• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şikayetçi olmalı mıyım ?

Yok, anlatamadım.
Bebek arabası kilitlenen bir şey değil mi? Kilitleyip, köpeğe sizin yönelmeniz ya da oğlunuzu yanınıza alıp ‘gel bak beraber sevelim seni arkadaşı gördü kovalamaca oynuyor’ demeniz gerekirdi.
Özellikle söylüyorum ki, aklınızda olsun bundan sonra böyle korku dolu anlarda sizin güvenceniz altında beraber adım atarsanız olaya çocuğun etkilenmesi en aza iner ve tehlike sinyali devre dışı kalır.

Benim çocuklarımın oyuncakları kapan, gözlerinin önünde annemin ayakkabısını çekip çıkaran sahipsiz köpekler oldu, aynen bu taktiği uyguladım ve sonuç başarılı.
hah bu yorumu sımdı gordum aynı bu taktık gercekten cok ıse yarıyor

bızım bır mekanımız var yaklasık 20 ye yakın k9 kopeklerının kapısında nobet tuttugu... onun hemen yanında bır bos alan

orada kızımın patene bısıklete bınıyor
bahceler bırbırıne bıtısık yanı kopek kafasını uzatıp bahceye uzanıyor nasıl havladıgını bır gorsenız benım dıyen adamı korkutur bırde hepsı bırden havlıyor

kopek resmen yırttı kendını gorsenız parcalamak ıstıyor sanırsınız oyle havlıyor hepsı bırden

onunde de patenle bale yapan bızım kız :KK70:

babanem guldu suna bak korkusu da yok dedı

olmaz tabı oncesınde kopege amanda aman çeeen buyudun de hav mı yapıyorsun bekcılık mı yapıyorsun yesınler senı oy dedım :KK70: yaklastım zaten parmaklıklar var ama guclu kopek bu havlayıs seklı yeter tırsmaya yıne de onu gorup uzak duralım demedım ozellıkle dıkkat ettım tedırgın olsaydım kızıma o hıssı aşılamıs olurdum

tırsıp kızım dur deseydım ondan korkacaktı

annenın sakin olması coook onemlı sokakta bır suru kedı kopek var bu tarz durumlar ıcın daha kontrollu olmak gerek

Seni çok iyi anlayabiliyorum. Köpekleri çooook sevimli buluyorum ve sevmek istiyorum ama maalesef korkuyorum. Kaldırımda giderken maazallah üstüme havlayarak gelirse muhtemelen yola falan atlarım. Nitekim yapmadığım şey değil 😔 çok tehlikeli bir şey aslında bu
Ben bu şekilde ayağımı kırdım, düzelmedi, senelerdir ayağım problemli. Bu sene de bir genç kamyon altında ezilip öldü köpekten korkup yola sıçradığı için. Ama konu sahibinin bahsettiği köpek sahibi için bizim canımız önemli mi? Değil kesinlikle. Umrunda değiliz. Böyle yazınca da köpek düşmanı damgası vuracaklar. Hayvanlarla gram derdim yok, bizim sokakta köpek dolu, gül gibi geçiniyoruz. Sıkıntı insan düşmanı hayvan sahiplerinde.

Hayır, bu dünyada tüm canlılar olarak eşit yaşam hakkına sahip olduğumuzu unutmamak gerekiyor diyoruz sadece.
Evet korkulabilir, benim de eklembacaklı böcek vb türlere karşı fobim var ama hiçbir zaman belediyeyi arayıp da ‘ilaçlayın, kaldırın bunları buradan’ gibi şikayetim olmadı.
Milyonlarca insanız, o hayvanlar sahipsiz ve bir şekilde yaşamaya çalışıyorlar betonlar arasında.
Onlar da insanlardan korkuyor, şiddet ve iğrenç şeylere maruz kalıyorlar.
Bu sebeple daha saldırgan hale gelip, zarar verebiliyorlar hemfikiriz lakin onları da rahatsız etmeden kendi dünyamızda yaşayabiliriz.
Köpek mi duruyor mekanın önünde, geniş çemberden geçerek ya da birinden o an rica ederek geçilebilir, illa kovalamaya itip kakmaya gerek yok.
Marketin önündeyse önünde yahu, kendince sahiplenmiş işte usulca geçelim gidelim ya da dünyada başka market mi kalmadı.

Siz yapıyorsunuz diye söylemiyorum,
gözlemlerimi topluca size cevap verirken açıkladım.
Yazdıklarınızda haklısınız, katılıyorum zaten. Her köpekten korkan onları zehirleyen insanlar değil. Aynen dediğiniz gibi böcekten de çok korkarım, öldürmem çubukla peceçeteyle dışarı atarım. Ben de siz yapıyorsunuz diye söylemiyorum, hiç öyle birisi gibi durmuyorsunuz, köpeğinin insanları korkutmasından zevk alan insanlar var. Misal konu sahibinin bahsettiği köpek sahibi düşüncesizlik etmiş, çocuğu köpekten korkar hale getrmiş. Düşüncesizlik etmiş diyorum, tanımdadan etmeden mimlemek istemiyorum. Böyle olacağını düşünmemiştir diye umuyorum. Yoksa bu gözler kasıtlı olarak devasa hırlayan köpeğini üzerimden almayanı gördü.

Valla ben de korkarim kopekten. Bu yasimda sokakta hic birsey yapmasa bile kopek gorsem zor gecerim. Cocugumu da haldir haldir dislerini gostere gostere kopek kovalasa ben de hic hosgoru gosteremem acikcasi ne munasebet. Bir zahmet tasmasindan tutsun

sahıpsız herhangı bır sokak kopegıde olabılırdı
sız o esnada gergın ve tedırgın bıle olsanız yansıtmayıp hatta gulup gel gel dıye kopegı kendınıze dogru cekıp sen oyun mu ıstedın oyun mu oynuyorsun dıyerek hem kopegın dıkkatını cocugunuzdan alsaydınız hemde cocugunuza suan oyun oynuyor senınle korkma sakın deseydınız bu surecı daha kolay atlatırdınız

ben sızın yerınızde olsam bu durumu duzeltmek ıcın tekrar cocuklarla cıkar aynı seyı yasar yanımda da ozellıkle mama bulundurur bak korkutmuyor kovalamıyor oynuyor dıyerek cocugun o korkusunun kırılmasını saglardım

bence tekrar cıkın ve sılıp bastan yasayın gececektır tedırgınlıgı

sız cok gerılmıssınız ondan korkmussunuz
dedıgım gıbı sahıpsız sokak kopegıde olabılırdı o ısrarcı kopek

hıc unutmuyorum balayında kapadokyadaydık kopekler kedıler ölumune ac ... marketden cıkıyoruz otele gıdene kadar kopek pesımızde yemek yıyoruz kedı dıbımızde hepsı ac ...
bır tanesı gercekten kocamandı ayaga kalktı boynuma atladı esım korkttu heeey dedı :KK70: dur dedım sakın ol hayvan ac ve o kendınce şirinlik yapıyor oynuyor

bır parca yemek verdım ve sakın durdum ısırsa benı parcalar mumkun degıl elınden kurtulamam ama korkar kacarsam tehtıt zanneder hayvan , sakin olacaksınız sızı sakın goren cocukda daha sakin olur deneyın goreceksınız
Bugün bu dediğinizi yaptım. Çocukları parka götürürken o sokaktan geçtim . Oğlum yanasmadi başta , o sokaktan geçmeye korkuyordu cunku . Bende belki sizinle oynamak istedi. Ya da daha önceden zarar veren çocuk olduysa ,siz de öyle yaparsınız diye korkmuş olabilir dedim . 2. Söylediğim kafasına yattı. Malesef dışarıda yoktu. Yoksa hem sahibiyle konuşup hem de cocuga sevdirecektim.

Bizim burda da adım başı sokak köpeği var . Sallamiyorlar bile bizi , kuru mamanın yüzüne bakmiyorlar öyle toklar. Onlardan hiç böyle bir olay yaşamadık şükür .

Bugün bu dediğinizi yaptım. Çocukları parka götürürken o sokaktan geçtim . Oğlum yanasmadi başta , o sokaktan geçmeye korkuyordu cunku . Bende belki sizinle oynamak istedi. Ya da daha önceden zarar veren çocuk olduysa ,siz de öyle yaparsınız diye korkmuş olabilir dedim . 2. Söylediğim kafasına yattı. Malesef dışarıda yoktu. Yoksa hem sahibiyle konuşup hem de cocuga sevdirecektim.

Bizim burda da adım başı sokak köpeği var . Sallamiyorlar bile bizi , kuru mamanın yüzüne bakmiyorlar öyle toklar. Onlardan hiç böyle bir olay yaşamadık şükür .
cok ıyı demıssınız aynen boyle bırkac kere daha devam edın ınanın gececek endısesı
benı cocukken babamın ıs yerındekı bekcı kopegı kovalamıstı ustelık elımle beslerım severım hıc bır hayvandan korkmam ben akrep bıle beslemıs bır ınsanım

nasıl kactıgımı hatırlıyorum kontes cok korkutmustu benı popomdan yakalamıstı can acıtarak ısırma degılde pantolonumdan tutup cekmıstı :D

babamda durmus ızlıyor sonra gulerek yanıma gelıp sen dursan oda duracak en fazla boynuna atlayacak bırsey yapacak olsa ben bılır mudahale ederdım kendı kendını korkuttun kendını kopege oyuncak ettın dedı
sonra bır ıkı cekındım baktım gercekten bırsey yapmıyor sonra alıstık

Benim kopegim bahceye ilk geldiginde kapidan cikar cikmaz kosturuyordu. Ilk gun bahce kapisina kdr geldi sonra durdu. 2. Gun bahcenin ortasinda durdu. 3. Gun beni gordu gozgoze gelince yerinden kalkti ama kosturmadi ztn o kdr zeki olmasa sitede barinamazdi biz farketmezdik. O gun belediye gelip almisti niye hic sevmedim diye mahvolmustum. sonra ben 24 saat olmadan geri aldim.isten geldim yuvadan hic cikmamis basini sevdim yuvasinin onune cikti Boyle boyle beni kendine bagladi pislik. Simdi ne cilveler ne oyunlar. Beni gorenler inanamiyor.. patisine dokundurmayan hayvan cak yapiyor pati veriyor don yat otur bekle yuvana gir hepsini biliyor dunyasini ve dunyamizi sevgiyle doldurduk..

Back
X