Sık sık yemek mi yoksa uzun aralıklarla yemek mi kilo vermeyi kolaylaştırır???

Şöyle ya da böyle yapın diyemiyorum size ne uygunsa onu yapın. Ama ben belli bir listeye sadık kalamiyorum sıkıntı veriyor bana. Çok defa diyetisyen yardımı aldım neyi yiyip neyi yememem gerektiğini bildiğim için listeye ihtiyaç duymuyorum. Siz de bence biliyorsunuzdur nelerden uzak duracağınizi. Sadece inanin ve isteyin zayif olmak her şeyden önemlisi saglikli olmak çok guzel.

Çok teşekkür ederim, söylediklerinizi düşünüp uygulayacağım ve inşallah inceleceeğim
 
canım bi topik açmıştın hatırlıyormusun :))) oradaki düşüncelerin çok hoştu öyle devam et ve bunu yaşam tarzı yap 1 yılda muhteşem olursun ama kararlı yap yoksa başka türlüsü olmaz çünkü diyet yapmayı bend sevmiyorum diyet denince acıkıyorum resmen

Naz'ın diyet günlüğü topiğindeydi ama kafam çok karışık olduğu için orda bir sürü şey yazmıştım, hangisinden bahsediyorsun tatlım? Buraya kopyalar mısın?
 
yediklerine dikkat etmek mesela ekmek hamur işi yememk ekşam belli bi saatten sonra yememek gibi

Anladım canım evet o bile kilo vermek için yetiyor, ama adını koymazsam uygulamakta zorlanıyorum. Bir diyet programına tabi olup kilo verdikten sonra korumak için bu yazdıklarım uygun olabilir.
 
canım sıklık konusunda pek bilgim yok ama hangi öğünü yiyorsan ye yavaş ye, beyne sinyal geç gidiyormuş, o sebeple lokmaları falan uzun çiğne uzun uzun yavaş ye, daha az yemekle hemen doyuyosun tatlım ben öyle yapıyorum bana da bi arkadaşım önermişti
 
Bu biraz da sizin yaşam tarzınıza ve yemek yeme alışkanlıklarınıza göre değişebilecek bir konu.

Örneğin düzenli bir hayatınız var mı? Yani sabah, öğle, akşam yemek yiyeceğiniz saatler belirli mi? Masabaşı bir işte mi çalışıyorsunuz, bütün gün evde mi oturuyorsunuz, yoksa dışarıda koşturuyor musunuz? Sofradan karnınızı tıkabasa doldurmadan kalkmaz ve 5-6 saat acıkmaz mısınız, yoksa azıcık şişkinlik hissinden bile rahatsız olur ve bu nedenle öğünlerinizde az yemeyi mi tercih edersiniz?

Ben üniversiteye başladığım yıl yaptığım rejimin ardından az ama sık yemeyi bir yaşam biçimi haline getirdim ve çok faydasını gördüm. Hangi yöntemin daha sağlıklı olduğu tartışmaya açık bir konu. Bu nedenle, sağlıklı olup olmama noktasından ziyade, yukarıda sorduğum sorulara vereceğiniz cevaplarla kendi tarzınızı oluşturmanız gerekiyor.

Çalışmıyor ve bütün günü evde geçiriyorsanız veya düzenli masabaşı bir iş yapıyorsanız az ve sık yeme yöntemini uygulamanız daha kolay olacaktır. Örneğin benim gibi masabaşı bir iş yapıyorsanız, çekmecenizde bulunduracağınız birkaç diyet bisküvi ya da sabah evden çıkmadan çantanıza atacağınız bir elma ara öğün sorununuzu çözecektir. Öte yandan, çalışma saatleriniz ve çalışma alanınız belirli değilse, gün içinde 4-5 saat birşeyler yemeye fırsatınız olmayacaksa üç öğün yemek size daha uygun olacaktır.

Burada bir noktaya dikkat etmek gerekiyor. 3 ana - 3 ara öğün yediğinizde yalnızca 3 ana öğün yediğinizden daha fazla şey yemiş olmuyorsunuz. Sözgelimi, yalnızca 3 ana öğün yediğinizde öğlen sebze yemeği, makarna ve bir elma yiyecekseniz, 3 ana-3 ara öğün yediğinizde elmanızı öğle yemeğinden 2 saat sonra yemeniz gerekecek. Yani burada mantık, günlük yenen şeylerin miktarını artırmadan, bunları birkaç parçaya bölmek ve gün içinde daha eşit dağıtmak. Böylece metabolizma sürekli çalışma halinde olacak, daha da önemlisi nasılsa yemek geliyor diye yenenleri depolamak yerine yakacaktır. Ama yalnızca üç öğün yiyip öğün aralarında 6-7 saat aç kalırsanız, bu metabolizmada kıtlık algısı yaratacak ve bir sonraki öğünde yenenleri depolamayaa başlayacaktır.

Kendimden örnek verirsem, 9'da işbaşı yaptığımdan en geç 8'de kahvaltımı etmiş olmam gerekiyor. 12:00-13:30 arası öğle yemeği tatili olduğundan da öğle yemeğimi en geç öğlen 1'de yemiş oluyorum. Oysa akşam 7'de çıktığım için akşam yemeğimi yemem 8'i buluyor. Oysa ana öğünlerimde tıkabasa yemeyi sevmiyorum çünkü özellikle öğle yemeklerinde çok fazla yemek rehavet ve uyku yapıyor, bu da çalışmamı engelliyor. Bu durumda sabah 8'den öğlen 1'e ve öğlen 1'den akşam 8'e kadar hiçbir şey yemeden duramıyorum ve acıkıyorum. Sabah 11'de, öğleden sonra ise 15:00 ve 17:00'de yiyeceğim 2-3 bisküvi, biraz leblebi veya 1 porsiyon meyve hem acıkmamı önlüyor hem de ana öğünlerde kıtlıktan çıkmış gibi yemiyorum.

Bunu bir yaşam biçimi haline getirdikten sonra kilo vermek için tek yapmak gereken, gün içinde aldığın kalori miktarını günlük kalori ihtiyacının bir miktar altına çekmek (1000 kalorinin altına inmeden) ve günlük aktivite miktarını artırmak oluyor. Gerisi kendiliğinden geliyor zaten.
 
bende 2 ana öğün yiyebiliyorum bazende 2 veya 1 ara öğün yani yapımla alakalı herhalde canım isterse oda bazen resmen oruç tutar gibi 1 ana 1 de ara öğün oda geç yattığım için yatmadan yarım saat önce gibi 1 elma biraz leblebi diyet listelerine uymaya kalkıp azar azar sık sık yemek bana ters geliyor daha çok acıktığımı bu sefer sürekli bişeyley atıştırma isteği oluyor erken kalkarım ama öyle sabah kalkınca kahvaltı edemem çaydı kahveydi iş güç derken ancak öğleye doğru acıkırım oda acıkırsam acıkmasam onuda yemiyorum nerdeyse ilkindi saatlerinde acıkıyorum işte o arada acıkmasamda yoğurttu ayrandı ne bileyim bir havuç felan vitamin olsun diye yiyorum sonrada akşam oluyor zaten o zamanda diyette ne varsa işte kalori hesabı yaptığım için günlük almam gereken kaloriyi alıyorum işte yani bende saatler biraz farklı akşam yeme yok geç saatte yeme gibi şeyler yok kaloriyi aşmadıktan sonra istediğim saat yiyorum diyette baya iyi gidiyor gerçi bu ara durağan bir döneme girdim ama sabırla bozmuyorum bunuda aşcaz biliyorum ama şunuda söyliyim hergün bukadar iştahsız değilim çok nadir de olsa gene kalorisine dikkat ederek nerdeyse bütün gün atıştırdığım günlerde oldu diyete başladığım günden buyana aslında birazda vücudumun isteğine göre davranıyorum diyebilirim 1.5 ay oldu 9 kilo verdim başlarda kilo vermek daha kolay ödemdi...vs kilo fazla daha kolay veriliyor kilo azaldıkça iş zorlaşıyor neyse yaza kadar daha çok var vercez inşallah 5 kilo versem yeter bana hepimize kolay gelsin:16:
 
Back
X