo verebiliriz. Bunu bir yaşam şekli haline getirmek esas olan. Yoksa kilolar bumerang gibi verdikce geri gelecek her diyet bitimimde.
Haklısınız çabalıyorum ama bir kaç gün ancak dayanabiliyorum, akışına bıraksam dünyayı yiyorum sanki, kendime hiç söz geçiremiyorum. Suyu eskiden çok içerdim 3-4 litre günde iştahımı keserdi ama artık günde atıyorum 10 litre bile içsem iştahımı kesmiyor ve ben yemek istediğim şeyi yine yiyorum çok yiyorum
Artı hareketsiz bir yapım var spor yapmayı sevsem de düzene oturtamıyorum.
1 yaşında oğlum var onunla ilgileniyorum haftanın 4 günü, 3 gün de kpss için sabahtan akşama dersanedeyim. Kilo veremiyorum bir de ona sıkılıyorum, çok daraldım, sizi de sıkmak istemem ama çevremdekiler/yakınlarım bana çok yediğim için kızıyorlar yani kilo vermek istemediğimi bunun için çabalamadığımı filan düşünüyorlar.
Halbuki benim sabah akşam bunları düşündüğümü sürekli bunun sıkıntısı stresi altında olduğumu anlamıyorlar.
Teşekkür ederim desteğiniz için :)
Azim dediğiniz gibi içimizde saklı, ben nasıl, hangi yöntemi uygulayacağımı bilmiyorum aslında kafam da karışık, şöyle ki:
-Eski uyguladığım yöntemlere mi devam etsem? (gerçi artık dikiş tutturamıyorum onlarla),
-kendi yolumu mu çizsem? (onun da ortasını bulamıyorum çok kaçırıyorum, ya da aşırı az yiyip 3-5 günde dağılıyorum)
-Ya da yeni bişey mi bulsam denesem?
Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Teşekkür ederim desteğiniz için :)
Azim dediğiniz gibi içimizde saklı, ben nasıl, hangi yöntemi uygulayacağımı bilmiyorum aslında kafam da karışık, şöyle ki:
-Eski uyguladığım yöntemlere mi devam etsem? (gerçi artık dikiş tutturamıyorum onlarla),
-kendi yolumu mu çizsem? (onun da ortasını bulamıyorum çok kaçırıyorum, ya da aşırı az yiyip 3-5 günde dağılıyorum)
-Ya da yeni bişey mi bulsam denesem?
Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Şöyle ya da böyle yapın diyemiyorum size ne uygunsa onu yapın. Ama ben belli bir listeye sadık kalamiyorum sıkıntı veriyor bana. Çok defa diyetisyen yardımı aldım neyi yiyip neyi yememem gerektiğini bildiğim için listeye ihtiyaç duymuyorum. Siz de bence biliyorsunuzdur nelerden uzak duracağınizi. Sadece inanin ve isteyin zayif olmak her şeyden önemlisi saglikli olmak çok guzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?