Sıkıntılardan kurtulamıyorum...

Görümcenizle gereksiz muhabbeti uzatmayın. o istediği kadar sen kardeşimsin desin. Allah korusun yarın bi gün eşinizden ayrılsanız sizi tanımaz bile. aynı şekilde kendimden örnek vereyim. görümcemi ablamla bir tutabilirmiyim, yada ablamın eşini ablamla bir tutabilirmiyim? Asla.... benim için önce ablam gelir. zaten ondan başkasına da sen benim kardeşimsin demem böyle hissetmem çünkü, kimse böyle hissetmez. ha gelinini seven görümceler olur yakın hisseder, ama bu senin görümcen asla değil. hastalığını (Allah acil şifalar versin) çok güzel kullanmaya başlamış, herkes üzerine düşüyo sen haklısın diyor herhaldeki senden de aynısını görmek istiyo, göremeyincede sana psikolojik baskı uygulamaya çalışıyor. eşimde dahil kimse bana annene çok gidiyorsun diye karışamaz sakın sende karıştırma. o benim annem tabi gidicem eşim gelmek istemezse bile ben yalnız giderim ona ısrar etmem ama kimsede bana annene az git diyemez de kestir at. sakın taviz verme..........

Görümcen lüzumsuz davranıyor orası belli de senin ablan ne diye laf sokuyor eşine? Bu aileler, ablalar falan neden sizi rahat bırakamıyor? Sizin karı koca mutlu olmanız ailelerinizi niye bu kadar üzüyor?

ona ne zmn ugrıyım desem oda annesinde zaten.onun annesi ve kaynanasıda aynı binada oturuyor.kendi gözümle görüyorum annesine gidiyor kaynanasına beş dk ugruyor.oda yengesi oluyor aynı zamanda akrabalar yani emnm o yzden ugruyodur.onun kaynanasıda hasta yatalak hiç görmüyorum gidip ilgilendiğini.kaynanamda bel fıtıgı çıktı benden her gn oraya gitmemi bekliyor eminim.
yılbaşında önce kaynanamlara sonra bize sonra kendi ewimize gittik.kaynanamdayken laf sokmaya başladı' anne daha oğlunu yılbaşlarında bekleme' bilmem ne.sustukça üstüme geliyor.sağolsun eşim beni savunuyor onunla yalnız bırakmamaya çalışıyor.
benm ablamda eşimle pek anlaşamaz ama tatlı atışırlar.eşim bişeye sinirlense söyler ablama yapma der ama ben diyemiyorum işte.

Eşim ev için kredi çekmişti borcu var 3 sene.bugün aradı bi dükkanmı ne bulmş yine kredi çekicem olursa senide kefil göstercem dedi.olmazsa senden maaşında 300-400 ödersin yapamazsak satarız dükkanı dedi.
Ne demek bu.kefil olmak tehlikeli değilmi?

kaynanam fıtıktan ameliyat oluyor yarın.oradaydık dün.tabi görümcemde.bundan sonra sen iş yapamazsın anne bi hafta ben bi hafta gelinin gelir temzliğini yapar dedi..
yapmak sorun değilde ben zaten çalışıyorum bi hafta kendi evimi bi hafta orayı temizlersem ömrüm temzlik yapmaklamı geçecek.onuda geçtim.aşırı titizler yaptıgım hiç bişeyi begenmezler eminim bi kulp bulurlar.off.büyümek gerçekten çok zormuş...

ah benim canım ya kendisi kaynana olupta hala kaynana derdiyle uğraşanlar var velhasıl budertler bitmez Allah hastalık vermesin, beterinden saklasın

Allah Allah, ona mı kalmış plan program yapmak. Eşine de sen de, ayda iki kez kadın tutalım annen için, parasını verelim, ben kendi evime zor yetiyorum diye.

Annenlere gittiğinde görümceni de onlara çağırsan bir kaç kere gelmezse ben seni çağırdım diyip üste çıkabilirsin ?

eşim yanımda yokken böyle laflar söylüyo bana zaten,söylüycem eşime bugün.annesi zaten ev işleri yüzünden böyle oldu,bi hafta kendi evimde bi hafta orada temzlik yaparsam bende aynısı olurum dayanamam.

annemlerede uyuz oluyo görümcem oraya gittiğimiz için o yüzden çağırmam söz konusu bile olamaz neler diyeceğini hayal bile edemiyorum.

esinizle zaten herseyiniz ortak kefil olmak niye tehlikeli olsun adam mal sahibi olacak beraber odeyeceksiniz kredinin kolay cikmasi icinde sizi kefil gosteriyor zaten soylemis odemekte zorlanirsak satariz demis ama dukkan her zaman icin evden daha karli bir yatirimdir

eşim ne yapıyor ediyor en son benim haberim oluyor.dün bu dükkan işini telefonda söyledi oda benim bilgilerim gerekmişte ondan.ablası bankada çalışıyor onu arıyıp soruyor kardeşini arıyor ama bi beni arayıp böyle böyle bişey var ne yapalım demiyor.

canım kadın resmen uğraşıyor seninle bu nasıl bi kıskançlıktır yaaa kardeşini ailendenmi kıskanıyor anlamadımki tamam benim ailemle eşimin ailesi aynı mahallede oturuyor annenlere çok gitsen oraya az gitsen belki ufak bi sitem eder ama bukadarda üstelenmezki yawww....bak ben sana görümcemin böle bi konuda açtığı konuyu ve aldığı cevabı anlatayım henüz 2 aylık ewliyiz ve ben 2 gün üst üste annemlere gittim işim vardı orda ve kayınvalideme o süre zafında bir kere gitmiştim neyse benim çok sewdiğim bi köpeğim var canımdan bir parçadır sanki annemlerde bıraktım onu ewlendikten sonra...işlyerimize uğradım annemlerden sonra yolumun üstü...görümcemin suratında garip bi ifade şöle bi konuşma geçti aramızda yalnız konuşurken yüzüme bakmıyor bilgisayarda geziniyor öle boş boş...
görümcem:canım darılıyoruz valla bize hiç gelmiyorsun hep annenlerdesin...
ben ne dmeek abla ben 15 gündür annemleremi gidiyorum bu nerden çıktı...
görümcem:valla ne biliyim biz zorla getiriyoruz sanki seni bizim ewe...
ben:sende ewlenceksin bikaç ay sonra anneni özleyince görcem seni hem işim vardı orda...
görümcem:valla ben bilmem köpeği bile görmeye daha çok gidiyosun...
ben:eee çünkü çok sewiyorum köpeğimi tabiki gitcem
burda surat bana döndü ve benim sinirden elim ayağım boşaldı....çok seweriz birbirimizi ama bazen böle abuk sabuk konuşması oluyor birdaha asla ama asla bana bize gelmiyorsun oraya gidiyorsun diyemedi...

uff ufff zor bi imtihan bu kadin ya
hastaysa hasta herseyin bi siniri var fazla tepene cikarma canim cokda yuz goz olma
birazda hastaligin verdigi dokunulmazlikla bu kadar laubali olabiliyor sanirim bu kadin
olmazsa acik acik kayinvalidene kayinpederine anlat
rahatsizliklarini dile getir gerekirse onlar engel olsun kizlarina
hasta diye seslenmiyorum ama gercekten canima yetti de
bu gidisle allah korusun sende bi hastalik cikar

beyin tümörleri bu tip davranışlara neden olabilir. Mesela çok kibar bir kişi birden küfürlü konuşmaya başlayabilir. kuzenimin iki tane tümörü vardı o zamanlar araştırmıştık. bence üstüne gitmeyin. sonuçta hakılı bir sebebi var bu tutarsız ve asabi davranışlarının. onun iç dünyası çok karışıktır şimdi. özellikle çocuk sahibi olma konusunda.
eşinin maaşını gizlemesi konusunda da tek aklıma gelen olasılık ailesine yada ablasına gizliden maddi yardım yaptığı. ataerkil aileden modern aile geçememenin getirdiği sıkıntılar. bir nevi kuşak farkı işte. ekonominizi çok etkilemiyorsa umursama huzurunuz kaçmasın.

Sen cidden çok uzatmışsın arkadaşım, baktın konu almış başını gidiyor "işim var konuşacak vaktim yok" deyip çıkacaktın.

Ha yok ille de konuşacaksan o zaman da cevabını verecektin.

Sen hem görümce hasta diyorsun, hem de onunla tartışmaya giriyorsun, sonra aklına hasta olduğu geliyor karşısında mıy mıylanıp duruyorsun.(çok afedersin ama öyle olmuş biraz)

Ya cevabını ver sustur, ya da "yüz göz olmayayım, zaten hasta" diyorsan lafını kes konuşma hiç konuşturma bile.Yoksa senin çekeceğin bitmez, biraz da sen kendine yapıyorsun ne yapıyorsan yalan yok.

evet mesajlarda bende uzattım ama gerçekten çok sinirlendim çok zoruma gitti kaç günlük gelinimki daha benmle ugraşıyor.ona kaynananaa gitmiyorsun falan diyen neden yok.o görümcesine bagırıyor çağırıyor kızın sesi çıkmıyor nerden buluyo bana bunları deme hakkını.bazen o kadar iyiki canım cicim.ama bazende bu şekilde.o yüzden onunla karşılaşmak istemiyrum buda eşimle aramda sorun yapıyor bazen.
eşim ailesine para vermiyor eminim bundan ama bazen söylüyor bu kadar alıyorum diyeçgeçen gün sordugumda öle geçiştirdiği erkegin maaşı sorulmaz dedi.
kaynanam hastaneye yattı dün,bu gece yanında görümcem kaldı.eşim dün dediki semraya söyle cumada ben kalıcam de.dedi.
neden semraya söylüyorum dedim annene babana söylemiyorumda neden ona söylüyorum dedim.çünkü o kalıcak hep yanında erkekleri alsalar ben kalıcam dedi.
sinir oldum.
sanki ablaları ailenin merkezi herşey ondan soruluyor.
aradım bende demin.bu akşam ben kalcam dedim görümceme,oda işe gidiyomuş yoldaymış.yok ben kalıcam sen çıkışta gidersin yiyecek götürürsün ben gelene kadar durursun sonra ben kalırım dedi.bana kıyamıyormu ben varken sen kimsinmi diyor anlamıyorum.fazlamı abartıyorum herşeyi.

O hakkı ona sen veriyorsun çünkü, anlamak bu kadar mı zorBu sırf görümcen için değil çevrende herhangibiri için de geçerli, karşındaki kötü niyetli ise yerli yersiz konuşmasına da fırsat verirsen elbette ağzına geleni çekinmeden söyler.Bu yüzden bu topikte eşinin ailesiyle anlaşamayanlara mesafe koymaları tavsiye ediliyor ya.Lütfen bu kadar iyi niyetli olma

Ne yapayım peki nasıl mesafe koyayım? Gelmiyosunuz diye küsüyor eşimle kötü oluyorum bu sefer.görüşmesem olmuyor,görüşsem hiç olmuyor.kaynanamlarda 2 gün kaldım evlendiğimden beri o iki gün görümcemde orada kaldı.dedimya onlara gitmeyince trip yapıyor eşime.ablası oda kızıyor bağırıyor hatalı oldugunda ama bi yere kadar.
Laf sokmalarına karşı sessizmi kalmalıyım yoksa cevap verip terslemelimiyim?
Zoruma giden bişey söyleyincede bişeyler takılıyo boğazıma susuyorum o an konuşsam ağlıycam çünkü bu huyumdan nefret ediyorum sonra düşünüyorum neden böyle demedm böyle davranmadım diye ama elimde değil çok pasifim galiba.

Stratejik davran, konuşma ama aynı zamanda da konuşturma, mesela msnde mi başlattı konuşmayı lafını kes, işim var de çık.Ya da "annene neden gidiyorsun daha fazla" deyince "elbet giderim benim annem, sen annene gitmiyormusun" de en fazla, ama onun cevap vermesine fırsat verme, yüzyüzeyseniz cevap verse bile onu umursamadığını belli et.Karşısında durup ağzının içine bakarsanız elbette her şeyinize karışır.Anne baba karışsa amenna ama görümce nedir ya?Ailede sizin emsaliniz neticede.

Maillerine baksanıza direk annene gidiyosun falan demiyo öyle dese belki elbet gidicem falan derimde.lafları hep ima,ne söylemeye çalıştıgını anlamyorumki.öyle yapıcam bundan sonra he diyip geçicem yoksa yuvamızı bile yıkar bu kadın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…