Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öğretmeniyle geçen sene tartışmiştık ona soylemem maalesefönce öğretmen ile paylaş sınıfa girmesini istemediğini söyle.
Öğretmeniyle geçen sene tartışmiştık ona soylemem maalesef
Kızlar;
Ilkokul 4.sınıfa giden kız kardeşim var. Okula annem götürüp getiriyor, geçen sene ben hallederdim fakat bu sene sabahçı ve benim derslerimle çakışıyor.
Annem kız kardeşimle okula götürüp hazırlamak, kahvaltı yapmak hariç kızkardeşimle pek ilgilenemiyor, erkek kardeşim engelli olduğu için.
Herneyse, ben bunları daha yeni öğreniyorum:
Kızkardesimin sınıfında herkeste olduğu gibi "sınıf annesi" varmış. Bu benim zamanımda da vardı.
Bu hanımın kocası kırtasiyeciymiş işte okulun içine kitapları getirip çocuklara satıyor ki güvenlik bizi içeri almazken bu kadını nasıl içeri alıyor
Okul aidatı varmış paraları bu kadın topluyormuş benim bildiğim öğretmen toplar hatta hiç toplanmaması gerekiyor.
Ve sinirlerimi iyice hoplatan şey:
Kardeşimin öğretmeni erkek ve kadın derse giriyor!!!! Ya bi veli hergün nasıl derse girebilir? Kardeşimin dediğine göre ders boyunca hocayla sohbet ediyorlarmış.!
Bugun de mezuniyet kep i giydiler, kadın yine ordaymış kızını süslemiş. Fotoğrafçı diğer velilere siz gelmeyin demişti. Kadının işi gücü yok, derslere giriyor. Evli eşi de var. O zaman biz de derse girelim madem. Bi öğretmen adayı olarak çok sinirlendim ve sanırım şikayet edeceğim. Annem sen Karışma diyor, çok sinir oldum. Annem engel olurum zaten şurda 1 dönem kaldı diyo, sizce???
Neden saçma buluyorsunuz?Şu sınıf annesi olayını o kadar saçma buluyorum ki.
Öğretmenle değil, müdürle konuşmalısınız.
O aidat adı altında toplanan aptal para için 2011 yılında bir öğretmenimiz yazmış, ben de bu vesileyle duyurayım madem:Okul hayatim boyunca aidat adi altinda toplanan o aptal parayi hic vermedim. Size tavsiyem siz de vermeyin. Yasal degil ve cocuklari rencide ederek toplamaya calisiyorlardi benim zamanimda. Diger konuda da sikayet edin ben boyle sacmalik duymadim
Parayı öğretmen toplamaz,sınıf annesi yada okul aile birliği başkanı toplar,okulda ki hizmetliler devlet memuru değil(memur olanda vardır)ama çoğunluğunu iş kur gönderiyor,elemanların parasını İş kur veriyor,fakat sabun,deterjan,kağıt havlu gibi belirli temizlik malzemelerini okul aile birliklerinin bütçesinden alıyorlar(toplanan paralardan).Fotokobi parasını zaten veriyoruz vermek zorundayız da. Ama aidatı okuldaki hizmetlilerin maaşı için kullanıyorlarmış ( benim bildiğim hizmetliler devlet memuru). Işte wc ye sabun yokmuş vs. Hepsini devlet karşılamıyor mu? Az uz değil 50 tl istiyorlar
Malesef eksik biliyorsunuz. Okuldaki her hizmetli devlet memuru degil. Devlet evet belli bir bütçe gönderiyor okula ama inanin ihtiyaclari karsilayacak kadar degil.Fotokobi parasını zaten veriyoruz vermek zorundayız da. Ama aidatı okuldaki hizmetlilerin maaşı için kullanıyorlarmış ( benim bildiğim hizmetliler devlet memuru). Işte wc ye sabun yokmuş vs. Hepsini devlet karşılamıyor mu? Az uz değil 50 tl istiyorlar
Valla ortada bi abarti gormedim, neyi sikayet edeceksin anlamadim. Kitap satisinda zorlama yok, aidati toplamasi hocaya yardim olsun diye, tum ders sinifta olamaz kardesinin uydurmasi. Niye bu kadar gaza geldin anlamadim. Ogretmen adayi olarak bu fevri yonunu torpulesen iyi edersinKızlar;
Ilkokul 4.sınıfa giden kız kardeşim var. Okula annem götürüp getiriyor, geçen sene ben hallederdim fakat bu sene sabahçı ve benim derslerimle çakışıyor.
Annem kız kardeşimle okula götürüp hazırlamak, kahvaltı yapmak hariç kızkardeşimle pek ilgilenemiyor, erkek kardeşim engelli olduğu için.
Herneyse, ben bunları daha yeni öğreniyorum:
Kızkardesimin sınıfında herkeste olduğu gibi "sınıf annesi" varmış. Bu benim zamanımda da vardı.
Bu hanımın kocası kırtasiyeciymiş işte okulun içine kitapları getirip çocuklara satıyor ki güvenlik bizi içeri almazken bu kadını nasıl içeri alıyor
Okul aidatı varmış paraları bu kadın topluyormuş benim bildiğim öğretmen toplar hatta hiç toplanmaması gerekiyor.
Ve sinirlerimi iyice hoplatan şey:
Kardeşimin öğretmeni erkek ve kadın derse giriyor!!!! Ya bi veli hergün nasıl derse girebilir? Kardeşimin dediğine göre ders boyunca hocayla sohbet ediyorlarmış.!
Bugun de mezuniyet kep i giydiler, kadın yine ordaymış kızını süslemiş. Fotoğrafçı diğer velilere siz gelmeyin demişti. Kadının işi gücü yok, derslere giriyor. Evli eşi de var. O zaman biz de derse girelim madem. Bi öğretmen adayı olarak çok sinirlendim ve sanırım şikayet edeceğim. Annem sen Karışma diyor, çok sinir oldum. Annem engel olurum zaten şurda 1 dönem kaldı diyo, sizce???
peki devletin olaya el atması gerekmiyor mu sizce.. nasıl 2 binaya 1 hizmetli verilir ?Malesef eksik biliyorsunuz. Okuldaki her hizmetli devlet memuru degil. Devlet evet belli bir bütçe gönderiyor okula ama inanin ihtiyaclari karsilayacak kadar degil.
Kendi okulumdan ornek vereyim. 2200 ogrencili 2 binadan olusan bir devlet lisesi ve devletin gonderdigi hizmetli sayisi sadece 1. Bunu disinda mecburen 1 guvenlik, 1 memur, 3 tane de temizlik gorevlisi daha tutuldu, tabi bunlarin maaslari okul aile birliginden(yani bagislarla)odeniyor, devlet odemiyor. Hatta 2 sene once ciddi bir maddi sikinti yasandi, ogrencilere durumu anlattik ve vermek isteyen olursa bagis kabul edeceğimizi soyledik, ama zorunlu tutmadik.
Valla ortada bi abarti gormedim, neyi sikayet edeceksin anlamadim. Kitap satisinda zorlama yok, aidati toplamasi hocaya yardim olsun diye, tum ders sinifta olamaz kardesinin uydurmasi. Niye bu kadar gaza geldin anlamadim. Ogretmen adayi olarak bu fevri yonunu torpulesen iyi edersin
Daha neler var da iste elden bişey gelmiyor, bu yilin butcesi bu kadar deniyor. Ogrenci belli, sinif belli, ogretmen ihtiyaci ortada kadro açılmıyor. Bir de Istanbulun merkez ilcelerindeyim yani, kiyi koseyi hic düşünemiyorum.peki devletin olaya el atması gerekmiyor mu sizce.. nasıl 2 binaya 1 hizmetli verilir ?
ahh ahh.Daha neler var da iste elden bişey gelmiyor, bu yilin butcesi bu kadar deniyor. Ogrenci belli, sinif belli, ogretmen ihtiyaci ortada kadro açılmıyor. Bir de Istanbulun merkez ilcelerindeyim yani, kiyi koseyi hic düşünemiyorum.
yok canım malesef taşeronlar ve bazılarında veliler karşılıyorFotokobi parasını zaten veriyoruz vermek zorundayız da. Ama aidatı okuldaki hizmetlilerin maaşı için kullanıyorlarmış ( benim bildiğim hizmetliler devlet memuru). Işte wc ye sabun yokmuş vs. Hepsini devlet karşılamıyor mu? Az uz değil 50 tl istiyorlar
Kardesi uyduruyodur yazdim ya, tum ders sohbet niye etsin oyle kotu bi ogretmen olsa sinif ayaga kaldirir ortaligiSizin bu yazdıklarınızı bende düşündüm ve takıldığım konu ''Derslere girip sohbet etmesi'' buna ne demelisiniz acaba normal mi ?
senın yorumundan alıntı yaptım ama tum ogretmenlere soruyorumBizim okulda da varmış böyle bir uygulama.
Açıkçası ben para toplama işine karışmıyorum, veliler zaten birbirlerini tanıyor oylama ile bir gönüllü veli seçildi. Bu tamamen yasalmış. Aidat toplamıyoruz ama sınıf ihtiyaçları için para toplamak zorundayız. Ben daha şimdiden 8 bin sayfa fotokopi çektim, cebimden veremeyeceğime göre...
Gönüllü velilerin okula girme yetkisi var, muhtemelen onlarda giriş kartı vardır ve istedikleri zaman giriyorlardır.
Bunun dışında öğretmenin gelmediği zamanlar bu gönüllü velinin derse geldiğini (çocuklar boş kalmasın diye) ve 1. sınıflarda öğretmenin yetişemediği yerlerde çocukları kontrol ettiğini vs duydum.
Tamamen saçmalık diye düşünüyorum, belki gönüllü veliler bazı işleri halledebilir ama sınıfa giremez, müdahale edemez. Yasal olduğunu da zannetmiyrum.
Şikayet ederseniz sanırım bir nebze kendini geri çeker.