Okulunuz kötüye kullanıyor muydu kullanmıyor muydu bilemem ama işin iç yüzü öğrencilikte gördüğünüz gibi değil.
Her sene aidat verenlerin suçu ne o zaman? Vermeyenler biraz da onların hakkına girmiş olmuyor mu? Durumu olmayanlar için okul ayrı bir kontenjan açıyor zaten, bunun için ailenizin gidip maddi durumu bildirmesi gerekiyordu sanırım. Benim zamanımda sınıfımda çok vardı bu şekilde aidattan muaf olanlar.
Yani ya herkes versin ya kimse vermesin gerçi aidat kalktı artık pek toplayan okul da görmedim çünkü bu işleri öğretmenlere yıktılar. Devlet vermiyor arkadaşım ne yapalım? Pojeksiyonun kablosu bozuluyor, çocuk gelip camı kırıyor, dolap düşüyor, kapı kolları kırılıyor-bozuluyor. Kim kullanıyor bunları, kim bozuyor, kim kirletiyor bunları da düşünmek lazım.
Benim alerji problemim olduğu için tebeşirli tahtanın değişmesini istedim, devlet onu da karşılamıyormuş; ben 190 lira verecekmişim yeni tahta takılacakmış ama sınıfta sabit kalacakmış. Seneye gittiğim sınıfa götüremezmişim. Kısacası bize artık "herkes kendi sınıfından sorumlu" diyorlar.
Devlete istediğin kadar bildir umurlarında değil. Dağ başındaki köy okuluna bırak bir top fotokopi kağıdını sobada yakmak için 1 ton odun vermediler. Biz ancak şu kadar kömür veririz gerisini sen hallet diyerek kömürü boşaltıp çekti gitti devlet. Haydi öğretmen iş başına, topla ev ev odunları da kır çocukları ısıt, kömürü taşı ya da sözün geçiyorsa taşıt ortada kalmasın.
Bu çıbanın başını ben tamamen devlet olarak görüyorum. o saçma sapan kitapları ücretsiz dağıtacağına çocukların ellerine 5'er boş defter verse daha hayırlı.