- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
- Konu Sahibi Incredible incredible
-
Çocuğunuzun bu şekilde korkması çok üzücü olmuş.Herkese merhaba
Geçen gün çocuklarla marketten eve gelirken ,bir binanın önünde tasmalı bir köpek vardı. Sahibi dışarıya çıkarmış ancak kendi binanin kapisinin önünde bekliyordu. Köpek biz geçerken havlamaya başladı . Sahibi birşey yapmaz merak etmeyin diyince yürümeye devam ettik. Oğlumu kovalamaya başladı havlayarak ,öbür çocuğumda bebek arabasindaydi . Adam hala binanın önünde birşey yapmaz diyor ama.,çocuk bu kendini kovalayan bir köpek olunca haliyle epey korktu . Adam gelip de köpeği sakinleştirmeye çalışmadı bile. Sadece uzaktan çağırdı.
O günden sonra köpekleri çok seven oglum hayvanlara karşı ön yargı oluşturdu. Bugün evdeki yemeklerden hazırlayıp dışarı koyacağim sirada biz onlara yemek veriyoruz o bizi kovalıyor dedi. Aynı zaman da korkmaya da başladı. Ben bu adama uyuz oldum , kendi besleyen çocuğu bu hale getirdi.
ne yapabilirim ya da yapabileceğim birşey var mı
Yok o cins bir köpek değildiKöpeğin cinsi nedir? Pitbull, rottweiler ve birkaç tane daha cinsin sahiplenilmesi, çoğaltılması, satılması yasak. Bu cinslerin dışındaki bir köpekse şikayetten sonuç alacağınızı sanmam
Beslenilmesi hukuka uygun bir köpek besliyor ve gerçekleşmiş bir köpek saldırısı da yok. Yani köpek korkutmuş olabilir ama saldırı olmamış sonuçta. Ne diye şikayet edeceksiniz ki?Yok o cins bir köpek değildi
Hapse atmasinlar tabikiNaapsınlar köpeği hapse mi atsınlar? Çocuğa o da bizden korktu o yuzden böyle yaptı filan gibi mantıklı açıklamalarda bulunun.
Üzücü bir durum yaşamışsiniz ama köpeği ne diye şikayet edeceksiniz?Herkese merhaba
Geçen gün çocuklarla marketten eve gelirken ,bir binanın önünde tasmalı bir köpek vardı. Sahibi dışarıya çıkarmış ancak kendi binanin kapisinin önünde bekliyordu. Köpek biz geçerken havlamaya başladı . Sahibi birşey yapmaz merak etmeyin diyince yürümeye devam ettik. Oğlumu kovalamaya başladı havlayarak ,öbür çocuğumda bebek arabasindaydi . Adam hala binanın önünde birşey yapmaz diyor ama.,çocuk bu kendini kovalayan bir köpek olunca haliyle epey korktu . Adam gelip de köpeği sakinleştirmeye çalışmadı bile. Sadece uzaktan çağırdı.
O günden sonra köpekleri çok seven oglum hayvanlara karşı ön yargı oluşturdu. Bugün evdeki yemeklerden hazırlayıp dışarı koyacağim sirada biz onlara yemek veriyoruz o bizi kovalıyor dedi. Aynı zaman da korkmaya da başladı. Ben bu adama uyuz oldum , kendi besleyen çocuğu bu hale getirdi.
ne yapabilirim ya da yapabileceğim birşey var mı
Yasadigim yerde çok fazla sokak köpeği var , mama kapları var onları yemiyorlar diye bizde çöpleri karistirmasinlar diye ayrıca yemek de koyuyoruz belli yerlere. Hatta oğlum götürüp kendisi koyar di. Böyle olunca da adama çok kızdım. Hayvanın suçu yok . O an tehlike olarak algıladı ama.sahibi doğru davranmaliydiGeçiyor merak etmeyin. Bizde ablamın komşusu köpeğini gezdirirken sevelim dedik, hayvancağız da oyun sandı oğlumun ayakkabısını yedi sallayarak almaya kalktı. Zor kurtardık. İlk bir kaç ay kaçtı köpeklerden ama zamanla yine yanaşmaya başladı. Siz korkutmazsanız alışır yine. Ben o da bebekti oynamal istedi fln demiştim. Siz de seni tanımak için koklamaya gelmek istedi. Bir daha yaklaşmayız istemezsen diyebilirsiniz
Ayy ne biliyim.hayvanin suçu yok. Kendimi doğru ifade.edemedim.sanirim. sahibine karşı sinirimÜzücü bir durum yaşamışsiniz ama köpeği ne diye şikayet edeceksiniz?
Bu anlık bi olay. Cocuk korktuysa tabi müdahale etmeliydi. Ama güzelce sevdirip aradaki sorunu çöźmedi mi diyeceksiniz şikayet ederken?Hapse atmasinlar tabiki
Sadece bir çocuğu kovalarken yanına gelip alabilirdi. Güzelce sevdirip aradaki sorunu cozebilirdi. Çocuk da köpek tramvasi olusturmamaliydi. Uzaktan bir şey yapmaz demekle olmaz.ki. gerçekten birşey yapmıyor olabilir. Ama çocuk kendini kovalayan bir köpek olunca haliyle korkar
O konuda konustum. Geçen yürürken yanımızdan grup halinde sokak köpekleri geçti. Anne bunlar birşey yapmadı diye şaşırdı çocuk. Bende zaten onlar birşey yapmaz ,sahibi yanlış davrandı o köpek o yüzden kovaladı diye açıklama yaptimSahibinin yaptığı doğru değil
Niyeyse bazı insanlar korkma işini keyfi sanıyorlar
Ama köpeği veya sahibini şikayet etmenizden bir şey de çıkmaz
Ortada suç yok çünkü
Çocuğunuzun korkusuna odaklanın bence
Baika yapacak bir şeu yok çünkü
Adama söyledim ama çocuklar korkuyor diye. Umursamadı ,yerinden kıpırdamadı bile.Çocukluk döneminde bir köpek saldırısına maruz kaldım ve şuan kabuslarıma girecek kadar en büyük fobim köpekler maalesef. Sesini bile duyduğum an titriyorumaşamıyorum bu fobimi.
Siz köpeği besleyerek, masal anlatarak filan çocuğunuzun korkusunu aşmasını sağlayın.
Şikayet etmeniz anlamsız olur zaten birşey de elde edemezsiniz, ama bir daha karşılaştığınızda çocuğunuzun korktuğunu ısrarla söyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?