Sıkışmış hissetmek

elmaarmut1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2021
28
6
1
27
Merhaba herkese uzun zamandır takip ediyorum bu siteyi çok güzel insanlar var burada birilerinin derdine ortak olup onlara fikir veren yardımcı olan bende yazmak istedim içimi dökmek istedim kendimce derdimi biraz uzun olacak ama şimdiden teşekkür ederim okuyup bir şeyler yazarsanız. 22 yaşındayım 2,5 yıllık evliyim köyde yaşıyoruz kayınvalidemlere 10 dakika uzaklıktayız eşim ailesine çok düşkündür her gün gider yanlarına benimde gitmemi ister annesiyle kardeşleriyle aramız iyi çok şükür ama babasıyla pek iyi değil hiç rahat hissetmiyorum orada ya her an kızacak gibidir küçük düşürür gerçi herkese aynıymış zamanla gördüm bunu eşimle normal giden bir evliliğimiz var ama son zamanlarda aslında istediğim hayatın bu olmadığını anladım iki yıldır bir uzak yolculuğa çıkmamışız bir tatile gitmemişiz birkaç kez gezmek için alışveriş için çıkmışızdır ama onun dışında hiçbir aktivitemiz yok günün yarısını yalnız geçiriyorum bu evde bütün hayatım iki ev arasında geçip gidiyor sanki artık kendimi hasta gibi hissetmeye başladım evi her gün temizliyorum ama hala kirliymiş gibi geliyor bir yerin örtüsü kırışsa dünyanın sonu sanki eşim çıkıp gidiyor bazen gitmesin istiyorum o kadar tepki gösteriyorum ki yalnız bıraktığı için içim sıkılıyor gidince oturup ağlıyorum öyle masraflı bir insan değilim mala eşyaya düşkünlüğüm yoktur tek istediğim biraz farklı yerler görmek bu rutinden çıkmak son zamanlarda çok arttı kavgalar birbirimizi seviyoruz ama artık zarar vermeye başladı bu ilişki bir kez vurdu bana sonra da pişman oldu zaten bir daha yapmadı boşanmayı istemiyorum ama sürekli aklıma geliyor yeter diyip çıkıp gitmek istiyorum çocuk istiyoruz o da olmuyor altınları birikimimizi babasına verdik bir gün çıkıp istemedim kendinden şimdi araba aldık babası yardım etti alırken bize borcu vardı zaten sırf yardım etti diye maaşı yatar yatmaz babasına atıyor hepsini bende istiyorum ki para biriktirelim tek bir arkadaşım yok burada bütün mahalle yaşlı emekli insanlarla dolu bir komşum yok çok bunaldım bazı şeyleri ben mi büyütüyorum bilmiyorum ama artık çok sıkıldım her şeyden.

Bulunduğun duruma göre bu yaşadığın hisler çok normal. İnsan arada bi başkasıyla sohbet etmek ister (arkadaş veya aile..). Bunları yapmayınca depresyona gitme ihtimali çok yüksek özelliklede eski hayatınız sosyalse. Madem kimse yok diyorsunuz, tak kulaklığı son ses müzik aç yürüyüşlere çık. Hem spor yapmış olursun hemde birazda olsa evden çıkmış olursun. Evde kendine yeni hobi edinmeye bak. Veya bir hayvan al, ev arkadaşı olarak ? Mesela kedi, evde yalnız olmazsınız? Temizlik konusuna gelince, çok fazla takma, takıntı haline gelebilir ve hastalık oluşabilir.

İnanın yapıyorum bu söylediklerinizi ama etkilemiyor köpeğimiz vardı öldü sonra da almadık başka

Görücü usulü ama hiçbir zorlama falan olmadı sanki görücü usulü değilde severek evlenmiş gibiyiz

Size sunabildigi yasam sartlari belliydi yani? Bazi insanlarin hayati cok kücük bir cemberde gecer, rahatsiz olmazlar. Ama sizin yasinizda cok genc yani sıkılmanız cok normal. Iki kisilik evde ne kadar temizlik yapilir ki.

Çocuk Allah'tan olmamış, bu evliliği sürdüremezsin bu şekilde...2 senedir uzak bi yolculuğa bile çıkmamak, maaşı babasına teslim etmesi bunlarla olmaz yani
Olmuyor evet beni ailesi bütün akrabaları hep sever beğenirler tavrımı davranışımı sanki bu yüzden seviyormuş gibi geliyor düzeninin bozulmasını istemiyormuş gibi kendimi yanına yakıştıramıyorum sanırım benim sorunum burada aramızda boy farkı var fazlaca bu yüzden gitmiyormuşuz gibi

Şuanki ihtiyaçlarınızdan bu kadar uzak yaşamaya devam ederseniz eşiniz bu halinizi normal kabul edebilir. Birine uyumlanmak o kadar olduğu gibi kendinden vazgeçmek zannediyo bizim kadınlarımız. Önce bi şu mekik dokuma olayını azaltın, sonra da kendinizle vakit geçirme alışkanlığı edinin ve mutlaka hobilerinizi keşfedin, az da olsa vakit ayırın her gün

Puzzle yapıyorum örgü örüyorum elişi yapıyorum mutfakta vakit geçiriyorum yeni şeyler deniyorum gün sonunda yine aynı

Bütün isteğim de bu sürekli dile getiriyorum ama şu an maddi açıdan müsait olmadığını ileride gideceğimizi söylüyor
Bence eşinizi karşınıza alıp konuşun. Neden kendi paramızı onlara veriyoruz, biz sahip çıkamıyormuyuz kendi paramıza, çocukmuyuz de. Biraz gururunu incitecek şeyler söyle. Bakalım ne diyecek.. sizde bence çalışın, boş durmayın. En azında kendi paranızı dilediğiniz gibi harcarsın..

Puzzle yapıyorum örgü örüyorum elişi yapıyorum mutfakta vakit geçiriyorum yeni şeyler deniyorum gün sonunda yine aynı

Ozaman sorunun kaynağı farklı demekki, zihninizi doyuruyorsunuz bu durumda. Duygusal ihtiyaçlarınız tamamlanmıyo o halde ve nedeni belli. Eşiniz hala yeni bir aile kurduğunu anlamamış. Her gün gitmek de neymiş. Haftada 1, hadi olmadı 2 kâfi. Maaşı babasına vermek falan da çok uç şeyler. Bu konuda konuştunuz mu?

Su anki en buyuk sıkıntıniz yalnizlik bence kendinize mutlaka yakin bir arkadas bulmaya calisin aileniz nerde yasiyor yakinsa arada onlara da gidebilir siniz . birde esinizle güzellikle konusun araba aldiginizi ve bunaldiginizi bitcenize gore gidilecek yerler listesi yapin tatil planini siz oluşturun

Yürüyüş yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…