Simdi ben buraya neden ciktim? Nicin ciktim? Nasil ciktim?

Hemen yazayım kaynanam erken gelmeyın dememe ragmen erkenden geldiler yanımıza. Tam 20 gün sonra doğdu yavrum o 20 gün psıkolojım alt ust oldu. Sankı doğurmak benım elımdeyms gbı baskılat baskılar doğunca da 5 gün gittiler. Güyaaaaa bana baktılar. Bana özel bir tas çorba yaptılar mı dersin yapmadılar. Kalk yap demeye getırdıler. Annem desen gelme dememe ragmen oda geldi çünki biliyorum kimsenın faydası olmayacak oda 1 hafta kaldı kaynanamlardan sonra. Yemın ediyorum oda bana bi kap bişey yapmadı. Bi evin işindrn tutmadı. Bebeğıme bakmadı. Eşim işten gelınce bize sofra kurup çay getırıyordu. Nasıl depresyona girmeyeyim sen söyleee

Ciddi
birazdan fotograf atacagim sana, bitirdik bisikleti
ama lastiklerini bej yapmadim, geri gönderecegim cok kalin cikti, yagmurluktan teker dönmüyordu
hemen incesini aldik siyah beyaz oldu
telefonum bodrumda, esim getirsin de atayim
valla senin gibi olsam hic canim sıkılmaz harika

Aaaa kaynanayi anlarım da anne??! zaten şöyle bir bebeği göreyim nasıl bişeye benziyor, biraz da tersine tersine konuşayım gıcık edeyim sonra evime dönerim niyetiyle geliyorlar herhalde yakın zamanda doğum yapan bir arkadaşım var. Kaynanası da annesi de geldi yanina, aynı anda. Sonra şehirler arası yolculuk yasaklandı. 1 buçuk aydır aynı ev icindeler. Afakanlar basıyor kıza artık o anlattıkça benim gözüm korkuyo

Ya benim de ilk dogumumda kaynanam yan apartmanda olmasina ragmen gelmedi, kahve icmeye geldi servislik durum olmayinca da kacti, tabi yikamaya falan geldi arada hakkini yemiyim
ama ilk cocuk ilk tecrube hicbirsey de bilmiyorum, emziriyorum uyumuyorum. üzerine bir de kavga cikardi cok, telefona cikmiyorum diye. Tam ben öglen bebekle beraber uyurken ariyordu
aciklasam da fayda etmedi, lohusaligim uzun sürdü, cok huzursuzluk yapti, bebegimi benden kiskandi..
annem ikinci doguma geldi, o da saolsun kvdeyi aratmadi, nazlandi, yemek yapmak istemedi, kavga ettik, cok surat yapti ve gitti. iki tane sezeryanim var ve ayaklanmam zor oldu bunlari yasarken, icten karin kaslarim yirtildi cünkü. hersey iki kati zorluktaydi
özet gectim
aklim olsa kimseyi cagirmazdim

Annem pek pasif maalesef. Allah yardımcısı olsun valla zor aslında gidebilirler niye gitmiyorlat ikametgahı nerdeyse oraya dönebılıyor. 14 gun evde olacagıö diyr belge imzalatıyorlarmıs. Söylede arkadasına döndürsün onları

Ayyy kesınlıkle ben çok söyledım eşime kimse gelmesın gel verelım birine bi miktar para gelsın arada bana yardım etsın evı ortalıgı toplasın yemek yapsın vs dıyr dinlemedi ama o bıle çokkkk pişman oldu ikinciye kesınlıklr kımseyı çagırmayacagım 1 2 aylığına yardımcı olacak bırıni tutacagım ve kesınlıkle daha ekonomik olur sadece 1000 lira otobus bileti kestık o ay gerı kalan masraflarda çabası işe yarasada içim acımaxdı

Bebeği yıkamak için arkadasımdan rica ettım ve sonra hep kendım yıkadım hayatta oylr seylet yapmıs bırıde degıldım insan mecbur kalınca işte

Biz de öyle, ama burada yardim alabilecek kisi bulmak zor para ile de olsa ya da biz bilmiyoruz
annemin ucak bileti zaten pahaliydi ama hic orasinda degilim, menun edemedim onu hep sikayet etti, ac kaliyordu düsün
bana yapilacak en son sey zaten lohusayim ac birakiyordu kendini beni cezalandiriyordu
yapip cagiriyordum yemiycem falan diyordu kavga ettik hep

Beim kimsem yoktu o konuda ama o zaten gelip yikamak istedi
diger yandan huzursuzluk daha cok yapti
evime gelmiyordu is var diye

Vallahı billahı aynı annemmm çok tartıstk bızde bu konuda

Hay Allah'ım ya.. zaten dünyanın en zor seylerindej birini yapmışsın bir de üzerine üzerine neden gelirler insanın anlamam. Naz çekmeleri gerekirken naz yapiyolar o kadar çok şahit oldum ki... Peki sen istemediğin halde gelen ve ise yaramayan kayinvalidelere ne demeli?
Çok zor bir eylem olduğu gibi çok da iyi bir psikoloji gerektiriyor bebek dünyaya getirmek. Ben bu konu açıldığı zaman taaa bu konuları bile konuşunca gülüyorlar bana. Ama her şeyi düşünüyor insan işte
Almışlar bilet kız ayın başında gidiyolarmis ikisi de

Kendi kendine konusma isini ele aliyorum o vakit
e ben bastan söylemistim
söyle bir durum degerlendirmesi yaparsak ne iyi ne de kötü bir durumdayim, aslinda iyi bile sayilir. Fakat iki gündür bir ise tam anlamiyla kafami veremiyorum, nedenki.. elime kitap alasim da
ha canim mi sikiliyor, asla
Baslangic yapamiyorum, azicik zihnim dolu galiba

Sanırım öncesinde çok yoğundunuz, kendinize şöyle bir iki gün ara verseniz sonrasında yavaştan yapmayı planladıklarınıza başlasanız daha iyi olur belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…