Şikayet Etmeyi Düşünüyorum, Sizce?

Kardesi uyduruyodur yazdim ya, tum ders sohbet niye etsin oyle kotu bi ogretmen olsa sinif ayaga kaldirir ortaligi
Gerçekten 9 yaşındaki çocuğun yalan söylediğini mi düşünüyorsunuz? Ben bu zamana kadar kardesimin yalanina dek gelmedim, şükür öyle huyu yok. Ve ne konuştuklarını bile anlattı ve gayet mantıklı söyledikleri

senın yorumundan alıntı yaptım ama tum ogretmenlere soruyorum
Bu 8 bın sayfa fotokopı ıcın devlet sıze odenek vermıyor muydu?
Eğitim ödeneği adı altında senelik olarak verilen bir miktar var. Fotokopi için değil yalnız o para adı üzerinde eitim ödeneği. İsteyen okula gitmek için ulaşım parası olarak kullanıyor, isteyen sınıfına gerekli malzemeleri alıyor, dileyen de borcunu kapatıyor.
Bir de arkalı önlü fotokopinin 50 kuruş olduğunu düşünerek 8bin sayfanın ne kadara tekabül ettiğini bulursanız verilen paranın zaten yeterli olmayacağını görürsünüz.

Eğitim ödeneği adı altında senelik olarak verilen bir miktar var. Fotokopi için değil yalnız o para adı üzerinde eitim ödeneği. İsteyen okula gitmek için ulaşım parası olarak kullanıyor, isteyen sınıfına gerekli malzemeleri alıyor, dileyen de borcunu kapatıyor.
Bir de arkalı önlü fotokopinin 50 kuruş olduğunu düşünerek 8bin sayfanın ne kadara tekabül ettiğini bulursanız verilen paranın zaten yeterli olmayacağını görürsünüz.
4000 lıra gıbı bır rakam yapıyor pekı bu para sorunsuz toplanıyormu cıddı bır para bu

4000 lıra gıbı bır rakam yapıyor pekı bu para sorunsuz toplanıyormu cıddı bır para bu
Toplanmıyor elbette ki, herkes zannediyor ki bizler dağları kazanıyoruz.
Ben de 400 Tl ye evime yazıcı aldım ve çocuklardan fotokopi kağıdı alıyorum. Toneri de bir ben doldurup bir sınıfa doldurtuyorum. Böyle daha ekonomik oldu ama tabi 400 tl benim cebimden çıktı. Sınıf kitaplığını da ben oluşturdum. E haliyle sınıf içinde kullanılacak malzemeler de benden. Geçen projeksiyonun kablosunu kırmış çocuklar o da benden...Yani şu sınıflara yapılan masrafları toplasak bütün veliler borçlu çıkacak aslında:D

Okul aidatını bizde de sınıf annesi topluyor yani biz okul aile birliği hesabına yatırıyoruz ama dekontları falan sınıf annesi topluyor
Fakat derse girmiyor asla başka bişey satmıyorlar bu dediklerinizde bence şikayet konusu
Öğretmenin ders işlemediğini düşünmüyorum çünkü öğretmenler birbirini takip eder genelde mutlaka oturup konuştukları falan olmuştur ama ders işlemeden sürekli sohbet ettiklerini düşünmüyorum açıkçası
Birde çocuklara nasıl kitap satıyorlar çocuk kitabı alıp eve götürüyor parasını ertesi gün mü getiriyor? Anne baba alma bu kitabı geri götür derse tavırları ne oluyor?

Okul aidatını vermeyin diye bi tavsiye çok ilginç. Okuldaki işçilerin parası varsa güvenliğin parası nerden veriliyor sanıyorsunuz bilmiyorum.

Okul aidatını vermeyin diye bi tavsiye çok ilginç. Okuldaki işçilerin parası varsa güvenliğin parası nerden veriliyor sanıyorsunuz bilmiyorum.
Bana geçen sene "hocam yol paranızı da zaten devlet vermiyor mu" dediği an anlamıştım durumun vehametini.
İnsanların çoğu okullara devletin yardım yaptığını düşünüyor. Köyümüze bir tane beyaz tahta alabilmek için aylarca dilendik ama vermemişlerdi. En son başka okulun fazlalarından aldık öyle kullandık.
aAaah ah kanayan yaram :D İçtiğimiz su bile (hatta içemediğimiz sadece totomuzu yıkayabilecek kadar temiz olan su) dünya parayken eğitimin ücretsiz olabileceğini kim çıkarmışsa sağlam uyurmuş.

Bundan 14 yıl öncede vardı..
Hala var demek ki..
Bizimkilerde durum farklıydı ama..
Öğretmene, öğretmenler gününde altın alan bi veliyi tabiikide bırakmaz..
Gözü gibi bakar hattaaaaaa o velilerin çocuklarına ayriyetten bi ilgi alaka sevgi olur..
5. sınıftayım matematik sınavı olduk..
Benim kağıda bakarak
-Kim bu -burda bi hakaret etti-
-Ben dedim :KK43:
-Bu böyle mi yapılır hiç mi kafa yok gibisinden konuştu..
Sustum oturdum en ön sırada veya bi arkasında falan yerim vardı ama öğretmenin yaptıklarına bakıyordum..
-Kim bu dalgalak yaa dedi bu seferde.
Benim içim rahat ama baktı ya benimkine
Kağıdın ad yazan kısmını değiştirdi konulma aynen şöyle dün gibi hatırlarım burasını
-Beyza nur ..... Kızım yaaaa bu böyle miii olurrrrrr gel ben sana anlatayımmmm..
Yavşak yavşak böyle konuştu..
Kaz gelen bi yerdi çünkü orası ama bizden bişey gelmezdi..
Haa ameliyat oldu giden tek öğrencisi bendim salak gibi..

Sınıf annelerine oldum olası uyuz olmuşumdur zaten. Nereye şikayet edebiliyorsanız edin. Böylelerine papuç bırakmayın. Çocuklukta yaşanan şeyler unutulmuyor genelde. Ben hala hatırlarım gıcık sınıf annelerini. Öğretmenler de hep kayırır hem böylelerini hem de böylelerinin çocuklarını. Öğretmene de çıkışın. Ne hakla geliyormuş derslere. Onu da şikayet edin.

Fotokobi parasını zaten veriyoruz vermek zorundayız da. Ama aidatı okuldaki hizmetlilerin maaşı için kullanıyorlarmış ( benim bildiğim hizmetliler devlet memuru). Işte wc ye sabun yokmuş vs. Hepsini devlet karşılamıyor mu? Az uz değil 50 tl istiyorlar
Valla bizden fotokopi parasi diye bir sey istenmezdi. Annem de lise ogretmeni ona sordum demin. Onlar da fotokopi parasi toplamiyormus devletin gonderdigi bi tonar kagit ve fotokopi kagitlari varmis, tum ogretmenler o sekilde hallediyorlarmis islerini. Fotokopi parasini da garipsedim kisacasi. Aidata gelince gercekten vermeyin o parayi. Yasal degil, vermeyin. Ilkokulda mudur bir arkadasimin agzini burnunu kirmisti aidati geciktirdi diye. Ustelik bi okulda kac ogrenci var hesaplarsaniz her birini 50 liradan, bes yuz ogrenci olsa 25.000 eder. Bunu da donemlik aliyorlar. Iki hademenin uc dort aylik maasinin 25.000 ettigini sanmiyorum. Ki az da olsa devlet de odenek veriyor bu maaslar icin.

Neden saçma buluyorsunuz?

O aidat adı altında toplanan aptal para için 2011 yılında bir öğretmenimiz yazmış, ben de bu vesileyle duyurayım madem:
700 öğrencilik bir okulun sabit giderlerini belirteyim. Bu giderler okulun bulunduğu çevreye göre değişiklik gösterecektir.

3 yardımcı personel maaş ve sigorta gideri ortalama 2250 TL.

Aylık ortalama deterjan,sabun vb temizlik malzemesi gideri 200 TL

Fotokopi ve kağıt gibi çaşitli kırtasiye gideri aylık 300-400 TL

Çeşitli tadilatlar ve cihaz-alet onarım giderleri ortalama 100-150 TL

Kısaca yıllık 25.000 TL personel ücreti

2000 TL deterjan,sabun vb

3500 TL Kırtasiye

1500 TL bilgisayar,cihaz vb onarım yedek parça(en az)

Ortalama yıllık bina boya badana vb gideri 3.000-5.000 TL

Toplam 45.000-50.000 aralığında...

Ödeneği olmayan bir kurum bunu nasıl öder,siz karar verin.
Birakin allah askina. Uc ayda bir elli lira toplanan okulumun tuvaletinde hic sabun gormemistim ben. Insanlar tuvaletin disina siciyorlardi ve onlar kuruyordu artik tuvalette. Hademe falan da is yapmiyordu yani. Ustelik bunu yapmak benim gorevim degil. Eger birkac isguzar olmasa, insanlar bu devletin gorevi diyip ayaklansa senelerdir uygulanan bu sacma uygulama olmayacak. Durumu olmayip veremeyen kac ogrenci yerin dibine sokuluyor okullarda haberiniz var mi ? Cok da onemli degil yani su durumda o para. Oturdugum sehrin en iyi anadolu lisesinde okudum ben, o kadar adi duyulmus bi okulun muduru herkes diploma alip kep atarken ben aidat vermedim diye diplomami vermedi bana, yerin dibine girdim. Sikayet edecegimi soyleyip aldim diplomami. Aidati savunan pek ogretmen de yok acikcasi, bu tip eksikler varsa aidat ne kadar gerekli diye bi mektup yazacagina yetkili devlet merciilerine yazsin mektubunu.

Birakin allah askina. Uc ayda bir elli lira toplanan okulumun tuvaletinde hic sabun gormemistim ben. Insanlar tuvaletin disina siciyorlardi ve onlar kuruyordu artik tuvalette. Hademe falan da is yapmiyordu yani. Ustelik bunu yapmak benim gorevim degil. Eger birkac isguzar olmasa, insanlar bu devletin gorevi diyip ayaklansa senelerdir uygulanan bu sacma uygulama olmayacak. Durumu olmayip veremeyen kac ogrenci yerin dibine sokuluyor okullarda haberiniz var mi ? Cok da onemli degil yani su durumda o para. Oturdugum sehrin en iyi anadolu lisesinde okudum ben, o kadar adi duyulmus bi okulun muduru herkes diploma alip kep atarken ben aidat vermedim diye diplomami vermedi bana, yerin dibine girdim. Sikayet edecegimi soyleyip aldim diplomami. Aidati savunan pek ogretmen de yok acikcasi, bu tip eksikler varsa aidat ne kadar gerekli diye bi mektup yazacagina yetkili devlet merciilerine yazsin mektubunu.
Okulunuz kötüye kullanıyor muydu kullanmıyor muydu bilemem ama işin iç yüzü öğrencilikte gördüğünüz gibi değil.
Her sene aidat verenlerin suçu ne o zaman? Vermeyenler biraz da onların hakkına girmiş olmuyor mu? Durumu olmayanlar için okul ayrı bir kontenjan açıyor zaten, bunun için ailenizin gidip maddi durumu bildirmesi gerekiyordu sanırım. Benim zamanımda sınıfımda çok vardı bu şekilde aidattan muaf olanlar.
Yani ya herkes versin ya kimse vermesin gerçi aidat kalktı artık pek toplayan okul da görmedim çünkü bu işleri öğretmenlere yıktılar. Devlet vermiyor arkadaşım ne yapalım? Pojeksiyonun kablosu bozuluyor, çocuk gelip camı kırıyor, dolap düşüyor, kapı kolları kırılıyor-bozuluyor. Kim kullanıyor bunları, kim bozuyor, kim kirletiyor bunları da düşünmek lazım.
Benim alerji problemim olduğu için tebeşirli tahtanın değişmesini istedim, devlet onu da karşılamıyormuş; ben 190 lira verecekmişim yeni tahta takılacakmış ama sınıfta sabit kalacakmış. Seneye gittiğim sınıfa götüremezmişim. Kısacası bize artık "herkes kendi sınıfından sorumlu" diyorlar.
Devlete istediğin kadar bildir umurlarında değil. Dağ başındaki köy okuluna bırak bir top fotokopi kağıdını sobada yakmak için 1 ton odun vermediler. Biz ancak şu kadar kömür veririz gerisini sen hallet diyerek kömürü boşaltıp çekti gitti devlet. Haydi öğretmen iş başına, topla ev ev odunları da kır çocukları ısıt, kömürü taşı ya da sözün geçiyorsa taşıt ortada kalmasın.
Bu çıbanın başını ben tamamen devlet olarak görüyorum. o saçma sapan kitapları ücretsiz dağıtacağına çocukların ellerine 5'er boş defter verse daha hayırlı.

Okulunuz kötüye kullanıyor muydu kullanmıyor muydu bilemem ama işin iç yüzü öğrencilikte gördüğünüz gibi değil.
Her sene aidat verenlerin suçu ne o zaman? Vermeyenler biraz da onların hakkına girmiş olmuyor mu? Durumu olmayanlar için okul ayrı bir kontenjan açıyor zaten, bunun için ailenizin gidip maddi durumu bildirmesi gerekiyordu sanırım. Benim zamanımda sınıfımda çok vardı bu şekilde aidattan muaf olanlar.
Yani ya herkes versin ya kimse vermesin gerçi aidat kalktı artık pek toplayan okul da görmedim çünkü bu işleri öğretmenlere yıktılar. Devlet vermiyor arkadaşım ne yapalım? Pojeksiyonun kablosu bozuluyor, çocuk gelip camı kırıyor, dolap düşüyor, kapı kolları kırılıyor-bozuluyor. Kim kullanıyor bunları, kim bozuyor, kim kirletiyor bunları da düşünmek lazım.
Benim alerji problemim olduğu için tebeşirli tahtanın değişmesini istedim, devlet onu da karşılamıyormuş; ben 190 lira verecekmişim yeni tahta takılacakmış ama sınıfta sabit kalacakmış. Seneye gittiğim sınıfa götüremezmişim. Kısacası bize artık "herkes kendi sınıfından sorumlu" diyorlar.
Devlete istediğin kadar bildir umurlarında değil. Dağ başındaki köy okuluna bırak bir top fotokopi kağıdını sobada yakmak için 1 ton odun vermediler. Biz ancak şu kadar kömür veririz gerisini sen hallet diyerek kömürü boşaltıp çekti gitti devlet. Haydi öğretmen iş başına, topla ev ev odunları da kır çocukları ısıt, kömürü taşı ya da sözün geçiyorsa taşıt ortada kalmasın.
Bu çıbanın başını ben tamamen devlet olarak görüyorum. o saçma sapan kitapları ücretsiz dağıtacağına çocukların ellerine 5'er boş defter verse daha hayırlı.
Ayni noktada birlesmiyor muyuz sizce de ? Problem devletse onlarin karsilamasi gereken seyi ogrenciye karsilatarak devletin durumu iyice umursamamasina sebep olmuyor musunuz ? Ben kimsenin hakkina girmedim, kimsenin vermek zorunda oldugu bir para degil bu. Cocugum olsun onunkini de vermem. Alabiliyorsa alsin ogretmen benden. Benim annem de ogretmen gayet bilgiliyim bu konularda. Annemden toplanmasini istiyor okul yoneticileri fakat annem toplamiyor. Her sey ayni tikirinda islemeye devam ediyor. Demek ki zaruri degilmis o para. Her donem o parayi verenlerin sucu da koyun olmalari. Birlik olmayi ogrenseler herkes ustune duseni yapacak. Ulkeye bak devlet okuluna gidecegim ama bir de para mi verecegim ? Alerjisi olan ogretmene tahta vermek zorundalar bi defa bu da ayri bir sacmalik. Ama islerin oyle yurumediginin farkindayim zira gecen sene annemin sakat bir ogrencisi okulun 3. Katina kadar babasinin sirtinda inip cikiyordu egimli yol olmadigindan. Basvurdular kendiniz yaptirin demisler, adam da kendisi yaptirdi. Her seye boyun egecegimize biraz birlik olalim. Ogretmen ogrencisinden para toplamasin bi defa. Dedigim gibi annem onaylamiyor ve toplamiyor. Cok da iyi yapiyor. Bir de yasal olmayan bir sey icin fakir cocuklara kontenjan ayirmislar cok duygulandim, pes dogrusu... Bir ogretmen olarak bu paranin toplanmasini savunmak yerine devletin eksigini tartisin derim ben.

Ayni noktada birlesmiyor muyuz sizce de ? Problem devletse onlarin karsilamasi gereken seyi ogrenciye karsilatarak devletin durumu iyice umursamamasina sebep olmuyor musunuz ? Ben kimsenin hakkina girmedim, kimsenin vermek zorunda oldugu bir para degil bu. Cocugum olsun onunkini de vermem. Alabiliyorsa alsin ogretmen benden. Benim annem de ogretmen gayet bilgiliyim bu konularda. Annemden toplanmasini istiyor okul yoneticileri fakat annem toplamiyor. Her sey ayni tikirinda islemeye devam ediyor. Demek ki zaruri degilmis o para. Her donem o parayi verenlerin sucu da koyun olmalari. Birlik olmayi ogrenseler herkes ustune duseni yapacak. Ulkeye bak devlet okuluna gidecegim ama bir de para mi verecegim ? Alerjisi olan ogretmene tahta vermek zorundalar bi defa bu da ayri bir sacmalik. Ama islerin oyle yurumediginin farkindayim zira gecen sene annemin sakat bir ogrencisi okulun 3. Katina kadar babasinin sirtinda inip cikiyordu egimli yol olmadigindan. Basvurdular kendiniz yaptirin demisler, adam da kendisi yaptirdi. Her seye boyun egecegimize biraz birlik olalim. Ogretmen ogrencisinden para toplamasin bi defa. Dedigim gibi annem onaylamiyor ve toplamiyor. Cok da iyi yapiyor. Bir de yasal olmayan bir sey icin fakir cocuklara kontenjan ayirmislar cok duygulandim, pes dogrusu... Bir ogretmen olarak bu paranin toplanmasini savunmak yerine devletin eksigini tartisin derim ben.
Sizin düşüncelerinizin cevabı örnek verdiğiniz insanda gizli aslında.
Şikayet etseydi tekrar tekrar, birlik olsalardı tüm engelliler, yaptırmasaydı madem. Ama işte o geçen sürede çocuğun yaşayacağı sıkıntıları göze almak istemediği için yaptırmıştır muhtemelen. Böyle büyük değşimler için çok zaman gerekiyor nedense.
Bizim 2500 öğrencilik okulumuzda 2 tane temizlik görevlisi var. Buna rağmen müdür gelip öğretmenleri azarlayabiliyor, haritaların üzeri neden tozlu diye. Öğretmenin görevi mi bu? Gittikçe her şey birbirine giriyor bence.
Her dönem dediğiniz o para artık toplanmıyor ayrıca, ben öyle biliyorum ancak sınıfın fotokopisi, ıvırı, zıvırı için dönemlik ya da senelik 5 lira gibi bir şey topluyoruz biz. Onun dışında bağışlarla ve zengin kısmın kapısını aşındırarak dönüyor bu çarklar.
Bir de merak ediyorum anneniz öğrenciden para toplamıyorsa fotokopi mi çekmiyor? Deneme sınavı mı yapmıyor? Yahut yapıyorsa nasıl karşılıyor bunları? Sınıf kitaplığını nasıl oluşturuyor? Milli bayramlarda nasıl hazırlık yapıyor? Çünkü bunların hiçbirini devlet-okul karşılamadı benim çalıştığım okullarda.

Şimdi okullarda velilerle işbirliği yapılarak farklı uygulamalar yapılıyor. Bazı okullara elektrik-su parası bile kısıtlı yollanıyor. Sabundur vs. onlar artı ücret olarak geçiyor. Ödenek bulunamazsa mümkün değil.

Ben bir köyde görev yaparken boş dersi olduğunda bahçede çay içen öğretmenler olurdu. Bu en doğal hakkı bir öğretmenin. Ancak şikayet edilmeye başlandı ve adımız "öğretmen ders saatinde çay içiyor"a kadar çıktı, ki böyle bir şey mümkün değil.
Çocuktur, belki farklı düşünmüştür. Ben sizin yerinizde olsam önce öğretmenle görüşürüm, müdürle görüşürüm. Bazı şeylerin silsilesi vardır, öğretmen adayı olarak bunları atlamayın derim.

Baktım konu halledilmiyor o zaman şikayet ederim. Ancak konuya hakim olmadan şikayet etmek pek hoş olmaz.

Fotokobi parasını zaten veriyoruz vermek zorundayız da. Ama aidatı okuldaki hizmetlilerin maaşı için kullanıyorlarmış ( benim bildiğim hizmetliler devlet memuru). Işte wc ye sabun yokmuş vs. Hepsini devlet karşılamıyor mu? Az uz değil 50 tl istiyorlar
hayır maalesef hepsi devlet memuru olmuyor hizmetlilerin sözleşmeli çalışanları var

Sizin düşüncelerinizin cevabı örnek verdiğiniz insanda gizli aslında.
Şikayet etseydi tekrar tekrar, birlik olsalardı tüm engelliler, yaptırmasaydı madem. Ama işte o geçen sürede çocuğun yaşayacağı sıkıntıları göze almak istemediği için yaptırmıştır muhtemelen. Böyle büyük değşimler için çok zaman gerekiyor nedense.
Bizim 2500 öğrencilik okulumuzda 2 tane temizlik görevlisi var. Buna rağmen müdür gelip öğretmenleri azarlayabiliyor, haritaların üzeri neden tozlu diye. Öğretmenin görevi mi bu? Gittikçe her şey birbirine giriyor bence.
Her dönem dediğiniz o para artık toplanmıyor ayrıca, ben öyle biliyorum ancak sınıfın fotokopisi, ıvırı, zıvırı için dönemlik ya da senelik 5 lira gibi bir şey topluyoruz biz. Onun dışında bağışlarla ve zengin kısmın kapısını aşındırarak dönüyor bu çarklar.
Bir de merak ediyorum anneniz öğrenciden para toplamıyorsa fotokopi mi çekmiyor? Deneme sınavı mı yapmıyor? Yahut yapıyorsa nasıl karşılıyor bunları? Sınıf kitaplığını nasıl oluşturuyor? Milli bayramlarda nasıl hazırlık yapıyor? Çünkü bunların hiçbirini devlet-okul karşılamadı benim çalıştığım okullarda.
Bunu yazmistim diger yorumumda, annem muhtemelen yasiniz kadar ogretmenlik yapmistir gayet iyi bir ogretmen, haliyle yapiyor dediklerinizi. Diger yorumlarimi okumadan yazmissiniz, okullarinda devletin gonderdigi birkac tomar a4 kagit ve fotokopi makinasi var. Bu sekilde hallediyorlar. Fotokopi parasi falan yok haliyle. Ha buna ragmen artik kalmadi dediginiz aidatin toplanmasini talep ediyor okul. Annem de toplamiyor dedigim gibi. Neyse zaten o kadar cok absurd sey var ki dediginiz gibi. Bunlarin cozulmesi bu ulkede gercekten imkansiz. On kisi hakkimizi arayalim dese yirmisi yalakalik pesinde zaten. Burda bir sey duzelmez. Allah ogretmenlere sabir versin ne denilebilir ki... Kolayliklar dilerim size de

Bunu yazmistim diger yorumumda, annem muhtemelen yasiniz kadar ogretmenlik yapmistir gayet iyi bir ogretmen, haliyle yapiyor dediklerinizi. Diger yorumlarimi okumadan yazmissiniz, okullarinda devletin gonderdigi birkac tomar a4 kagit ve fotokopi makinasi var. Bu sekilde hallediyorlar. Fotokopi parasi falan yok haliyle. Ha buna ragmen artik kalmadi dediginiz aidatin toplanmasini talep ediyor okul. Annem de toplamiyor dedigim gibi. Neyse zaten o kadar cok absurd sey var ki dediginiz gibi. Bunlarin cozulmesi bu ulkede gercekten imkansiz. On kisi hakkimizi arayalim dese yirmisi yalakalik pesinde zaten. Burda bir sey duzelmez. Allah ogretmenlere sabir versin ne denilebilir ki... Kolayliklar dilerim size de

Evet görmedim ve yorum yazarken gönderilmişleri göremiyorum. Ancak devletin öyle her okula gönderdiği bir yardım yok. Muhtemelen annenizin çalıştığı okul merkezi ve iyi bir okuldur. Öyle yerlere çok yardım gider nedense.
yani devlet genelde kıyıda köşede, köyde kalmış okullara pek yardım etmez. Peki okulda fotokopi makinesi kağıtlar olmasa anneniz ne yapacaktı? Cebinden karşılaması mümkün olmazdı sanırım.
Yani bir sene müdür yetkililik yaptım köyde, tek öğretmen tek müdür olarak, canımdan bezdim gerçekten. Anasınıfına yardımı dahi kadınlarkulübünden toplamıştım, anasınıfımızda oyuncak yok dediğimde milli eğitimin bana söylediği "başka yerden bulun". Kömür veriyorsunuz da odun yok nasıl yakarız bu sobayı dediğimde bana söylenen "onu da köylüden toplayın".

biz de fotokopi baski makinaları olmasına rağmen kağıt gönderilmiyor bizim okula öğrenciden kayıt olurken bir top a4 kağıdı isteniyor okulların farklı farklı uygulamaları olabilir
bende koalina gibi düşünüyorum devlet ilk başta doğru düzgün yardım verse okula kimse para toplamak istemez en sevmediğim şey benim de ama mecbur oluyorsun
bence yardımlar fazlalaşmalı devletin gönderdiği ya da ana sınıfına kayıt olurken yapılan gibi herkese her yerde aynı olmak koşulu ile örneğin bir elli lira yatıracak bankaya okulun hesabına veli daha da kimse bir şey istemeyecek ama topu öğretmen atmak daha kolay tabii sen topla bizi karşı karşıya getirme diyorlar kısacası

Back
X