- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi KarincaKadin
-
Ah Gittim gitmez miyim. Sıkıntılı bir süreçten çıktığım için normal olduğunu kendime zaman tanımam gerektiğini söyledi.Bi psikolaga gidip yardim alabilirsin...
KoçHangi burçsunuz?İkizler mi?
Susuyor muydum bilmiyorum. Ama içimde biriktirme huyum pek yoktur. Ama şimdi diyorum. Şap diye. Böyle kibarlaştırmadan. İnceltmeden.Zamanında çok şeye tahammül edip sustun mu? İçine attın mı herşeyi? Ben de aynı durumdayım çünkü sanırım bu çok tahammül etmekle alakalı bişey. Şimdi herşeyi dank diye söylüyorum kimsenin ne düşündüğünü de düşünmüyorum. Bence daha iyi böyle en azından içinde kalacağına herşeyi söylemek daha güzel :) ben açıkçası bu huyuöu daha çok sevdim :))
Susuyor muydum bilmiyorum. Ama içimde biriktirme huyum pek yoktur. Ama şimdi diyorum. Şap diye. Böyle kibarlaştırmadan. İnceltmeden.kaba tabiri ile odun gibi.
Evet birşey ikinci kez sorulunca söylediğim gibi .... diyorum. Ama söylediğim gibi öyle bir çıkıyor ki anlatamam.İkinci durumun bire bir aynısı var bende de. Bir şey tekrar edilince hafakanlar basıyor beni de. Eşim ile sorun bu, bir de annem. Annem her şeyi milyon defa tekrar eder. Kadında alışkanlık olmuş, bazen kendimi tutamayıp "Anne, salak değilim yani artık bi sussan mı?" dediğim olur. Eşimde ise bana tekrar ettirme durumu var, unutur ya da duymaz ya da anlamaz ve benzeri, ben de aynı şeyi tekrar söylerken sinirlenirim. Bir kerede anla işte.
Bu huy sanırım, "Sinirlenme" diye tekrar ediyorum içimden bazen. Yani tam manasıyla sıyrılmış değilim bundan, çözüm çıkarsa konunuzda, takipteyim.
İlk madde ise, yerine göre değişiyor. Daha doğrusu moduma göre. İyi bir animdaysam, tabiri caizse kıvırmak, üstü kapalı geçmek kolay oluyor. Ama sinirle bir araya gelirse, o zaman dümdüz söylüyorum. Çalıştığım dönem aynı cümleyi müdüre ben de kurdum.
Bu öfke kontrolü ile ilgili bir şey sanırım. Yani tabanında sinirle beslenen, tükenen sabırla ortaya çıkan bir şey. Buna mı yoğunlaşmak, bunu mu çözmek gerekiyor acaba :/
Uzgunum baby duzelmeyeceksin
Ama bu ikisi de guzel ozellikler , cevrendekiler zamanla kirilmamaya baslayacak sen de zamanla pat diye soylememeye baslayacaksin ama hicbir zaman eskisi gibi naif olmayacaksin
Hayat bize bunu hediye etti oyle dusun ve mutlu olmaya bak yeni "sen" ile
Yolunuda söyler misin? Cidden istiyorum. Bana göre çok normal söylüyorum. Ama çok kırıldım diyor çevremdekiler.İş ortamındaki insanlar ile ailenizi karıştırıyorsunuz..İş ortamında rekabet,başarı,mücadele var.Kapitalist sistemin dayattığı birçok şey olduğu için direk soylemenizde sakınca yok.Tersi olursa sui istimal durumu olup ezebilirler.ama aile bambaşka..Ailede rekabet, karşılaştırma,önde olma,kazanma gibi durumlar yok.sevginin, saygınin , hoşgörü nun,bağlılığın olduğu bir ortamda daha naif olmaya gayret edinin.kaplerini incitmeyin.biraz tutun kendinizi.
İnşallah kırmam. Bende çok istiyorum.Ey can kimseyi kirma..sozden ağıri yoktur..Beden cok yükü kaldırır ama gönül her sözü kaldıramaz...Hz mevlana
Bende sizin gibiyim eskiden kimseyi ama inanın arsız insanları bile incitmekten çok korkardim.cok uzun yıllar hep böyle naif,hassas devam ettim.buyuk darbeler aldıktan sonra 30 lu yaşlara gelince hele kalp kirmamayi düşünmez hale geldim.sizi anlıyorum.birde zannedersem bu yaşlardanmi edindiğim tecrübelerdenmi bilinmez insanların sahteliklerini, menfaat için yapmış oldukları herşeyi veya kullanmaya çalıştıklarını filan daha çabuk görüyorsun.o yüzden kirilirsa kırılsın diyorsun,seni rahatsız etmiyor.fakat bazen yanlış zanna kapiliyor olabiliriz.bence bunun formülü hemen soyleme,soyleyecehin sözü düşün.kirilirmi diye.sunu bilki çok samimi olmak ağzına gelen her sözü direk söylemek değildir.20 yıllık dostun dahi olsa onu incitmeden soylemeli sözü.Hele anne ve babanizsa biraz daha dikkatli olup hemen söylemeyin.Kalplerimiz kırılıyor dediklerine göre kırıcı konuşuyorsunuz demekki.Düşünerek hemen söylememek benim formulum.Yolunuda söyler misin? Cidden istiyorum. Bana göre çok normal söylüyorum. Ama çok kırıldım diyor çevremdekiler.
Eskiden mi çok sessizdim diyeceğim alışamadılar.
Ama deneyeceğim susmayi.
Eskiden ınsanları kırmaktan çok korkardım. İncinmesinler kırılmasınlar isterdim. Çokta özenli davranırdım herkese karşı.
Fakat zaman geçti ben geldim 34 yaşıma. Şimdi bağırıp çağıran birisi değilim hala ama. Kendimde sevmediğim özellikler oluşmuş. (Zorlu bir dönem atlattım).
1. Haksızlık karşısında susamıyorum. Doğru neyse mutlaka söylüyorum. Bu iyi gibi gözükebilir ama bazen olmuyor. Asla kıvıramıyorum. Şap diye söylüyorum.
Yani en basit: iş yerinde yapmam gereken bir iş vardı. Yapmadım. Neden dendi. Boşandım zor bir süreçti falan falan kıvırabilirdım. Ama ben direk ben yaptıkça iş yüklüyorsunuz diye yapmadım dedim. Herkes şok. İçten içe bende şok.
2. Si ise Bir konunun 2. Kez anlatılmasına ve gereksiz soru sorulmasına tahammülüm yok. Televizyonda haber programı izlerken, sunucu birşeyi 2. Kez tekrarlayınca bile sıkılıyorum. Evet anlatmıştın diyorum hemen.
Bu iki özelliğimde iş anlamında bana çok artı getiriyor. Ama ailem için öyle değil. Herkes kırıldığını söylüyor. Açıkca söyleme diyorlar ama yapamıyorum.
Sorum şu bu bir rahatsızlık mıdır? Bu süreçleri yaşayıp eski naif kimliğine dönen var mı?
Saçma gibi ama sürekli yanımdaki ınsanları gerdiğimi hissediyorum.
Teşekkürler. Dikkat edeceğim kesinlikle.Bende sizin gibiyim eskiden kimseyi ama inanın arsız insanları bile incitmekten çok korkardim.cok uzun yıllar hep böyle naif,hassas devam ettim.buyuk darbeler aldıktan sonra 30 lu yaşlara gelince hele kalp kirmamayi düşünmez hale geldim.sizi anlıyorum.birde zannedersem bu yaşlardanmi edindiğim tecrübelerdenmi bilinmez insanların sahteliklerini, menfaat için yapmış oldukları herşeyi veya kullanmaya çalıştıklarını filan daha çabuk görüyorsun.o yüzden kirilirsa kırılsın diyorsun,seni rahatsız etmiyor.fakat bazen yanlış zanna kapiliyor olabiliriz.bence bunun formülü hemen soyleme,soyleyecehin sözü düşün.kirilirmi diye.sunu bilki çok samimi olmak ağzına gelen her sözü direk söylemek değildir.20 yıllık dostun dahi olsa onu incitmeden soylemeli sözü.Hele anne ve babanizsa biraz daha dikkatli olup hemen söylemeyin.Kalplerimiz kırılıyor dediklerine göre kırıcı konuşuyorsunuz demekki.Düşünerek hemen söylememek benim formulum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?