• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şikayetçi olmalı mıyım ?

a101 de geziyorlar hergün korkuyorum yazdım buraya.cevap:e hayvanlar üşümüştür :KK45: dev gibi sokak köpekleri kulübeleri de var ama a101 de ısınmalılarmış yaz aylarında hem de.
Köpeklerden korkmayan insanlar korkan insanlara karşı çok acımasız. Köpekleri sevmemekle itham ediyorlar anında ki ben mesela gayette seviyorum. Onlar için önemli olan köpekleri güzel şartlarda yaşatmaya çalışmak değil, özellikle bunu yaparken köpekten korkanlara acı çektirmek. Köpekten korktuğumuz için ölmeyi bile hakediyoruz.

size yemin ederim bir keresinde müşterinin satın aldığı soslu tavuğu kasadan çalıp yiyen köpeği gördüm bir keresinde de ağzında 3 ü bir arada kahve vardı.o kadar sahiplenmişler yani marketleri
3 u bir arada alan köpek bayağı keyifciymis yalnız 😂

Bu köpek sahiplerinin korkma bir şey yapma demesine de uyuzum
O bir şey yapmaz ama benim bir şey yapmayacağımın garantisi var mı?
Üstüme koşarak oyun için gelen köpeğe fobim olduğu için elimde ne varsa vurabilirim. İstemem bilerek zarar vermek ama korkuyorum, o anda neyapacağımı kestiremiyorum
Kaldı ki başıma geldi
Köpeğinizden eminsiniz karşı taraftan nasıl emin oluyorsunuz?
Benim eşimde benim gibi korkuyor. O da direkt kovalar veya bizi korumak için bir şey yapar.

Köpeğe değil de adama bir şey yapsanız ne güzek olur
Hödük
Bir şey yapmazmış
Al işte yapmış
Fobi için psikoloğa götürdüm masrafladı ödeyin de
Salak herif
Aptal
Ay hırsımı alamıyorum
Aklıma üstüme son hız koşan tasması köpeğin bir şey yapmaz yaa diyen pelinsu sahibi geldi

Köpeklerden korkmayan insanlar korkan insanlara karşı çok acımasız. Köpekleri sevmemekle itham ediyorlar anında ki ben mesela gayette seviyorum. Onlar için önemli olan köpekleri güzel şartlarda yaşatmaya çalışmak değil, özellikle bunu yaparken köpekten korkanlara acı çektirmek. Köpekten korktuğumuz için ölmeyi bile hakediyoruz.
Ben de çok korkarım .sadece kopekden de değil tüylü hayvanlara dokunamiyordum..kusa bile. sırf çocuklar benim gibi olmasın diye bunu yendim. Artık dokunup sevebiliyorum.

aynen öyle.ben her köpekten korkmuyorum.avm de vardı bugün sevdim minik bir köpeği.ama büyük sokak köpeklerinden aklım çıkıyor 2 kere saldırıya da uğradım.ama onların yaşam alanlarını çalmışız çekecekmişiz bu korkuyu diyenler var.yahu ben apartmanda yaşıyorum tarlada değil.evimin önünde niye kovalanayım?markete ptt ye giremeyeyim .yürüyüşe gidemeyeyimm çünkü grup halinde oradalar ve yürürken peşime takılıyorlar.yürüyüş parkuru da onlar için yapılmış ya.

Üstüme koşarak oyun için gelen köpeğe fobim olduğu için elimde ne varsa vurabilirim. İstemem bilerek zarar vermek ama korkuyorum, o anda neyapacağımı kestiremiyorum
Kaldı ki başıma geldi
Benim eşimde benim gibi korkuyor. O da direkt kovalar veya bizi korumak için bir şey yapar.

Hödük
Bir şey yapmazmış
Al işte yapmış
Salak herif
Aptal
Ay hırsımı alamıyorum
Aklıma üstüme son hız koşan tasması köpeğin bir şey yapmaz yaa diyen pelinsu sahibi geldi
Aynen adama çok kızdım . Tekrar görürsem konuşmayı düşünüyorum . Yaptığı çok yanlisti. Köpek havlıyor bunun hadi gel dediğini bile duymuyor. Yerinden milim kıpırdamadı . Rahatını bozmadı coxuklar orda ağlarken

Yok benim cidden kotu olaylar var once defalarca tas bulduk uyurken sopayla durttuler bir tanesi boncuk tabancasiyla nisan almisti uyurken basinda bagirip havlamak aksam karanliginda abartisiz saatlerce balkondan havlayip sinir bozmakta aklimda kalanlar arasinda ama bu gruba yapacagim birsey yok tek sorunlari bu degil deli deliyi gorunce sopasini saklarmis artik bulasmiyorlar. Ilk basta bonibon aldim pamuk size aldi ama siz ona boyle.. yapinca cok uzuluyor dedim yaaa yapmayiz dediler 3 gun surmedi. Bende anladiklari dile basvuruyorum.
En guzeli

Kaldı ki başıma geldi

Hödük
Bir şey yapmazmış
Al işte yapmış
Salak herif
Aptal
Ay hırsımı alamıyorum
Seni çok iyi anlayabiliyorum. Köpekleri çooook sevimli buluyorum ve sevmek istiyorum ama maalesef korkuyorum. Kaldırımda giderken maazallah üstüme havlayarak gelirse muhtemelen yola falan atlarım. Nitekim yapmadığım şey değil 😔 çok tehlikeli bir şey aslında bu

Bir hayvansever ve gönüllü sokak hayvanları besleyicisi olarak sizi haklı buldum.Köpecik oyun yapmış olabilir kendince yada oğlunuzu tehdit olarak algılamış ne bilsin ?ama sahibi bu duruma müdahale etmeliydi. Çocuğun korktuğunu görmüş sonuçta bişey yapmaz demekle sınırlı kalmamalıydı tepkisi.Adamı şikayet ederseniz köpeği alıp barınağa atablirler ki buna sebep olmak size kötü hissettirebilir.Ama adamı uyarın madem kendi bünyesinde besliyor sahip çıksın çocuğuna

Bir hayvansever ve gönüllü sokak hayvanları besleyicisi olarak sizi haklı buldum.Köpecik oyun yapmış olabilir kendince yada oğlunuzu tehdit olarak algılamış ne bilsin ?ama sahibi bu duruma müdahale etmeliydi. Çocuğun korktuğunu görmüş sonuçta bişey yapmaz demekle sınırlı kalmamalıydı tepkisi.Adamı şikayet ederseniz köpeği alıp barınağa atablirler ki buna sebep olmak size kötü hissettirebilir.Ama adamı uyarın madem kendi bünyesinde besliyor sahip çıksın çocuğuna
katılıyorum.köpeği olanlar birşey yapmaz deyince ben de sinir oluyorumm.sokakta sahip çıkmalılar hayvanlarına.sokak köpeklerinden zaten korkuyoruz bir de sahipli büyük köpekler sorunu var.kadın kocaman köpeği kamelyaya getiriyor biz otururken tasmasını çıkarıyor bir şey yapmaz diyor köpek hepimizin üstüne geliyor gülüyor.pandemi öncesi nöbet geçirdim ben böyle bir köpek yüzünden .ameliyatlıydım beynimden kadın biliyordu umursamadı bile.yani her köpek sahibi de normal değil.köpekler sevimli faydalı hayvanlar ama diplerinde de olmasınlar bir zahmet korkanların.

Yok benim cidden kotu olaylar var once defalarca tas bulduk uyurken sopayla durttuler bir tanesi boncuk tabancasiyla nisan almisti uyurken basinda bagirip havlamak aksam karanliginda abartisiz saatlerce balkondan havlayip sinir bozmakta aklimda kalanlar arasinda ama bu gruba yapacagim birsey yok tek sorunlari bu degil deli deliyi gorunce sopasini saklarmis artik bulasmiyorlar. Ilk basta bonibon aldim pamuk size aldi ama siz ona boyle.. yapinca cok uzuluyor dedim yaaa yapmayiz dediler 3 gun surmedi. Bende anladiklari dile basvuruyorum.
bu çocuklar sokakta köpeklere işkence yaparlar okulda da akranlarına.nefret ettim artık bunlardann.

bu çocuklar sokakta köpeklere işkence yaparlar okulda da akranlarına.nefret ettim artık bunlardann.

Yapiyorlar ztn. Anneleri sokakta indirip yola isetiyor mesela. Hepsi 5 7 yas civari kiz erkek karisik oynuyor. Bir aksam kizdim, biraz merhamet ogret bunlara asil kendine yapiyosun sen ugrasacaksin 3 sene sonra beni hatirla dedim. Gel pasam diye ikiz erkek cocuklarini cekistire cekistire gitti banada soyleniyordu. Neymis onlar cocukmus sokaktan bahceye honkurmesi ve tas atmasi normalmis. Gece 2 ye kdr uyumazlar scooter kullanirlar balkonda ciglik yarismasi yaparlar. Bir sokak kopegi yavruladi neler yaptilar anneleri 5.kattan seni isirirsa bende seni isiririm diye bagiriyordu. Tum apartman bir tuhaf bende artik satasinca cikip arkadaslarinmi geldi kuzum istedigin kadar bagir duzgun havlamayi ogrensinler diyorum 😂
Kac kere bagirdim kac kere uyardim unuttum
Kis geldi okullar acildida rahat ettik.
Esim bahcedeyken agacin arasindan bahcenin disindan oyuncak silah sokmus boncuk atacak esim bir bagirdi eve kactilar.
Hani korkutmak huzursuz etmek degil gercek kotuler zarar verdikce mutlu oluyotlar sanki basarili hissediyorlar.

Yapiyorlar ztn. Anneleri sokakta indirip yola isetiyor mesela. Hepsi 5 7 yas civari kiz erkek karisik oynuyor. Bir aksam kizdim, biraz merhamet ogret bunlara asil kendine yapiyosun sen ugrasacaksin 3 sene sonra beni hatirla dedim. Gel pasam diye ikiz erkek cocuklarini cekistire cekistire gitti banada soyleniyordu. Neymis onlar cocukmus sokaktan bahceye honkurmesi ve tas atmasi normalmis. Gece 2 ye kdr uyumazlar scooter kullanirlar balkonda ciglik yarismasi yaparlar. Bir sokak kopegi yavruladi neler yaptilar anneleri 5.kattan seni isirirsa bende seni isiririm diye bagiriyordu. Tum apartman bir tuhaf bende artik satasinca cikip arkadaslarinmi geldi kuzum istedigin kadar bagir duzgun havlamayi ogrensinler diyorum 😂
Kac kere bagirdim kac kere uyardim unuttum
Kis geldi okullar acildida rahat ettik.
Esim bahcedeyken agacin arasindan bahcenin disindan oyuncak silah sokmus boncuk atacak esim bir bagirdi eve kactilar.
Hani korkutmak huzursuz etmek degil gercek kotuler zarar verdikce mutlu oluyotlar sanki basarili hissediyorlar.
Bazıları topluma insan yetiştirdiklerini unutuyor sanırım. Bu çocuklar büyüyecek , şimdi bu şekilde büyuyen çocuk ilerde neler yapmaz. Hayvana eziyet edip bilerek zarar veren bir insanın topluma ne gibi bir faydası olabilir ki.

Bazıları topluma insan yetiştirdiklerini unutuyor sanırım. Bu çocuklar büyüyecek , şimdi bu şekilde büyuyen çocuk ilerde neler yapmaz. Hayvana eziyet edip bilerek zarar veren bir insanın topluma ne gibi bir faydası olabilir ki.

Ztn topluma faydali olma gibi bir gayeleri yok. 6 yil tum hayatlari evin onunde gecti. Buyuk bir alan var oraya dahi gitmediler gitmiyorlar ne park ne deniz ne gezmek.
Garip olan tum site boyle ve normal goruyorlar. Kapilarinin onunde yabanci biri dursa kovarlar. Bazen kendi aralarinda kavgaya tutusurlar. 3.kattan hortumla araba yikar bahcedeki cicekleri kovayla sularlar. Sokakta saatlerce kizartma yaparlar. Aramizda sokak + bahce agaclar var ama cok rahatsiz ediyorlar anlatamam.

Ztn topluma faydali olma gibi bir gayeleri yok. 6 yil tum hayatlari evin onunde gecti. Buyuk bir alan var oraya dahi gitmediler gitmiyorlar ne park ne deniz ne gezmek.
Garip olan tum site boyle ve normal goruyorlar. Kapilarinin onunde yabanci biri dursa kovarlar. Bazen kendi aralarinda kavgaya tutusurlar. 3.kattan hortumla araba yikar bahcedeki cicekleri kovayla sularlar. Sokakta saatlerce kizartma yaparlar. Aramizda sokak + bahce agaclar var ama cok rahatsiz ediyorlar anlatamam.
Çok ilginç insanlarmis

ya ne kadar abartıp uzatmışsınız. kafanıza takıp kendinize yazık ediyorsunuz. sahibi hatalı diyorsunuz da belki o anda adamın basireti bağlandı o da bişey yapamadı ya da köpeğin huyunu bildiği için öyle davrandı. benim de kedim var bakışından, kuyruk sallamasından bir sonraki hamlesini tahmin ediyoruz. hayvan sahipleri hayvanı nefesinden tanıyor yani. köpek muhtemelen oyun oynamak istedi. çocuğun korkması da normal zira o bir çocuk. yener korkusunu sizin de desteğinizle. al işte korkmayan çocuk korktu diye düşünmeye gerek yok. adamı nereye niçin şikayet edeceksiniz o da ayrı muamma.

Çocuğunuza o seninle oynamak için heyecanlandı ondan böyle davrandı derseniz korkusunda hafifleme olur mutlaka,lütfen beraber yemek su götürmeye devam edin korkusunu yenmesine yardımcı olun,hayvan sevgisinin çocukların duygusal gelişime katlısı çok büyük🙏❤️

Benim elimde bebek arabasi vardı. Kopege döndüm konuşmaya çalıştım ancak bize karşı direk havlamaya başladı. Akabinde de oğlumu kovalamaya , oğluma.birsey yapmazmis dedim ama ama kovalıyor anne beni diye kacmaya devam etti . Yani benim daha fazla yapabileceğim birşey yoktu
Yok, anlatamadım.
Bebek arabası kilitlenen bir şey değil mi? Kilitleyip, köpeğe sizin yönelmeniz ya da oğlunuzu yanınıza alıp ‘gel bak beraber sevelim seni arkadaşı gördü kovalamaca oynuyor’ demeniz gerekirdi.
Özellikle söylüyorum ki, aklınızda olsun bundan sonra böyle korku dolu anlarda sizin güvenceniz altında beraber adım atarsanız olaya çocuğun etkilenmesi en aza iner ve tehlike sinyali devre dışı kalır.

Benim çocuklarımın oyuncakları kapan, gözlerinin önünde annemin ayakkabısını çekip çıkaran sahipsiz köpekler oldu, aynen bu taktiği uyguladım ve sonuç başarılı.

Hayır, bu dünyada tüm canlılar olarak eşit yaşam hakkına sahip olduğumuzu unutmamak gerekiyor diyoruz sadece.
Evet korkulabilir, benim de eklembacaklı böcek vb türlere karşı fobim var ama hiçbir zaman belediyeyi arayıp da ‘ilaçlayın, kaldırın bunları buradan’ gibi şikayetim olmadı.
Milyonlarca insanız, o hayvanlar sahipsiz ve bir şekilde yaşamaya çalışıyorlar betonlar arasında.
Onlar da insanlardan korkuyor, şiddet ve iğrenç şeylere maruz kalıyorlar.
Bu sebeple daha saldırgan hale gelip, zarar verebiliyorlar hemfikiriz lakin onları da rahatsız etmeden kendi dünyamızda yaşayabiliriz.
Köpek mi duruyor mekanın önünde, geniş çemberden geçerek ya da birinden o an rica ederek geçilebilir, illa kovalamaya itip kakmaya gerek yok.
Marketin önündeyse önünde yahu, kendince sahiplenmiş işte usulca geçelim gidelim ya da dünyada başka market mi kalmadı.

Siz yapıyorsunuz diye söylemiyorum,
gözlemlerimi topluca size cevap verirken açıkladım.

sahıpsız herhangı bır sokak kopegıde olabılırdı
sız o esnada gergın ve tedırgın bıle olsanız yansıtmayıp hatta gulup gel gel dıye kopegı kendınıze dogru cekıp sen oyun mu ıstedın oyun mu oynuyorsun dıyerek hem kopegın dıkkatını cocugunuzdan alsaydınız hemde cocugunuza suan oyun oynuyor senınle korkma sakın deseydınız bu surecı daha kolay atlatırdınız

ben sızın yerınızde olsam bu durumu duzeltmek ıcın tekrar cocuklarla cıkar aynı seyı yasar yanımda da ozellıkle mama bulundurur bak korkutmuyor kovalamıyor oynuyor dıyerek cocugun o korkusunun kırılmasını saglardım

bence tekrar cıkın ve sılıp bastan yasayın gececektır tedırgınlıgı

sız cok gerılmıssınız ondan korkmussunuz
dedıgım gıbı sahıpsız sokak kopegıde olabılırdı o ısrarcı kopek

hıc unutmuyorum balayında kapadokyadaydık kopekler kedıler ölumune ac ... marketden cıkıyoruz otele gıdene kadar kopek pesımızde yemek yıyoruz kedı dıbımızde hepsı ac ...
bır tanesı gercekten kocamandı ayaga kalktı boynuma atladı esım korkttu heeey dedı :D dur dedım sakın ol hayvan ac ve o kendınce şirinlik yapıyor oynuyor

bır parca yemek verdım ve sakın durdum ısırsa benı parcalar mumkun degıl elınden kurtulamam ama korkar kacarsam tehtıt zanneder hayvan , sakin olacaksınız sızı sakın goren cocukda daha sakin olur deneyın goreceksınız

Back
X