​konu sahibi arkadaşım benim kuzenimde ögretmendi mersine gelmeyi çok istiyordu yanlış hatırlamıyorsam görevinin 10.yılında mersine geldi oda sınıf ögretmeni idi mersinin puanı yüksek diyor kuzenim.
ben de sinif ogretmeniyim.
Sinif ogretmenleri pek cok ilde norm fazlasi oldu bu yeni sistemle beraber. Zaten zor olan sinif ogretmeni atamalari imkansiza yakin bir hale gelmistir. Yine de Allah tan umit kesilmez ama o puanla zor. Il icinde bile 300 puanlarla yer degistirdiler il disini dusunemiyorum bile.
220 az bir puan değil ama sıkıntılı ne yazık ki. Bu sene yapılan 4+4+4ler sınıfçılar için çok elverişsiz oldu. atamaları zorlaştı. ancak seçimden önce tayin yapabilmek amacıyla sınıfçılar branşa kaydırıldı bu yüzden biraz açık olacaktır.
eğer siz de çalışıyorsanız ve tayin hakkınız varsa eşinizin gelmesi daha kolay olacaktır çünkü bu defa seçim yatırımı olarak eş durumuna yükleniyorlar.
eğer çalışmıyorsanız eş durumu olmaksızın 220 ile tayininiz olabilir ancak şu var; maraş-antep-mersin çok tercih edilen aynı zamanda özellikle maraş ve mersin karışıklık yaşanan yerler. eşinizin iyi bir okulda açık bulması neredeyse imkansıza yakın. (son tayinler için söylüyorum.) şu an bulunduğunuz yerde-şartlardan tamamen bıkkınsanız bu üç ilin herhangi birinde şartları pek iyi olmayan bir okul bulabilirsiniz.
ancak bulunduğunuz yerdeki şartlar ve okul iyiyse aynı şartlarda bir okul ararsanız o denklikte bir okul bulamayabilirsiniz.
ben de sinif ogretmeniyim.
Sinif ogretmenleri pek cok ilde norm fazlasi oldu bu yeni sistemle beraber. Zaten zor olan sinif ogretmeni atamalari imkansiza yakin bir hale gelmistir. Yine de Allah tan umit kesilmez ama o puanla zor. Il icinde bile 300 puanlarla yer degistirdiler il disini dusunemiyorum bile.