Sıkışmış hissetmek

Olmaz böyle senin duyguya sevgiye şefkate ihtiyacın var o iş öyle mutfağa girmeyle örgü örmeyle olmaz şöyle kocanla el ele tutuşup gezecegin bi sinemaya bi yemeğe gideceğin hayat lazım sana evet bunlar her gün olacak şeyler değil belki bütçe anlamında ama 2 senedir hiç bisey yapmamakta sıkıntı yani..

Haklısınız

Evet konuştum bizim aramızda böyle ayrı gayrı olmaz diyor

Evet doğru söylüyorsunuz

Benim de 19 yaşında sevgilim oldu hatta daha erken de oluyordu. Ama o yasta evime 2 saatlik bir sehirde universite okuyordum, meslek edinmeye calisip, biryandan arkadaslarimla ve sevgilimle geziyordum.
Üniversitem bitti yine sevgililerim oldu, aile evime geldim arkadaslarimla, ablamla tatillere, gezilere, turlara çıktım.
Paramı kazandım, meslegimde gelistim, annemle kiyafet makyaj takı alışverislerine cıktım.
29 yasindayim yurtdisinda yasayan benim gibi gezmeyi, seyahati seven, dunyayi gezebilecegim, acayip eglendigim, yasimiz, mesleklerimiz, oturmuş karakterlerimiz sayesinde her seyi olması gerektigi gibi yasadigimız, maddi manevi hayatimizi ortak planladigimiz bir erkekle henuz yeni evlendim.

Yani bunu hava atmak icin yazmadim ama yani dusunuyorum da ben de 19 yasinda oldum siz de, hayatinizi bambaska yasamak varken, okumadan meslek edinmeden, gezip tozmadan, sevgili edinip insanlari tanimadan, eğlenmeden, entelektuellik ve kişilik olarak gelismeden nasıl gidip koştur koştur evleniyorsunuz aklım almıyor.
Söyleyeceğim tek şey ya bu deveyi güdeceksin, ya da çocuk falan olmadan bu diyardan gideceksin konu sahibi.

Bekarım ama görünüşe göre iki tarafa yakin olunca da olmuyor. Köyde yaşıyor olmanin etkisi büyük erkek arkadasimin yaşadigi yerde bir ilçe ben istanbulda büyüdüğüm icin orayi kabul etmedim daha büyük bir ilçesinde yaşamak istiyorum yaşadigi ilin. Ben cabuk sıkılan biriyim kendimin farkindayim. Çok erken evlenmişsin gezip tozmadın bile sanirim bunlar icinde kalmiş. Eşin ayni kafadaysa bir tatil en azindan iyi gelebilir.

İki tarafa da uzak olmak en iyisi bence yaşlarımız yakın aynı kafada ama ailesine düşkünlüğü bizi bu duruma sokan

Sizde insansınız yalnızlık zordur ama iki seçeneğiniz var ya eşinizle konuşun açık açık adam akıllı ya da ilişkinizin ve kendinizin eriyip gitmesine izin verin

Evet konuştum bizim aramızda böyle ayrı gayrı olmaz diyor
Keşke iş bulma imkanınız olsa. Kendi paranız olunca görürüm ben o ayrı gayrı muhabbetini.
Evlendiyse bal gibi olur, siz yamak gelmediniz oraya, o evin hanımısınız, yasal olarak yarı yarıya hakkınız var zaten, işin sorumluluk boyutunu hiç saymıyorum. Bu erkekler cidden evlendiklerinde ergen oluyorlar yaa, kazık kadar ama göbek bağı duruyor maşallah ilk günkü gibi

daha küçüksünüz bu kadar küçükken görücü usulü niye oldu, niye evlenmeyi kabul ettiniz bilmiyorum ama tabi ki kendinizi o hayata ait hissetmezsiniz. ne olursa olsun insan gezmek, görmek, eğlenmek, biraz hayatın tadını cıkarmak ister. eşinizle bunu uzun uzadıya konuşun çünkü böyle hiçbir şey yürümez. ailelerle her gün görüşmek zaten akıl karı değil ne kadar iyi anlaşırsanız anlaşın. siz altınlarınızı vermişsiniz babası da araba alırken yardım etmiş, tekrar maaşını götürüp vermesi cok saçma, eğer evi ayrıysa ayrı gayrı yok diyemez. lütfen bu düzeni böyle kabullenmeyin, kabullendiğiniz takdirde ileride daha da cok üzülecek ve yalnız kalacaksınız

Köy yerin de hayvan alsa yanına birde büyükbaş eklerler süt sağması temizlemesi bütün iş o sıkılan kişiye kalır.

Olmaz onunla.Maaşı alıp babaya gondermek nedır .Gecen bı akrabamızın kızı boşandı .Kac yıldır gidip gidip gelıyordu .Çocuk maaşını ablasına yolluomuş .Tovbe yaresurullah .Boşandı kurtardı sonunda .Istedıgın hayat buysa devam et ?

Bunalmakta cok haklisiniz. Oncelikle tavsiyem cocuk icin acele etmeyin. Cocuk sizi bir sure oyalar ama uzerinize daha cok yuk binecek ve eminim ki kv kp size cok karisacak. Ruh halinizin bundan daha iyi olacagini sanmiyorum. Sizin oncelikle kendi hayatinizla mutlu olmaniz lazim. Hayirli olsun araba almissiniz. Siz kullanmayi biliyorsaniz ya da bilmiyorsaniz ogrenerek cevre bolgelere gunduzleri kucuk seyahatler yapmaya ne dersiniz? Ya da ulasim sorununuz yoksa is edinmeye ya da okula gitmeye ne dersiniz? Merkeze ne kadar uzaktasiniz bilmiyorum ama artik her ilde en az 1 universite var.
Bu arada sizin esas derdiniz esinizin tutumu farkindayim tabi ki ama belli ki o halinden memnun kafasi boyle calisiyor. Bu yuzden dogrudan size yonelik konustum.

Merhabalar evliliklerde ilk 5 yıl birbirinizi, ailelerinizi, alışkanlıklarınızı, düşünme ve yaşam tarzlarını tam olarak derinlemesine tanıma zamanıdır. Daha önceki hayatınızı bilemiyorum tabi ama şuan ki hayatınızdan daha rahat daha sosyal, aile ilişkisi olarak daha sıcak ve çevre olarak daha geniş bir ortamda büyüdü iseniz şuan ki hayatınızın eşinizin ailesi ekseninde dönüyor olması mutlaka her insanı etkilediği gibi sizi de olumsuz etkilemiş olabilir. İçinizde biriktirdiğiniz ve ifade edemediğiniz ifade etsenizde karşı taraf tarafından değer verildiğini düşünmediğiniz duygularınız da içinizde biriktikçe bu sıkışmışlık duygusunu hissetmenize neden oluyor. Size tavsiyem içinize dönün, neler hissediyorsunuz duygularınıza bakın, neyi farklı yapsam veya neyi yapmasam bu içinde bulunduğum ruh halinden kurtulabilirim diye düşünün. Unutmayın çevremizi ve hayatımızı paylaştığımız insanları değiştiremeyiz. Değişim ancak bizde içimizde başlar. Ama olaylara bakış açımızı, duygu ve isteklerimizi ifade ediş tarzımızı gözden geçirip değiştirebilirsek işte o zaman çevremiz eşimiz dostumuz ailemiz ile olan tüm ilişkilerimiz ve tüm hayatımız bundan olumlu etkilenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…