Şikayet Etmeyi Düşünüyorum, Sizce?

ben bilmeyeli okul düzeni baya değişmiş , benim kuzlar okula başlayana kadar sınıflar cafe ye falan dönüşmez inşaallah

bütün cevapları okuyamadım ama bu işin içinde olan biri olarak fikirlerimi paylaşmak isterim
sınıf annesi paraları toplayabilir bir sakıncası yok, bize sürekli para işlerini velilere devredilmesi gerektiğini söylüyorlar. bu arada stajyer öğretmenim, okulda bize bu konuda da bilgi veriyorlar.
yalnız fotokopi parası diye bir şey yok, çünkü her öğrenci kayıt olurken 1-2 top fotokopi kagıdı getiriyor(okula göre farklılık gösteriyor). mezun olana kadar kişi başı hiçbir öğrenci 1 top fotokopi kagıdı kullanmıyor bile! öğrenciler için kullanılmayan fotokopi kagıtları da devlet arafından temin edilmeli.

ekstrem bir durum yoksa sınıf annesi sürekli derse giremez, ama sorun burada sınıf öğretmeninde. belli ki velilerle arasında kontrolü sağlayamıyor, bu öğretmen nerede ki bu kadar sık sınıf annesi geliyor? ayrıca derste sohbet etmek ne demek! bize randevusuz velilerle görüşmek yasak. öğretmenlerin bir planı vardır, tenefüste gözlem yapıyor olabilir, meşgul olabilir, hesapta olmayan bir veli gelip öğretmenin vaktinden çalamaz(ekstrem durum yoksa). ama bunların hepsi ögretmende bitiyor, ilk toplantı da sınırları çizmeli.

bu arada tek başınıza yapacagınız şikayet sadece sizin sinirinizi bozar. okul yönetimi-çalışanları daima birbirini destekler, eğer toplu bir şikayet gelmezse sizin şikayetinizi sindirirler, bir yaptırım uygulamazlar. zaten hiçbir zaman resmi kuruluşlarda tek başınıza hareket etmeyin, kendi başınızı yakmayın, daima toplu hareket etmeye çalışın. belki herkes sizinle aynı fikirdedir ama dili yanmasın diye susar bi çogu.

Ben tam olarak anlamadım.

Sınıf annesi denen şey neden var mı diye şikayetiniz?
Parayı toplayan kişi neden sınıf annesi mi?
Yoksa sınıf annesinin her gün sınıfta ne işi mi var diyorsunuz?

Sınıf annesi= gönüllü velidir.

Bir çoğu okul aile birliğinde de görev alır.

Aydat uygulaması her okulda yok şahsen olsa da öğretmen olarak ben toplamam.
İdare istiyorsa buyrun siz isteyin derim.

Onun dışında bir hikaye kitabı aldıracak oluyorum, fotokopi parası gerekiyor.
Bunları toplamak bir öğretmenin oldukça zamanını alıyor.

Hele 1. sınıf öğretmeniyseniz...
Dolayısıyla para toplama işini gönüllü olan bu velime bıraktım.

Diğer velilerle de daha kolay iletişim kuruyorlar.
Birbirlerini daha sık görüyorlar vs.

İyi bir sınıf annesi öğretmenin eli, kolu gibidir.
O kadar işin arasında para toplama, liste tutma işi sanıldığı gibi kolay değil.

Okulda aşı olsa, çocukların kollarını hazırlayıp sıraya koymak özellikle kalabalık sınıflarda sınıf annesi ile
çok büyük kolaylık.

Bunun dışında çocukların suyu bitse sınıf annesi susadım diyebiliyorlar.
Bu çok güzel bir şey bence.. Ve o sorun olarak gördüğünüz sınıf annesi
kendi evladı gibi her birinin ihtiyacına koşuyor bunu yıllarca gözlemledim ben.

Annesine ulaşamadığım bir öğrencimi ( karnı ağrıyordu ve annesi çalışıyormuş. Abisi evdeymiş.)
Sınıf annesi yolunun üstü olmadığı halde okula gelip aldı ben evini biliyorum bırakırım bile demişti.

Bu kadın başkasının çocuğu için işini, gücünü bırakıyor, çoğu annenin kendi öz çocuğu için yapmadığını
yapıyor.

Kimse kusura bakmasın. Bu fedakarlığın üzerine bir de laf işittiklerinde sinir oluyorum ben.
Bir kaç veliden daha bu tarz tepki duymuştum da.. Benim açımdan tam anlamıyla nankörlük..

Bunun dışında her gün derste ne işi var..
Öğretmenle tüm ders muhabbet etmesinin ne gereği var diyorsanız.
Haklısınız bu yanlış.. Buna gerek yok.

Şikayet yerine direk öğretmenle bu konuyu konuşmanız saha sağlıklı olur bence.
Düzgün bir üslupla elbette..

Şu aidat adi altinda toplanan parayi veremedigimiz icin ne kadar aglamistimm herkesin icinde vermediginiz bin kere soylenirr mudure durumunuz olamdgini anlatmak da tam bi mesele olan her durumda cocuga oluyor ....
Umarim birseyler ulkemizdede duzelir

Neden saçma buluyorsunuz?
Benim ilkokul yıllarımda, çok gereksiz bir sınıf annemiz vardı.
Her şeye müdahale ederdi.
Kimin durumu var ya da yok düşünmez kendi kafasına göre kararlar alır, herkesten isterdi.

Sınıf annesi seçilen kişinin, gerçekten anne duyarlılığına sahip olması gerekiyor ama gördüğüm kadarıyla, öğretmenleri hediyelerle kandıran veliler anne oluyor.
Bazı öğretmenlerimizi tenzih ederim ama geneli böyle sanki.

Hizmetliler devlet me
Fotokobi parasını zaten veriyoruz vermek zorundayız da. Ama aidatı okuldaki hizmetlilerin maaşı için kullanıyorlarmış ( benim bildiğim hizmetliler devlet memuru). Işte wc ye sabun yokmuş vs. Hepsini devlet karşılamıyor mu? Az uz değil 50 tl istiyorlar[/QUOTE

Fotokobi parasını zaten veriyoruz vermek zorundayız da. Ama aidatı okuldaki hizmetlilerin maaşı için kullanıyorlarmış ( benim bildiğim hizmetliler devlet memuru). Işte wc ye sabun yokmuş vs. Hepsini devlet karşılamıyor mu? Az uz değil 50 tl istiyorlar

Fotokobi parasını zaten veriyoruz vermek zorundayız da. Ama aidatı okuldaki hizmetlilerin maaşı için kullanıyorlarmış ( benim bildiğim hizmetliler devlet memuru). Işte wc ye sabun yokmuş vs. Hepsini devlet karşılamıyor mu? Az uz değil 50 tl istiyorlar
Hizmetliler devlet memuru değil okulda bi tane hizmetli devlet memuru olur genel de e tabi bi tane koca okula yetmez geri kalan en az üç tanesi dışarıdan tutulur ve bunların ücretini okul Karşılar ve ayrıca devlet okulun ÇOĞU masrafını karşılamaz e bunu cebinden müdür ve öğretmenler veremeyeceğine göre birileri tasın altına elini koyması gerekir

Back
X